Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 jan 2014, 14:28

Muumii je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:HOće ko hoće, ko neće nek mu je sretno. Omeragiću bi bilo bolje da igra za nas pa se nadam da će gledati i sebe malo :). Bitno je da sa svim igračima koji su potencijali pričamo i pokušamo ih dovesti da možemo reći da smo uradili sve što je u našoj moći a ostalo njima na dušu.
Pa dobro realno on je napravio prve kosarkaske korake u spaniji,mozda je i bolje da igra za spaniju u ovim mladjim kategorijama zbog njegovog statusa u barceloni,a i pricao sam sa njim oko toga da li bi bilo problema oko ispisnice i svega ostaloga kada bi htio igrat za bosnu,kaze da mu spanci ne bi pravili apsulutno nikakav problem...
TO mu vjerujem. Što bi mu pravili problem kad ne može biti u njihovoj A repki. Naravno da mu je sad bolje u njihovim omladinskim selekcijama. Mislio sam da će mu biti bolje za nas igrati kasnije kad postane senior mada bi i sada imao sigurno veću minutažu kod nas u juniorima što je za njega dobro zbog iskustva a i zbog drugarstva sa ostalim igračima. Tamo su bolji uslovi sigurno.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 03 jan 2014, 14:34

Aleksandar Lazic ubacio_15 poena,9 skokova i 3 asistencije u pobjedi svoga tima.On je najjaci sto se tice 96 godista u nasoj drzavi.Pravi atletski freak sa ogromnim potencijalom ,definitivno igrac za buducnost.Ako popravi sut moze opusteno ici u NBA.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 03 jan 2014, 15:39

Lotus je napisao/la:Aleksandar Lazic ubacio_15 poena,9 skokova i 3 asistencije u pobjedi svoga tima.On je najjaci sto se tice 96 godista u nasoj drzavi.Pravi atletski freak sa ogromnim potencijalom ,definitivno igrac za buducnost.Ako popravi sut moze opusteno ici u NBA.

Samo da ostane nas ! :oops:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 03 jan 2014, 17:02

Ostaće naš, ne može ga niko uzeti više...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 03 jan 2014, 21:42

U-20 Potencijalni reprezentativci

Ovi su mi sigurni da će biti među 12 najboljih na kraju ako ne budu povrede.
1. Vrabac Adin 94
2. BUZA Nedim 95
3. NURKIĆ Jusuf 94
4. GLOGOVAC Stefan 94
5. VUKOVIĆ Marko 94

Ostali potencijalni:

6. ZAHIRAGIĆ Adi 95
7. DAMJANOVIĆ Srđa, 94
8. AHMEDIĆ Asim 94
9. REŠIDOVIĆ Edin 94
10. BOGDANOVIĆ Ivan 94
11. SUDŽUM Gojko 94
12. KARAMATIĆ Davor 95
13. BILIĆ Armin 94
14. ZOVKO Danijel 94
15. TUNOVIĆ Nedim 95
16. LAKIĆ Stefan 95

Vjerovatno ima još nekoliko igrača koje sam zaboravio. Ali trenutno najveći propuh imamo na poziciji 1 i 5. Treba dodatna 5 tj jedna izmjena Jusufu i jedan dodatni igrač na poziciji 1. Ostale pozicije su dobro popunjene.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jan 2014, 22:04

CashMan je napisao/la:Ostaće naš, ne može ga niko uzeti više...

Siguran :?:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jan 2014, 22:10

MaGiCa je napisao/la:
CashMan je napisao/la:Ostaće naš, ne može ga niko uzeti više...

Siguran :?:
Naravno da je siguran, dečko je igrao za našu U18 reprezentaciju ljetos na EP i on je naš, bez potpisa našeg saveza on ne može nigdje, a kako sam čuo da i nema želju za promjenom repke ;)

Primjer ti je onaj Omić iz Olimpije, igro je za juniore Slovenije i ništa se tu ne pita više on, KSS odlučuje o njegovoj sudbini ili da se desi neka razmjena igrača ili da se plati neka otkupnina za tu ispisnicu, bez nje ne može nigdje ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 jan 2014, 22:11

Lotus je napisao/la:Aleksandar Lazic ubacio_15 poena,9 skokova i 3 asistencije u pobjedi svoga tima.On je najjaci sto se tice 96 godista u nasoj drzavi.Pravi atletski freak sa ogromnim potencijalom ,definitivno igrac za buducnost.Ako popravi sut moze opusteno ici u NBA.

opusteno :?: niko nije otisao iz bih u evroligu,a da ne pricam o nba ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jan 2014, 22:20

legenda reala je napisao/la: Naravno da je siguran, dečko je igrao za našu U18 reprezentaciju ljetos na EP i on je naš, bez potpisa našeg saveza on ne može nigdje, a kako sam čuo da i nema želju za promjenom repke ;)

Primjer ti je onaj Omić iz Olimpije, igro je za juniore Slovenije i ništa se tu ne pita više on, KSS odlučuje o njegovoj sudbini ili da se desi neka razmjena igrača ili da se plati neka otkupnina za tu ispisnicu, bez nje ne može nigdje ;)

Ne bih da ti kvarim praznicno raspolozenje, ali to bas ne funkcionise tako. ;)

Bude li mali "vidjen" za reprezentativca Srbije, laHko ce se dogovoriti sa KSBiH.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jan 2014, 22:50

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: Naravno da je siguran, dečko je igrao za našu U18 reprezentaciju ljetos na EP i on je naš, bez potpisa našeg saveza on ne može nigdje, a kako sam čuo da i nema želju za promjenom repke ;)

Bude li mali "vidjen" za reprezentativca Srbije, laHko ce se dogovoriti sa KSBiH.
Klintone, nema sanse, za vremena su davno prosla. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jan 2014, 22:59

MaGiCa je napisao/la: Ne bih da ti kvarim praznicno raspolozenje, ali to bas ne funkcionise tako. ;)

Lahko neće, ta su vremena prošla, pravilo je kad zaigraš za U18 da svojevoljno ne možeš promjeniti reprezentaciju, ili ti država mora oduzeti državljanstvo, ili da plate savezu za tebe ili neka razmjena igrača .

ima trenutno par primjera, koji su ni na nebu ni na zemlji, baš zbog ovog pravila i ne mogu nigdje, jer su pri odlasku iz države u inostranstvo potpisali taj papir kojim su se obavezali da će igrati za reprezentaciju ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jan 2014, 23:19

MaGiCa je napisao/la:

Nazalost, ja cu morati tebi da pokvarim raspolozenje, jer ce Aleksandar Lazic u buducnosti igrati samo za BiH.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jan 2014, 00:28

@bhsport

Gaddafi, odmori malo. Moze :?: 8-)

@leyenda de real

O tome ti i pricam. ;)

@neno#4

Sto se mene tice, nek igra za koga hoce. Ako je tako odlucio - njegova stvar. Aferim.

Samo mi je smesno da neko moze sa sigurnoscu da tvrdi da se nesto ne moze desiti, a takvih primera je bilo barem 20 u poslednjih 10ak godina. ;)

Ja sam inace zagovornik tog jus soli principa, ali ne mogu da budem naivan toliko da ne vidim kako ljudi cesce optiraju za jus sanguinis.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 04 jan 2014, 09:40

lumani je napisao/la:

opusteno :?: niko nije otisao iz bih u evroligu,a da ne pricam o nba ;)
Kako znam on igra u Sloveniji za Olimpiju trenutno na posudbi u Slovanu.Tako da sigurno nece iz BIH ni u euroligu ni u NBA.Drugo procitaj moj post opet i vidjeces da ja nigdje nisam napisao da ce on ove godine ili sledece ici u NBA.Samo kazem da je ogroman potencijal i ima NBA tijelo.Niko sa saigurnoscu ne moze reci sta ce biti,al da ima veeelike sanse da bude odlican igrac to stoji:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jan 2014, 10:49

Znam Ja gdje Igra ne brini se,ehhhh da samo znas koliko je boljih bilo,pa igraju Po nekim ligama. ;)

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 04 jan 2014, 11:06

lumani je napisao/la:Znam Ja gdje Igra ne brini se,ehhhh da samo znas koliko je boljih bilo,pa igraju Po nekim ligama. ;)
Nemam vise sta pisati,jer sam svoje napiso.Ja sam uvijek optimista pogotovo jer se situacija dosta poboljsala i svi nasi igraci koji igraju za mladje kategorije su na "oku" skauta i dosta im je lakse ostvarit dobar transfer nego sto je to prije bio slucaj prije.Po meni je on NBA materijal i igrac za buducnost.

sejo12
Kontakt:

Post Postao/la sejo12 » 04 jan 2014, 19:02

e jedno pitanje mozda off topic :D zanima me znal neko kad ce biti u Tuzli kvalifikacije za drzavno prvenstvo za juniore? :D

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 jan 2014, 22:30

MaGiCa je napisao/la:@bhsport

Gaddafi, odmori malo. Moze :?: 8-)
Moze kralju, cim ohladis i ti sa tim budalastinama o tome da moze biti vidjen za srbiju. ;)
Nema nikom nikad vise, taman da bude vidjen za USA. 8-)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 05 jan 2014, 01:28

Kada se biraju treneri omladinskih selekcija??

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 jan 2014, 01:38

Predlozeni su:

Primorac - U 20
Vidacic - U 18
Hala - U 16

Za kadete se najvise bojim, jer ce to biti vatreno krstenje..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.