Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

neo
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la neo » 05 jan 2014, 15:06

Buu je napisao/la:Nisi ti imao dodira sa nexusom
to je to :) Ja bih svoju s3 rado dao za n4 a o n5 da ne pricam :mrgreen:
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 jan 2014, 15:10

Desole je napisao/la:Cekam prvo da odgovori na moje pitanje pa cemo onda povlaciti paralele između novih androida sa lumia serijalom, a pogotovo nekoga kome je posljednji android bio s2.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
najbolje da uputis pitanje citavom svijetu koji je izabrao najbolje mobitele na svijetu, sta da ti kazem, imate android, milion aplilacija prdaca, igrica, programcica punih virusa, sisten koji trza, ledi mobitel itd, odlican sistem nema sta, uistinu mnogo bolji od ovog koji ima lumia gdje mobitel pun do vrha radi kao tek otpakovan a o kvaliteti izrade da ne govorimo
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

alan_kardec
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la alan_kardec » 05 jan 2014, 15:10

anonimni je napisao/la:Trazi onda drugi mobitel ili napisi koje su ti druge opcije :D problem je sto dosta aplikacija ne moze da se prebaci na memorijsku, osim ako se s njim ne rade stvari s kojim gubis garanciju (zato ti ih necu ni pisati), pa ako od telefona hoces kvalitet, koristi internu memoriju za aplikacije, a SD karticu za ostalo...

ma meni i ne treba nešto mnogo aplikacija. Nisam zahtjevan po tom pitanju. Možda jedna-dvije igre, neka dobra aplikacija za čitanje knjiga i stripova, dovoljno memorije za muziku i klipove i to je otprilike to.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 jan 2014, 15:19

Ja koristim S3 i sad bih ga mijenjao za Lumiu 925.
Android je precijenjen,a WP potcijenjen.

Svi koji tvrde da WP ne valja ili da je gori od androida,isti nikad nisu ni koristili na duze vrijeme.Mozete pricati sta hocete,ali znamo svi da android malo,malo pa neki lag,pogotovo ako je puniji mobitel,dok toga s WP nema,prvenstveno zbog snapdragon-a koji koristi Lumia.

@elegant uleti s nekom pricom,nema podrske za WP :lol: :lol:
Kakvu ti podrsku koristis Bgt i koji telefon uopste?

Nema nadogradnje?
Pa samo pogledaj sta sve donosi Amber update naspram KitKat,o 4.3 jelly bean da ne pricamo.

Problem je sto ste se navikli na android,malo drugaciji interface "oooj,ne valja ovo." i ko god je koristio lumiu 600,620,800,900,925,itd. na par dana sigurno da ne bi govorio kako je android bolji.
#miasanmia

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 05 jan 2014, 15:35

LenBias je napisao/la:
Desole je napisao/la:Cekam prvo da odgovori na moje pitanje pa cemo onda povlaciti paralele između novih androida sa lumia serijalom, a pogotovo nekoga kome je posljednji android bio s2.

najbolje da uputis pitanje citavom svijetu koji je izabrao najbolje mobitele na svijetu, sta da ti kazem, imate android, milion aplilacija prdaca, igrica, programcica punih virusa, sisten koji trza, ledi mobitel itd, odlican sistem nema sta, uistinu mnogo bolji od ovog koji ima lumia gdje mobitel pun do vrha radi kao tek otpakovan a o kvaliteti izrade da ne govorimo
Citav svijet je ucestvovao u anketi, bravo. Jeste milion prdaca, a WP nema ni zvanicnu youtube aplikaciju. Ako ces argumentovano diskutovati, moze, ako ces tako bolje nemoj. Cisti android imas na nexus serijalu, i evo meni nikada nije zastopao, trzao ili bilo sta. Znaci radi perfektno. Druga prica je sto vecina raje izjednacava android sa samsungom, sto nema nikakve veze. A i nisam rekao da WP ne valja, cisto me interesuje tacke gledista drugih korisnika i zbog cega je po vama Lumia sa WP bolja od Androida, npr na nexusu.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 jan 2014, 15:36

schweinsteiger je napisao/la:Ja koristim S3 i sad bih ga mijenjao za Lumiu 925.
Android je precijenjen,a WP potcijenjen.

Svi koji tvrde da WP ne valja ili da je gori od androida,isti nikad nisu ni koristili na duze vrijeme.Mozete pricati sta hocete,ali znamo svi da android malo,malo pa neki lag,pogotovo ako je puniji mobitel,dok toga s WP nema,prvenstveno zbog snapdragon-a koji koristi Lumia.

@elegant uleti s nekom pricom,nema podrske za WP :lol: :lol:
Kakvu ti podrsku koristis Bgt i koji telefon uopste?

Nema nadogradnje?
Pa samo pogledaj sta sve donosi Amber update naspram KitKat,o 4.3 jelly bean da ne pricamo.

Problem je sto ste se navikli na android,malo drugaciji interface "oooj,ne valja ovo." i ko god je koristio lumiu 600,620,800,900,925,itd. na par dana sigurno da ne bi govorio kako je android bolji.
upravu si. ja trenutno imam s3 mini, telefon uopšte nije loš, ali da ga mogu sada da zamijenim za lumiu 800/900/920, odmah bih pristao.. lumie su jednostavno podcijenjeni telefoni, kao i WP sistem. WP sistem ima brojne prednosti, recimo na svim android telefonima se kroz neko vrijeme pojavi lag, dok na nijednoj lumiji nema laga, čak ni na 520. sve bitnije aplikacije, bolje igrice imaju za windows phone, tako da priča kako na njihovom marketu nema nema dovoljno aplikacija ne pije vode. android jednostavno ima hrpu glupih i bespotrebnih aplikacija koje su dostupne na google playu, a uopšte ne služe ničemu korisnome.
što se specifikacija tiče sve novije lumie su izuzetno dobre, međutim jači hardver ni ne donosi neku prevagu što se tiče brzog UI-a.. jer je WP toliko dobro optimizovan.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 jan 2014, 15:43

Desole je napisao/la:
LenBias je napisao/la:

Citav svijet je ucestvovao u anketi, bravo. Jeste milion prdaca, a WP nema ni zvanicnu youtube aplikaciju. Ako ces argumentovano diskutovati, moze, ako ces tako bolje nemoj. Cisti android imas na nexus serijalu, i evo meni nikada nije zastopao, trzao ili bilo sta. Znaci radi perfektno. Druga prica je sto vecina raje izjednacava android sa samsungom, sto nema nikakve veze. A i nisam rekao da WP ne valja, cisto me interesuje tacke gledista drugih korisnika i zbog cega je po vama Lumia sa WP bolja od Androida, npr na nexusu.

pa eto ti tacka gledista, kao osoba koja je bila korisnik androida a sada je korisnik lumie bez ikakvog ustrucavanja mogu reci da je android kao sistem cisto navikano smece koje trza li trza i apsolutno nista ne pruza bolje od wp, kakve crne podrske, manite me tih prica za malu djecu, to prodajite svojim drugovima po kafama a kada pricamo o kvaliteti izrade lumia telefona i ostalih mobitela, nebitno kojih, to je toliko nefer borba da nema smisla ni raspravljati, pokusaj uzeti eto lumiu 920 (ili cak neku noviju i bolju) u ruku, nista vise, shvatiti ces odma koliko je bolje uradjena u svakom smislu, ekran, kuciste, ostavlja dojam skupoce i kvaliteta u takvom omjeru da joj ni jedan jedini android mobitel ne moze parirati pa ne znam sta da se desi

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 05 jan 2014, 16:04

lenbias o kakvom citavom svijetu pricas? lumia koja je tek izasla ce biti pokopana od strane s5. probao sam lumiu par dana, kvalitetan telefon ali daleko iza androida i iosa. nexus 5 je perverzija od telefona i to ce biti aBd ubrzo moj novi tel.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 jan 2014, 16:06

ocito je nisi probao kako treba i zao mi je stvarno ako tako mislis jer nemas pravo

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 jan 2014, 16:10

Kakve vi telefone koristite bogati? Kupite S4 ako hocete pravi Android. :mrgreen:
Ja nemam problema sa lagovima i sl. stvarima, a na telefonu ima tona softvera. Mada cinjenica je da se Android pojavio na svakakvim telefonima, pa nije svacije iskustvo jednako.
#divovi

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 jan 2014, 16:12

S4, Z1, Nexus5, HTC One trenutno najjaci androidi, ali paprene cijene.

Da li neko ima iskustva sa Xperia Z1 ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 05 jan 2014, 16:13

LenBias je napisao/la:
Desole je napisao/la:

pa eto ti tacka gledista, kao osoba koja je bila korisnik androida a sada je korisnik lumie bez ikakvog ustrucavanja mogu reci da je android kao sistem cisto navikano smece koje trza li trza i apsolutno nista ne pruza bolje od wp, kakve crne podrske, manite me tih prica za malu djecu, to prodajite svojim drugovima po kafama a kada pricamo o kvaliteti izrade lumia telefona i ostalih mobitela, nebitno kojih, to je toliko nefer borba da nema smisla ni raspravljati, pokusaj uzeti eto lumiu 920 (ili cak neku noviju i bolju) u ruku, nista vise, shvatiti ces odma koliko je bolje uradjena u svakom smislu, ekran, kuciste, ostavlja dojam skupoce i kvaliteta u takvom omjeru da joj ni jedan jedini android mobitel ne moze parirati pa ne znam sta da se desi
Izgleda da kod vas samo postoji samsung i nokia. Xperia, nexus, htc to nista, ali hajd nema veze.
Kvalitet izrade telefona ti nema nikakve veze sa sistemom. Ako ces vec o kvalitetu izrade onda uporedi siemens me45(koji ce 3310 u prah pretvoriti) sa lumiom.
Ako cete sisteme uporedjivati onda to radite sa nexus telefonima,
cisti android, sa cistim wp.
NO PYRO NO PARTY

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 jan 2014, 16:17

Vidim zanimljiva tema ovdje.Trenutno ne mogu da se odlučim S4 ili Lumia 920.Čitajući vaše postove samo sam ostao još više zbunjen.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 jan 2014, 16:21

naravno lumia, pusti ove sto pisu kliseje i stapaju se uz ostale slaboid neznalice

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 jan 2014, 16:24

Kawhi je napisao/la:Vidim zanimljiva tema ovdje.Trenutno ne mogu da se odlučim S4 ili Lumia 920.Čitajući vaše postove samo sam ostao još više zbunjen.
koji god uzmes, neces pogrijesiti
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 05 jan 2014, 16:28

Kupi telefon sa Mozilla OS. Neka to bude neki kompromis :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 jan 2014, 16:33

ios je daleko ispred androida i wp.
naprijed rejal

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 jan 2014, 16:35

Kawhi je napisao/la:Vidim zanimljiva tema ovdje.Trenutno ne mogu da se odlučim S4 ili Lumia 920.Čitajući vaše postove samo sam ostao još više zbunjen.
Zar nisu cjenovno blizu S4 i Lumia 1020. Mislim da je 920 dosta jeftinija od ova dva telefona.

Kad trazis savjete na forumu onda ces svakako imati priliku citati komentare ljudi kao da pisu od fudbalskim klubovima, cisto navijacki. Realno, jedini pravi savjet da uzmes ono sta tebi odgovara, a to mozes i kroz brojne recenzije i savjete na youtube, od ljudi koji su ipak objektivniji.

Ja ti mogu pricati o S4 i govoriti kako je najbolji, ali to je subjektivno. Mozda da koristim neki drugi telefon, bio bih vise naklonjen njemu. Medjutim, cinjenica je da sta god uzmes od telefona koji spadaju u sami vrh, tesko da ces ostati razocaran.
#divovi

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 jan 2014, 16:39

nemoguće je da čovjek zaključi koji telefon da kupi kada svi imaju drugačije mišljenje.. najispravnije bi bilo da isproba oba pa da se onda odluči.. kao i svima nama.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 05 jan 2014, 20:49

alan_kardec je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Trazi onda drugi mobitel ili napisi koje su ti druge opcije :D problem je sto dosta aplikacija ne moze da se prebaci na memorijsku, osim ako se s njim ne rade stvari s kojim gubis garanciju (zato ti ih necu ni pisati), pa ako od telefona hoces kvalitet, koristi internu memoriju za aplikacije, a SD karticu za ostalo...

ma meni i ne treba nešto mnogo aplikacija. Nisam zahtjevan po tom pitanju. Možda jedna-dvije igre, neka dobra aplikacija za čitanje knjiga i stripova, dovoljno memorije za muziku i klipove i to je otprilike to.
Onda bi ti SP uz memorijsku bio odličan, kupi ga, nećeš zažaliti :)

Pošto vi ovdje spamate o tome kako nisu koristili telefone koje ne vole, ja bih samo da kažem da niste koristili Note 3 čim ga ne spominjete :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 8 gostiju.