Izet Hajrovic

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

zgembo89
Kontakt:

Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la zgembo89 » 06 jan 2014, 00:04

draze bi mi bilo da je u bilo koji klub u italiji nego u prvaka turske li sretno mu malo me šuhva zbog mančinija i propasti MIsketa u galati ali eto..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jan 2014, 00:06

I ja bi vise volio da je otisao u Italiju ili Njemacku, ali eto. Galata je veliki klub, i kad vec ide u Tursku to je daleko najbolje. Na stranu sale o Manciniu, drago mi je sto je on tamo, jer opet je relativno normalan trener iz zapadn Evrope sa dosta iskustva. Bolje on nego neki kompleksas tipa Hagia ili neki lokalni hajvan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Gumenix
Kontakt:

Post Postao/la Gumenix » 06 jan 2014, 00:11

Cartman je napisao/la:I ja bi vise volio da je otisao u Italiju ili Njemacku, ali eto. Galata je veliki klub, i kad vec ide u Tursku to je daleko najbolje. Na stranu sale o Manciniu, drago mi je sto je on tamo, jer opet je relativno normalan trener iz zapadn Evrope sa dosta iskustva. Bolje on nego neki kompleksas tipa Hagia ili neki lokalni hajvan.
Sta je Mancini bolji od Hagia i lokalni.. Terima :?

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 06 jan 2014, 00:16

Mancini je odličan trener ;) jesmo ga pljuvali zbog Edina, grijao je klupu i kad je zabijao ulazeći sa iste, tu je griješio, ali svaki trener ima neke svoje odluke .. ipak je teško mogao biti ispred Aguera i Teveza bez obzira na formu, ta dvojica su klasa za sebe, a Balotelli mu je bio miljenik

ne zaboravimo da je upravo Mancini doveo Edina, a ovaj mu se odužio golovima koji su bili bitni za osvajanje titula, prema tome, na kraju se ispostavilo da je dobro radio

sad, možemo mi o Manciniju pričati šta hoćemo, trofeji koje je osvojio, govore za njega :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Gumenix
Kontakt:

Post Postao/la Gumenix » 06 jan 2014, 00:20

Pusti Edina i te price..

Odlican trener koji je uspio dva puta da ispadne u grupnoj fazi LP.
Odlican trener jer je na jedvite muke uzeo jednu titulu PL pored nikad losijeg MU i drugu sezonu nikad losiji MU pukne po titulu nekoliko kola prije kraja sezone, odlican trener. To sto je prosao sa Galatom dalje je sreca, sreca, sreca tj. dozu Juventusove bahatosti..

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 06 jan 2014, 00:36

čovjek iza sebe ima 12 titula :D

3 Scudetta (Inter)
4 Coppa Italie (Lazio, Fiorentina, Inter 2x)
2 Super Kupa Italije (Inter 2x)
1 Premiership (Man City)
1 FA Cup (Man City)
1 Community Shield (Man City)

pa sad, nema mnogo trenera koji imaju 12 titula, ili ako ti je draže, 4 ligaške :D

NON MOLLARE MAI

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 06 jan 2014, 00:51

Nigdje nije ljepse biti fudbaler i zvijezda nego u Istanbulu. Jeste Turska drugorazredna liga, ali Galata je gigant sa neogranicenim mogucnostima. Sretno Izetu, apsulutno nije napravio gresku. Miske nije igrao tamo jer je bio los, sto se kasnije ispostavilo, a ne radi Hagia. A svi koji spore Mancinija, samo neka pogledaju njegov CV. Naravno da nije najbolji trener na svijetu, ali nije ni neznalica kakvim ga ovdje pojedini zele prikazati. Kako god, sretno Izetu. Bar ce zivjeti u najljepsem gradu na svijetu :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Gumenix
Kontakt:

Post Postao/la Gumenix » 06 jan 2014, 01:07

Dobro @pisac vidjecemo ako ne bude igrao Izet bice da je Izet kriv, posteno.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 06 jan 2014, 01:44

Mancinija treba dovesti za izbornika kad se Pape povuče. :D

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jan 2014, 02:02

Meni se ovaj transfer sviđa. Daleko od toga da nisam volio da je prešao u nekog jakog bundesligaša ili nešto slično, ali i ovaj transfer je dosta dobar.
Prije svega jer nema neku jaku konkurenciju na svojoj poziciji, bar koliko sam ja zaključio čitajući neke forume.
Bruma često igra na desnom krilu ali je dešnjak. Pored njega tu je Altintop, koji je više onaj klasični i već zastarjeli desni vezni nego desno krilo. Pored njih dvojice, tu je i Burak Yilmaz, koji je špic ali dobro se snalazi i na krilu.
Tako da sve u svemu konkurencija nije tako strašna, strašna u smislu da je odmah u stratu zakovan za klupu.
Ima tu još nekih turčina koji su kandiduju za tu poziciju, ali oni su daleko od prvog tima u trenutnom odnosu snaga. Još dalje će biti dolaskom Izeta.

Pored toga treba dodati da ovaj transfer liči na sistemski odrađen i pripremljen. Sumnjam da je doveden da grije klupu.
Doveli su talentovanog igrača za dosta razuman iznos, igrača čija bi cijena po svim parametrima trebala biti dosta veća nakon SP.
Ipak Galata nije neki finasijski gigant, tako da vjerujem da su i ovaj transfer dobro izvagali.
Igrače dovode većinom za neke manje iznose i često pogode sa njima. Buraka Yilmaza su kupili za 5 miliona eura.
Drogba i Snejider su također dovedeni za više nego razumne cifre.

Na kraju bih dodao i to da je Hajrović izuzetno kvalitetan igrač. Svako ko je pogledao par tekmi je to mogao primjetiti.
Da si,recimo, Stevanović ili Višća prešli u Galatu, bio bih dosta skeptičan. Ovako, ne sumnjam da će se izboriti za mjesto u prvih 11.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 06 jan 2014, 02:06

možda nisu finansijski gigant kao PSG, Man City ili Monaco, ali sigurno da imaju dosta love :D pa šta misliš koliku platu imaju Drogba, Sneijder, Melo, itd

niti jedna evropska liga ne preplaćuje svoje igrače kao Turska, niti jedna .. pa bolji igrači u Tursku, tj. u ova tri, četiri najveća kluba idu iz dva razloga: pare i Istanbul :D

NON MOLLARE MAI

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jan 2014, 02:46

Drogba je više bio marketinški trik. Doduše i pojačanje je, tako da im se tu sve dobro poklopilo.
Yilmaz koji im je jedan od najboljih igrača ima platu manju od 3 miliona godišnje.

Porezi idu u korist igračima u Turskoj. Nisu oni finansijski jaki da kupe igrača od 20 miliona tek tako, kamoli neke veće cifre.
Jardel im je bio najskuplji transfer u historiji (20 mil.), drugi najskuplji je Muslera 12. Svi ostali su 10 ili manje.

Daleko od toga da nemaju para, ali poenta moje priče je da nisu Hajrovića doveli tek tako jer im se ne isplati baciti 3-4 miliona.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 jan 2014, 08:45

Izete sretno, nadam se da ti Galata moze biti odskocna daska za Englesku.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jan 2014, 09:48

Odličan transfer. Moram priznati da sam "navijao" za Izetov odlazak u Bundesligu, al' treba biti pošten i reći kako je Galatasaray odličan izbor. Redovno igraju evropska takmičenja (evo, sada su u osmini finala LP-a), uvijek su u vrhu, finansijski su jaki, a turska liga je (ne računajući ove skandale oko namještanja) sigurno jača od švicarske. :D Ne treba zaboraviti ni činjenicu da oni žive za fudbal i da su pravi fanatici. Istanbul je to. :mrgreen:

Ima trenera koji ga sigurno nije doveo bez razloga (svakom daje šansu, ako ćemo biti iskreni), a ko zna - ukoliko se pokaže (a ne vidim zašto se ne bi pokazao), možda ga za 2-3 godine vidimo u još boljem klubu. Na kraju krajeva, možda ga Mancini bude vodio za sobom, jer velike su šanse da će Roberto dugo trajati u trenerskom poslu, a znamo da se treneri znaju vezati za neke igrače i voditi ih za sobom. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 06 jan 2014, 10:17

sretno Izete !
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Kenke
Kontakt:

Post Postao/la Kenke » 06 jan 2014, 10:19

odlican potez :)

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 06 jan 2014, 10:32

Gala je OK, al ako ce igrati.
Ako bude griao klupu, onda je lose!
Kako god, sretno Izete!!
G BUSSA BUSS

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 06 jan 2014, 11:27

Hase10 je napisao/la:Gala je OK, al ako ce igrati.
Ako bude griao klupu, onda je lose!
Kako god, sretno Izete!!
Pa logicno jbt.
Tako i da je otisao u Hannover ako ce igrat, onda ok, aako nece onda je lose. :)

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 06 jan 2014, 11:48

slika

Sretno majstore...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 06 jan 2014, 11:52

Sretno Izet-aga. :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AlenHalilovic, Bing [Bot], CentarsutNaClanak921, Elddar, Google Adsense [Bot], hurem, Majestic-12 [Bot], Scholl, Slobodanpad1945, voltron30 i 77 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []