FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

pasha_the_one
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la pasha_the_one » 04 jan 2014, 17:56

Valencia je napisao/la:
pasha_the_one je napisao/la:
Bayern stvara monopol u evropskom nogometu 8-)
Kakav monopol u Evropi?
Kada je Bajern kupio igraca iz nekog vrhunskog evropskog kluba?

Ovo sto se desava u Bundesligi je krivica Bajernovih konkurenata. Zasto ne bi uzeli kvalitetnog igraca ako mogu? Smijesno, normalno da ce uzeti sve sto im se nudi.
Monopol u Evropi se odnosio na ovaj post ispod.
pasha_the_one je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:ja provokator :? Bože me sakloni....samo glupo zbog raje koja nekad upali Eurosport 2 da gleda taj monopol koji Bayern stvara :) radujte se jer nemate protivnika u Bundes Ligi narednih 10 godina
Bayern stvara monopol u evropskom nogometu 8-)
Bayernova uprava je, usudicu se reci, najpametnija uprava svih vremena u nogometu. Kako samo vode klub, to je fakat za udzbenike, sto ce vjerujem za 40-50 godina na pojedinim seminarima za menadzment klubova i biti jedna od tema.

Ne vidim razlog zasto bi Bayern kupovao od velikana evropskog nogometa ciji su igraci preplaceni, kada iste ili bolje igrace moze naci na drugom mjestu :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 jan 2014, 18:15

Uhh kako ce biti interesantno na ljeto. Sumnjam da ce Pep igrati sa 2 napadaca, odnosno sigurno nece, tako da se postavlja pitanje sta ce biti sa Mandzukicem. Da li ce otici ili ce ostati da se bori za mjesto u ekipi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 jan 2014, 18:24

Tolika dječurlija koja brani interese B.Dortmund a nigdje ni jednog poštenog(iako je ova riječ kod njih izgubila smisao :mrgreen: ) simpatizera žutih. Opet oni o monopolu lige i sl. glupostima a vrhunac budalaština su svakako ova djeca u zabludi koja simpatišu MKO. Bayo je najbolji na svijetu, ne može nam niko ništa jači smo od sudbine :D .

O yeea, dobro nam doš'o majstore. U najboljem klubu na svijetu ima da pokaže da je uz Suareza najubojitiji golgeter na Dunjaluku. Grande Robert. 8-)

PS: @Omeraga, dobar avatar.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 04 jan 2014, 19:17

slika

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 19:19

Evo još jednog borca za prava Dortmunda u vidu Teletovića.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 jan 2014, 19:28

Dragi ljudi želim vam sve najbolje u Novoj godini! Puno zdravlja, ljubavi, sreće i uspjeha u životu! Želim i našem klubu da osvoji što je više moguće trofeja i u Novoj godini! :D :D :D

Što se tiče ovog transfera izuzetno mi je drago iz tri razloga. Prvi jeste taj da je Lewandowski bolji igrač od Manđukića jer sve ono što ima Manđo ima i Lewa ali Lewa donosi par karakteristika koje Manđo nema kao što su tehnika, brzina, suradnja s igračima. Drugi razlog jeste taj da očito Pep planira igrati sa pravim napadačem često a ne forsirati igru sa lažnom devetkom što je meni iznimno drago da tako razmišlja. Treći razlog je jednostavan a to je da dolazi besplatno a po meni je stvarno kvalitetan igrač.

Što se tiče izbora Lewe kao prvog napadača ja sam izuzetno zadovoljan jer je Lewandowski napredovao strašno i kod nas može biti još i bolji. E sada mogu filozofirati i reći bolje da se išlo na nižeg i još bržeg napadača ali onda se gube neke druge karakteristike koje su iznimno bitne kod presinga protiv naše ekipe a što je zorno prezentirao Manđukić u finalu Lige Prvaka. Tako da ne treba cjepidlačit i tražit Aguera, Suareza, Rossi-a jer balans uvijek mora biti u ekipi.

Što se same igre tiče pa realno je za očekivati da ćemo biti samo bolji i bolji ali maksimum nikako ne možemo dostići ove sezone. E dokle će nas to dogurati vidjet ćemo ali eto nadamo se čim dalje. Po meni igra nam nikako nije na vrhuncu i ima tu ogromnog prostora za napredak i to očekujem da se dogodi ali tek slijedeće sezone kad sve Pepove ideje sjednu na svoje mjesto.

Aha, da se vratim još malo na Lewu. Tko je kriv Borussiji što ga nisu prodali ovo prošlo ljeto za nekih 20-25 milijuna nama i to je to. Nemam pregled u Borussijine financije :) ali svakako je to bio glup potez jer osim novaca sačuvali bi i mir u svlačionici a ovako imaju igrača koji će poremetiti dosta toga u i oko kluba. Loš potez, po meni.

Spominje se i Manđo i njegov odlazak. Iskreno, želio bih da ostane svakako ali koliko je realno da će se zadovoljiti ulogom drugog napadača..... Definitivno neće i realan je njegov odlazak na ljeto.

Spominje se i Luiz. David Luiz da ne bi bilo zabune. Stoperski par Boateng i Dante su svoje znanje pokazali prošle sezone. Za mene su to vrhunski igrači i tu nema priče. Luiz bi sigurno imao zagarantirano mjesto u početnoj postavi a nisam baš siguran koji bi se od trenutnog dvojca zadovoljio klupom. Realno je da Dante zbog godina preuzme ulogu Van Buytena, dakle prva zamjena. Što se tiče Luiza njegove sposobnosti su vrhunske ali sklonosti kiksevima nije rijetka i to me brine. No, ako će podići konstantnost i odigrati kao na kupu Konefederacija onda je to vrhunski stoper za narednih 5 godina.

Koke , ne mogu ga nimalo komentirati jer ga nisam pratio dovoljno.

Dragi ljudi šta da vam kažem. Prošla godina je za naš klub bila najbolja u povijesti kluba što je veliki rezultat i čast mi je što navijam za ovaj klub od 1997. godine. Ovaj klub je dio mog života i iako je prostorno udaljen od mene poprilično, navijam srcem i dušom za njega i mogu se nazvati pravim navijačem ovog kluba. Bayern nije samo simpatija, Bayern je ljubav koju osjećam prema ovom klubu. Kad me prijatelji nazovu Bayernovac ili Bavarac osjećam veliki ponos jer znamo što takva riječ znači. To je dio mene i ponosan sam na to. Istina, nemam financijske prilike da gledam uživo svaku utakmicu ali nemaju niti oni koji su iz Munchena pa su navijači Bayerna dušom i tijelom. To mi nije nikakav pokazatelj. Gledam ja uživo svaku utakmicu na tv-u i to se ne propušta osim kad su poslovne obaveze u pitanju. To je tradicija u obitelji već dugi niz godina i ona se poštuje ne iz obaveze nego iz ljubavi prema klubu. Uvijek sam tako shvaćao odnos prema Bayernu, ljubav prema klubu a ne simaptija. Zato sam iznimno sretan i ponosan na rezultate našeg kluba u prošloj godini. Godina koja će se zauvijek pamtiti u srcima navijača Bayerna.

Dobro ljudi, dosta.

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 04 jan 2014, 19:37

Evo ga i zvanicno na sajtu Bayerna , LEWA potpisao do 2019!!! DOBRODOSAO !!! Sajt je trenutno zagusen previse raje ulazi :lol: :lol:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 jan 2014, 19:37

Mario Mandžukić velika je želja Arsena Wengera, tvrde engleski mediji. Navodno menadžer Arsenala budno prati događaje u Bayernu i strpljivo iščekuje hoće li Robert Lewandowski potpisati za bavarskog diva. Wengere vjeruje da bi u tom slučaju lakše uspio privoliti hrvatskog napadača na dolazak u London.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 jan 2014, 19:38

Sretno Lewi u Bayernu, nemam sta drugo reci.

To je transfer za slijedecu sezonu, a kako ce stvari izgledati sa njim bice prilike da vidimo.
#divovi

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 jan 2014, 19:42

:lol: :lol:

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 jan 2014, 19:45

Mandžo je ćaknut al' ne toliko, nije lud da se seli u Vengerov vrtić, to bi mu bilo k'o da se vrati u Dinamo. On ostaje najvjerovatnije, ne može se na sve strane samo sa Robertom s' obzirom da se Claudio oprašta od aktivnog igranja koliko sam ja skont'o.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 jan 2014, 19:46

Odlicnoooooooo :D doduse vec se to sve znalo, ali i dalje je tu euforija, napokon Lewa je tu, igrac koji vrijedi mnogo, i to ce on dokazati.

Dosta te price oko monopola, eno vam igrica monopol pa igrajte, pustite velike decke da se igraju ! Sta reci nego strasan transfer, jos jedan u nizu nase uprave.

Danas bas pricam sa prijateljem inace veliki simpatizer Bayerna, ali ipak navijac Milana, pa mi spomenu Davida Luiza, pa kda skontam dobro bi mozda i dosao, vi ste to vec opisali, ali mi je pao na um nas Badstuber, pa je on rekao da od njega nema nista, bas radi ove povrede koju je doziviio, te bi tu trebali ostati na Buytenu, Boatengu, Danteu.. i tako da bi trebao doci Luiz, ali ne treba odustajat od Badstubera, mlad je momak, jak moze biti bolji, no iskreno malo se i ja pribojavam da nece biti na nivou, no vrijeme ce pokazati.

Sto se Lewe tice da kazem jos samo, da ce sigurno jos vise golova padati gdje mi igramo, nasi ce ga majstori sa sredine pitat loptama:D
FC Bayern !!!!!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 jan 2014, 19:46

E cuj Alcantara buducnost Barcelone :lol:

On da je bio buducnost kluba ne bi 4 godine skupljao minute na slamku.Igrac kakvih Barcelona na kamare' napravi.
Barceloni takav igrac nije bio potreban , jer kad jednog Cesca ne mozes upotrijebiti na poziciji gdje igra Xavi onda je jasno zasto je momak napustio klub.Sama Barca ga nije sprijecavala u odlasku , dakle mogli su mu ponuditi novi , poboljasni ugovor , oni to nisu uradili jer je jasno da igrac nema buducnost u Barci.Nadam se, da se nikada nece vratiti u Barcelonu jer je uz sve to guzicom zatvorio vrata i jasno pokazao da je cmarni kolutic. :mrgreen:

Bayern ima kalsicni monopol u ligi , dakle dovede ono sto pozeli a za Evropu je vec druga prica, takav omjer snaga nije ,jer ispred Bayerna u tom segmentu su definitivno Barcelona i Real.(kao najpozeljnije destinacije).

Meni je fascinantna ova prica fanova Bayerna.Dakle od onog dana kada ste postali Evropski prvaci vi ste apsolutno u svakom segmentu najjaci u Svijetu.Polako ljudi , pisete i ponizavate ostale klubove kao da oni ne igraju fudbal.Ocito ste vec odbranili titulu LP pa ste preponosni moentalno postali.Uglavnom sam Bayern u odnosu na ostale konkurente ima veliku povlasticu jer je ostatak lige lakrdija i titula je vec ovjerena.Dakle sav fokus moze biti na LP , dok ostali klubovi nemaju taj luksuz.
Buli ce se raspasti u narednih nekoliko godina ako se nastavi u ovom tempu.Jedini donekle konkurent BvB apsolutno nema mogucnost da odgovori Bayernu na bilo koji nacin.Sam pokazatelj da ih Bayern sakati tako sto sve sto iole vrijedi u BvB sebi prisvoji...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 jan 2014, 19:48

nakon svih ovih ekonomskih desavanja u Evropi, ocekivao sam da ce Njemacki klubovi na bolji nacin pratiti Bajerna a ustvari jaz se samo povecava..

ok Bajern je ubjedljivo dominantan u Njemackoj ( tesko ko da moze parirati i u Evropi), ali do te mjere da ce biti da uzme glavnom konkurentu najbolje igraca za dz ili da im 2x u godinu dana uzme najbolje igrace- nisam ocekivao..to je veliki poraz Njemacke lige ciji sam ocekivao puno veci rast, bar donekle srazmjerno Bajernu..

Bajern tu nista nije kriv sto konkurentni nisu u stanju da prate taj nivo i kvaliteta rada uprave koja ih je dovela u tu poziciju...ekonomske pobjede Bajerna su velike, ali su to jos veci porazi uprave Dortmunda..zavrsis kao finalista, uzmes toliki novac i desavaju ti se ovakve stvari, to samo pokazuje koliko su ostali klubovi u Njemackoj u sustini mali, ne samo u odnosu na Bajern.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 jan 2014, 19:48

Bla, bla, bla... :D

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 04 jan 2014, 19:50

19.02 ce biti spusteni na zemlju ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jan 2014, 19:51

A Primera nije lakrdija od lige,Barca i Real pokupovaše sve što valja u ligi. :lol:

Najtalentovanij igrač Španije nije potreban Barceloni jer ima Xavia u cvijetu starosti. :lol:

slika

Ovdje je sve počelo. :D

VGS je napisao/la:19.02 ce biti spusteni na zemlju ;)
Arsenal će pod zemlju. ;)
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 04 jan 2014, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 jan 2014, 19:51

VGS je napisao/la:19.02 ce biti spusteni na zemlju ;)

:arrow: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=68&t=224

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 jan 2014, 19:54

Barselona je samo u turističkom smislu poželjnije mjesto od Minhena, a jedini razlog tome je geografska širina i ništa više. Al' što bi rek'o jedan od kandidata za kantu mi ovdje uživamo, u glupostima astronomskih razmjera Romaria br 2 koji ne zna jel doš'o il' poš'o. I da, BL je pred raspadom :lol: :lol: :lol:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []