BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Re: AW: BV Borussia Dortmund
Ne bi bilo lose da dovedu Mitroglua kao zamjenu za Lewandowskog, kojeg bi trebali sto manje koristiti jer se u zadnjih par utakmica (uklj.i utakmicu protiv Bayerna) vidjelo da je on mislima daleko od crno-zutog dresa. Ono sto je protiv Bayerna i Marseillea masio - prosle sezone bi i zatvorenih ociju pogodio.
I kao sto je neko vec napisao, zalosno je na sta se sveo danasnji nogomet. Samo su pare bitne i nije vise nista sveto (malo je jos igraca poput Giggsa i Tottija koji su basnoslovne iznose odbijali zbog ljubavi prema svom klubu) i jako je malo klubova poput Ajaxa koji jos uvijek "proizvode" svoje igrace, ali su nazalost prisiljeni da ih jako brzo prodaju..
I kao sto je neko vec napisao, zalosno je na sta se sveo danasnji nogomet. Samo su pare bitne i nije vise nista sveto (malo je jos igraca poput Giggsa i Tottija koji su basnoslovne iznose odbijali zbog ljubavi prema svom klubu) i jako je malo klubova poput Ajaxa koji jos uvijek "proizvode" svoje igrace, ali su nazalost prisiljeni da ih jako brzo prodaju..
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Re: BV Borussia Dortmund
MizerijaSemir bvb je napisao/la: Plata mu je 9 mil eura. Slabo skrooz.![]()
I onda neko kritikuje nasu upravu...morali su dati bar 10 miliona da bi ostao sto je dupla plata naseg tenutno najplacenijeg igraca
Ako je Lewatova plata 9 miliona, koliko onda ima Ribery, malo mi to izgleda previše u odnosu na platu jednog Ronalda. U svakom slučaju, ako je plata tolika, onda mi osim skautinga i Kloppa nemamo baš nekih velikih šansi. Da budemo u vrhu BL to da, ali samo je pitanje da li na minus 25 ili možda "samo -18". A što je još gore, i u LP iduće sezone je veliko pitanje, već ove sezone je bilo povuci-potegni, jeste bilo povreda, ali prvu utakmicu protiv Napolija smo u punom sastavu izgubili i onda je svaki naredni meč bio biti ili ne biti.
O monopolu FCB ne treba trošiti riječi, treba biti iskren pa reći da bi se i mi isto ponašali da smo u njihovoj poziciji, to je već stvar sistema kompletne BL, koja taj monopol dozvoljava, bilo FCB ili bilo kom drugom. Činjenica je da navijači Bayerna svoje uspjehe uvijek pravdaju svojom snagom, a nikako stagnacijom i slabljenjem ostalih, nego još onako velikodušno proglašavaju Leverkuzen i Šalke konkurentnim u LP. A ta konkurentnost je na nivou turskih i ukrajinskih klubova. Gdje su ti klubovi i lige bili prije 20 godina u odnos na BL da i ne pominjemo.
Ajax je lani sa tržišne vrijednosti od 90 miliona pao na 75 miliona, malo manje od transfera jednog Cavanija u PSG. Samo ne smijem pominjati šeike i tajkune i njihov dolazak u BL, navijači Bayerna će reći kako to ne bi bilo dobro za BL i kako su svi protiv toga. Ja nisam, ali ko me pita.
O monopolu FCB ne treba trošiti riječi, treba biti iskren pa reći da bi se i mi isto ponašali da smo u njihovoj poziciji, to je već stvar sistema kompletne BL, koja taj monopol dozvoljava, bilo FCB ili bilo kom drugom. Činjenica je da navijači Bayerna svoje uspjehe uvijek pravdaju svojom snagom, a nikako stagnacijom i slabljenjem ostalih, nego još onako velikodušno proglašavaju Leverkuzen i Šalke konkurentnim u LP. A ta konkurentnost je na nivou turskih i ukrajinskih klubova. Gdje su ti klubovi i lige bili prije 20 godina u odnos na BL da i ne pominjemo.
Ajax je lani sa tržišne vrijednosti od 90 miliona pao na 75 miliona, malo manje od transfera jednog Cavanija u PSG. Samo ne smijem pominjati šeike i tajkune i njihov dolazak u BL, navijači Bayerna će reći kako to ne bi bilo dobro za BL i kako su svi protiv toga. Ja nisam, ali ko me pita.
5 mu je plaća tako sam pročitao, ne znam od kuda ovih 9?opel je napisao/la:Ako je Lewatova plata 9 miliona, koliko onda ima Ribery, malo mi to izgleda previše u odnosu na platu jednog Ronalda. U svakom slučaju, ako je plata tolika, onda mi osim skautinga i Kloppa nemamo baš nekih velikih šansi. Da budemo u vrhu BL to da, ali samo je pitanje da li na minus 25 ili možda "samo -18". A što je još gore, i u LP iduće sezone je veliko pitanje, već ove sezone je bilo povuci-potegni, jeste bilo povreda, ali prvu utakmicu protiv Napolija smo u punom sastavu izgubili i onda je svaki naredni meč bio biti ili ne biti.
evo piše u bildu 8, jučer je negdje pisalo 5 ajde ga znaj sad...nije ni bitno
inače sretna Nova svim mojim BVB-ovcima i dobronamjernim gostima na našem pdfu
5 je dobivo u Dortmundu, sada dosta vise.zgmiky je napisao/la:5 mu je plaća tako sam pročitao, ne znam od kuda ovih 9?opel je napisao/la:Ako je Lewatova plata 9 miliona, koliko onda ima Ribery, malo mi to izgleda previše u odnosu na platu jednog Ronalda. U svakom slučaju, ako je plata tolika, onda mi osim skautinga i Kloppa nemamo baš nekih velikih šansi. Da budemo u vrhu BL to da, ali samo je pitanje da li na minus 25 ili možda "samo -18". A što je još gore, i u LP iduće sezone je veliko pitanje, već ove sezone je bilo povuci-potegni, jeste bilo povreda, ali prvu utakmicu protiv Napolija smo u punom sastavu izgubili i onda je svaki naredni meč bio biti ili ne biti.
Niste morali kopirati čitav moj post da bi se samo osvrnuli na jednu rečenicu u vezi sa platom.

Slika nam je sve rekla
BvB Echte Liebe !!!
- Sarajevo1946
- Kontakt:
I kako će sad čovjek pola godine igrati pred navijačima, koji će mu zviždati, jer je od ljeta igrač ljutog rivala...
Bolje da su ga sad pustili, manje bi bolno bilo i prirodnije. Ovako stvarno ne znam kako će to izgledati da se gorko raduješ kad postigne neki gol... jbo to...
Nije tu ni Lewandowski toliki krivac, jednostavno nisu ga znali unovčiti čak i kad je izvjesno bilo da neće ostati. Amaterski i da zanemarimo novac, pljunuli su vlastitim navijačima u lice, dopustivši da Lewandowski na ovaj način ide, a to je još gore. Bar da je na kraju sezone potpisao za Bayern...
Bolje da su ga sad pustili, manje bi bolno bilo i prirodnije. Ovako stvarno ne znam kako će to izgledati da se gorko raduješ kad postigne neki gol... jbo to...
Nije tu ni Lewandowski toliki krivac, jednostavno nisu ga znali unovčiti čak i kad je izvjesno bilo da neće ostati. Amaterski i da zanemarimo novac, pljunuli su vlastitim navijačima u lice, dopustivši da Lewandowski na ovaj način ide, a to je još gore. Bar da je na kraju sezone potpisao za Bayern...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
Plata je 8 mil, što je 3 mil više nego u BvB.Nije baš velika razlika.adnan24 je napisao/la:MizerijaSemir bvb je napisao/la: Plata mu je 9 mil eura. Slabo skrooz.![]()
![]()
I onda neko kritikuje nasu upravu...morali su dati bar 10 miliona da bi ostao sto je dupla plata naseg tenutno najplacenijeg igraca
1974---1975---1976---2001---2013---2020
S ovim se ne slaže vjerovatno niko od BVB navijača.Sarajevo1946 je napisao/la:Amaterski i da zanemarimo novac, pljunuli su vlastitim navijačima u lice, dopustivši da Lewandowski na ovaj način ide, a to je još gore. Bar da je na kraju sezone potpisao za Bayern...
Puno je bolje ovo nego da smo ga prodali Bauernu tako bi svim igračima dali do znanja da ako Bauern pokuca za nekog da će biti prodan za prave pare. Ovako smo dali do znanja da ne želimo prodavati igrače Bauernu, nego da ako Bauern hoće BVB igrača da mora sačekat' da ovaj postane SLOBODAN igrač, a nikako da ga mogu kupit' od nas kad to oni požele...
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Odlazak Lewata je davno najavljen i mnogo korektniji i u povoljnijem trenutku nego Geceova bomba uoči finala LP. Uprava je od svih igrača koji su otišli izvukla maksimum, ljudi su svojim igrama otplatili ono što su zaradili u BVB i Šahin i Kagawa i Lewat i Gece. Ako neko zamjera upravi što nije znala unovčiti igrače, barem nismo imali propalih investicija ne računajući Šibera i slične, ali to je sitno.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
opel upravo tako. teško je postići neki maksimum svojih interesa kad se sudare interesi 3 ili više strana.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Ima i toga, ali jbg... na kraju se sve otprilike svodi na isto. Čak i meni i svima koji su neutralni i sve to posmatramo sa strane, ovo djeluje nerezonski i neprirodno u svakom smislu, ali to je valjda taj neki jbeni moderni fudbal.Semir bvb je napisao/la:S ovim se ne slaže vjerovatno niko od BVB navijača.Sarajevo1946 je napisao/la:Amaterski i da zanemarimo novac, pljunuli su vlastitim navijačima u lice, dopustivši da Lewandowski na ovaj način ide, a to je još gore. Bar da je na kraju sezone potpisao za Bayern...![]()
Puno je bolje ovo nego da smo ga prodali Bauernu tako bi svim igračima dali do znanja da ako Bauern pokuca za nekog da će biti prodan za prave pare. Ovako smo dali do znanja da ne želimo prodavati igrače Bauernu, nego da ako Bauern hoće BVB igrača da mora sačekat' da ovaj postane SLOBODAN igrač, a nikako da ga mogu kupit' od nas kad to oni požele...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
8 miliona eura nije puno za igraca kojeg su dobili besplatno. Da su ga platili 20 miliona, sto je opet ispod njegove vrijednosti, sigurno bi dobio manju platu. Jbg, nisu mogli ucjenjivati kada je Real bio tu. Da su ga uvrijedili ponudom Leva bi otisao u Real i onda bi se mogli pusiti. Morali su mu ponuditi dobru platu.
Hinja je ovaj Leva. Na kraju za njega ispade dobro sto je jos godinu ostao u Dortmundu. Uz to, nekakvom prevarom je uspjeo sebi podebljati ugovor u ovoj sezoni iako se znalo da ide.
Hinja je ovaj Leva. Na kraju za njega ispade dobro sto je jos godinu ostao u Dortmundu. Uz to, nekakvom prevarom je uspjeo sebi podebljati ugovor u ovoj sezoni iako se znalo da ide.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Na 5 miliona,dodatna 3 su ogromna razlika...cuj nije velika razlikaSaurman je napisao/la: Plata je 8 mil, što je 3 mil više nego u BvB.Nije baš velika razlika.
Poenta je u tome sta je to mogla uprava uraditi da zadrzi Lewandowskog...s obzirom da je Bayern veci klub od Borusije,jedino ostaje da mu ponude vece novce od Bayerna...to je nekih 10 miliona po sezoni minimalno.A opet kazem,to je duplo vise nego je zaradjivao najplaceniji igrac u klubu trenutno...al' naravno opet je uprava amaterska i slicno
@valencia
Hinja je kao i 99% sportista danasnjice...trazi se dinar vise,ide se linijom manjeg otpora...nema vise onih koji su pravili svoje ime u jednom klubu i igrali "sami protiv svih".Danas je moderno u svim sportovima da se sto vise zvijezda udruzi u jedan tim.Tako je u fudbalu,tako je i u NBA ligi sto prije nije bio slucaj...
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 05 jan 2014, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
Valencia
Ovaj put se slažem s tobom u potpunosti.
R.I.P. Eusebio
Ovaj put se slažem s tobom u potpunosti.
R.I.P. Eusebio
U 15h počele su pripreme za drugi dio sezone. Svi igrači osim Piszczeka, Hummelsa i Subotića su na treningu. Da, da i Schmelle, Gundogan, Bender pa i Livadowski.
Piszczek je prehlađen pa će se priključiti timu za dan-dva, dok se Hummy očekuje za nekih 10-ak dana.
Trening je u toku:
Piszczek je prehlađen pa će se priključiti timu za dan-dva, dok se Hummy očekuje za nekih 10-ak dana.
Trening je u toku:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Nista, prihvatit. Ko spori uspjeh?Blaszczykowski je napisao/la:lokos a šta ćemo sa ovim titulama i finalom lp? de mi nabroj uspješnije u zadnje 3god. evo ja ću - barca, bayern i chelsea. šta ćemo s tom činjenicom?
Ja kritikujem upravu sta radi od doubela pa na ovamo.
Nema uvjek jarhundert igraca poput gece i kagawa, nit ce nas protivnik podcjenjivat, nit cemo moci se provuc kroz sezonu bez 3,4 ozbiljne povrede.
Pa sa 15,16 igraca samo uspjesno mozes igrati ili u bundesku ili cligu. BvB je bas idealan primjer. Upravo je to srz moje kritike.opel je napisao/la:Tvoja analiza nije loša samo zanemaruješ da smo u dvije sezone od ispadanja u grupnoj fazi LP došli do finala, možda je to pomenuto u onim finansijskim ciframa, ali se to jasno ne vidi, pa budi ubuduće malo precizniji. Šta bi bilo da smo osvojili i treću titulu u BL sa 88 bodova, a ispali u grupnoj fazi LP, već su počele bile priče da je BVB ekipa koja može samo igrati u BL, pa ispade da nisu takve priče bile osnovane.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Sada zutog hinju, spustiti na zemlju...otaviti ga da sjedi na klupi, pokusati dovesti grka... I hinji dati do znanja, gdje mu je mjesto!
U igri je bio I veliki real..prije mjesec dana poslali su svoga agenta na pregovore sa hinjomi nufili mu platu od 10.milki po godini...hinjo je to odbio...odlazi u naljuceg rivala...mogao je birati gdje ce..sto znaci nije bio u pitanju novac..real mu je vise nudio!!
Eto ispostavilo se da je odlucila lewatova ljubav prema yayernu.
Stvarno me zanima kako ce taj hinja.biti..u psiholosom I fizickom stanju..ovih narednih 6.mjeseci..I reakciju nasih navijaca!!
U igri je bio I veliki real..prije mjesec dana poslali su svoga agenta na pregovore sa hinjomi nufili mu platu od 10.milki po godini...hinjo je to odbio...odlazi u naljuceg rivala...mogao je birati gdje ce..sto znaci nije bio u pitanju novac..real mu je vise nudio!!
Eto ispostavilo se da je odlucila lewatova ljubav prema yayernu.
Stvarno me zanima kako ce taj hinja.biti..u psiholosom I fizickom stanju..ovih narednih 6.mjeseci..I reakciju nasih navijaca!!
Smiješno je sad pljuvati po Lewatu, umjesto da se zahvale covjeku za sve golove koji su donijele dvije titule, za golove kojima je dovukao Borusiju do finala LP (posebno ce se pamtiti ono njegovo iživljavanje protiv Reala u polufinalu)....covjek je zaslužio poštovanje, a i zadužio Borusiju
To što je uprava BvB glupa i što nije ga prodala ljetos, dok su se mogle uzeti neke pare za njega, to je drugi par cipela. Za te propuste nije kriv Lewandowski.
Znalo se od ranije da ga Bayern cilja i traži, pa ništa nisu poduzeli vec cekali da mu istekne ugovor...i sad njega pljuvati je licemjerno.
To što je uprava BvB glupa i što nije ga prodala ljetos, dok su se mogle uzeti neke pare za njega, to je drugi par cipela. Za te propuste nije kriv Lewandowski.
Znalo se od ranije da ga Bayern cilja i traži, pa ništa nisu poduzeli vec cekali da mu istekne ugovor...i sad njega pljuvati je licemjerno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.