AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Da damo neku analizu sta bi bilo dobro za za prelazni rok:
Bekovi u dobri, i lijevi desni tu s nepotrebna pojacanja jedino ako ode Constant i Zaccardo onda neka dodje DAmbrosio
Stoperi, trenutno ih ima 5( ne racunajuci Vergaru) dobro bi dosao i Astori.
Veza je dobra i prilicno popunjena, trebalo bi pokusat prodat Nocerina a dovesti Jorginha ili Hernanesa.
Napad je takodje dobar, i tu nisu potrebna pojacanja.
Znaci Astori,D'Ambrosio i Jorginho (Hernanes).
Moglo bi se to srediti za jedno 20-25 miliona eura,a najbitnije od svega je to sto bi se s ovim transferima ekipa gradila za buduce sezone, jer ova je pa gotov izgubljena.Jer treba od ovog prelaznog roka poceti graditi ekipu za buduce sezone, a ne sve sroljati na ljeto, pa da onda gubimo i pocetak naredne sezone dok se ekipa ne uigra...
-----------------Abbiati------------------
-De Sciglo--Rami--Astori--Emanuelson-
-----------------De Jong------------------
--------Montoliov---Jorginho(Hernanes)--
------Honda-------------------Kaka---------
------------------Balotelli--------------------
Od Ramija ni sam ne znam sta da ocekujem,
Bekovi u dobri, i lijevi desni tu s nepotrebna pojacanja jedino ako ode Constant i Zaccardo onda neka dodje DAmbrosio
Stoperi, trenutno ih ima 5( ne racunajuci Vergaru) dobro bi dosao i Astori.
Veza je dobra i prilicno popunjena, trebalo bi pokusat prodat Nocerina a dovesti Jorginha ili Hernanesa.
Napad je takodje dobar, i tu nisu potrebna pojacanja.
Znaci Astori,D'Ambrosio i Jorginho (Hernanes).
Moglo bi se to srediti za jedno 20-25 miliona eura,a najbitnije od svega je to sto bi se s ovim transferima ekipa gradila za buduce sezone, jer ova je pa gotov izgubljena.Jer treba od ovog prelaznog roka poceti graditi ekipu za buduce sezone, a ne sve sroljati na ljeto, pa da onda gubimo i pocetak naredne sezone dok se ekipa ne uigra...
-----------------Abbiati------------------
-De Sciglo--Rami--Astori--Emanuelson-
-----------------De Jong------------------
--------Montoliov---Jorginho(Hernanes)--
------Honda-------------------Kaka---------
------------------Balotelli--------------------
Od Ramija ni sam ne znam sta da ocekujem,
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- francobaresi
- Kontakt:
Zaist možda bi Milan bio bolje plasiran, da je igrao sa ovim mladim igračima. Mislim da Saponara i Cristante mogu puno više nego igrači koji su forsirani umjesto njih. Doduše treba uzeti u obzir, da oni ne mogu svaki meč igrati na istom nivou, kao niti jedan mladi igrač. Ali to je najmanji problem s' obzirom da Nocerino, Matri ili Birsa ne mogu niti jedan meč odigrati kako treba. 

"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Treba polagano i sa mladim igracima, ali slazem se da zasluzuju vise sanse, pogotovu Cristante i Saponara.francobaresi je napisao/la:Zaist možda bi Milan bio bolje plasiran, da je igrao sa ovim mladim igračima. Mislim da Saponara i Cristante mogu puno više nego igrači koji su forsirani umjesto njih. Doduše treba uzeti u obzir, da oni ne mogu svaki meč igrati na istom nivou, kao niti jedan mladi igrač. Ali to je najmanji problem s' obzirom da Nocerino, Matri ili Birsa ne mogu niti jedan meč odigrati kako treba.
Nego kada je onaj kup?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Ma ne treba nam vise niko sto se tice veznog reda i napada. Zakaze jedan - ima drugi koji ce korektno odraditi zadatak. I imamo razne vrste igraca, od defanzivnog veznog ( Muntarija ), pa do ofanzivaca tipa Saponare, Cristantea i Polija.
Napad isto tako vrlo dobar, tu nikad ni nismo imali problema.
Sto se tice merkata, prodati bar 5-6 igraca, odvaliti ako treba i 20 + miliona na kvalitetnog stopera ( mada ne znam koliko je to realno ocekivati od nas ) jer je to najkriticnija i najpotrebnija pozicija za popuniti.
I imamo ekipu za skudeto. Naravno, sa novim trenerom, bez toga sve ovo pada u vodu.
Napad isto tako vrlo dobar, tu nikad ni nismo imali problema.
Sto se tice merkata, prodati bar 5-6 igraca, odvaliti ako treba i 20 + miliona na kvalitetnog stopera ( mada ne znam koliko je to realno ocekivati od nas ) jer je to najkriticnija i najpotrebnija pozicija za popuniti.
I imamo ekipu za skudeto. Naravno, sa novim trenerom, bez toga sve ovo pada u vodu.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- francobaresi
- Kontakt:
Kup je sljedeće sedmice. Milan zaista ima lagan raspored u sljedecih par sedmica, 4-5 utakmica koje jednostavno treba dobiti.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
- LegendKiller
- Kontakt:
Jeste da imamo 5 stopera,ali ni jedan od njih realno nema potreban kvalitet za milan, svih 5 je sklono kiksevima, ramia ćemo tek vidjeti a ovi ostalih u realno srednja žalost. Uredu je kada stoper kiksa 1-2 puta u 5 utakmica ali brate ovi nasi kiksaju po 3 puta u svakoj utakmici, evo i danas, samo sreća pa je abiati ludo branio. Ja bih ove sve prodao i uz ramia dove još dva te Vergeru ostavio ali i malom Pacifiku pruzio priliku što da ne. Ne treba zaboraviti da imamo i Albertazia na posudbi u Veroni.
Veznom redu sada imamo De Jonga, Montoliva, Christantea, Saponaru, Hondu, Kaku, Muntaria i Polia solidno, ja nocerina i birsu ne računam. Mislim da nam u veznom redu ne treba pojačanja. Dakle samo treba odbranu pojačati.
Veznom redu sada imamo De Jonga, Montoliva, Christantea, Saponaru, Hondu, Kaku, Muntaria i Polia solidno, ja nocerina i birsu ne računam. Mislim da nam u veznom redu ne treba pojačanja. Dakle samo treba odbranu pojačati.
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Galliani: "3 players are going to leave Milan right now.. Which are Gabriel, Vergara and Zaccardo."
Galliani: "Cristante will not leave, he may even play Vs Atlético"
Galliani: "Cristante will not leave, he may even play Vs Atlético"
Tako je isto govorio i o Petagni. Matri nece doci, Petagna ostaje, a eno sta se desilo...
Uopste me ne bi cudilo da ode. On ili Saponara.
Ali kako mi umijemo sjebati mlade talentovane igrace, pa to je nevjerovatno. Petagne nigdje, onaj mali Salomon koji je vazio kao talenat, pa sad ovaj Vergara kojeg sam zaboravio i kako izgleda. Ovo se desilo samo u prethodnih godinu dana, dalje ne bih ni isao.
Kako su se iz toga faraon i Siljo izvukli, bog sami zna. Ima da daju vitre do kraja zivota.
Mada, da nije bio primoran da ih stavi u igru, ko zna sta bi bilo od njih. Bili bi na posudbi u nekoj pi*ki materini.

Uopste me ne bi cudilo da ode. On ili Saponara.
Ali kako mi umijemo sjebati mlade talentovane igrace, pa to je nevjerovatno. Petagne nigdje, onaj mali Salomon koji je vazio kao talenat, pa sad ovaj Vergara kojeg sam zaboravio i kako izgleda. Ovo se desilo samo u prethodnih godinu dana, dalje ne bih ni isao.
Kako su se iz toga faraon i Siljo izvukli, bog sami zna. Ima da daju vitre do kraja zivota.

Mada, da nije bio primoran da ih stavi u igru, ko zna sta bi bilo od njih. Bili bi na posudbi u nekoj pi*ki materini.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Mislim da se uglavnom svi slazemo u vezi odbrane. Zaccardo ide, Silvestrea ne racunam a svakako mu na ljeto istice posudba, jos jednog se rijesiti (mozda Mexesa jer ima veliku platu) i dovesti Astorija koji bi igrao u paru sa Ramijem. Onda bi imali zamjene Zapatu i Boneru a u skucaju potrebe ubaciti momke iz Primavere. Sto se tice veznog reda moja zelja je vec odavno Hernanes. Ukoliko bi se rijesili Nocerina i Birse mogao bi se dovesti Hernanes. Dobra stvar je sto bi se u deal mogao ubaciti Panj, jer je Lazio navodno zainteresovan za njega.
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!
- samozeljeznicar
- Kontakt:
boli ga trbuh, prenajeo se na odmorusamozeljeznicar je napisao/la:A šta je sa Sharawyem

salim se, povrijedjen je, ocekuje se da pocetkom marta bude spreman

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ma kakav mart, ako do aprila zaigra bit ce dobro. Sve u svemu, izgubljena sezona za njega. 

FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- _forzamilan_
- Kontakt:
Nije se zadugo veselio
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
NAINGGOLAN novi igrač ROME!!!
Samo i ova Roma je preglup tim pored onako loseg napada usudio bi se reci katastrofalnog oni dovode jos jednog u nizu veznjaka :/ opet nasi su dokazali da zivimo od otpadakanesta13 je napisao/la:NAINGGOLAN novi igrač ROME!!!
- _forzamilan_
- Kontakt:
Djaba kad ovi neće da iskesaju ni dinara. Ukrali su i Ljajića pa i Strootmana evo sad i Radju.
Prioritet je odbrana. Bekovi su dobri ali stoperi da bog sačuva. Mexes i Rami su solidni ali nije to to. I danas je gol visio u zraku dobar dio utakmice i pravo je čudo da Milan nije primio gol kod vodstva 1-0. To se Juvetu npr. ne može desiti da jedna Atalanta naniza 3 mrtve šanse i odbrana igra ko da su pijani.
Prioritet je odbrana. Bekovi su dobri ali stoperi da bog sačuva. Mexes i Rami su solidni ali nije to to. I danas je gol visio u zraku dobar dio utakmice i pravo je čudo da Milan nije primio gol kod vodstva 1-0. To se Juvetu npr. ne može desiti da jedna Atalanta naniza 3 mrtve šanse i odbrana igra ko da su pijani.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Mene najvise boli sto se moramo zadovoljavati mrvicama, pratim Milan od poraza u finalu protiv Ajaxa, i nikada nije da dovodilo u pitanje kupovina igraca, znalo je biti promasaja, ali u klubu je uvijek bilo makar 4-5 top igraca, nikad se nije ciljano islo na igrace kojima istice ugovor ili ovo prosijacenje kao s Hondom...danas da nema Kake koji je za dž dosao ne bi ni imali nikoga...Balo je tu negdje 

Svaka čast Radzi al mislim da nama nije toliko potreban. Nije ni Romi al eto valjda Garcia zna šta radi. Vjerovatno će prodati nekog pa hoće da se unaprijed osigura, možda čak Pjanića kojeg traži PSG.
I njima bi možda bilo bolje da kupe još jednog stopera i lijevog beka, jer im je lijevi dio odbrane dosta lošiji od desnog.
Ja bi bio zadovoljan da nam dodje DAmbrosio i Astori i da se riješimo ovih amatera,zna se na koga mislim da ih ne nabrajam.
I njima bi možda bilo bolje da kupe još jednog stopera i lijevog beka, jer im je lijevi dio odbrane dosta lošiji od desnog.
Ja bi bio zadovoljan da nam dodje DAmbrosio i Astori i da se riješimo ovih amatera,zna se na koga mislim da ih ne nabrajam.
Il Club più titolato al mondo!
Za tim igračima koje je Roma potpisala Milan ne treba žaliti. I stvarno mi nije jasno zašto to neki rade (gledali ste valjda utakmicu jučer), a pored toga kritikuju Allegrijev sistem. Dovođenje Nainggolana bi bukvalno značilo bacanje Cristantea niz vodu i igranje s tri destruktivca u sredini. Ovako, Roma je bila najbrža i neka im je sretno s Radjom. Za Ljaljićem još manje treba roniti suze. Otkako je došao u Rim, neprepoznatljiv je. Elem, teško ćete shvatiti o čemu govorim ako ga niste gledali. Ukratko, predstavlja smetnju za igru Rome, gubi dosta lopti, previše solira i usporava napade svog tima... Dovoljno rečeno. A što se tiče Strootmana, ne znam da se ikad ozbiljno povezivao s Milanom. Ono što sam čitao je da je bio pred potpisom za United, ali je Roma ipak preduhitrila Engleze i dovela Nizozemca u svoju ekipu (i uboli su s njim
).
Pored jučerašnje partije Cristantea i dolaska Honde, lično ne bih trošio novac na vezni red. Honda, Cristante, Montolivo, De Jong, Poli (kreten ga koristi na desnom beku), Muntari, Saponara, zatim Kaka i SES na krilima su dovoljni. Ne bi trebalo bespotrebno praviti gužvu i gomilati igrački kadar. Vjerovatnije je da će neko od njih napustiti klub, tipujem na Saponaru. Ono što će biti potrebno je zamjena za Balotellija (ako ga puste, a neće, barem ne do ljeta), još jedan štoper (od Ramija ne znam šta da očekujem
), po mogućnosti i lijevi/univerzalni bek i tu priča staje. Golman može pričekati do ljeta, obzirom da je Abbiati produžio ugovor do kraja sezone.
Gabriel, Zaccardo i Vergara napuštaju Milan, što je pohvalno u svakom slučaju. Još samo da isto učine Nocerino, Matri, Constant i Robinho pa da počnemo sa slavljem.

Pored jučerašnje partije Cristantea i dolaska Honde, lično ne bih trošio novac na vezni red. Honda, Cristante, Montolivo, De Jong, Poli (kreten ga koristi na desnom beku), Muntari, Saponara, zatim Kaka i SES na krilima su dovoljni. Ne bi trebalo bespotrebno praviti gužvu i gomilati igrački kadar. Vjerovatnije je da će neko od njih napustiti klub, tipujem na Saponaru. Ono što će biti potrebno je zamjena za Balotellija (ako ga puste, a neće, barem ne do ljeta), još jedan štoper (od Ramija ne znam šta da očekujem

Gabriel, Zaccardo i Vergara napuštaju Milan, što je pohvalno u svakom slučaju. Još samo da isto učine Nocerino, Matri, Constant i Robinho pa da počnemo sa slavljem.

- francobaresi
- Kontakt:
Claus ima pravo, nema potrebe gomilati igrači jer napad i sredina su poprilično dobro popunjeni.Čak i bekovi nisu toliko loši kao prije par sezona, dok se ekipa još tražila nakon odlaska Cafu-a, Serginha odnosno Junkulovskog(
).
Honda-Kaka-Montolivo, bi trebali kreirati te napade i to je sasvim dovoljno u ovom trenutku.A tu su još De Jong,Muntari,Poli i Cristante, znači sredina terena je poprilično dobro pokrivena. Nocerina ne brojim jer lik nema pojma i nadam se da će ga prodati ove zime, a ne bi' imao ništa ni protiv prodaje Muntari-a. Balo i Pazzini su i više nego dovoljni za napad, samo da Matria više ne gledam.
Milan treba dovesti još jednog stopera, ali nekog kvalitetnog jer to je strašno bitna pozicija od koje zavisi konačni plasman u Serie A. I ne bi' bilo loše pokušati dovesti Jorginha dok je još uvijek u platežnoj moći Milana, jer ako ovako nastavi vrijedit će desetke miliona € za par mjeseci. Ali o njemu razmišljati tek nakon što se riješe Nocerina ili Muntaria, a po mogućnosti i jednog i drugog.
Edit:
Obratite pažnju na statistiku Cristante u njegovoj prvoj službenoj utakmici.

Honda-Kaka-Montolivo, bi trebali kreirati te napade i to je sasvim dovoljno u ovom trenutku.A tu su još De Jong,Muntari,Poli i Cristante, znači sredina terena je poprilično dobro pokrivena. Nocerina ne brojim jer lik nema pojma i nadam se da će ga prodati ove zime, a ne bi' imao ništa ni protiv prodaje Muntari-a. Balo i Pazzini su i više nego dovoljni za napad, samo da Matria više ne gledam.
Milan treba dovesti još jednog stopera, ali nekog kvalitetnog jer to je strašno bitna pozicija od koje zavisi konačni plasman u Serie A. I ne bi' bilo loše pokušati dovesti Jorginha dok je još uvijek u platežnoj moći Milana, jer ako ovako nastavi vrijedit će desetke miliona € za par mjeseci. Ali o njemu razmišljati tek nakon što se riješe Nocerina ili Muntaria, a po mogućnosti i jednog i drugog.
Edit:

Obratite pažnju na statistiku Cristante u njegovoj prvoj službenoj utakmici.

-Rui Costa-
-Rui Costa-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.