Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 04 jan 2014, 11:15

izgleda sve dogovoreno sa Duskom....p.s Mozda Aco nije vise trazio,mozda Dusko samo vise vrijedi,pa ce i dobiti vise :) ...btw Aco gazi sa ekipom,neka mu je sa srecom.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 jan 2014, 11:24

dusko, opa bato :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 jan 2014, 11:26

Najvaznije je da nista do samog kraja nije procurilo u javnost. Da situacija sa Savovicem nije izasla na vidjelo prije, igrao bi za nas..Eh, sad idemo dalje...Ceka se jos samo UO..Imenovanje Duska donosi dosta rizika, nikada nije radio sa reprezentacijom, ali je vrijeme doslo za hazarderske odluke...Ili medju osam ili se raspasti..Ipak, mislim ova prva opcija da ce ici..Najvece trenersko ime koje ce ikada raditi u nasoj drzavi..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 jan 2014, 11:29

Stvarno me zanima koliko se nudilo Aci(koliko mozemo jel) i koliko ce dobit vec Dusko , koji je trenercina za doticnog.

Fakat bi pokazali ultraozbiljnost s ovim.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 jan 2014, 11:40

Odlicno, jos se samo ceka zvanicna potvrda. Cestitke na izboru.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jan 2014, 11:40

neno#4 je napisao/la:Najvaznije je da nista do samog kraja nije procurilo u javnost. Da situacija sa Savovicem nije izasla na vidjelo prije, igrao bi za nas..Eh, sad idemo dalje...Ceka se jos samo UO..Imenovanje Duska donosi dosta rizika, nikada nije radio sa reprezentacijom, ali je vrijeme doslo za hazarderske odluke...Ili medju osam ili se raspasti..Ipak, mislim ova prva opcija da ce ici..Najvece trenersko ime koje ce ikada raditi u nasoj drzavi..

bice povracanja na pripremema :D :D stil kosarke ce da se promjeni,odbrana,odbrana..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 04 jan 2014, 12:06

3.1.2014.

Namika Lahti 83 - 85 Joensuun Kataja / Eldar Skamo - 13 poena, 5 skokova
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ahti/61263" onclick="window.open(this.href);return false;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 04 jan 2014, 13:26

Kako smo već pisali, Stručni savjet Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici u Sarajevu predložio je trofejnog crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića za novog selektora, odnosno nasljednika Aleksandra Petrovića na klupi bh. seniora. Detalje nam je pojasnio Behudin Bajgorić, član Stručnog savjeta KSBiH.

- Rekao bih da je to ključna i najbitnija odluka Stručnog savjeta. Duško Ivanović je naš jednoglasan izbor, s njim je obavljen razgovor, a uvjeti pod kojima bi on radio za nas su prihvatljivi, čak su i relativno skromni za trenera njegovog ranga. ;)

Ivanović sigurno može podići rejting našoj reprezentaciji, jer je riječ o stručnjaku, ako ne među top 5, onda sigurno među deset najboljih trenera u Evropi. To je za nas bilo veliko pojačanje. Mi ćemo sve neophodne materijale dostaviti Upravnom odboru, koji će donijeti konačnu odluku - rekao je Bajgorić.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 jan 2014, 15:35

neno#4 je napisao/la:Najvaznije je da nista do samog kraja nije procurilo u javnost
upravo tako. ipak se radi o top 20 treneru evrope u ovom trenutku (mozda cak i top 15) i mnogi bi ga zeljelji nama "skinuti" (nek komsiji crkne krava) da se to objavilo odmah nakon sto je ovaj trenerski mag kontaktiran 8-)

stil igre ce se totalno izmijeniti, tako da acoljupci i ljubitelji divljastva i runandgunisanja (kao ja :mrgreen: ) i nece biti bas sretni kada vide krvavu borbu u odbrani i utakmice na <140 poena...

jedina slicnost koju ce dusko imati sa acom je teletovic.... doduse samo polovicno... imace istu slobodu u napadu, ali ce u odbrani morati igrati mnooooogo jace.

mene je jedino strah novog naturalizovanog igraca (jer definitivno zeko nije tip igraca kojeg dusko voli)... dusko je rijetko pogadjao sa amerikancima kroz karijeru :cry:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 jan 2014, 15:41

semir01 je napisao/la:Ivanović sigurno može podići rejting našoj reprezentaciji, jer je riječ o stručnjaku, ako ne među top 5, onda sigurno među deset najboljih trenera u Evropi
al ga je beha pretjerao... evo odmah iz glave 5 boljih od njega:

obradovic
messina
pascual
blatt
ivkovic

;)

evo jos 5:

laso
collet
repesa
pianigiani
bartzokas

i kao bonus (da me pojedinci razapnu, znaju oni ko su ;) ):

scariolo :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jan 2014, 18:21

KK_Bosna je napisao/la:
semir01 je napisao/la:Ivanović sigurno može podići rejting našoj reprezentaciji, jer je riječ o stručnjaku, ako ne među top 5, onda sigurno među deset najboljih trenera u Evropi

obradovic
messina
pascual
blatt
ivkovic

;)

evo jos 5:

laso
collet
repesa
pianigiani
bartzokas

Top 10 je Ivanovic sigurno...Top 5 nije(mada mi je bolji i od Pascuala,licno),ali je od bolji od svakog ovog iz drugog 'sesira'! ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jan 2014, 18:46

KK_Bosna je napisao/la:

obradovic
messina
pascual
blatt
ivkovic

;)

evo jos 5:

laso
collet
repesa
pianigiani
bartzokas

hohohoh blatt i messina ispred karia :oops:a mozda si ga samo zaboravio ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 jan 2014, 18:57

da, ima i pesic, njega sam totalno smetnuo sa uma.. ovo sam pisao bas napamet sta mi je prvo palo na um ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 jan 2014, 19:04

NEZALAGANJE je napisao/la:Top 10 je Ivanovic sigurno...Top 5 nije(mada mi je bolji i od Pascuala,licno),ali je od bolji od svakog ovog iz drugog 'sesira'! ;)
da, bolji je od pascuala, garant--- zato pascual godinama vodi barcelonu a dusko... nikoga vec 2 godine ;)

jesil ijednom gledao real? ocito da nisi cim smatras da je ivanovic bolji od lasa... lasa sam cak mogao staviti i u top 5 trenutno...

bartzokas sa odron ekipom osvoji euroligu, ni on ne valja?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jan 2014, 19:24

KK_Bosna je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Top 10 je Ivanovic sigurno...Top 5 nije(mada mi je bolji i od Pascuala,licno),ali je od bolji od svakog ovog iz drugog 'sesira'! ;)
da, bolji je od pascuala, garant--- zato pascual godinama vodi barcelonu a dusko... nikoga vec 2 godine ;)

jesil ijednom gledao real? ocito da nisi cim smatras da je ivanovic bolji od lasa... lasa sam cak mogao staviti i u top 5 trenutno...

Kad je Dusko vodio Barcu,taj je jos uvijek vrtio magicnu kocku plus Dusko nije imao ni blizu kadar kakav je ovaj imao. ;) Ove sezone im je srezan budzet,pa vidim kako igraju.Ne mogu Realu ni da se priblize,a i Laso nije nista bolji,s tim da ima nevjerovatno sirok kadar,gdje su svih 12 igraca LEGITIMNI,a tek je nesto osvojio u zadnje 2-3 sezone i ti ga odmah stavljas prije Ivanovica! :roll: Priznaces da takve ekipe nije tesko voditi,posebno kad ti imas takve kadrove,a ostatak Evrope grca u finansijskim dugovima i primorani su imati kud i kamo slabije rostere.Dusko se s njima nosio dok je vodio Caju i dobijao ih,a da nije imao bolji igracki kadar,naprotiv.Meni je to mjerilo i pokazatelj uspjesnosti trenera. ;) Caju je napustio kad je vidio da se budzet smanjuje,a ne dovode adekvatne zamjene za najbolje kosarkase koji su napustili ekipu,a poklopio se i los start.Lakse je napisati da ne volis covjeka,ako je vec tako,ali da nije top 10 strucnjaka u Evropi,to nije istina! ;)
EDIT:Bartzokas dobar,ali ni on nista nije osvojio,niti se jos uvijek dokazao,po meni.Osvojio je tu Euroligu,a svi znamo kakv se preokret desio i kakvu je srecu imao.Da se to nije dogodilo,bio bi trener bez ijednog trofeja u svojoj karijeri,do sada.Vec je bolji od Ivanovica zbog jednog trofeja Eurolige i nijednog u domacem sampionatu?

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 04 jan 2014, 20:04

KK_Bosna je napisao/la:

Ivanovic je osvojio titulu sa Cajom kad je Barca bila najaca igracki i tad ih vodio Pascual

ne mogu u istu recenicu oni zajedno
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 04 jan 2014, 20:46

ja zadovoljan. valjda će se duško snaći u reprezentativnom svijetu. svaka čast aci, ali ono je maksimum što je dao.
što se zeke tiče, ja bih g aostavio, on i gorda na pleju da se nadopunjuju, mislim da nemamo kvalitet kod ostalih. znam da falimo i na dvici i trici, ali bez dva kvalitetna pleja smo mrtvi. zeko je pravi pozitivac i puno znači što se energije tiče, skoka, organizacije, a mislim da ga više neće prosrat ponakvi promašaji u šutu. ono se jednom događa. na stranu hoće li on biti zamoren na ljeto i šta se već okolo nagađa oko tog zamora/povrede.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 jan 2014, 21:20

Esi ovo Tony Parkera stavio kao boljeg trenera od Duska ? :mrgreen:

Ako mi raspravljamo jel on u top 10 il top 5 , znas koliko je sati 8-)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 jan 2014, 21:58

NEZALAGANJE je napisao/la:Kad je Dusko vodio Barcu,taj je jos uvijek vrtio magicnu kocku plus Dusko nije imao ni blizu kadar kakav je ovaj imao. ;)
onda je bosa tanjevic bolji trener od obradovica... kad je bosa uzeo titulu sa bosnom obradovic tek pocinjao igrati kosarku. to je tvoja logika.
Ove sezone im je srezan budzet,pa vidim kako igraju.Ne mogu Realu ni da se priblize,a i Laso nije nista bolji,s tim da ima nevjerovatno sirok kadar,gdje su svih 12 igraca LEGITIMNI,a tek je nesto osvojio u zadnje 2-3 sezone i ti ga odmah stavljas prije Ivanovica! :roll:
pa kad je ivanovic tako dobar, sto nije preuzeo real nakon messine, a ne laso? ili si ti veci strucnjak od ljudi u realu? 8-)
Priznaces da takve ekipe nije tesko voditi,posebno kad ti imas takve kadrove,a ostatak Evrope grca u finansijskim dugovima i primorani su imati kud i kamo slabije rostere.
tesko je voditi takve timove - najbolji primjer ti je dusko vujosevic koji se posteno prosuo u CSKA. ili ces reci da je dusko neznalica pa se zato prosuo?

i hajde se usaglasi sam sa sobom, zauzmi stav pa onda pisi da ne bi pisao ovakve nebuloze u jednom postu:
Dusko se s njima nosio dok je vodio Caju i dobijao ih,a da nije imao bolji igracki kadar,naprotiv.Meni je to mjerilo i pokazatelj uspjesnosti trenera. ;)
Bartzokas dobar,ali ni on nista nije osvojio,niti se jos uvijek dokazao,po meni.Osvojio je tu Euroligu,a svi znamo kakv se preokret desio i kakvu je srecu imao.Da se to nije dogodilo,bio bi trener bez ijednog trofeja u svojoj karijeri,do sada.Vec je bolji od Ivanovica zbog jednog trofeja Eurolige i nijednog u domacem sampionatu?
znaci dusko je trenerski mag jer je sa slabijom cajom osvojio spansko prvenstvo, a bartzokas ne valja iako je sa slabasnim olympiacosom osvojio euroligu.

nesto tu ne stima? dupli arsini mozda?
Caju je napustio kad je vidio da se budzet smanjuje,a ne dovode adekvatne zamjene za najbolje kosarkase koji su napustili ekipu,a poklopio se i los start.Lakse je napisati da ne volis covjeka,ako je vec tako,ali da nije top 10 strucnjaka u Evropi,to nije istina! ;)
kao prvo, dusko nije napustio caju, vec je dobio otkaz. ima razlike izmedju otkaza i ostavke.

i odakle ti da ga ne volim? gdje sam napisao da ne volim ivanovica?

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 04 jan 2014, 22:01

Meni je zao Ace :cry:
Imo je onu pozitivnu ludost i prave emocije, koje su nas digle :|

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zabit i 4 gosta.