Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mirza Teletović
ma ubio ga tt koji je zabio 9 poena
jedan faul je bio vise nego smjesan.
@ storm_raider & KK_Bosna
Hvala vam lijepo na objašnjenju, nisam stručnjak po pitanju odbrane tako da me zanimalo koje su to stvari na kojim imaju zamjerke.

Hvala vam lijepo na objašnjenju, nisam stručnjak po pitanju odbrane tako da me zanimalo koje su to stvari na kojim imaju zamjerke.
Ja nisam rekao da je bez razloga, nego šta je tačno problem. Iako ni YES nije mjerilo jer može i Frattelo da bude subjektivan ponekada. Uglavnom da se ne raspravljamo dalje dobio sam odgovor koji me zanimao.KK_Bosna je napisao/la:kada ga ljudi sa YES kritikuju, nije bez razloga. i nije fratello neki bezveze lik pa da lupa napamet stvari.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
bitno je da koristi minute, znaci trejd ce doci..nema ekipe koja ne bi htjela igraca koji sad vec ima 10+4 po mecu, a kosta 3 miliona..dobit solidnog startera cak, 3.-4. napadacku opciju za 3 miliona je super za svaku ekipu..
a znalo se da kad se svi vrate za njega nema hajra kako god igrao. Jos da je Bruk tu...Netsi ako hoce da budu ekipa trebaju se rijesiti dva potrosaca lopte i Livingstona...Prisa nece niko, Bleca ne daju, dakle ostaje samo Mirza.
a znalo se da kad se svi vrate za njega nema hajra kako god igrao. Jos da je Bruk tu...Netsi ako hoce da budu ekipa trebaju se rijesiti dva potrosaca lopte i Livingstona...Prisa nece niko, Bleca ne daju, dakle ostaje samo Mirza.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
+1lumani je napisao/la:ma ubio ga tt koji je zabio 9 poenajedan faul je bio vise nego smjesan.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
nisu samo poeni mjerilo, al hajd... mirza je odigrao savrseno, u iducoj tekmi treba igrati svih 48 minuta i opucati 30 suteva.lumani je napisao/la:ma ubio ga tt koji je zabio 9 poenajedan faul je bio vise nego smjesan.
jesi sad zadovoljan?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Analiziraj ovako svakog igraca i pronaci ces bar jos desetak slicnih situacija. Totalno nepotrebno i glupoKK_Bosna je napisao/la:- dobio je 2 faula, od kojih je drugi bio izuzetno glup u 30 sekundiJanez je napisao/la:Može li mi neko objasniti evo na primjeru sinoćne igre šta mu to fali u odbrani. Koliko se ja sjećam svoje igrače je čuvao sasvim dovoljno, kod blokova je preuzimao tuđe i možda da je primio 1-2 samo koša, pa i Deronu se desi da ispadne iz odbrane??!!![]()
Stvarno ne kontam ovu priču oko odbrane možda samo da dobija prebrzo faulove.
- TT ga je razbio u 4 napada, u 1 ga je mirza zaustavio
- lose je izrotirao 2,3 puta
- nije pratio cutter CJ-a kad je ovaj lagano polozio
Stvarno glupe analize. Svaki igrač u toku utakmice ima da ne isprati nekoga, da ne može da zaustavi nekog. Smiješno da ne može biti smiješnije.
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!
Mirzin učinak sinoć je više nego dobar za vrijeme provedeno na terenu, no ono što sam ja upratio jeste da je Kidd skontao da ne može igrati ni totalno ofanzivno dobro, a ni u odbrani pa pravi kombinacije s brzom niskom postavom i sa Evansom pod košem, i to se sinoć isplatilo. Mirzin problem je taj što i nije toliko brz s obzirom na poziciju koju igra. I to je jedina stvar koju mislim da naš majstor treba da podigne na viši level i ako to uradi, minutaža svugdje je zagarantovana. Pratite samo napade s Mirzom u igri i bez Mirze, Kidd čini mi se ne gleda na to da li neko ima bolji učinak u procentaži u bilo kome sehmentu igre na terenu, nego je li taj igrač ono što je on bio. Gura brže i pokretljivije igrače i traži neku ljepotu igre. Iako tu Mirza sa svojim pozicioniranjem dođe samo kao pozivitna okolnost jer je uvijek sam na šutu, Kidd ga ne želi previše u rotaciji osim samo kad' je siguran da gubi utakmicu. Trade je najbolja opcija za Mirzu i svaka minuta provedena na terneu za Netse je samo plus za njega koji će se odraziti u klubu u koji dođe.
Samo naprijed majstore naš. Rad, rad i samo rad.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Brza niska postava zabila 2 poena iz kontri u citavoj tekmi i jedva 90 poena dali Clevlandu. Svaka bolja ekipa bi ih sinoc razmontirala bez problema.
- Consigliere
- Kontakt:
Dajte onaj link da vidim Mirzine poene.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Ja rekao sinoć da ću pratiti utakmicu čisto iz želje da skontam šta to Kidd hoće u životu i s ovom ekipom. I to je jedino što sam skontao sinoć, sad' što to nema nikakve veze s mozgom to je druga stvar...nerkolfc je napisao/la:Brza niska postava zabila 2 poena iz kontri u citavoj tekmi i jedva 90 poena dali Clevlandu. Svaka bolja ekipa bi ih sinoc razmontirala bez problema.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
[youtube][/youtube]
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
teletoooooovic
- Kontakt:
Svaka čast jarane, odličan komentar*p!p!t@* je napisao/la:Mirzin učinak sinoć je više nego dobar za vrijeme provedeno na terenu, no ono što sam ja upratio jeste da je Kidd skontao da ne može igrati ni totalno ofanzivno dobro, a ni u odbrani pa pravi kombinacije s brzom niskom postavom i sa Evansom pod košem, i to se sinoć isplatilo. Mirzin problem je taj što i nije toliko brz s obzirom na poziciju koju igra. I to je jedina stvar koju mislim da naš majstor treba da podigne na viši level i ako to uradi, minutaža svugdje je zagarantovana. Pratite samo napade s Mirzom u igri i bez Mirze, Kidd čini mi se ne gleda na to da li neko ima bolji učinak u procentaži u bilo kome sehmentu igre na terenu, nego je li taj igrač ono što je on bio. Gura brže i pokretljivije igrače i traži neku ljepotu igre. Iako tu Mirza sa svojim pozicioniranjem dođe samo kao pozivitna okolnost jer je uvijek sam na šutu, Kidd ga ne želi previše u rotaciji osim samo kad' je siguran da gubi utakmicu. Trade je najbolja opcija za Mirzu i svaka minuta provedena na terneu za Netse je samo plus za njega koji će se odraziti u klubu u koji dođe.
Gledajte Mirze sto se nabio, prava momcina, ziku bicepsa mane u Americi mlita ne uhranjenih, nama' te napumpaju.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Cepi1981 je napisao/la:Gledajte Mirze sto se nabio, prava momcina, ziku bicepsa mane u Americi mlita ne uhranjenih, nama' te napumpaju.
kao nekad kukoč
KK_Bosna je napisao/la:nisu samo poeni mjerilo, al hajd... mirza je odigrao savrseno, u iducoj tekmi treba igrati svih 48 minuta i opucati 30 suteva.lumani je napisao/la:ma ubio ga tt koji je zabio 9 poenajedan faul je bio vise nego smjesan.
jesi sad zadovoljan?
pa kad vidim kakve % ima,da treba
filip13 je napisao/la:Cepi1981 je napisao/la:Gledajte Mirze sto se nabio, prava momcina, ziku bicepsa mane u Americi mlita ne uhranjenih, nama' te napumpaju.
kao nekad kukoč
salis se
lumani je napisao/la:filip13 je napisao/la:Cepi1981 je napisao/la:Gledajte Mirze sto se nabio, prava momcina, ziku bicepsa mane u Americi mlita ne uhranjenih, nama' te napumpaju.
kao nekad kukoč
salis sesumnjam da je Pink Panter imao preko 100kg..Mirza nije nabildan,nego ima onu guzicu kao Crnci
donji dio tjela mu je jaci,zato ga je tesko odgurati..
mislio sam na to da su ga ameri nabildali kad je došao u nba
Bgmi ce Mirza morati potraziti drugu ekipu, jer od ovih Netsa nema fajde. Opet je stavljen u drugi plan, iako je i vise nego dobro iskoristio ukazanu sansu. Dakle do njega nije.
Inace sinoc sam ocekivao da doslovno rastave ovako lose Cavse, ali oni su strepili za pobjedu do kraja. Trebat ce ovdje jos vremena da se napravi ekipa, ali oni vremena nemaju.
Inace sinoc sam ocekivao da doslovno rastave ovako lose Cavse, ali oni su strepili za pobjedu do kraja. Trebat ce ovdje jos vremena da se napravi ekipa, ali oni vremena nemaju.
@filip,
kukoc je bio stvarno mrsav oni su ga nabildali,a on izgubio na brzini..Mirza mi nije nesto promjenio,uvjek ista kilaza.
kukoc je bio stvarno mrsav oni su ga nabildali,a on izgubio na brzini..Mirza mi nije nesto promjenio,uvjek ista kilaza.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.