Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
- rob do bagro
- Kontakt:
Re: Teretana
Imate iherb.com stranicu, vrljo su povoljno cijens i jeftine, gold whey standard je veoma jeftin u odnosu na ovdje, plus postarina nije skupa.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Neka ti pošalje pare pa ih ti kupi, šta ga imaš moriti u vezi whey-a. Mnogo su jeftiniji i onda neko kaže da se lahko nabildati u BiH. Lahko mi je za Ameriku gdje je pečena koka 1 dolar, a u nas 10KM. Bilo bi to okej da su jednake plate ali nisu ni blizu 
- Principatus
- Kontakt:
Cijene za proteine su se inace polijepo digle u zadnjih 5 godina i to postepeno, znam da se jedno vrijeme pravdalo povisenim konzumom mlijeka i mlijecnih proizvoda u kini. Ja u jednom mjesecu znam i po 5 kg potrositi uz ishranu.
http://www.Myprotein.com" onclick="window.open(this.href);return false; mogu preporucit sto se tice proteina, oni direkt prodaju, kao proizvodjac.
£16.95 kosta transport u BiH. Dakle mora se vec vise naruciti, neznam kako je tu sa carinom. Ali protein im je dosta dobar i imaju super cijenu. 60 € za 4kg mlijecnog proteina (whey i casein zajedno).
http://www.Myprotein.com" onclick="window.open(this.href);return false; mogu preporucit sto se tice proteina, oni direkt prodaju, kao proizvodjac.
£16.95 kosta transport u BiH. Dakle mora se vec vise naruciti, neznam kako je tu sa carinom. Ali protein im je dosta dobar i imaju super cijenu. 60 € za 4kg mlijecnog proteina (whey i casein zajedno).
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- IlPrincipe
- Kontakt:
Kod mene jedan lik iz teretane prodaje 5kg MYPROTEIN-a za 120KM al nisam siguran kakav je taj myprotein jer nikad nisam cuo za njega .. i da li je do ispravno da nije kakva podvala ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Prijatelji su ga koristili i dalje su živi.
- Principatus
- Kontakt:
I ja sam od Myprotein sigurno vec potrosio nekih 30 kg i ziv sam, a nisam se smanjio. 
Slobodno uzmi, jedino se pitam kako moze tako jeftino nuditi, jer dolazi mu jos transport uz cijenu, mozda kupuje na vise. Myprotein valja, za tvog prodavaca, pojma nemam.
Upravo trosim druge marke jer mi je ukus dojadio uvjek isti. Sve moguce mijesam, jedino Weider ne upotrebljavam jer su im cijene veoma drske, a ukus nista poseban.
Slobodno uzmi, jedino se pitam kako moze tako jeftino nuditi, jer dolazi mu jos transport uz cijenu, mozda kupuje na vise. Myprotein valja, za tvog prodavaca, pojma nemam.
Upravo trosim druge marke jer mi je ukus dojadio uvjek isti. Sve moguce mijesam, jedino Weider ne upotrebljavam jer su im cijene veoma drske, a ukus nista poseban.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Principatus
- Kontakt:
Ovaj Scitec Nutrition obozavam naprimjer. Ko god da je probao od njih Casein sa ukusom bijele cokolade i maracuja, zna o cemu pricam. Kao puding, ukus je perfektan, mogao bih tonu toga pojesti. 
juros sam vadio nalaze, i povisen mi je hemoglobin i eritrociti, pa me zanima da li creatin i mega mass mogu uticati na to
- Principatus
- Kontakt:
Povisen iznad normgranice ili jos u normi?
Creatin tu definitivno ne mijenja nista.
Effects of glycerol and creatine hyperhydration on doping-relevant blood parameters.
Polyviou TP, Easton C, Beis L, Malkova D, Takas P, Hambly C, Speakman JR, Koehler K, Pitsiladis YP.
Nutrients. 2012 Sep;4(9):1171-86. doi: 10.3390/nu4091171. Epub 2012 Aug 31.
PMID: 23112907
Creatin tu definitivno ne mijenja nista.
Effects of glycerol and creatine hyperhydration on doping-relevant blood parameters.
Polyviou TP, Easton C, Beis L, Malkova D, Takas P, Hambly C, Speakman JR, Koehler K, Pitsiladis YP.
Nutrients. 2012 Sep;4(9):1171-86. doi: 10.3390/nu4091171. Epub 2012 Aug 31.
PMID: 23112907
ma iznad norme, jbg
Valjal ovo čemu?

Jaran uzeo a citam da se ne isplati uopste.

Jaran uzeo a citam da se ne isplati uopste.
Pozdrav raja , da li je neko raspolozen da se utalimo i da uzmemo sa myprotein neke suplimente , valjalo bi radi ove postarine od 38 km .. Ja sam mislio 5kg whey i Creatina malo , danas vazi popust od 10% na ukupnu cijenu .. Jos jedno pitanje , kako ide kod nas carina ako je paket preko 100 km ?
- Principatus
- Kontakt:
@Soxx
Ne isplati se bacati novac na gainere, dovoljna je hrana + dobar protein powder. Olimp je inace sasvim ok firma, ovdje u Berlinu se jako mnogo koristi. Cijene su im dosta humane.
Ne isplati se bacati novac na gainere, dovoljna je hrana + dobar protein powder. Olimp je inace sasvim ok firma, ovdje u Berlinu se jako mnogo koristi. Cijene su im dosta humane.
- Blek_Stena
- Kontakt:
Je li ima neko da trenira u sobi, a da mu je mrsko ici u teretanu da nabaci kakvih vjezbi koje se mogu vjezbat u sobnoj varijanti
nije rano poceti se pripremati za ljeta 
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović
[quote="Principatus"]@Soxx
Ne isplati se bacati novac na gainere, dovoljna je hrana + dobar protein powder. Olimp je inace sasvim ok firma, ovdje u Berlinu se jako mnogo koristi. Cijene su im dosta humane.[/quote
Poljska firma,ehh sada ako njima vjerujes
Ne isplati se bacati novac na gainere, dovoljna je hrana + dobar protein powder. Olimp je inace sasvim ok firma, ovdje u Berlinu se jako mnogo koristi. Cijene su im dosta humane.[/quote
Poljska firma,ehh sada ako njima vjerujes
- Principatus
- Kontakt:
Jesu poljaci, ali sjecam se jos kada su poceli prije nekoliko godina je to bilo, imali su tada naprednije produkte nego njemacke firme (Tricreatinmalat naprimjer, dok su ovdje svi samo nudili anorganski monohydrat). Mozda u Berlinu toliko koriste bas zbog blizine Poljskoj, neznam kako je u drugima gradovima. Ja najradije koristim Scitec i produkte od Frey Nutrition (njemacki BB Andreas Frey), ali i Olimp sam imao ono cisto zbog promjene ukusa i ok je. Iskreno: Dok sam ne uradis analizu moras im vjerovati. Hebiga. To nije samo stvar kod proteina... Mislim da Olimp upravo je sebi suvise sagradio ime da bi ga rizikovao.
moze li neka preporuka neke stranice ili nesto slicno na temu KAKO TERETANA USPORAVA STARENJE?
- Principatus
- Kontakt:
Ne usporava starenje citavog organizma (to moze samo jaca restrikcija kalorija i ljekovi kao Metformin i Rapamycin, to jest da stvarno usporavaju starenje, vjerovatno i kod covjeka).
Dizanje tegova moze ipak naprimjer imati pozitivan efekat i na mozak kod starijih ljudi(1).
Isto tako poboljsava sensitivitet za insulin i smanjuje sansu da se oboli na diabetesu u starosti, jaca kosti, misici ostaju duze jaci. Problem je ipak da se pojedine stvari ne daju sprijeciti, tako da stariji ljudi jednostavno vise nemaju funkciju reparature misica kao mladi, to jest misici djelomicno se jace upale, umjesto misicnog tkiva stvara se pogresno tkivo u misicu na mjestu povrede kroz trening itd. Tako se pokazalo, da ako se starijim ljudima daje manja doza Ibuprofena (smanjuje upalu), da se misici bolje oporave i regenerisu. Hebiga neznam takve stvari dobro na nasem objasniti, jer mi fali terminologija i rijeci.
Tu se pokusava na razlicite nacine pronaci rijesenje, naravno i sa pojedinim hormonima/terapijama, koje jedni jaku zagovaraju, drugi kritikovaju, iako ja licno mislim da je riziko dosta manji nego sto ga pojedini zele predstaviti. Dosta opsezna tematika...ali na kraju krajeva: Treba raditi sport i kada si stariji, pa i posebno sto se tice teretane.
Ne znam sad dali postoji jedna specificna stranica, ja citam jednostavno studije.
(1)
Brain health and exercise in older adults.
Gregory MA, Gill DP, Petrella RJ.
Curr Sports Med Rep. 2013 Jul-Aug;12(4):256-71. doi: 10.1249/JSR.0b013e31829a74fd.
PMID: 23851414
Dizanje tegova moze ipak naprimjer imati pozitivan efekat i na mozak kod starijih ljudi(1).
Isto tako poboljsava sensitivitet za insulin i smanjuje sansu da se oboli na diabetesu u starosti, jaca kosti, misici ostaju duze jaci. Problem je ipak da se pojedine stvari ne daju sprijeciti, tako da stariji ljudi jednostavno vise nemaju funkciju reparature misica kao mladi, to jest misici djelomicno se jace upale, umjesto misicnog tkiva stvara se pogresno tkivo u misicu na mjestu povrede kroz trening itd. Tako se pokazalo, da ako se starijim ljudima daje manja doza Ibuprofena (smanjuje upalu), da se misici bolje oporave i regenerisu. Hebiga neznam takve stvari dobro na nasem objasniti, jer mi fali terminologija i rijeci.
Tu se pokusava na razlicite nacine pronaci rijesenje, naravno i sa pojedinim hormonima/terapijama, koje jedni jaku zagovaraju, drugi kritikovaju, iako ja licno mislim da je riziko dosta manji nego sto ga pojedini zele predstaviti. Dosta opsezna tematika...ali na kraju krajeva: Treba raditi sport i kada si stariji, pa i posebno sto se tice teretane.
Ne znam sad dali postoji jedna specificna stranica, ja citam jednostavno studije.
(1)
Curr Sports Med Rep. 2013 Jul-Aug;12(4):256-71. doi: 10.1249/JSR.0b013e31829a74fd.
[youtube][/youtube]Blek_Stena je napisao/la:Je li ima neko da trenira u sobi, a da mu je mrsko ici u teretanu da nabaci kakvih vjezbi koje se mogu vjezbat u sobnoj varijantinije rano poceti se pripremati za ljeta
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
pPrincipatus je napisao/la:Ne usporava starenje citavog organizma (to moze samo jaca restrikcija kalorija i ljekovi kao Metformin i Rapamycin, to jest da stvarno usporavaju starenje, vjerovatno i kod covjeka).
(1)
hvala prijatelju. trebam uraditi 3 stranice na ovu temu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.