Olimpik Sarajevo
-
lafomamone
- Kontakt:
Re: Olimpic Sarajevo
Olimpicovci jeste li zavrsili sve oko one zemlje na Ilidzi, kazu dali vam na 20 god.
Izgleda da je taj pravi Hadzija u 19. objesio kopacke o klin.[/quote]barezi je napisao/la: momak vjerovatno neznaš hadžiju dok to objavljuješ to nije hadžija on je 94 god
ima informacija da je bio u italiji[/quote]
Da,istina da ga ne poznajem ali budimo realni,da je neki talenat za kojim vrijedi zaliti vjerovatno bi ga makar neki portal morao spomenuti.Za dobro momka volio bi da je uspjeo ali je veca vjerovatnoca da se sad fudbalom bavi amaterski il da je sto kaze @AV okacio kopacke.
Ko i gdje kaze?lafomamone je napisao/la:Olimpicovci jeste li zavrsili sve oko one zemlje na Ilidzi, kazu dali vam na 20 god.
Bilo je na prethodnim stranicama informacija da se radi na tome ali nista konkretno nije procurilo u javnost.Koliko ti je pouzdan izvor da se zemljiste dobilo na 20 godina? To bi svakako bila dobra vijest.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
-
lafomamone
- Kontakt:
Znam i o kojem zemljistu se radi, a da li je sve zavrseno ili ne to ne znam. Mislim da ce se i u slucaju Olimpica i Sarajeva ici na varijantu koncesije, 20-30 god
Pripreme pocinju 15 januar.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Nisam pratio desavanja oko Olimpica od kraja polusezone. Moze li neko ukratko napisati sta se sve izdesavalo (dolasci, odlasci, o kakvom zemljistu diskutujete...).
Evo nesto o Hadzicu:
http://www.fieldoo.com/nerminhadzic" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fieldoo.com/nerminhadzic" onclick="window.open(this.href);return false;
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
-
lafomamone
- Kontakt:
I Olimpic planira graditi kamp, nesto slicno kao FKS
hvalaAndroid je napisao/la:Evo nesto o Hadzicu:
Svejedno je spomenuo da su ovi moguci odlasci: Gabela,Huseinspahic,Sehovic,I.Smajic,Kapic,Stubican,Odovic,Duric i Bibic.Spisak nije konacan.suhakrpa je napisao/la:Nisam pratio desavanja oko Olimpica od kraja polusezone. Moze li neko ukratko napisati sta se sve izdesavalo (dolasci, odlasci, o kakvom zemljistu diskutujete...).
Duljevic isao u Njemackoj, Köln, Düsseldorf, Gelenkirchen, Leverkusen, izgledalo da su Köln, Greuther Fürth ili Kaiserslautern zainteresovani, sad se sve usutilo i cekamo da vidimo sta ce se desiti.
Prozivka mislim da je 15og januara pa cemo tek onda vidjeti ko je ostao i ko je otisao.
Dolasci: Elmin Hadzikadunic(Borac Jelah), Safet Sivsic(Dinamo Zagreb/Sesvete), Enes Sacevic(Drina Zvornik), Jadranko Bogicevic(Ironi Nir Ramat HaSharon), Flip Arezina(Zrinjski), Josip Sesar(Neretvanac Opuzen), Almir Cubara(iz kadeta Olimpica), Dalibor Pandza(Zvijezda Gradacac), Zajko Zeba(Olimpija Ljubljana).
Kadeti ucestvovali u jednom turniru u Njemackoj koji se zove MTU-Hallencup gdje su igrali protiv kadeta Barcelone, Arsenala, Schalke, Zenit St.Petersburg i jos mnogo ekipa. Prosli kvalifikacije, savladali Arsenal. Dinamo Zagreb i Barcelona ih jedva savladali, a oba ta tima su otisli do finala.
(Tabele: http://www.mtu-hallencup.de/turnier/gruppen.html
Utakmice: http://www.mtu-hallencup.de/turnier/spielplan.html )
Torlak produzio ugovor na tri godine.
Hamzic produzio na pet godina.
Gradi se kamp na Ilidzi, zove se Dolina Vukova.
Novi sponzor, Njemacki "Saller", proizvodjac sportske opreme ce obuci seniore, juniore i kadete cini mi se.
Jesam li zaboravio sta?
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
dolina vukova

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
joksimovic
- Kontakt:
Ja bih zista želio da Dulja napravi nešto,ali ljudi moji znam kompletnu priču i čovjeka preko koga je Subaša igrao za Dinamo.Nije to tako lako,kao što vaši misle.Svakodnevno čitam tamo će ,vamo će.On treba prvo zaigrati za u-21 repku,pa onda da ga neko traži,a ovo hodanje po klubovima je najveće razočarenje za igrača.Za Njemačku,Austriju..sam dobro upoznat,da je igrač Ronaldo,ako im kažeš da je iz Bosne nešto izmisle ili da imaju takvog ili kao javit će.
Zato Dulja moj još si mlad i tek postao ,prvo se ovdje debelo dokaži,a ostalo će samo po sebi doći.
Sve najbolje ti želim ,kao i veliki pozdrav Slobodinoj djeci, za koju se nadam da će imati veću monutažu, jer zaista to i zalužuju.
Zato Dulja moj još si mlad i tek postao ,prvo se ovdje debelo dokaži,a ostalo će samo po sebi doći.
Sve najbolje ti želim ,kao i veliki pozdrav Slobodinoj djeci, za koju se nadam da će imati veću monutažu, jer zaista to i zalužuju.
Veoma lijepo receno.
Kratak i citak rezime.Svaka castMokroguz je napisao/la:Svejedno je spomenuo da su ovi moguci odlasci: Gabela,Huseinspahic,Sehovic,I.Smajic,Kapic,Stubican,Odovic,Duric i Bibic.Spisak nije konacan.suhakrpa je napisao/la:Nisam pratio desavanja oko Olimpica od kraja polusezone. Moze li neko ukratko napisati sta se sve izdesavalo (dolasci, odlasci, o kakvom zemljistu diskutujete...).
Duljevic isao u Njemackoj, Köln, Düsseldorf, Gelenkirchen, Leverkusen, izgledalo da su Köln, Greuther Fürth ili Kaiserslautern zainteresovani, sad se sve usutilo i cekamo da vidimo sta ce se desiti.
Prozivka mislim da je 15og januara pa cemo tek onda vidjeti ko je ostao i ko je otisao.
Dolasci: Elmin Hadzikadunic(Borac Jelah), Safet Sivsic(Dinamo Zagreb/Sesvete), Enes Sacevic(Drina Zvornik), Jadranko Bogicevic(Ironi Nir Ramat HaSharon), Flip Arezina(Zrinjski), Josip Sesar(Neretvanac Opuzen), Almir Cubara(iz kadeta Olimpica), Dalibor Pandza(Zvijezda Gradacac), Zajko Zeba(Olimpija Ljubljana).
Kadeti ucestvovali u jednom turniru u Njemackoj koji se zove MTU-Hallencup gdje su igrali protiv kadeta Barcelone, Arsenala, Schalke, Zenit St.Petersburg i jos mnogo ekipa. Prosli kvalifikacije, savladali Arsenal. Dinamo Zagreb i Barcelona ih jedva savladali, a oba ta tima su otisli do finala.
(Tabele: http://www.mtu-hallencup.de/turnier/gruppen.html
Utakmice: http://www.mtu-hallencup.de/turnier/spielplan.html )
Torlak produzio ugovor na tri godine.
Hamzic produzio na pet godina.
Gradi se kamp na Ilidzi, zove se Dolina Vukova.
Novi sponzor, Njemacki "Saller", proizvodjac sportske opreme ce obuci seniore, juniore i kadete cini mi se.
Jesam li zaboravio sta?
Jos samo napomenuti da je Zeba potpisao ugovor na 3 godine i vjerovatno ce ovdje i zavrsiti profesionalnu karijeru.Isto tako se spominjalo da ce direktorica Gracic preuzeti jos neke lizeligaske klubove ali je ostalo na spekulacijama.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
Bogami se dosta toga radi u Olimpicu. Sto se tice odlazaka, mislim da je vecinom sve OK, osim Kapica i Stubicanina. Prvi je jako dobar igrac za nase lige i samo mu treba da sastavi nekoliko utakmica bez povrede. Stubican je dobro iskoristio minutazu u prvom dijelu sezone i dobro bi bilo da ostane zbog sirine klupe, ali opet treba vidjeti u koji klub ce otici. Ako je negdje vani onda i nije lose, ali ako ce "na kaljenje" u neki slabiji klub, onda bolje da ostane ovdje.
Svakako dobra vijest da je Torlak produzio ugovor, te dolazak Arezine je sjajan potez.
Sto se tice Duljevica, cuo sam od par ljudi da ukoliko ne prodje na probama u Njemackoj da bi se mogao vratiti u BiH, ali ne u Olimpic, vec u Velez. Ovo je dakle samo onako mahalske price, ali cinjenica je da se Velez dobro ustabilio i da imaju opravdane ambicije da igraju u Evropi.
Svakako dobra vijest da je Torlak produzio ugovor, te dolazak Arezine je sjajan potez.
Sto se tice Duljevica, cuo sam od par ljudi da ukoliko ne prodje na probama u Njemackoj da bi se mogao vratiti u BiH, ali ne u Olimpic, vec u Velez. Ovo je dakle samo onako mahalske price, ali cinjenica je da se Velez dobro ustabilio i da imaju opravdane ambicije da igraju u Evropi.
Arezina vam dobar potez,jeste kao i Fenan Salcinovic!
Samo mu nemojte pokazat gdje su casina u Sarajevu i nemojte mu davati brojeve telefona od lihvara!
Samo mu nemojte pokazat gdje su casina u Sarajevu i nemojte mu davati brojeve telefona od lihvara!
HSK Zrinjski Mostar.
Svi se slazemo u vezi Stubicanina.
Dulja da ode u Velez bi bilo veoma cudno. Bojim se da se ne desi sa njim sta se desilo sa Subasicem, a jos gore ako ode u Velez pa ga onda oni prodaju, to bi samo zabiberilo posoljenu ranu.
Sto se tice Arezine, jbg ako se lose ponasao kod vas nadam se da ce se opametiti kod nas sto je izgubio mjesto u mladu reprezentaciju. Ne moze se reci da je los kao igrac, tako da nadam se da ce se dokazati kod nas, pa ako se bude lose ponasao onda samo prodaj onome koji dadne prvu najbolju ponudu i svako svome.
Dulja da ode u Velez bi bilo veoma cudno. Bojim se da se ne desi sa njim sta se desilo sa Subasicem, a jos gore ako ode u Velez pa ga onda oni prodaju, to bi samo zabiberilo posoljenu ranu.
Sto se tice Arezine, jbg ako se lose ponasao kod vas nadam se da ce se opametiti kod nas sto je izgubio mjesto u mladu reprezentaciju. Ne moze se reci da je los kao igrac, tako da nadam se da ce se dokazati kod nas, pa ako se bude lose ponasao onda samo prodaj onome koji dadne prvu najbolju ponudu i svako svome.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Ne znam sta je tamo radio i zasto je suspendovan, ali moze biti siguran da ni ovdje nema za.****. Ako ne bude pravi profesionalac zavrsit ce u Vratniku, pa nek se tamo qrci.saskograd je napisao/la:Arezina vam dobar potez,jeste kao i Fenan Salcinovic!
U razgovoru za klupsku stranicu, trener Olimpica, Faik Kolar iznio je svoju analizu prvog dijela sezone te očekivanja od proljeća u Premijer ligi BiH.
Od kako je u 11. kolu Premijer lige BiH preuzeo ekipu Olimpica, Faik Kolar napravio je nevjerovatan niz neporaženosti, sve do kraja prvog dijela sezone. Nakon odlaska Nedima Jusufbegovića sa klupe "vukova", Kolar je imao "vruć" debi, na Grbavici protiv Željezničara sa kojim je Olimpic odigrao neriješeno 1-1. Svrgnuo je Olimpic i do tada neprikosnovenog lidera prvenstva, ekipu banjalučkog Borca slavivši u Banja Luci sa minimalnih 0-1. Međutim, u posljednjem kolu za 2013. godinu, Olimpic je u posljednjim sekundama na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske poražen, čime je zaistavljena i nevjerovatna serija bez poraza u gostima koja je trajala još od aprila 2013. godine.
U razgovoru za klupsku stranicu, Kolar ističe zadovoljstvo do sada učinjenim, mada ni sam ne krije da je moglo bolje.
- Činjenica da smo u vrhu i da prvih šest ekipa dijeli tek nekoliko bodova govori da prvi dio sezone nije loše za nas. Mislim da je prvenstvo ove sezone dosta izjednačeno, mnogo ekipa se bori za sam vrh tabele i sve je moguće. Što se tiče konkretno nas, ne mogu biti nezadovoljan ali je ta posljednja utakmica malo pokvarila cjelokupan utisak. Mislim da nismo trebali biti poraženi, ali nažalost dogodilo se. Da nismo poraženi u toj utakmici, sada bi vjerovatno bili među prve tri ekipe na tabeli, ali to je sada iza nas i mi idemo dalje, - govori Kolar za Olimpic.ba.
Faik Kolar vodit će ekipu Olimpica i u proljetnom dijelu sezone u kome se igra 11 utakmica, šef stručnog štaba "vukova" optimista je pred drugi dio sezone.
- Mi ćemo proljetni dio sezone otvoriti na Otoci protiv Veleža a zatim gostujemo Sarajevu, iskreno, mnogo toga zavisi od te dvije utakmice. Ako uspijemo slaviti u obje, onda bi se sasvim sigurno uključili u borbu za sam vrh. Ono što je za nas prednost kada se tiče proljeća je da samo tri utakmice igramo van Sarajeva, gostujemo Slaviji i Sarajevu a od nešto daljih putovanja tu su samo Vitez, Radnik Bijeljina te Zvijezda Gradačac. Mislim da je to za nas velika prednost jer daleka putovanja ostavljaju dosta traga na igračima.
Tokom zimske pauze, u Olimpic je pristiglo čak osam novih igrača, neka od imena poput Zajka Zebe, Jadranka Bogičevića, Fillipa Arežine...posebno se ističu. Šef stručnog štaba Olimpica vjeruje da će Olimpic sa novim igračima u proljetnom dijelu sezone biti znatno jači.
- Došlo je dosta kvalitetnih igrača koju mogu napraviti prevagu i za nas će, uvjeren sam, predstavljati pojačanja. Mnogi od tih igrača su oni koji su navikli pobjeđivati i osvajati titule, posjeduju taj pobjednički mentalitet i mislim da je to u ovom trenutku veoma bitno za nas. Bit će naravno i odlazaka ali o tome je barem za sada, još uvijek rano govoriti. No, ono što mogu sa sigurnošću reći je da ćemo na proljeće biti dosta jači.
Faik Kolar uskoro bi trebao izvršiti prozivku igrača sa kojima će početi pripreme za narednu sezonu. Tačan datum još uvijek nije preciziran.
- Planirali smo da sa pripremama počnemo 15. januara, ali ne mogu sa sigurnošću potvrditi da li će prozivka biti baš taj dan ili nekoliko dana kasnije. Ima tu još stvari koje trebamo dogovoriti poput odlaska na pripreme, ali na tome radi uprava kluba i u narednih nekoliko dana ćemo vjerovatno dogovoriti sve detalje. Naravno, cilj nam je da što spremniji dočekamo drugi dio sezone u kojem želimo ostvariti naše ciljeve.
Što se tiče samih ciljeva, Kolar kaže kako je plasman u Evropu prioritet ali i da ide od utakmice do utakmice.
- Naravno da je želja svih nas u klubu plasman u Evropu ali niko sada pred nas nije postavio zadatak da moramo osvojiti prvo mjesto ili nešto slično. Idemo korak po korak, od utakmice do utakmice, već sam rekao da je što bitnije otvoriti sezonu na najbolji mogući način. Prve dvije utakmice bit će ključne, a poslije toga vidjet ćemo šta i kako dalje. Ne želim se sada zanositi nečim, kažem, idemo polako, kvalitet imamo, u gornjem smo dijelu tabele, ostalo je na nama, - kazao je Faik Kolar na kraju razgovora za Olimpic.ba
Bile su dobre one pripreme na Bjelasnici ljetos, dosta intenzivno. Sad ako se dobro spremi ekipa za pocetak, necemo imati problema ni sa Velezom ni sa Sarajevom.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Danas je u Avazovom Sportu izasao clanak da cemo ici na pripreme van granica BiH (Antalya ako se ne varam), te da ce nas to kostati 50.000 
Nadam se da cemo igrati protiv jakih ekipa tamo pa da mozemo pronaci i popraviti svoje slabosti, nauciti mozda koje cake od tih jacih ekipa, i onda samo nabrusiti kondiciju i odrzavati to do Marta. 
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.