upravo tako....pored svih pehova koji nas prate sad jos i ovo....tuga_sa_sjevera je napisao/la:Evo najnovija vijest kaže da je italijanski displinski savez kaznio Juventus zatvaranjem kompletne "južne tribine" za utakmicu narednog kola Juventus - Roma u Torinu, gdje su smješteni navatreniji navijači Juventusa. Razlog : ove srijede na kup-utakmici Juventusa - Napoli navijač su ponovo uzvikivali rasističke povike na adresu Maria Balotellija, igrača Intera slijedećeg sadržaja : "Un negro non puo essere mai un italiano"! ( jedan crnac nikada ne može biti italijan! )
Inače, kompletna najava kola na http://calcioitaliano.blog.hr/
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- sarajlija89
- Kontakt:
Re: FC Juventus Torino
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- sarajlija89
- Kontakt:
Diego: Ne mogu sve sam
Juventusov Brazilac Diego istaknuo je važnost timskog rada u Staroj dami. Smatra da doprinos njegovih suigrača popravlja i njegove izvedbe na terenu.
Pobjeda Juventusa nad Napolijem u Talijanskom kupu (3:0) djelomično je popravila raspoloženje u torinskom sastavu i uklonila dio pritiska na trenera Ciru Ferraru.
Brazilac Diego, kao dirigent Juventusove igre, pozvao je svoje suigrače da nastave pokazivati ono što su pokazali u posljednjoj utakmici. "Treba mi momčad koja će uvijek igrati kao što je to bio slučaj protiv Napolija", rekao je.
"Ne mogu sve sam. A ako svi igramo dobro onda stvari postanu lakše, a ja imam više prostora za upošljavanje napadača", naglasio je Diego, koji je prošlog ljeta stigao u Torino iz njemačkog Werdera.
Juventus u prvenstvu zauzima treće mjesto, s 12 bodova zaostatka za vodećim Interom iz Milana.
Jos treba reci da se Yago vratio sa posudbe iz Barija,iskreno se nadam da ce dobiti priliku u prvom timu...rijec je o velikom talentu,Lanzafame ipak nece u juve....kao altentavive se spominju Foggia i Dembele.....u svakom slucaju bice pojacanja jer imamo previse povreda tako da je to neminovnost...1 ili 2 nova igraca
Juventusov Brazilac Diego istaknuo je važnost timskog rada u Staroj dami. Smatra da doprinos njegovih suigrača popravlja i njegove izvedbe na terenu.
Pobjeda Juventusa nad Napolijem u Talijanskom kupu (3:0) djelomično je popravila raspoloženje u torinskom sastavu i uklonila dio pritiska na trenera Ciru Ferraru.
Brazilac Diego, kao dirigent Juventusove igre, pozvao je svoje suigrače da nastave pokazivati ono što su pokazali u posljednjoj utakmici. "Treba mi momčad koja će uvijek igrati kao što je to bio slučaj protiv Napolija", rekao je.
"Ne mogu sve sam. A ako svi igramo dobro onda stvari postanu lakše, a ja imam više prostora za upošljavanje napadača", naglasio je Diego, koji je prošlog ljeta stigao u Torino iz njemačkog Werdera.
Juventus u prvenstvu zauzima treće mjesto, s 12 bodova zaostatka za vodećim Interom iz Milana.
Jos treba reci da se Yago vratio sa posudbe iz Barija,iskreno se nadam da ce dobiti priliku u prvom timu...rijec je o velikom talentu,Lanzafame ipak nece u juve....kao altentavive se spominju Foggia i Dembele.....u svakom slucaju bice pojacanja jer imamo previse povreda tako da je to neminovnost...1 ili 2 nova igraca
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Kakav je sastav Juveta za sutra,tj.ima li povredjenih ili suspendovanih nesta mi u kladionicama prevelika kvota na njih.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Nema nam pola tima druze, napad samo ADP i Immobile. Skontaj se dobro ako ces igrati.Devil je napisao/la:Kakav je sastav Juveta za sutra,tj.ima li povredjenih ili suspendovanih nesta mi u kladionicama prevelika kvota na njih.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Zato mi je i cudno bilo ovolika kvota na Juve,pa cu ipak to preskociti,nego dace njima Ciro gol samo ako bude prvu igrao.Adinjo je napisao/la:Nema nam pola tima druze, napad samo ADP i Immobile. Skontaj se dobro ako ces igrati.Devil je napisao/la:Kakav je sastav Juveta za sutra,tj.ima li povredjenih ili suspendovanih nesta mi u kladionicama prevelika kvota na njih.
Ko ba?Devil je napisao/la:Zato mi je i cudno bilo ovolika kvota na Juve,pa cu ipak to preskociti,nego dace njima Ciro gol samo ako bude prvu igrao.Adinjo je napisao/la:Nema nam pola tima druze, napad samo ADP i Immobile. Skontaj se dobro ako ces igrati.Devil je napisao/la:Kakav je sastav Juveta za sutra,tj.ima li povredjenih ili suspendovanih nesta mi u kladionicama prevelika kvota na njih.
nema potpisa
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
imobile, sigurno ne ćiro blažević ili ćiro "strateg" ferara
ali budu li oni od njega golove čekali mogli bi se načekati
ali budu li oni od njega golove čekali mogli bi se načekati
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Na Ciru Immobilea sam mislio,nisam valjda toliko puko da mislim da ce im Ferrara dati gol,nego zar je tako los pa ne moze gola dati,ja sam njega zapamtio iz mladjih kategorija Juvea bio je dobar napadac.
- sarajlija89
- Kontakt:
ciro imobbile...napadac iz primavere....ide na podudbu u empoli ili veronu nezz jel u kombinaciji za ovu tekmu nisam vidio....a vec je dosao tj. vratio se paolucci nekada najveci talenat juventusa koji ce imati pravo nastupa vec protiv chieva...s obzirom da nece igrati na iaquinta,ni trezeguet ni amauri...mozda i zaigra jer nemamo pravog napadaca.Admir_Sa je napisao/la:Nikad cuo za tog igraca
ma nista..pobjeda sta drugo abd;)
- sarajlija89
- Kontakt:
evo igraca koji su pozvani
1 Buffon
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
10 Del Piero
12 Chimenti
13 Manninger
15 Zebina
21 Grygera
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
32 Yago
33 Legrottaglie
35 Esposito
36 Giandonato
37 Rossi
40 Immobile
Paolucci od prve minute definitivno potvrdjeno....prevelik je talenat bio evo prilike da pokaze to....oduvijek mi je zao bilo sto nikad nije dobio pravu priliku...evo je sad....idemo majstore
FORZA MAGICA JUVE
1 Buffon
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
10 Del Piero
12 Chimenti
13 Manninger
15 Zebina
21 Grygera
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
32 Yago
33 Legrottaglie
35 Esposito
36 Giandonato
37 Rossi
40 Immobile
Paolucci od prve minute definitivno potvrdjeno....prevelik je talenat bio evo prilike da pokaze to....oduvijek mi je zao bilo sto nikad nije dobio pravu priliku...evo je sad....idemo majstore
Paolucci je citavu karijeri proveo po posudbama ako se nevaram zadnja je bila u Sieni,a inace bio je veliki talenat kada je imao 18-ak godina.
- sarajlija89
- Kontakt:
da...evo mu prilike da pokaze taj talenatDevil je napisao/la:Paolucci je citavu karijeri proveo po posudbama ako se nevaram zadnja je bila u Sieni,a inace bio je veliki talenat kada je imao 18-ak godina.
Evo ga Chievo ce nas na zemlju opet spustiti. Znao sam. Roma vodi, i igra jako dobro, tako da nam uzimaju trece mjesto ako ovako ostane. Da hocemo dobiti po usima sa visokim rezultatom, da se vise rijesimo trenera i Uprave. Jedino to preostaje.
- Legenda_BiH
- Kontakt:
igral braco?
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.
Nastavlja se kriza Juveta
Red je vise da Ciro dobije nogu omG do kada ce ga vise trpiti 
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
Ja mislim da ni jedan trener s losim rezutatima nije se vise zadrzao na klupi kao nas dragi ROCKY 
Ovo je do sada najgora sezona od kad pratim Juve. Gora je od '98 kad smo zavrsili na 6 mjestu cini mi se.
Ni jednog suta po golu. Stvarno sramota, nisam ovo u zivotu gledao. Neznam jeli ostao jos koji slabasan tim da nas nije pobjedio. Sledece sedmice ce biti slag na tortu kad nas Ranieri ponizi u Torinu. Ostaje nam da se borimo za 5-6 mjesto.
Ovo je do sada najgora sezona od kad pratim Juve. Gora je od '98 kad smo zavrsili na 6 mjestu cini mi se.
Ni jednog suta po golu. Stvarno sramota, nisam ovo u zivotu gledao. Neznam jeli ostao jos koji slabasan tim da nas nije pobjedio. Sledece sedmice ce biti slag na tortu kad nas Ranieri ponizi u Torinu. Ostaje nam da se borimo za 5-6 mjesto.
Zadnja izmjena: Adinjo, dana/u 17 jan 2010, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.
- sarajlija89
- Kontakt:
dno dna...za 90 minuta nismo poluprilike napravili a ne ozbiljniju sansu....
braco juventini ja vas razumijem.....ali sta i da ciro ode...pa zar vi stvarno mislite da sa ovom ekipom se moze nesto vise....pa hiddink bi preuzeo davno ali je svjestan sta ga ceka,nema carobni stapic...pola tima povrijedjeno ili bolje reci svi kljucni igraci.......ne mozemo se sastavit sa loptom...a nasa nesposobna uprava ne moze dovest kavalitetno pojacanje...pa ko ce takav tim vodit i cemu se vise nadat......napiso sam i ranije i sad cu...ne vidim izlaz iz ove situacije
braco juventini ja vas razumijem.....ali sta i da ciro ode...pa zar vi stvarno mislite da sa ovom ekipom se moze nesto vise....pa hiddink bi preuzeo davno ali je svjestan sta ga ceka,nema carobni stapic...pola tima povrijedjeno ili bolje reci svi kljucni igraci.......ne mozemo se sastavit sa loptom...a nasa nesposobna uprava ne moze dovest kavalitetno pojacanje...pa ko ce takav tim vodit i cemu se vise nadat......napiso sam i ranije i sad cu...ne vidim izlaz iz ove situacije
NIje vise fazon hoceli otici ili ne. Stvar je u tome da treba i on i Uprava da lete vani. Volio bi da ostane sada pa da na kraju zavrsimo na sredine tablice, valjda ne bi tada imali obraza da ostanu. Sami bi otisli. Bas me interesuje sta ce sad Uprava i Rocky izjaviti.

- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
vidio samo sudijsko vrijeme i centaršut mela na 15 red tribina, pa nemože ni šesnesterac pogoditi, ovo je prva pobjeda chieva na juventusom ikad, stvarno se taj ferara bruka, od legende kluba postaće najomraženiji lik kod navijača
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.