Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Stranac
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Stranac » 07 jan 2014, 13:18

E kako sam se slatko nasmijao ovom komentaru sa romamerda foruma. Znači još plačem.
Šta bolan oba crvena? Šta mlatiš gluposti bezveze. Castanu je ruka bila priklještena i lopta mu je pala na ruku. A crveni De Rossiju je čista smijurija. Uklizao je raširenih nogu. Igrač koji je čitavu utakmicu igrao fer, da dobije direktan crveni za grublji start? FUJ FUJ FUJ
:lol: :lol: :lol:

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 07 jan 2014, 13:23

ramiral je napisao/la:Ima li ikakve spike oko pojačanja osim Meneza?
Samo sam pročit'o da Konte hoće Nanija a kako je on na izlaznim vratima u Mančesteru možda na ljeto.
Allegri je gospodin!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 jan 2014, 14:57

Lippi je napisao/la:Ja nisam mislio da ce Naingolan ici preko 16 miliona, kad ono Celino kreira "aukciju" i eto do 20 izadje, previse, isto ko sto smo mi za Matria preplatili 18.Dobro radi Cagliari.
Kod nas bi vjerovatno sjedio na klupi a Roma ce 90% da igra LP, nama je ipak potrebniji lijevi bocni, krilo ili sta po toj strani.
Jeste dobro je iskoristio, jer su se svi umiješali Juventus, Inter, Roma, Napoli i Milan :mrgreen: , majstor je za prodati igrača, iako je cirkusant, bar igrače prodaje u Italiju i zbog toga mu svaka čast.

Marotta i Paratici bi sad trebali pokušati dovesti Murrua, i forsirati momak malo kroz EL taman Asa može i u sredinu, veliki je potencijal, mogli bi dobiti LB za budućnost za sitniš.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 07 jan 2014, 15:03

Stranac je napisao/la:E kako sam se slatko nasmijao ovom komentaru sa romamerda foruma. Znači još plačem.
Šta bolan oba crvena? Šta mlatiš gluposti bezveze. Castanu je ruka bila priklještena i lopta mu je pala na ruku. A crveni De Rossiju je čista smijurija. Uklizao je raširenih nogu. Igrač koji je čitavu utakmicu igrao fer, da dobije direktan crveni za grublji start? FUJ FUJ FUJ
Svašta će čovjek pročitati. Baš svašta.

Znači od dva crvena ni jedan nije ispravno dosuđen. :cry:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Trezeguet17
Kontakt:

Post Postao/la Trezeguet17 » 07 jan 2014, 15:09

L'Avvocato je napisao/la:
Stranac je napisao/la:E kako sam se slatko nasmijao ovom komentaru sa romamerda foruma. Znači još plačem.
Svašta će čovjek pročitati. Baš svašta.

Znači od dva crvena ni jedan nije ispravno dosuđen. :cry:
tako je baš je liepo obrazložio treba mu vjerovati, vidi se da zna o čemu priča :D
36 SCUDETTI Forza Juve !!!

Juventusovi igrači u finalu 2006 godine: Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Alessandro Del Piero, Thuram, Vieira, Trezeguet Forza Juve !!!

Kurbla

Post Postao/la Kurbla » 07 jan 2014, 15:13

I komentar je za crveni :mrgreen:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 jan 2014, 15:15

Hvala navijačima Avellina što smo nešto naučili od njih, impresivno, ali još treba koordinacije. :)

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 07 jan 2014, 18:10

Na Areni 3 repriza utakmice :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 07 jan 2014, 18:20

Mene ovo ne iznenadjuje, s obzirom kako vec godinama prolaze u Torinu ne mozes ocekivat da svi ostanu psihicki stabilni stoga za rezultat imas ovakve postove sa blago poremecenim rasudjivanjem cinjenica koje su inace jasno vidljive golim okom.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 07 jan 2014, 20:53

As reported by AS (Spanish newspaper), Juventus has a strong interest in Alvaro Morata and are thinking about sign him.
:?
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jan 2014, 21:17

u ova dva prelazna roka cemo vidjeti gdje smo ustvari i gdje ide ovaj projekat ...dosta igraca koji su nama vise nego potrebni i koji bi nas strasno unaprijedili su dostupni na trzistu ( tu prije svega mislim na Matu i Di Mariju, pa onda i na Koentraa, Nanija, De Bruina, Meneza, Vidica itd) i jasno cemo moci vidjeti koliko smo atraktivni i koliko imamo sredstava..nema vise izgovora "mi bi doveli, al nema igraca i niko nece da proda" jer Mata i Di Marija su u izlogu, sad je sve do kluba i uprave da li su u stanju i da li imaju uslove da ih dovedu...

ako ne uzmemo nekog od njih 2 a uzmemo recimo Meneza ili Nanija onda pokazujemo da smo druga liga evropskog fudbala...dobro je sto nismo dali 10 mil za 50% Naingolana, jer ne treba nam toliko ali i taj transfer pokazuje gdje sve ovo vodi i da se mora trositi..kad je Naingolan 20 miliona i postoji 3-4 kluba spremna da to plate (a nije igrac koji pravi razliku), onda je jasno da se mora isprisiti i za Matu koji pravi razliku..s nestrpljenjem ocekujem da li cemo se upustiti u borbu sa najjacim ili cemo stajati sa strane i kupiti otpatke i ostatke.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Pogba
Kontakt:

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 07 jan 2014, 22:04

Pa izuzev Mate i De Bruynea i nema vise toliko kvalitetnih igraca na trzistu.

Nani je flop i bivsi igrac, Vidic nam ne treba kao nijedan stoper kada ih imamo 5 i to svi kvalitetni, Di Maria mozda nazor iako nikada nisam bio odusevljen njegovom, ali u ovoj konstalaciji snaga bi bio ok.

Nama trebaju oba beka prije svega. Mislim da bi se i manje pricalo o 3-5-2 da imamo oba klasna beka koja bi na pravi nacin igrala ofanzivu. Niko ne bi spominjao krila i promjenu formacije.

Usput, Radja je kostao 3M posudba i 6,5 polovica sto je 16M u zbiru.

Nama realno sada ne treba, ali trebat ce nam veznjak, a za iste pare mozemo uzeti De Bruynea, a bolju sansu od sadasnje kada ide nikada necemo imati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 07 jan 2014, 22:15

ultrasstyle_tz je napisao/la:u ova dva prelazna roka cemo vidjeti gdje smo ustvari i gdje ide ovaj projekat ...dosta igraca koji su nama vise nego potrebni i koji bi nas strasno unaprijedili su dostupni na trzistu ( tu prije svega mislim na Matu i Di Mariju, pa onda i na Koentraa, Nanija, De Bruina, Meneza, Vidica itd) i jasno cemo moci vidjeti koliko smo atraktivni i koliko imamo sredstava..nema vise izgovora "mi bi doveli, al nema igraca i niko nece da proda" jer Mata i Di Marija su u izlogu, sad je sve do kluba i uprave da li su u stanju i da li imaju uslove da ih dovedu...
Evo da ti ja odmah kazem da ni Matu ni Di Mariu neces vidjeti u dresu Juventusa ;) Nije to zbog toga sto mi nemamo para, nije to ni zbog toga sto nismo pozeljna destinacija vec jednostavno zato sto sada ima previse klubova koji mogu preplatiti igraca i koji mogu dati platu preko 10 mil ;)

Mi cemo dati vrijednost igraca ali sta ti mozes kada dodje PSG i ponudi 50 miliona za Matu?(Samo primjer dajem)

Koentrao ode u Man.Utd. Mozemo mi ponuditi i tu vise para ali i dalje je Engleska liga daleko privlacnija od Italije. De Bruine vrijedi 30 mil? Znas kada cemo mi to dati iako mozemo? Nikada. Pa za te pare Marotta dovede tri igraca i to u svakoj liniji po jednog :mrgreen: I opet mu ostane para :lol:

Menez je realna opcija. 3 mil i nema puno konkurenata za njega. I takve igrace cemo ganjati i dalje. Po moju zalost. Ovakve kao i polove Talijane koje cemo dovoditi u suvlasnistva. :roll:

Mi bi trebali raditi kao Bayern.(Lewandovski, Gotze)
ultrasstyle_tz je napisao/la:
ako ne uzmemo nekog od njih 2 a uzmemo recimo Meneza ili Nanija onda pokazujemo da smo druga liga evropskog fudbala...dobro je sto nismo dali 10 mil za 50% Naingolana, jer ne treba nam toliko ali i taj transfer pokazuje gdje sve ovo vodi i da se mora trositi..kad je Naingolan 20 miliona i postoji 3-4 kluba spremna da to plate (a nije igrac koji pravi razliku), onda je jasno da se mora isprisiti i za Matu koji pravi razliku..s nestrpljenjem ocekujem da li cemo se upustiti u borbu sa najjacim ili cemo stajati sa strane i kupiti otpatke i ostatke.
Roma je za Radju dala 3 mil za posudbu i ima opciju da na ljeto kupi 50 posto njegovog ugovora za 6 miliona ;) Nije puno po meni a dobili su odlicnog igraca. Ali nije nam bio potreban ako se Asamoah prebaci u vezu. Vjerujem da i Asamoah moze biti i bolji.

Mi cemo se i dalje pojacavati igracima do 15 mil kao i igracima kojima istice ugovor. Trebali bi se onda barem malo osloniti na mladje igrace ali sumnjam da ce i od toga biti nesto.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jan 2014, 22:22

Di Maria bi kod nas eksplodirao jer bi nam dao drugu dimenziju u igri...igrac koji je u stanju povuc loptu , krenut okomito na go, prec 2-3 igraca..u Realu to ne dolazi do izrazaja jer imas Ronalda, Bejla, Marsela, ovog-onog koji to rade i bolje od njega pa to ne dolazi do izrazaja...dok mi imamo staticniju ekipu, realno nemamo igraca osim donekle Pogbe koji moze povuci loptu, nanizat nekoliko igraca, brzo je iznijet u nogama (ne pasom) tako da bi nama Di Marija bio dimenzija vise i novi vid opasnosti..u realu se topi u masi istog tipa igraca, kod nas bi se isticao kao drugaciji.

a sto se tice bekova u 3-5-2? koga a da to bude na nivou lp? da mozes birat ne mozes nac igraca koji upotpunjuje na taj nacin i odbranu i napad..mozda samo Alaba i gore pomenuti Marselo, a desno niko..mozda Maikon i Alves iz najboljih dana ..cak ni najbolji desni bek na svijetu Lam recimo to ne ispunjava napadacki..jednostavno jednom u 20-30 godina se radjaju igraci koji su u stanju da trce gore-dole 90 minuta i ispune zahtjeve modernog fudbala a jos da su u stanju i da brane i da napadaju maestralno...Kafu, Maikon, D.Alves i to je to...ja jednostavno ne vidim igraca koji lijevo to moze igrati, a da ga mozemo dovesti.. Koentrao je prototip ali dal on sam moze drzat stranu osvajaca ili finaliste LP- tesko..3-5-2 je zastarjela formacija iz razloga sto moras imati 11 PEFEKTNIH igraca svaki na svojoj poziciji (a to nikad niko nije imao), i jos da svaki ima svoj dan jer ako jedan bek ne igra odmah citave strane nemas.

u teoriji da, u praksi tesko.

edit: @macak ma i ja mislim da je tesko, al eto tjesim se da smo jos prvi razred fudbala , da nismo toliko grohnuli :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 07 jan 2014, 22:36

Pa ljudi dobar je Menez, ali ozbiljno. A u Juventusu može biti samo bolji nego što je to u PSG-u.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jan 2014, 22:39

3-5-2 je zastarjela formacija koja je Juventusu donjela samo 2 Scudetta, a na putu je i 3.. ako se samo sjetimo godina prije crnog Contea i jos crnije formacije, uhvatite nostalgije i suze same krecu sjecanjem na te zlatne godine.. jednom sedma pozicija, drugi put sedma, jednom smo kiksnuli pa bili drugi, a tek one godine u drugom rangu.. to je bilo vrijeme dominacije Juventusa, slazem se kolega :lol: :lol:

Di Marija moze kopacke cistiti Tevezu, onako realno govoreci.. pa sad vrati malo film i skontaj kad je to Tevez ufatio i nizao igrace na terenima Kalča.. drugi ti je to fudbal, druga dimenzija, kad se 11 igraca vrati u odbranu i igra bunker na 20 metara, mozes samo mastat o driblanju..

u januaru se ne dovode pojacanja, vec se da se rupe popune.. Juventus nema ni NAJMANJU potrebu da bude aktivan u januaru i iskreno se nadam da nece dolaziti nikakva kvazi pojacanja.. imamo 8 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu u ligi, a nase pratioce smo razbili sa po 3:0.. o kakvoj ti nizerazrednoj ekipi pricas samo da mi je znat.. kiks u ligi prvaka se desio (a svi znamo zbog cega), kiksevi se desavaju svima.. Chelsea prosle godine ispadne u grupi i to kao aktuelni sampion, a evo vec ove godine su medju najuzim favoritima za EPL i CL.. United se pati sa formom, jel to znaci da se klub treba ugasiti :roll: a ti uzivas gledajuci Juventus na 1. poziciji i +8 i opet si "bezobrazan" da pljujes po Conteu i ekipi.. zapitaj se malo jarane ;)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 07 jan 2014, 22:42

Ako ce nam Menez, pa i Nani (nekad sam bio za njega al' sam uvidio da je hablacina od igraca) i sl. levatine biti pojacanje onda bolje ne.. Jer ionako imamo previse skarta od igraca kojeg se treba rijesiti, samo bi na taj nacin teretili platni sistem, a samim time i stvarali vece poresko opterecenje i obavezu prema drzavi i tako povecali izdatke, a na taj nacin nista ne bi dobili, samo izgubili...

OD tih igraca jedino Mata bi nam bio vrhunsko pojacanje (i ne zivite od iluzija nista od njega, jer ima klubova koji su spremni vise platiti od nas i to pofino), pa donekle i de Bruyne jer je mlad i sigurno zeljan izazova, al i tu ima kvaka, noFci koje Juve ima, al' isto kao i da nema jer Elkan i Agnelli su zavrnuli maximalno pipu Marotti koji radi haman pa zavezanih ruku i opet cini cuda...

Di Maria je obicna precjenjena hablacina od igraca, moze jedino za jedno 5mil i ako on pristane na platu max 5mil, preko toga ga marsnuti...

Mi sigurno ne bi razmisljali o promjeni formacije 3-5-2 koja je vrhunska da imamo boljeg LB (Asu prekomandovati u vezu gdje mu je mjesto), Kolarov je idealan, Licha ne steka toliko al' opet da imamo i tu nekog jos ofanzivnije orijentiranog sa dobrim centarsutem jos bi vise bili na dobitku...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 07 jan 2014, 22:44

ultrasstyle_tz je napisao/la:
edit: @macak ma i ja mislim da je tesko, al eto tjesim se da smo jos prvi razred fudbala , da nismo toliko grohnuli :D
I jesmo prvi razred fudbala ali bojim se da cemo grohnuti. Imamo dosta igraca koji su skoro spremni za penzije kao i igraca koji su jako pozeljni i za koje cemo tesko odbiti velike ponude(50+, 60+, 70+...) a pojacanja koja se spominju ne bude neku nadu :roll:
DDR je napisao/la:Pa ljudi dobar je Menez, ali ozbiljno. A u Juventusu može biti samo bolji nego što je to u PSG-u.
nije on los igrac medjutim dosta je sebican a mi jednog takvog vec imamo..sem toga i ponasanje mu nije bas nesto...

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 07 jan 2014, 22:46

A kakav je bio Tevez dok je igrao u City-u?? Menez da ne valja ne bi bio u PSG-u to je sigurno, a 3 mil. koliko se spominje, pa to je skoro džaba. :)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jan 2014, 22:47

DDR je napisao/la:A kakav je bio Tevez dok je igrao u City-u?? Menez da ne valja ne bi bio u PSG-u to je sigurno, a 3 mil. koliko se spominje, pa to je skoro džaba. :)
Teveza i Meneza u recenicu ne smijes stavit :mrgreen:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.