Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la lumani » 05 jan 2014, 14:36

ma ubio ga tt koji je zabio 9 poena ;) jedan faul je bio vise nego smjesan.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 05 jan 2014, 14:38

@ storm_raider & KK_Bosna

Hvala vam lijepo na objašnjenju, nisam stručnjak po pitanju odbrane tako da me zanimalo koje su to stvari na kojim imaju zamjerke. ;)
KK_Bosna je napisao/la:kada ga ljudi sa YES kritikuju, nije bez razloga. i nije fratello neki bezveze lik pa da lupa napamet stvari.
Ja nisam rekao da je bez razloga, nego šta je tačno problem. Iako ni YES nije mjerilo jer može i Frattelo da bude subjektivan ponekada. Uglavnom da se ne raspravljamo dalje dobio sam odgovor koji me zanimao. :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jan 2014, 14:54

bitno je da koristi minute, znaci trejd ce doci..nema ekipe koja ne bi htjela igraca koji sad vec ima 10+4 po mecu, a kosta 3 miliona..dobit solidnog startera cak, 3.-4. napadacku opciju za 3 miliona je super za svaku ekipu..

a znalo se da kad se svi vrate za njega nema hajra kako god igrao. Jos da je Bruk tu...Netsi ako hoce da budu ekipa trebaju se rijesiti dva potrosaca lopte i Livingstona...Prisa nece niko, Bleca ne daju, dakle ostaje samo Mirza.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 jan 2014, 14:56

lumani je napisao/la:ma ubio ga tt koji je zabio 9 poena ;) jedan faul je bio vise nego smjesan.
+1
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 jan 2014, 15:46

lumani je napisao/la:ma ubio ga tt koji je zabio 9 poena ;) jedan faul je bio vise nego smjesan.
nisu samo poeni mjerilo, al hajd... mirza je odigrao savrseno, u iducoj tekmi treba igrati svih 48 minuta i opucati 30 suteva.

jesi sad zadovoljan?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 05 jan 2014, 15:55

KK_Bosna je napisao/la:
Janez je napisao/la:Može li mi neko objasniti evo na primjeru sinoćne igre šta mu to fali u odbrani. Koliko se ja sjećam svoje igrače je čuvao sasvim dovoljno, kod blokova je preuzimao tuđe i možda da je primio 1-2 samo koša, pa i Deronu se desi da ispadne iz odbrane??!! :roll:

Stvarno ne kontam ovu priču oko odbrane možda samo da dobija prebrzo faulove. :?
- dobio je 2 faula, od kojih je drugi bio izuzetno glup u 30 sekundi

- TT ga je razbio u 4 napada, u 1 ga je mirza zaustavio

- lose je izrotirao 2,3 puta

- nije pratio cutter CJ-a kad je ovaj lagano polozio
Analiziraj ovako svakog igraca i pronaci ces bar jos desetak slicnih situacija. Totalno nepotrebno i glupo

TimeLine
Kontakt:

Post Postao/la TimeLine » 05 jan 2014, 16:03

Stvarno glupe analize. Svaki igrač u toku utakmice ima da ne isprati nekoga, da ne može da zaustavi nekog. Smiješno da ne može biti smiješnije.
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 jan 2014, 16:16

Mirzin učinak sinoć je više nego dobar za vrijeme provedeno na terenu, no ono što sam ja upratio jeste da je Kidd skontao da ne može igrati ni totalno ofanzivno dobro, a ni u odbrani pa pravi kombinacije s brzom niskom postavom i sa Evansom pod košem, i to se sinoć isplatilo. Mirzin problem je taj što i nije toliko brz s obzirom na poziciju koju igra. I to je jedina stvar koju mislim da naš majstor treba da podigne na viši level i ako to uradi, minutaža svugdje je zagarantovana. Pratite samo napade s Mirzom u igri i bez Mirze, Kidd čini mi se ne gleda na to da li neko ima bolji učinak u procentaži u bilo kome sehmentu igre na terenu, nego je li taj igrač ono što je on bio. Gura brže i pokretljivije igrače i traži neku ljepotu igre. Iako tu Mirza sa svojim pozicioniranjem dođe samo kao pozivitna okolnost jer je uvijek sam na šutu, Kidd ga ne želi previše u rotaciji osim samo kad' je siguran da gubi utakmicu. Trade je najbolja opcija za Mirzu i svaka minuta provedena na terneu za Netse je samo plus za njega koji će se odraziti u klubu u koji dođe.

Samo naprijed majstore naš. Rad, rad i samo rad. 8-)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 05 jan 2014, 16:23

Brza niska postava zabila 2 poena iz kontri u citavoj tekmi i jedva 90 poena dali Clevlandu. Svaka bolja ekipa bi ih sinoc razmontirala bez problema.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 05 jan 2014, 16:30

Dajte onaj link da vidim Mirzine poene.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 jan 2014, 16:32

nerkolfc je napisao/la:Brza niska postava zabila 2 poena iz kontri u citavoj tekmi i jedva 90 poena dali Clevlandu. Svaka bolja ekipa bi ih sinoc razmontirala bez problema.
Ja rekao sinoć da ću pratiti utakmicu čisto iz želje da skontam šta to Kidd hoće u životu i s ovom ekipom. I to je jedino što sam skontao sinoć, sad' što to nema nikakve veze s mozgom to je druga stvar...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 jan 2014, 16:33

[youtube][/youtube]
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

teletoooooovic
Kontakt:

Post Postao/la teletoooooovic » 05 jan 2014, 16:50

*p!p!t@* je napisao/la:Mirzin učinak sinoć je više nego dobar za vrijeme provedeno na terenu, no ono što sam ja upratio jeste da je Kidd skontao da ne može igrati ni totalno ofanzivno dobro, a ni u odbrani pa pravi kombinacije s brzom niskom postavom i sa Evansom pod košem, i to se sinoć isplatilo. Mirzin problem je taj što i nije toliko brz s obzirom na poziciju koju igra. I to je jedina stvar koju mislim da naš majstor treba da podigne na viši level i ako to uradi, minutaža svugdje je zagarantovana. Pratite samo napade s Mirzom u igri i bez Mirze, Kidd čini mi se ne gleda na to da li neko ima bolji učinak u procentaži u bilo kome sehmentu igre na terenu, nego je li taj igrač ono što je on bio. Gura brže i pokretljivije igrače i traži neku ljepotu igre. Iako tu Mirza sa svojim pozicioniranjem dođe samo kao pozivitna okolnost jer je uvijek sam na šutu, Kidd ga ne želi previše u rotaciji osim samo kad' je siguran da gubi utakmicu. Trade je najbolja opcija za Mirzu i svaka minuta provedena na terneu za Netse je samo plus za njega koji će se odraziti u klubu u koji dođe.

Samo naprijed majstore naš. Rad, rad i samo rad. 8-)
Svaka čast jarane, odličan komentar :D

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 05 jan 2014, 17:01

Gledajte Mirze sto se nabio, prava momcina, ziku bicepsa mane u Americi mlita ne uhranjenih, nama' te napumpaju.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 jan 2014, 17:34

Cepi1981 je napisao/la:Gledajte Mirze sto se nabio, prava momcina, ziku bicepsa mane u Americi mlita ne uhranjenih, nama' te napumpaju.

kao nekad kukoč

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 jan 2014, 17:38

KK_Bosna je napisao/la:
nisu samo poeni mjerilo, al hajd... mirza je odigrao savrseno, u iducoj tekmi treba igrati svih 48 minuta i opucati 30 suteva.

jesi sad zadovoljan?

pa kad vidim kakve % ima,da treba ;) znas i sam, da jedan faul nije postojao,ali sudije ....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 jan 2014, 17:42

filip13 je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:Gledajte Mirze sto se nabio, prava momcina, ziku bicepsa mane u Americi mlita ne uhranjenih, nama' te napumpaju.

kao nekad kukoč

salis se :?: sumnjam da je Pink Panter imao preko 100kg..Mirza nije nabildan,nego ima onu guzicu kao Crnci ;) donji dio tjela mu je jaci,zato ga je tesko odgurati..

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 jan 2014, 17:50

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

kao nekad kukoč

salis se :?: sumnjam da je Pink Panter imao preko 100kg..Mirza nije nabildan,nego ima onu guzicu kao Crnci ;) donji dio tjela mu je jaci,zato ga je tesko odgurati..

mislio sam na to da su ga ameri nabildali kad je došao u nba

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 05 jan 2014, 17:55

Bgmi ce Mirza morati potraziti drugu ekipu, jer od ovih Netsa nema fajde. Opet je stavljen u drugi plan, iako je i vise nego dobro iskoristio ukazanu sansu. Dakle do njega nije.

Inace sinoc sam ocekivao da doslovno rastave ovako lose Cavse, ali oni su strepili za pobjedu do kraja. Trebat ce ovdje jos vremena da se napravi ekipa, ali oni vremena nemaju.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 jan 2014, 18:03

@filip,

kukoc je bio stvarno mrsav oni su ga nabildali,a on izgubio na brzini..Mirza mi nije nesto promjenio,uvjek ista kilaza.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []