Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

TakozvaniDijasporac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la TakozvaniDijasporac » 08 jan 2014, 02:11

DonCorleone je napisao/la:Pa to i ja mislim :D .
Ma znam hehe ali mi ovaj tip iznad digao malo tlak sa svojim "saberi se" jer to je bas ono sto sam ocekivao..ponizavanje lige i tak to a neki nasi reprezentativci bi bili presretni kad bi nasli bilo kakav klub, pa to bilo i druga spanska..zalostno :)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 jan 2014, 08:52

TakozvaniDijasporac je napisao/la:
Saberi se.
Neko ko ima vrsajevica u opticaju za prvih II, moze imati komotno i nenu sa tramvajske stanice kao opciju a tako i igrace druge spanske lige. Lista smjesnih igraca nase reprezentacije je svakako preduga.[/quote]

Ma mi bosnje smo najgori narod..znaci mi ce mo prvo nekoga usrati od glave do pete a nikad ga nismo vidjeli na dijelu ili imamo neku svoju viziju pa odlucimo da to nije igrac za nas..tako su ovi iz zelje zvali Dzeku klocom pa im Dzekson zabi svog kloca a oni ga sad cekaju posle svake tekme repke i tapkaju ga po ramenima haha..da nebi duzio...po meni, ovaj eldin hadzic je veci prioritet nego pojedini drugi, koji se spominju po ovim forumu :)[/quote]

Ovi iz Zelje nikad Dzeku nisu zvali klocem. To je laz koju su novinari izmislili i koja je toliko puta ponovljena da su nazalost pojedini i Manijaci poceli vjerovati da je to istina. Pogoto oni koji u to vrijeme ili nisu isli po tekmama ili su bili premladi za to. Istina je da se to skandiralo na 1 utakmici, ali se nije skandiralo iskljucivo Dzeki, nego citavoj ekipi.jer su svi podbacili i odigrali ko pic.ke tu utakmicu.

A sto se malog Hadzica tice, treba ga svakako isprobati. Igra standardno, zabija i igra na nama defiticarnoj poziciji. Sto se tice spanske druge ili ti ga Segunda lige, ona je jaca od vecine europskih prvih liga. Licno bi prije pozvao nekoga ko igra standardno u Spanskoj segundi, nego nekoga ko igra u npr Slovackoj prvoj ligi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2014, 09:52

Ovo za 'Džeku kloca' mi je uvijek tragikomično. Tako ti je kad se generalizuje ono što rade 2-3 budale koje imaju veze sa Željom i Manijacima koliko ja imam veze sa Bijelom kućom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 jan 2014, 10:49

@tema o 3. napadaču
ne vidim razloga zašto hadžić iz herculesa ne bi dobio šansu. ionako ne valja se godinama vući sa staromodnim napadačima kao što je trenutno slučaj. na taj način smo jednostavno limitirani, a pogotovo je glupo igrati sa dva klasična napadača u 4-4-2 formaciji.. bolje je imati niskog napadača na klupi kao rezervu, jer može poslužiti ako zagusti. a vjerujem da bi donio svježinu u igri jer je totalno drugačiji tip igrača od trenutne dvojice napadača.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 jan 2014, 11:09

viKK je napisao/la:@tema o 3. napadaču
ne vidim razloga zašto hadžić iz herculesa ne bi dobio šansu. ionako ne valja se godinama vući sa staromodnim napadačima kao što je trenutno slučaj. na taj način smo jednostavno limitirani, a pogotovo je glupo igrati sa dva klasična napadača u 4-4-2 formaciji.. bolje je imati niskog napadača na klupi kao rezervu, jer može poslužiti ako zagusti. a vjerujem da bi donio svježinu u igri jer je totalno drugačiji tip igrača od trenutne dvojice napadača.
Prvo da kazem da ga nisam nikad gledao na djelu, ali ako je napadac kao sto kazete onda je sudeci po statistici prilicno slab golgeter. Osim toga on je godinama u Spaniji i nije bogzna koliko dogurao. Mislim da ovaj igrac trenutno nije kvalitet za A repku, medjutim cudi me da nikad nije dobio poziv u mlade reprezentacije.
Neko ko ima vrsajevica u opticaju za prvih II, moze imati komotno i nenu sa tramvajske stanice kao opciju a tako i igrace druge spanske lige. Lista smjesnih igraca nase reprezentacije je svakako preduga.
Pa sve da imamo 20 takozvanih smijesnih igraca to ne znaci da trebamo trcati za 21-im da i njega dovedemo. Valjda je bolje imati sto manje smijesnih igraca a ne koristiti ih kao argument da bi doveli jos vise smijesnih igraca. :roll:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 08 jan 2014, 11:52

Burić mora biti rezerva Begoviću u Brazilu!
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 jan 2014, 12:07

calcio je napisao/la:
Prvo da kazem da ga nisam nikad gledao na djelu, ali ako je napadac kao sto kazete onda je sudeci po statistici prilicno slab golgeter. Osim toga on je godinama u Spaniji i nije bogzna koliko dogurao. Mislim da ovaj igrac trenutno nije kvalitet za A repku, medjutim cudi me da nikad nije dobio poziv u mlade reprezentacije.
bolje imati njega na klupi nego mahmutovića, muslimovića ili slične napadače. ni oni ne zabijaju bogznašta, a igraju u dosta lošijim ligama.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 jan 2014, 12:32

viKK je napisao/la:
calcio je napisao/la:
bolje imati njega na klupi nego mahmutovića, muslimovića ili slične napadače. ni oni ne zabijaju bogznašta, a igraju u dosta lošijim ligama.
Evo sad vidim da taj momak nije centarfor nego winger, znaci krilo. Znaci otpada ono sto sam prije rekao o golovima. :lol: Mozda je dobar, treba viditi. Ali nije bas da nam je prijeko potreban na toj poziciji.

Ne znam sad sa tim rangiranjem liga, nije segunda bas tako jaka. Ali nema veze, da ne skrecemo sa teme.
Mahmutovic se nazalost tesko povrijedio, ko zna kad se vraca na teren. Steta bas ga bilo krenulo. Muslimovic, Zec i ostali "potencijalni" napadaci imaju 5-6 mjeseci da pokazu da zele ici na prvenstvo. Jednostavno. Ako bi bas vodili nekog nepoznatog i mladog dzokera, onda bih radije poveo nekog kao npr Armina Hodzica koji ima veliki potencijal.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 jan 2014, 12:53

Dosta ironije je zastupljeno na pdf - u reprezentacije.

Pominje se Mahmutović sada od likova koji prije nisu ni htjeli da čuju za njega dok su ga drugi potencirali, a Pape je govorio kad je davao golove, prije ozlijede da mu ne treba jer igra u slaboj ligi. Dakle, i dok je zdrav bio, Pape nije računao na njega.

Mladi Hadžić se izgubio na ovom pdf - u zato što mu nema menadžera u zadnje vrijeme na forumu ( @Adi_Zepce :mrgreen: ), a ja kada sam se prihvatio uloge zamjenika, istu nisam obavljao dosljedno.

Šalu na stranu, momak je zaslužio pažnju i prije. Osim što može da igra krilo, može igrati i napadača. Od svih ponuđenih, koji svakako ima i previše ( :mrgreen: ) ovo momče se ističe kao jedino logično riješenje.Da ga se pozove i pokuša nešto sa njim odraditi.

Priča o Hodžiću kao potencijalu, i pozivu u reprezentaciju ne leži, jer Pape nema takav sistem rada, odnosno, ima sistem koji je samo njemu poznat.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 jan 2014, 12:56

Kad bi slučajno neki novinar pitao Papeta za ovog Hadžića, on bi kao iz topa odgovorio: "Iskren da budem ne znam mnogo o tom momku. Nisam ga do sada gledao, nemam te lige na kablovskoj."
DRUG NEBI TI PUNCA

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 jan 2014, 13:02

zizu1991 je napisao/la:Dosta ironije je zastupljeno na pdf - u reprezentacije.

Pominje se Mahmutović sada od likova koji prije nisu ni htjeli da čuju za njega dok su ga drugi potencirali, a Pape je govorio kad je davao golove, prije ozlijede da mu ne treba jer igra u slaboj ligi. Dakle, i dok je zdrav bio, Pape nije računao na njega.

Mladi Hadžić se izgubio na ovom pdf - u zato što mu nema menadžera u zadnje vrijeme na forumu ( @Adi_Zepce :mrgreen: ), a ja kada sam se prihvatio uloge zamjenika, istu nisam obavljao dosljedno.

Šalu na stranu, momak je zaslužio pažnju i prije. Osim što može da igra krilo, može igrati i napadača. Od svih ponuđenih, koji svakako ima i previše ( :mrgreen: ) ovo momče se ističe kao jedino logično riješenje.Da ga se pozove i pokuša nešto sa njim odraditi.

Priča o Hodžiću kao potencijalu, i pozivu u reprezentaciju ne leži, jer Pape nema takav sistem rada, odnosno, ima sistem koji je samo njemu poznat.
Pitanje je da li Pape uopste zna za momku. Kada vec nije uspio primjetiti Salatica, koji je dojucerasnji Hajrovicev saigrac ( kada se skautirao Hajrovic valjda su se gledale utakmice, a ne Youtube klipovi IZET HAJROVIC BEST OF). Nebi me iznenadilo da ko pita Susica da li je pratio igre Hadzica, da bi bio odgovor: Ko je sad taj? Odkud on iskoci?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jan 2014, 13:05

Ma Eldin Hadzic je jos zelen za poziva, budite malo realni. Igra u 2. Spanskoj ligi, zabio je ja mislim 2-3 gola do sada. Ali u pravu ste da treba dovesti tok 3eg napadaca, tada je to trebao biti definitivno Mahmutovic, tada je bio najbolji napadac Ceske lige dok nije dosla ta povreda. Ne bih takodje imao nista protiv da se Muslimovic pozove, odradi pripreme sa repkom na SP, i moze uletiti 15-20 minuta ako zatreba, ali cemo ici Papetovom logikom, sta ce meni 3. napadac, kad ja imam Ibricica. :roll:

Sto se tice drugog Hadzica, Anela, vidim da se pominje, on po meni ne zasluzuje poziv, prosjecan igrac totalno. Igra istu poziciju kao Tin Sven Susic i Prcic, stoga ne vidim logike da se on poziva. Od ove trojice ionako po meni samo Prcic zasluzuje poziv. Hadzicu je menedzer Susicev brat, ali mu ni to nece pomoci da se domogne repke ja mislim, jer stvarno nema mjesta u timu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 jan 2014, 13:14

Goalgetter je napisao/la:Ma Eldin Hadzic je jos zelen za poziva, budite malo realni. Igra u 2. Spanskoj ligi, zabio je ja mislim 2-3 gola do sada.
Svo naše pisanje je zapravo sukobi mišljenja i ništa više.

Kada sam rekao da je jedino logično riješenje Hadžić, uzeo sam u obzir te neke karakteristike koje je Pape pominjao u svojim intervjuima koje, još malo ko uzima za ozbiljno.

Naravno da statistika, efikasnost napadača treba da bude veliki faktor u biranju reprezentativnog kadra, ali ipak postoji i druga strana priče. Zove se igra u polju.

Naravno da ne mogu tvrditi da ga ne prati, jer nemam dokaze za to, ali evo. Lično bih se zanimao za igrača koji igra u Segundi, i pratio ga, njegove igre, ako profilom odgovara karakteristikama koje ja tražim.

On ne mora znači biti neki vrhunski kvalitet, ako već tražiš igrača da ti odmori jednog, odnosno drugog napadača. Dovoljno je da posluži svrsi, i tvojim očekivanjima.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jan 2014, 13:27

U pravu si @Zizu, slazem se. Treba ga imati na piku, posmatrati ga, i Pape ga je vec trebao pribiljeziti, jer evo:

Visca (2. Turska)
Zahirovic (2. Njemacka)
Fejzic (2. Njemacka)

3 igraca imamo iz 2. lige, jer jednostavno nam manjka na tim pozicijama, tako je i na poziciji napadaca, ne znam sto Pape onda ne postavlja isti kriterij. Momak ako ima kvalitet, i ako ga Pape posmatra, mogao bi lagano preko reprezentacije ostvariti transfer i u 1. Spasnku ligu (mada cini mi se da je on i posudjen od jednog prvoligasa).

Kao sto rekoh, imao je sansu da pozove Mahmutovica, nije htio, a i poznavajuci Papeta i njegovu tvrdoglavost, nece ni sada nijednog napadaca zvati.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 jan 2014, 14:00

Ovdje je svaki igrac kojeg Susic ne pozove neotkriveni dragulj. :) Momak je cijeli zivot u Spaniji, ako do sad nije skrenuo paznju prvoligaskih klubova na sebe, pa ne znam onda ima li tu kvaliteta za reprezentaciju. Slican primjer je Nadarevic iz Serie B, potpisao za Genou ali ekspresno vracen nazad. Treba napomenuti da klubovi kao sto su Genoa imaju po 40-50 a poneki i vise igraca pod ugovorom.
Sto se tice Mahmutovica, ne smijem izgleda reci da je steta sto se povrijedio jer ce to neko iskoristiti za jeftino poentiranje. On godinama nije pokazivao kapacitet za reprezentaciju, jesenas ga je krenulo i da je nastavio tako sigurno bi bio u, kako ono kazu novinari, Papetovoj biljeznici. Logican i normalan tok desavanja.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 jan 2014, 14:03

Goalgetter je napisao/la:U pravu si @Zizu, slazem se. Treba ga imati na piku, posmatrati ga, i Pape ga je vec trebao pribiljeziti, jer evo:

Visca (2. Turska)
Zahirovic (2. Njemacka)
Fejzic (2. Njemacka)

3 igraca imamo iz 2. lige, jer jednostavno nam manjka na tim pozicijama, tako je i na poziciji napadaca, ne znam sto Pape onda ne postavlja isti kriterij. Momak ako ima kvalitet, i ako ga Pape posmatra, mogao bi lagano preko reprezentacije ostvariti transfer i u 1. Spasnku ligu (mada cini mi se da je on i posudjen od jednog prvoligasa).

Kao sto rekoh, imao je sansu da pozove Mahmutovica, nije htio, a i poznavajuci Papeta i njegovu tvrdoglavost, nece ni sada nijednog napadaca zvati.
Bio je posudjen iz Valensije u Herculesa i igrao je za njihov B tim, a koliko sam shvatio Hercules ga je odkupio prosle godine od Valensije i od tada igra za prvi tim Herculesa

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 jan 2014, 14:09

calcio je napisao/la:Ovdje je svaki igrac kojeg Susic ne pozove neotkriveni dragulj. :) Momak je cijeli zivot u Spaniji, ako do sad nije skrenuo paznju prvoligaskih klubova na sebe, pa ne znam onda ima li tu kvaliteta za reprezentaciju.
Sto se tice Mahmutovica, ne smijem izgleda reci da je steta sto se povrijedio jer ce to neko iskoristiti za jeftino poentiranje. On godinama nije pokazivao kapacitet za reprezentaciju, jesenas ga je krenulo i da je nastavio tako sigurno bi bio u, kako ono kazu novinari, Papetovoj biljeznici. Logican i normalan tok desavanja.
Quote me slobodno. Znam da misliš na mene. Stojim iza svojih postova. Nisam rekao da je mega - giga talent, i da bi mogao upasti u reprezentaciju samo zarad svojih nepresušnih kvaliteta, nemoj mi riječi ubacivati u usta.

Pomenuo sam profilne karakteristike koje momak ima, a koje je Pape pomenuo u jednom od svojih intervjua. Ništa više. Kada shvatiš kakva je inače konkurencija koja se tiče 3 napadača, može se slobodno isti svrstati u istu.

Ja nisam rekao je godinama prije Mahmutović zaslužio poziv, nego onda, kada je počeo davati golove i pružati dobre partije u kontinuitetu, dakle, u ovoj polusezoni do ozlijede, znači ni to nije tačno.

A Pape je u jednom članku doslovno rekao da ga ne zanima njegova forma, jer je kvalitet češke lige jako loš, i ne, po toj izjavi, da zabija do apokalipse ne bi bio u Papetovoj bilježnici.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jan 2014, 14:24

Ma kakvi Mahmutovici, Muslimovici i takve fore. Pametnije je tu jednog igraca vise u vezu staviti ili Misketa kao poluspica nego igrace koji na tom nivou nemogu igrati. Selektor je propustio dovesti 3. napadaca, a to bi bio Seferovic. Sad valja buljiti u prazno. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 jan 2014, 14:35

Nije problem, ne znam sto se prepirete. Susic i calcio nemaju dekodiran kanal (gringo tupac nije poslo kodove) tako da nemaju mogucnost gledanja, a Susic jos nema internet tako da nema ni od streamova nista, letiti ne moze, jer ce zakasnit na utakmicu. Bude li sta od tog momka iz Spanije, neka bude i neka ode da igra za koga zeli, mi svakako idemo na gotovo, a tada biva ko obicno vec kasno (Seferovic), u slucaju da zelite da bude bolje, kontaktirajte Juku Becirevica da ga dovede, jer Safet ne prati te poluigrace i nema potrebe da se zamaramo tim potencijalnim imenima kada imamo Zahirovica iz druge tribinske lige i Vrsajevica finaliste lige sampiona.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 jan 2014, 14:37

DonCorleone je napisao/la:kada imamo Zahirovica iz druge tribinske lige
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, MehofromTurinja, moreno123, zenica159 i 64 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []