FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 16:50

Bundesliga je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Kakav monopol u Evropi?
Ocigledno nisi shvatio sta je covjek mislio pod monopol, mislio je rezultatski i igracki monopol u odnosu na ostale klubove, monopol po kvaliteti jednog tima.
Na ovo mogu samo dodati, da je Bayern kupio Thiaga iz Barce,koji je najveći španski talenat i jedan od najvećih talenata u Evropi. A isto tako je doveden Pep Guardiola koji je najtraženiji trener današnjice. Naravno da vladamo Evropom u svakom pogledu.

A naravno da čovjek nije mislio na bukvalni monopol, ali po ove gore dvije stavke ti haman dođe da ga i imamo..... :lol: :lol: :lol:

Isto tako se zanemaruje činjenica da je Bayern Ligu prvaka prošle sezone osvojio sa igračima poput Riberyja, Robbena, Martineza - svi bitni i dovedeni iz inostranstva, Schweinijem, Lahmom, Mullerom, Kroosom, Alabom - igračima iz omladinskog pogona. Naravno tu je i Boateng koji je stigao iz Man. Cityja.
A po nekim ispade okosnicu čine igrači koji su dovedeni samo od bundesligaški konkurenata.
A evo činjenica crno na bijelo..... :lol:
Naravno da su tu bili i Dante, Mandžo, Neuer dovedeni iz Bundeslige. Ali dovoljno je pogledati ovaj gornji dio.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 jan 2014, 16:51

Lillard0 je napisao/la:slika
:|
Hajmo plakat. :cry:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 16:53

slika
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jan 2014, 16:53

I ja nešto kontam da je slijedeci Rojs :? Možda vec na ljeto ga zaganjaju. Imaju para, može im se.
Borusija tu ne može finansijski parirati.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 jan 2014, 16:53

let3 je napisao/la: Alcantara iz Barce :? zar to nije transfer iz vrhunskog kluba :?:
Ma kakva Barca, nije to ni blizu vrhunskom klubu. :mrgreen:
Salim se, naravno da se taj transfer moze svrstati u kupovinu igraca iz jednog vrhunskog kluba.

Lewa je medju dva najbolja napadaca u ligi i takav zicer se nije smio ispustiti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 04 jan 2014, 16:55

Od Monopola u Evropi nema ništa, ne samo u slučaju Bayerna nego niti bilo kojeg drugog kluba. Treba neka biti realan i ozbiljan, a ne dopustiti da trenutna euforija upravlja razmišljanjem.

Što se tiče rasprave Mandžo vs Lewandowski, po meni lično je Robert bolji igrač. Ali da je među tri najbolja svijetska napadača, to definitivno nije.

I Alcantara nije najveći talenat u Španiji, jer tu titulu drži Koke. Što se tiče Guardiole to je već druga priča.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 jan 2014, 16:56

francobaresi je napisao/la:Od Monopola u Evropi nema ništa, ne samo u slučaju Bayerna nego niti bilo kojeg drugog kluba. Treba neka biti realan i ozbiljan, a ne dopustiti da trenutna euforija upravlja razmišljanjem.

Što se tiče rasprave Mandžo vs Lewandowski, po meni lično je Robert bolji igrač. Ali da je među tri najbolja svijetska napadača, to definitivno nije.

I Alcantara nije najveći talenat u Španiji, jer tu titulu drži Koke. Što se tiče Guardiole to je već druga priča.
Kako je krenulo mogao bi i roke koke u Bayern.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jan 2014, 17:00

francobaresi je napisao/la:Od Monopola u Evropi nema ništa, ne samo u slučaju Bayerna nego niti bilo kojeg drugog kluba. Treba neka biti realan i ozbiljan, a ne dopustiti da trenutna euforija upravlja razmišljanjem.

Ne bih rekao. Cak ni Isco nije ništa talentovaniji od Alcantare.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 jan 2014, 17:01

rob do bagro je napisao/la:Kako je krenulo mogao bi i roke koke u Bayern.
:lol: :lol:

Bayern prijeti da dugorocno zavlada Evropom :D

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 04 jan 2014, 17:02

francobaresi je napisao/la:Što se tiče rasprave Mandžo vs Lewandowski, po meni lično je Robert bolji igrač. Ali da je među tri najbolja svijetska napadača, to definitivno nije.
U pravu si, jedva da je u top 20 napadaca svijeta. :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jan 2014, 17:03

Bundesliga je napisao/la:Ovo sto se desava proistice iz Bayernovih enormnih uspjeha u posljednje vrijeme, te igri koju taj klub prikazuje, a veliki udio ima u tome sam Guardiola koji spada medju najbolje trenere u svijetu i s kojim vecina vrhunskih igraca zeli raditi
Junajted je godinama vladao Engleskom ali nije uspjevao uzeti Dzerarda, Ovena, Berkampa, Anrija, Lamparda, Terija itd. Tek su prosle sezone uzeli Persija.

Dakle, do konkurenata je.
Ocigledno nisi shvatio sta je covjek mislio pod monopol, mislio je rezultatski i igracki monopol u odnosu na ostale klubove, monopol po kvaliteti jednog tima.
Nakon jedne sezone nema smisla pricati o rezultatskoj dominaciji. Barsa je jos uvijek jaka. Vidjet cemo.

Sto se tice finansijskog monopola na evropskom nivou, mozemo jedino izdvojiti Real Madrid. Vidjet cemo koliko ce i to trajati.

Alkantara je bio rezerva u Barsi. Bio bi rezerva da je ostao u Barsi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 17:03

let3 je napisao/la:

Ne bih rekao. Cak ni Isco nije ništa talentovaniji od Alcantare.
Nije ni Torres ništa lošiji od njih.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jan 2014, 17:04

Thiago je najtalentovaniji igrač iz Španije tu poslije njega dolaze Isco i Koke.

Lewa je neumoljivo trpao u BvB isto ako ne i bolje očekujem u Bayernu. 8-)

Bayernu ću uskoro biti potrebne zamjene za Riberya i Robbena tu je već Gotze a u budućnosti očekujem Reusa ili Draxlera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 jan 2014, 17:05

Bilall je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Kako je krenulo mogao bi i roke koke u Bayern.
:lol: :lol:

Bayern prijeti da dugorocno zavlada Evropom :D
Ne bih imao nista protiv jer sam i ja bavarac. :)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 jan 2014, 17:12

rob do bagro je napisao/la:Ne bih imao nista protiv jer sam i ja bavarac. :)
da bi bio Bavarac moras biti ili teritorijalno stanovnik Bavarske, ili se roditi u Bavarskoj.
Ja sam rodjen u svojoj Tuzli 8-) ali sam veliki fan Bayerna, ali to me opet ne cini Bavarcem.
Nekad sam i ja sve navijace Bayerna nazivao Bavarcima, ali sam posle promijenio misljenje.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 17:18

Bilall je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Ne bih imao nista protiv jer sam i ja bavarac. :)
da bi bio Bavarac moras biti ili teritorijalno stanovnik Bavarske, ili se roditi u Bavarskoj.
Ja sam rodjen u svojoj Tuzli 8-) ali sam veliki fan Bayerna, ali to me opet ne cini Bavarcem.
Nekad sam i ja sve navijace Bayerna nazivao Bavarcima, ali sam posle promijenio misljenje.
Dobro druže, ne moraš sad cjepidlačit.... :) Mene često zovu Bavarac po tome što navijam za Bayern a i ja tako oslovljavam često druge navijače Bayerna.... :D
Sada samo reci smijemo li te tako oslovljavat ili ne??? :D
A to da si Tuzlak niko ne želi osporit i super što si ponosni Tuzlak..... :) ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 jan 2014, 17:21

Valencia je napisao/la:Junajted je godinama vladao Engleskom ali nije uspjevao uzeti Dzerarda, Ovena, Berkampa, Anrija, Lamparda, Terija itd. Tek su prosle sezone uzeli Persija.

Dakle, do konkurenata je.
Tadasnji Chelsea, Arsenal i Liverpool su bili i vise nego vrhunski klubovi koji su imali i zelju za uspjehom i moc da zadze svoje igrace, a ja sam napisao da vrhunski klubovi nemaju tendenciju da prodaju svoje najbolje igrace.
Problem je sto vecina ljudi gleda na Dortmund kao klub koji se moze mjeriti s Bayernom, Realom, Chelseajem itd na tom finansijskom planu, a zaboravlja se da je Borussia u ne tako davnoj proslosti bila na rubu bankrota, a tek prije tri godine su stali na svoje noge. Btw ne vidim koji to igrac trenutno ne bi zelio igrati u Bayernu, sem mozda Reusa :mrgreen:
Valencia je napisao/la:Nakon jedne sezone nema smisla pricati o rezultatskoj dominaciji. Barsa je jos uvijek jaka. Vidjet cemo.

Sto se tice finansijskog monopola na evropskom nivou, mozemo jedino izdvojiti Real Madrid. Vidjet cemo koliko ce i to trajati.

Alkantara je bio rezerva u Barsi. Bio bi rezerva da je ostao u Barsi.
Barca jeste jaka ali nije ni blizu Bayerna, koncentracija kvaliteta u Bayernu je sada debelo veca nego li na strani Barcelone, a Bayern postaje sve jaci i ne znam zasto se ne bi moglo govoriti o rezultatskoj dominaciji jer Bayo ove godine ima sve predispozicije da bude jaci nego prosle sezone.
Finansije nisam ni spominjao i drago mi je da su npr City i Real jaci na finansijskom planu od Bayerna ali zaostaju na svakom drugom.
Bez obzira sto bi Alcantara bio rezerva, on je trebao naslijediti Xavija i Iniestu, a Bayern je kupio jednog dragulja od njih.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 04 jan 2014, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 jan 2014, 17:28

effe_sa je napisao/la:Dobro druže, ne moraš sad cjepidlačit.... :) Mene često zovu Bavarac po tome što navijam za Bayern a i ja tako oslovljavam često druge navijače Bayerna.... :D
Sada samo reci smijemo li te tako oslovljavat ili ne??? :D
A to da si Tuzlak niko ne želi osporit i super što si ponosni Tuzlak..... :) ;)
Ne smeta meni kada neko mene tako zove, jer znam sta pod time podrazumijevaju :arrow: navijaca Bayerna.
naravno, draze mi je kada me zoves Tuzlak ili Bosanac jer sam vidno ponosan na svoj identitet :mrgreen:
Samo ja ne zovem nikoga Bavarcem izuzev one koji to stvarno jesu. 8-)

Da ne bude zabune, imam visoko misljenje o Bavarcima i o Bavarskoj.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jan 2014, 17:38

Bilall je napisao/la: Ne smeta meni kada neko mene tako zove, jer znam sta pod time podrazumijevaju :arrow: navijaca Bayerna.
naravno, draze mi je kada me zoves Tuzlak ili Bosanac jer sam vidno ponosan na svoj identitet :mrgreen:
Samo ja ne zovem nikoga Bavarcem izuzev one koji to stvarno jesu. 8-)

Da ne bude zabune, imam visoko misljenje o Bavarcima i o Bavarskoj.
Pa dobro, gledaj kao što sam znaš navijač Bayerna u Njemačkoj se naziva Bayern fan bez obzira odakle je.
Isto tako za svakog igrača Bayerna se kaže Bayer (u prevodu Bavarac, kako se nazivaju i stanovnici Bavarske, ali u ovom slučaju ovo Bavarac se odnosi na to kao člana FC Bayerna, kluba).
Pa ti je isto tako i kod navijača ako se oslovljaju kao Bayer ili ti Bavarac. A ti se identifikuješ s klubom, voliš ga pa me začudilo da ti je zasmetalo što su te tako oslovili. A naravno da ne gubiš svoj identitet. :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adc
Kontakt:

Post Postao/la adc » 04 jan 2014, 17:46

LEWANDOWSKI DOBRO DOŠAO

Mia san Mia <3

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []