Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Ko je ovaj,mislim da se nije pominjao,igrace na turniru NIJT na kojem ucestvuje i Spars
The Armani Junior Milano has in his roster Lorenzo Restelli (G, 194 cm , 1996) , the Bosnian center Adem Catakovic (C, 204 cm , 1996) and the wing Andrea Spera (PF , 203 cm , 1996).
http://www.stellazzurracademy.com/news/ ... ma-preview" onclick="window.open(this.href);return false;
The Armani Junior Milano has in his roster Lorenzo Restelli (G, 194 cm , 1996) , the Bosnian center Adem Catakovic (C, 204 cm , 1996) and the wing Andrea Spera (PF , 203 cm , 1996).
http://www.stellazzurracademy.com/news/ ... ma-preview" onclick="window.open(this.href);return false;
Sutra pocinje turnir juniorske eurolige u Hospitalitetu-Spanija.
Od nasih reprezentativaca tu su Aleksandar Lazic-Union Olimpija i Nedim Djedovic-Barcelona.
Od potencijalnih reprezentativaca tu su Kenan Karahodzic-Unicaja Malaga,Adnan Omeragic-Barcelona i Haris Cucovic-Union Olimpija.
Tu je link za vise informacija http://www.euroleague.net/events/nike-i ... hospitalet" onclick="window.open(this.href);return false;
Od nasih reprezentativaca tu su Aleksandar Lazic-Union Olimpija i Nedim Djedovic-Barcelona.
Od potencijalnih reprezentativaca tu su Kenan Karahodzic-Unicaja Malaga,Adnan Omeragic-Barcelona i Haris Cucovic-Union Olimpija.
Tu je link za vise informacija http://www.euroleague.net/events/nike-i ... hospitalet" onclick="window.open(this.href);return false;
Haris Cucovic je Srbin i igrat ce za Srbiju tako je obecaoLotus je napisao/la:Sutra pocinje turnir juniorske eurolige u Hospitalitetu-Spanija.
Po prezimenu je naš i Vlatko Čančar(Olimpija)Lotus je napisao/la:Sutra pocinje turnir juniorske eurolige u Hospitalitetu-Spanija.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Chstal je napisao/la:Haris Cucovic je Srbin i igrat ce za Srbiju tako je obecaoLotus je napisao/la:Sutra pocinje turnir juniorske eurolige u Hospitalitetu-Spanija.
Cuj Srbin sto ce igrati za Srbiju

Na ljeto za ispod 18 ekipu:
PG:Gegic, Aleksic,Gacic
SG:Atic, Djedovic
SF:Omeragic,Lazic
PF:Memic, Sehic, Karahodzic
C:Piric, Polutak
Ova ekipa bi mogla pobjediti sve.
Djedovic i atic zajedno bi bilo super, Polutak ima "frame" Piric visinu. Memic i sehic na PF. Karahodzic se jos nezna ali nadam se da ce igrati za nas. Omeragic isto.
Sta kazes Neno..?
Djedovic i atic zajedno bi bilo super, Polutak ima "frame" Piric visinu. Memic i sehic na PF. Karahodzic se jos nezna ali nadam se da ce igrati za nas. Omeragic isto.
Sta kazes Neno..?
-
- Kontakt:
gegic ce igrati u16,ne znam hoce li i za u18Tarik91 je napisao/la:Na ljeto za ispod 18 ekipu:
Sta kazes Neno..?
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !
Cuj Srbin sto ce igrati za Srbiju
,on je zeleo da igra za BIH ali je vec ranije potpisao dokument da ce igrati za Srbiju sto je bio uslov da potpise za Olimpiju[/quote]
Mali je rodjen u Sandžaku a to je dio Srbije, pa ga to predstavlja Srbinom. Jel tako?

Mali je rodjen u Sandžaku a to je dio Srbije, pa ga to predstavlja Srbinom. Jel tako?
Mali je rodjen u Sandžaku a to je dio Srbije, pa ga to predstavlja Srbinom. Jel tako?[/quote]Chstal je napisao/la:Cuj Srbin sto ce igrati za Srbiju,on je zeleo da igra za BIH ali je vec ranije potpisao dokument da ce igrati za Srbiju sto je bio uslov da potpise za Olimpiju
To je isto kad bi ti reko Srbinu iz Banjaluke da je Bosanac...
Ljudi na Sandzaku su Bosnjaci tj. BiH vide kao svoju domovinu i malo ce ti njih reci da su Srbi ista situacija kao u nasoj drzavi.
Al nije to ni vazno,dzabe se stvara polemika...mogao je on da odbije Srbiju,to je uradio Karahodzic tj mali hoce da igra iskljucivo za BIH,a u istoj je situaciji kao i Cucovic(potpisao je da ce igrati za Srbiju kada je prelazio u Unikahu)
Poenta je ko istinski hoce za BiH da igra cekace ako treba i deset godina za dozvolu!
Omeragic nikad nece zaigrat za BiH dok se njegov otac pita neke stvari....Tarik91 je napisao/la:Na ljeto za ispod 18 ekipu:
Sta kazes Neno..?
ko da ce zaigrati za spaniju takvo isto za kuzmica nema sanse da zaigra za takvu jaku srbiju.
Koliko je to srpskih centara bolji od kuzmicaTarik91 je napisao/la:ko da ce zaigrati za spaniju takvo isto za kuzmica nema sanse da zaigra za takvu jaku srbiju.
Krstic koji je u godinama, raduljica i mozda, ali bas mozda marijanovic i ko jos
Mumii otkud ti to za oca od omeragica kada se sjecam da je izjavio da ce mali sam odluciti za u18 za koga ce igrati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
kosta perovic,stimac.nerminh74 je napisao/la:Koliko je to srpskih centara bolji od kuzmicaTarik91 je napisao/la:ko da ce zaigrati za spaniju takvo isto za kuzmica nema sanse da zaigra za takvu jaku srbiju.
Krstic koji je u godinama, raduljica i mozda, ali bas mozda marijanovic i ko jos
Mumii otkud ti to za oca od omeragica kada se sjecam da je izjavio da ce mali sam odluciti za u18 za koga ce igrati
Kuzmic nije niti zaigrao u prvoj ligi nego samo u drugoj.
-
- Kontakt:
NIsam @neno ali evo da kažem svoje mišljenje. Dodaj slobodno Ivu Garića, Darijana Stipanovića i Milenka Predića (ako se oporavio). šehić, Karahodžić i Omeragić da Bog da i ove godine. Ja bi od 97 dodao i malog Hadžića na trojci sa Lazićem. GEgić će igrati za kadete. Nadams e da saveez ganja npr i ovog Ćatakovića i sl. Sve treba probati i zvati ako ima imalo šansi da bude igrač. Nikad se ne zna kad može neko isplivati pogotovo što neke igrače ni naši selektori ne poznaju kako treba. NE znam koje je godište onaj mali Alibegović može li on igrati ovaj ciklus?Tarik91 je napisao/la:Na ljeto za ispod 18 ekipu:
Sta kazes Neno..?
Znam ga privatno...vjeruj mi da je istina ovo sto ti govorim,mali ima zelju da igra za bosnu,ali svi mu govore da se drzi spanije....a otac po najvise....ne znam vidjet cemo za buducnost,ali sad sigurno nece igrat za nasnerminh74 je napisao/la:Koliko je to srpskih centara bolji od kuzmicaTarik91 je napisao/la:ko da ce zaigrati za spaniju takvo isto za kuzmica nema sanse da zaigra za takvu jaku srbiju.
Kuzmic je igrao spansku 1 liguTarik91 je napisao/la:kosta perovic,stimac.nerminh74 je napisao/la:Koliko je to srpskih centara bolji od kuzmicaTarik91 je napisao/la:ko da ce zaigrati za spaniju takvo isto za kuzmica nema sanse da zaigra za takvu jaku srbiju.
Kuzmic nije niti zaigrao u prvoj ligi nego samo u drugoj.
http://basketball.usbasket.com/player/U ... stats=2013" onclick="window.open(this.href);return false;
a i ova statistika zavarava jer je krenuo polako pa se pkazao veoma dobro pa je imao dvije povrijede
stimac nije bolji od kuzmica, a perovic je pa za sada tu negdje, a oba su starija od kuzmica i polako padaju a kuzmic moze jos rasti, istina ne nesto previse u NBA, ali u dobrog EL centra
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
steta, nisam imao taj dojamMuumii je napisao/la:Znam ga privatno...vjeruj mi da je istina ovo sto ti govorim,mali ima zelju da igra za bosnu,ali svi mu govore da se drzi spanije....a otac po najvise....ne znam vidjet cemo za buducnost,ali sad sigurno nece igrat za nasnerminh74 je napisao/la:Koliko je to srpskih centara bolji od kuzmicaTarik91 je napisao/la:ko da ce zaigrati za spaniju takvo isto za kuzmica nema sanse da zaigra za takvu jaku srbiju.
ali opet nesto ne vjerujem da ima neku buducnost u spanskoj reprezentaciji do kod nas moze biti koristan igrac, jedan ugrade masica minimalno
-
- Kontakt:
HOće ko hoće, ko neće nek mu je sretno. Omeragiću bi bilo bolje da igra za nas pa se nadam da će gledati i sebe malo
. Bitno je da sa svim igračima koji su potencijali pričamo i pokušamo ih dovesti da možemo reći da smo uradili sve što je u našoj moći a ostalo njima na dušu.

Ja sam pisao o njemu ovdje davno nekad,pa sam cak i stupio u kontakt s njim da vidim da li je on zainteresovan da igra za nas,ali na zalost dobio sam odgovor kako on jos nista ne znam,kako ga svi savjetuju da je bolje da igra za spaniju sad dok je mladji,pa mozda kasnije za bosnu....Ko zna mozda se nesto u medjuvremenu promijeni ali ne nadam se previse ni oko Sehica,a ni oko njega....
Pa dobro realno on je napravio prve kosarkaske korake u spaniji,mozda je i bolje da igra za spaniju u ovim mladjim kategorijama zbog njegovog statusa u barceloni,a i pricao sam sa njim oko toga da li bi bilo problema oko ispisnice i svega ostaloga kada bi htio igrat za bosnu,kaze da mu spanci ne bi pravili apsulutno nikakav problem...zaboljisportuBiH je napisao/la:HOće ko hoće, ko neće nek mu je sretno. Omeragiću bi bilo bolje da igra za nas pa se nadam da će gledati i sebe malo. Bitno je da sa svim igračima koji su potencijali pričamo i pokušamo ih dovesti da možemo reći da smo uradili sve što je u našoj moći a ostalo njima na dušu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.