Evo ja ću mu odgovoriti. Išlo se na to da se uzmu titule i da se pokuša proći koje kolo u LP ili EL što bi donijelo dobru zaradu pa da se onda ide dalje. Na kraju krajeva mi smo od titula i vratili nekih milion i po. Nismo imali sreće prilikom izvlačenja ali smo bar povećali koeficijent i u budućnosti ćemo imati veće šanse. prolaskom dalje u Evropi dobijaš veću lovu i od tv prava i od UEFE i onda bi se moglo nešto uložiti u stadion. Vrlo logično jelde? Ulažeš u nešto gdje bi dobio a ne negdje gdje ti se neće vratiti ništa tj u stadion. Također prolaskom u Evropi dobijaju na cijeni i igrači pa i od njih možeš više čvaknuti. Svaki klub koji treba da raste prvo ulaže u ekipu da ostvari neki rezultata kako bi privukao i sponzore a u fudbalu rezultat donosi i čistu lovu od UEFE. Jbg ispostavilo se da ti igrači u koje se uložilo nisu bili dovoljno kvalitetni, mada ja mislim da nisu ni imali dovoljno ni sreće protiv npr Maribora. Sad nema toliko love pa se ide na druge varijante tj na mlade.SarajlijaTM je napisao/la:A radi cega se igra fudbal inace? Ili bilo koji drugi sport?lafomamone je napisao/la:Da, ali isto tako je cinjenica da se tolikim pumpanjem u ekipu zbog titula PLBIH, cija je najveca vrijednost u mahalskom navijackom prepucavanju, apsolutno nista nije postiglo. Mozda bi Zeljeznicar prosao, recimo, Maribor da igralo na grbavici? Mislim da bi mozda prosli, do sad bar jednom, u grupe EL da se igralo na grbavici? Vama nije isto igrati na Kosevu i Grbavici, ovo je samo onako odokativno, bez i najmanje namjere da minimiziram vasu diminaciju u ligi zadnjih godina, niti bi da se prepucavam na tu temu
Ako ne zbog teznje da budes, prvi, najbolji, tamo gdje se takmicis i samim tim slag na tortu dodje pehar.
Ili mi ti reci radi cega se igra? Sta je cilj ako ne titula?
Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk
Na stadionu bi ja jedino možda osposobio istok tj samo stavio stolice i malo sredio WC-e na sjeveru i to je to. ZA nešto više jbg pokušavao i tražio načine dok se ne uspije.
Što se Gojaka a i ostalih mladih jednostavno vrlo lako je zaključiti da mu je najbolja opcija u BiH Željo. Obrazlagati neću jer mi je mrsko. Samo ću reći da lova nije i ne bi trebala mldom igraču biti najbitnija. Sve ostalo trenutno (što je njemu najbitnije) ima Željo. Te neke akademije i sl Sarajeva, Olimipica i drugih će možda biti dobre ali tek za nekoliko godina a on bi tad trebao već igrati negdje ozbiljan fudbal.