Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la schweinsteiger » 05 jan 2014, 21:21

Sveti je napisao/la:ios je daleko ispred androida i wp.

To o sedmici pricas? :lol:
iPhone kao mobitel zaostaje za po kvalitetama sad i za Alcatelom,da ne pricamo o drugim mobitelima.

@moustapha kako ja pricam "navijacki",koristim Samsung S3,a hvalim WP :?

Vi pricate o tome kako moramo vidjeti android na Z1,S4,n5 i tako to,pa S3 je bio malte ne sinonim za jelly bean do prije 5-6 mjeseci.
I ako vec tako pricate,znaci priznaje se za lag kod nekih "starijih" verzija.Kod Lumie to nije slucaj,mobiteli su tako "fluidni" da to nije za povjerovati.
Omjer cijena-kvalitet je daleko na strani Lumie.
#miasanmia

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 05 jan 2014, 22:24

Jesam ljubitelj Androida, ali ne mrzim ni WP, ni iOS, tako da to "navijacko" pisanje kod mene nije prisutno. Svaki od navedenih sistema ima svoje prednosti i nedostatke. Ja sam ovdje i zapoceo diskusiju spominjanjem app storea pojedinih sistema, na sta su se odma nadovezali ljudi koji nece ni u kojem slucaju priznati da je to istina. Meni je sasvim svejedno, trenutno nosim android phone, sutra to moze biti WP ili jabuka. Veca konkurencija moze znaciti samo dobro za kupce. Toliko se spominje recimo fluidnost WP, a niko nece reci da multitasking na njemu gotovo ne postoji. To je isto ko da android pokrece jednu aplikaciju, a onda ce ti isti reci kako su za android potrebni task manageri sto je laz i glupostinja jer android ne funkcionise po sistemu kako to radi windows na PC-u...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 jan 2014, 23:26

Kako ne postoji multitasking?Uvijek kada pritisnes back dugme vrati na ono sto si zadnje koristio,to ti odmah znaci da mobitel pamti sta radis i to je imspresivno,jer bez zastajanja ti otvara tamo gdje si stao.
Kada bi android pokretao samo jednu aplikaciju,mozda bi to i bilo dobro,jer ih se ne bi "skrivajuci" nakupilo po 15ak u pozadini koje ne mozes ni ugasiti.Oni koji se zanimaju vise za svoj mobitel znat' ce zasto sam napisao "skrivajuci".
Jos na androidu imas more aplikacija koje moras imati na mobitelu od nekih play magazines,game hub,music hub,video hub,newstand,flipboard,chrome,youtube,chat on,all cast,...,jos ne mogu svih ni da se sjetim.Znaci htio ne htio,moras te stvari imati na mobitelu,jedino sto koristim od ovoga je allcast ponekad s tv-om i youtube,ostalo ni za sto ne sluzi,a stalno neki updatei.
Uveli su na 4.3. sad da se te aplikacije k'o fol mogu ugasiti,ali se ne mogu obrisati jos uvijek,tako da me to pomalo nervira.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 jan 2014, 23:29

schweinsteiger je napisao/la:
Sveti je napisao/la:ios je daleko ispred androida i wp.

To o sedmici pricas? :lol:
iPhone kao mobitel zaostaje za po kvalitetama sad i za Alcatelom,da ne pricamo o drugim mobitelima.

izvini, kojim kvalitetama?
naprijed rejal

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 jan 2014, 23:39

schweinsteiger je napisao/la:Kako ne postoji multitasking?Uvijek kada pritisnes back dugme vrati na ono sto si zadnje koristio,to ti odmah znaci da mobitel pamti sta radis i to je imspresivno,jer bez zastajanja ti otvara tamo gdje si stao.
Kada bi android pokretao samo jednu aplikaciju,mozda bi to i bilo dobro,jer ih se ne bi "skrivajuci" nakupilo po 15ak u pozadini koje ne mozes ni ugasiti.Oni koji se zanimaju vise za svoj mobitel znat' ce zasto sam napisao "skrivajuci".
Jos na androidu imas more aplikacija koje moras imati na mobitelu od nekih play magazines,game hub,music hub,video hub,newstand,flipboard,chrome,youtube,chat on,all cast,...,jos ne mogu svih ni da se sjetim.Znaci htio ne htio,moras te stvari imati na mobitelu,jedino sto koristim od ovoga je allcast ponekad s tv-om i youtube,ostalo ni za sto ne sluzi,a stalno neki updatei.
Uveli su na 4.3. sad da se te aplikacije k'o fol mogu ugasiti,ali se ne mogu obrisati jos uvijek,tako da me to pomalo nervira.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
Na WP-u možeš birati koje od tih aplikacija želiš?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 jan 2014, 00:14

Postoji multitask, ali nije bas dobro urađen. Ukoliko u skorije vrijeme nije pronađeno rijesenje za neke sitnice koje korisnika mogu jako nervirati (u to nisam upucen jer trenutno ne koristim taj telefon), npr. pustis pjesmu preko yt, otvoris nesto drugo, on prekine reproduciranje klipa i to ga vrati na sami pocetak ako se ponovo vratis na yt app.

A app na androidu ostaju pokrenute u pozadini recimo i zbog manjeg trosenja baterija pri ponovnom pokretanju ili zbog brzeg odziva ako je koristis cesto. A ako je neces koristit postoji vrlo laka opcija da je zatvoris.

Istina postoji nekih preinstaliranih app koje covjeku ne trebaju, ja sa tim nisam imao problem jer je na nexusu cisti android. Izbrisao bi mozda par stvari ali nista pretjerano. S druge strane sam koristio i HTC sensation, imao sam tonu beskorisnih aplikacija.

Mene vise interesuje recimo buducnost androida, jer Samsung ce uskoro pokusati sa vlastitim OS-om, a oni su i najprodavaniji android based telefoni. Buducnost WP je za sada jasna, dijelom zavisi i od ove price sa samsungom i androidom, a za Iphone se zna.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 06 jan 2014, 12:42

pa i na androidu ako pustiš pjesmu na youtubeu, neće ti svirati kada izađeš iz youtubea ili ako zaključaš telefon.. :?

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jan 2014, 14:16

da sumiramo, wp ubjedljivo najbolji
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 jan 2014, 14:46

LenBias je napisao/la:da sumiramo, wp ubjedljivo najbolji
Ako cemo se zajebavati.
#divovi

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jan 2014, 14:49

moustapha je napisao/la:
LenBias je napisao/la:da sumiramo, wp ubjedljivo najbolji
Ako cemo se zajebavati.
necemo, vidis da nisam napisao android

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 jan 2014, 14:55

Zato je ubjedljivo donji na trzistu. Ne znaju ljudi sta valja, jbg.
#divovi

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jan 2014, 15:04

al ga ti poveza, svaka cast kralju

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 jan 2014, 15:08

LenBias je napisao/la:al ga ti poveza, svaka cast kralju
Pa ako je nesto "ubjedljivo" najbolje na trzistu, onda bi trebalo da ostvaruje i dobre rezultate prodaje. Ne mora "ubjedljivo" najbolje, ali barem da se dovede u istu ravan sa ostalima. Ne znam kako to nije bitan faktor. :roll:
#divovi

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 06 jan 2014, 18:11

moRe li mi neko od ovih mobitel stručnjaka pomoći nešto :)

nabavih tablet, koji ima Android 4.2.2 :) (mada se ja u to kontam k'o mara u kriv k.)

postoji li mogućnost da nekako gledam filmove na filmoviziji preko istog? tačnije, da li mogu instalirati java runtime na njega i kako? jel ima neki oficijelni java produkt za tablete? odem na play.google i tamo mi izbaci sve od nekih likova moddera, daj hocu od jave oficijelno :D
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jan 2014, 18:40

moustapha je napisao/la:
Pa ako je nesto "ubjedljivo" najbolje na trzistu, onda bi trebalo da ostvaruje i dobre rezultate prodaje. Ne mora "ubjedljivo" najbolje, ali barem da se dovede u istu ravan sa ostalima. Ne znam kako to nije bitan faktor. :roll:
zato sto je na svijetu dosta vise neznalica koje tako slijepo brane android dok wp i lumia rade najsavrsenije

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 jan 2014, 18:54

iVar je napisao/la:moRe li mi neko od ovih mobitel stručnjaka pomoći nešto :)

nabavih tablet, koji ima Android 4.2.2 :) (mada se ja u to kontam k'o mara u kriv k.)

postoji li mogućnost da nekako gledam filmove na filmoviziji preko istog? tačnije, da li mogu instalirati java runtime na njega i kako? jel ima neki oficijelni java produkt za tablete? odem na play.google i tamo mi izbaci sve od nekih likova moddera, daj hocu od jave oficijelno :D
Pokusaj sa ovim.

http://www.makeuseof.com/answers/access ... oid-phone/
#divovi

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 jan 2014, 19:20

Ima android za to rijesenje prosurfaj malo.
LenBias je napisao/la:
moustapha je napisao/la:
zato sto je na svijetu dosta vise neznalica koje tako slijepo brane android dok wp i lumia rade najsavrsenije
pa zar taj isti svijet jucer nije glasao u anketi koju si ti koristio kao argument kako Lumia dominira :lol: :lol:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jan 2014, 19:23

ne moras se bas toliko provaljivati kada ti situacija ne ide na ruku druze, zna se na sta se u kojem slucaju misli, ljubitelji androida su toliko sposobni da nisu u stanju ni doci na internet glasati za svoje, sta ce oni odluciti molim te nego iskesiraju glupost i smece, njima dosta da budu zadovoljni

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 jan 2014, 19:34

Cekaj, pa zasto ti samo poredis Android i WP. Sta je sa iOS-om?

Mada kad bolje razmislim, nije ni bitno sta ti mislis, jer ionako samo pises gluposti.
#divovi

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 jan 2014, 19:37

Covjek iskompleksiran sa Androidom, ne moze mu se nista reci. Cuj meni situacija ne ide na ruku, a diskutujes sa drugom osobom, ja se ubacio samo da ti pokazem kakve gluposti pises. Moj tata jaci od tvog tate stil :lol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot], TefalTava i 46 gostiju.