Uvek si mog'o.Edin TM87 je napisao/la:
Magica, imam vozacku i index mogul' sad pricat s tobom?
To mozda kod vas buttpicking fanova, mi ostali smo liberalni.Virtu4l je napisao/la:Nista bez diplome, s tim da Bolonja ne dolazi u obzir
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Uvek si mog'o.Edin TM87 je napisao/la:
Magica, imam vozacku i index mogul' sad pricat s tobom?
To mozda kod vas buttpicking fanova, mi ostali smo liberalni.Virtu4l je napisao/la:Nista bez diplome, s tim da Bolonja ne dolazi u obzir
Pošteno me nasmija, buttpickingMaGiCa je napisao/la:To mozda kod vas buttpicking fanova, mi ostali smo liberalni.
Mora se Rafa malo osvrnuti na podlogu“If I am playing the way that I played in the first set, I think I will be very competitive [in Australia],” Nadal said following a 6-1, 6-7(5), 6-2 victory over Gael Monfils. “Between here and Australia the good thing is I am going to have one week, and I don’t go there thinking about the adaptation of my game. I go in there thinking about the things that I want to keep practising to be very competitive. I want to keep practising in the same way that I played today. I think that’s the right way.”
“In the end, the important thing is I was able to play five matches and win all five. That’s positive [for my] confidence. That doesn’t mean I’m going to play well in Australia, but it’s true that I prefer to arrive to Australia without feeling a loss.
“I hope to have a good week of preparation there in Melbourne and try to adapt my game to that quick surface and hope to be ready for next Monday.”
Ne trebamo čekati, najveći domet mu je QF, najviše što ože uradit. Uz svo poštovanje prema Hewittu ali kad te on pobjedi očigledno je da nemaš šta tražis među elitom a smatram da Federer ne želi da bude ništa manje do elite.Virtu4l je napisao/la:Lleyton Hewitt def. Roger Federer (1) 6-1 4-6 6-3
Hoćemo li opet o penziji, ili ćemo sačekati Aussie Open.
Previše neiskorištenih brejk lopti Federera, Lleyton je svoje koristio. Roger je imao 13 as servisa i to je možda jedino pozitivno iz ovog meča.
Čestitke Lleytonu, odigrao je odličan turnir. Nadam se dobrom rezultatu na prvom GS sezone.
Jeste, ali od koga? Prija su ga pobjeđivali samo igrači iz TOP 4 a rijetko neko iz ostatka TOP 10, dok sad kad pobjedi nekog iz TOP 10 je reavno tituli a i igrači iz TOP 30, 40 su ga počeli pobjeđivat.Virtu4l je napisao/la:Ko će slušati ove priče nakon svakog poraza ove sezoneČovjek je izgubio u finalu, nije u prvom kolu!
Ti svakako navijaš za Nadala, šta te briga!Virtu4l je napisao/la:Ko će slušati ove priče nakon svakog poraza ove sezoneČovjek je izgubio u finalu, nije u prvom kolu!
Cuj od koga, nije ga Dzumhur pobijedio nego Hewitt, koji nije bio bilo ko u svijetu tenisa, a magije je ostalo.Unofficialpage je napisao/la:Jeste, ali od koga? Prija su ga pobjeđivali samo igrači iz TOP 4 a rijetko neko iz ostatka TOP 10, dok sad kad pobjedi nekog iz TOP 10 je reavno tituli a i igrači iz TOP 30, 40 su ga počeli pobjeđivat.Virtu4l je napisao/la:Ko će slušati ove priče nakon svakog poraza ove sezoneČovjek je izgubio u finalu, nije u prvom kolu!
Ma dobro znam koje Hewitt ali on trenutno ne bi smio da pravi probleme Rogeru. Hewitta bi Nole, Rafa lako dobili, i ako Roger nije ovdje uspio uzeti titulu ne znam gdje će... I ne sluti, još samo fali da ga i Džumhur počne pobjeđivatEdin TM87 je napisao/la:Cuj od koga, nije ga Dzumhur pobijedio nego Hewitt, koji nije bio bilo ko u svijetu tenisa, a magije je ostalo.Unofficialpage je napisao/la:Jeste, ali od koga? Prija su ga pobjeđivali samo igrači iz TOP 4 a rijetko neko iz ostatka TOP 10, dok sad kad pobjedi nekog iz TOP 10 je reavno tituli a i igrači iz TOP 30, 40 su ga počeli pobjeđivat.Virtu4l je napisao/la:Ko će slušati ove priče nakon svakog poraza ove sezoneČovjek je izgubio u finalu, nije u prvom kolu!
Vec objasnjeno, ITF nagrada se dobiva za rezultate na SLemovima i DC-u.Rafa iako je osvojio 2 slema Nole je osvojio 1 i igrao jos 2 finala i 1 polufinale i dalje dogurao u DC-u.Johny je napisao/la:Covjek izgubio u finalu i vec se penzionisao![]()
Kakve standarde je postavio Roger, svaka mu cast.![]()
Inace kada govorimo o GOAT-u jedini pretendent u novijoj historiji da to postane je Nadal i niko vise
btw : Sta kaze onaj komentator : "Smijesno je sto se zalio Toni Nadal jer je Novak izabran za najboljeg tenisera u prosloj godini , pa Novak je cak 3 puta dobio Nadala ".![]()
Paradoks , Nadal dobio isto toliko mecheva uz to 2 pobjede su bile na GS turnirima.Broj 1. i 10 osvojenih titula
samosarajvo je napisao/la:
Vec objasnjeno, ITF nagrada se dobiva za rezultate na SLemovima i DC-u.Rafa iako je osvojio 2 slema Nole je osvojio 1 i igrao jos 2 finala i 1 polufinale i dalje dogurao u DC-u.
Rafa je dobio atp-ovu nagradu.
Misliš da bi je dobio i da je jedan od ta tri meča onaj u Montrealu?MaGiCa je napisao/la:samosarajvo je napisao/la:
Vec objasnjeno, ITF nagrada se dobiva za rezultate na SLemovima i DC-u.Rafa iako je osvojio 2 slema Nole je osvojio 1 i igrao jos 2 finala i 1 polufinale i dalje dogurao u DC-u.
Rafa je dobio atp-ovu nagradu.
ITF nagrada se ne dobija za Slamove i DC, vec Slamovi i DC se vise vrednuju pri odlucivanju oko toga ko je ITF champion. Da je Djokovic osvojio 3 Slama + DC, a 0 bodova u ostatku sezone - Nadal bi bio sa proslogodisnjom sezonom (minus 1 Slam) ITF champion jer bi imao najjacu sezonu na Touru.
To samo pokazuje koliko su sezone Djokovica i Nadala bile blizu po ucinku i cinjenica je da bi Djokovic zavrsio i kao ATP champion da je kojim slucajem dobio samo 1 od 3 tesna meca sa Nadalom, koje je pogubio.
ATP champion je #1 sa ATP liste za kalendarsku godinu. Nuff said.samosarajvo je napisao/la:
Misliš da bi je dobio i da je jedan od ta tri meča onaj u Montrealu?![]()
Imali bi po 4 mastersa obojica, Nole pobjedu više u H2H ali bi Rafa imao GS više, vise pobjeda i više turnira te godina...guravo al mislim da bi ishod bi isti.
Eh da je u pitanju RG ili US, znalo bi se.
Kako god, zna se ko je izdominiro proslu godinu.
VAMOS!
Dakle, 770 bodova razlike. Poraz u polufinalu Mastersa je -640, a plasaman u finale je +240, pobeda je +640.
Rafael Nadal (ESP) 13,030
Novak Djokovic (SRB) 12,260
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.