Bosniacum Lilium je napisao/la:$ '. " $ ? % у постуњ а не нј
Književnost
Moderator/ica: insider
- Evolution87
- Kontakt:
Re: Književnost
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Nisam baš neki ljubitelj strane književnosti, ali eto prije neki dan sam pročitao kratki roman Charlesa Dickensa, ''Skretničar'' i još par tih kratkih romana, i dopao mi se pravo.
RŠD Velež
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
Od ovih autora, jedino mi je malo vise poznat zurnalist sa tvog avatara, koji tokom svojih debata i nije ostavio neki pozitivan utisak kod mene, tako da bih se sigurno sjetio da mi je zapala njegova knjiga za oci.RickBlaine je napisao/la:Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Sam Harris, Stephen Weinberg. Jel' vidio ko sta od njih u ovim nasim knjizarama? Na pet mjesta trazim, jos nista nisam nasao.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
C. Dickens je odličan pisac. Meni jedan od najdražih.SalePD je napisao/la:Nisam baš neki ljubitelj strane književnosti, ali eto prije neki dan sam pročitao kratki roman Charlesa Dickensa, ''Skretničar'' i još par tih kratkih romana, i dopao mi se pravo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
http://footballislifebook.bigcartel.com ... haun-duffy" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja te volim, volim Željo..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Babo sredio.
Četvrta sreća.
Maloprije se vratio sa Sajma sretan poput malog djeteta. Komplet knjiga Tvrtka Kulenovića sam platio samo 29 KM, a prvi dan je koštao čak 105 KM.
U onoj gomili smeća i trivijalnih gluposti se može mnogo toga kvalitetnog naći.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Jao. Znala sam da će biti sniženje, ali toliko... Nisam stigla ponoviti posjetu jučer, a bila idealna prilika za kupovinu.High je napisao/la:Četvrta sreća.Maloprije se vratio sa Sajma sretan poput malog djeteta. Komplet knjiga Tvrtka Kulenovića sam platio samo 29 KM, a prvi dan je koštao čak 105 KM.
![]()
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
ne tako davno procitao sam knjigu od Halita Ertugrula "Kako sam pronašao sebe", u cugu, nisam je ispustao iz ruku dok nisam procitao od korice do korice. Inače, nemam nekog omiljenog pisca, al izdvojio bih djela Orhana Pamuka koja vrijedi pročitati.
Moze li mi neko preporuciti 3-4 dobra romana ?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
arelinho je napisao/la:Moze li mi neko preporuciti 3-4 dobra romana ?

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Sta voliš? Krimice? Drame? Savremenu? Epsku fantastiku? SF? Ljubavne romanse? Trilere horor? Klasike?arelinho je napisao/la:Moze li mi neko preporuciti 3-4 dobra romana ?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
moze nekih sf i misterija onako
ne znam da li se neko od vas sjeca ovog za sto cu pitati, kao (relativno) mlad sam citao neke knjige u kojima si nakon nekoliko stranica imao izbor sta da uradis, pa ponudjeni neki odgovori i sada sta izaberes na tu stranicu odes i nastavis citati, znaci u potpunosti od tebe zavisi kako ce procitano izgledati na kraju, da ne biras i citas redom knjiga ne bi imala nikakvog smisla npr e pa sada posto se ne mogu sjetiti o cemu se radi, ko je pisao te knjige, kada itd mozda je neko od vas citao nesto na taj fazon pa pomogne, rado bi to nabavio i procitao opet 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Daj nesto od ovogDANTES je napisao/la:Sta voliš? Krimice? Drame? Savremenu? Epsku fantastiku? SF? Ljubavne romanse? Trilere horor? Klasike?arelinho je napisao/la:Moze li mi neko preporuciti 3-4 dobra romana ?

Ova knjiga je imperativ!
od epske fantastike preporučujemarelinho je napisao/la:Daj nesto od ovogDANTES je napisao/la:Sta voliš? Krimice? Drame? Savremenu? Epsku fantastiku? SF? Ljubavne romanse? Trilere horor? Klasike?arelinho je napisao/la:Moze li mi neko preporuciti 3-4 dobra romana ?
Ime vjetra od Rotfusa i Strah mudroga..
Red magle od Sandersona
te Pjesma leda i vatre od Martina
sve ove knjige ti mogu poslati mejlom...
krimić preporučujem Baldačija, Meri Higins Klark, Agatu Kristi, Marija Puzza, Sidni Seldona...
ljubića ne znam nešto za preporuku....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: trunks1946 i 20 gostiju.