Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će biti osvajač Evropskog prvenstva?

Danska
39
37%
Španija
6
6%
Hrvatska
32
30%
Francuska
23
22%
Mađarska
0
Nema glasova.
Ostali
6
6%

Ukupno glasova: 106

MaGiCa
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Post Postao/la MaGiCa » 06 jan 2014, 00:23

Gledaj, Matic je pametno postupio i uvideo da jedino Nenadic moze da igra CBa, a bez srednjaka nema rukometa.
Nenadic se manje zalece, dobro razigrava i crtu i krila, a i potezhe umesto one dvojice volina, kad je gusto.
Zelenovic je, za razliku od Vujina, pokretan i ide na prodore, a Vujin sutira sada samo iz screenova i za promenu - igra odbranu. Samo se odbrana-napad menja na Rnic/Ilic i Nenadic/Manojlovic => nema vise rupe na desnoj strani pri tranziciji. :mrgreen:

Nego, crta nam je slaba. Jbga, nekada smo imali najbolje pivote sveta, a sada da se kojim slucajem njih trojica stope u jednog u alhemijskom kotlicu - taj 1 ne bi bio u top3 pivota danasnjice.slika

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 jan 2014, 00:47

Znači raznovrsniji smo u napadu + što je vjerovatno još važnije, Vujin daje nekakav doprinos i u odbrani. 8-)

Kvalitetna linija golman-srednji bek-pivot i dobar rezultat dolazi zagarantovano. Golmana imamo, srednjeg beka tu i tamo, a pivota nemamo i nećemo imati ako Marsenić u budućnosti ne izvadi stvar.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jan 2014, 19:46

Španija odigrala odličan turnir, savladali su Egipat, Brazil i Švedsku, ali su ostali bez mladog Dujšebajeva.

1. kolo:
Španjolska - Egipat 32:23
2. kolo:
Španjolska - Brazil 38:28
3. kolo:
Španjolska - Švedska 28:22
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 jan 2014, 21:36

I Danska u velikim problemima pred početak ep. Za Markusena se već zna da neće igrati na ep, a pod znakom pitanja su Lauge, Lindberg i Eggert.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 06 jan 2014, 23:00

Danas smo opet porazili Tunis 24:20, ali nije bilo prijenosa pa nisam nista mogao uhvatiti.

Citam Wilbek nas hvali, to nije dobro :mrgreen: ... Mora malo skinit teret s njegove ekipe.
RIP CITY!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jan 2014, 09:57

Čitam ove izvještaje sa utakmice, Goluža je dosta eksperimentisao, isprobavao neke nove varijante. Čupić i Horvat su navodno bili odlični. Drago mi je zbog Čupića, uvijek sam ga izuzetno cijenio.
Voli te tvoje Sarajevo.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 07 jan 2014, 12:51

Virtu4l je napisao/la:Čitam ove izvještaje sa utakmice, Goluža je dosta eksperimentisao, isprobavao neke nove varijante. Čupić i Horvat su navodno bili odlični. Drago mi je zbog Čupića, uvijek sam ga izuzetno cijenio.
Ovu drugu utakmicu nisu igrali Duvnjak i Lackovic vec je dao priliku mladjima... Kaze zadovoljan kako su Vukovic i Joso odradili svoju zadacu, misli naravno na Duvnjakove zamjenu, Sliskovica takodjer probao da vidim kakav je trenutno...

Cupic ne igra kao nekada, ali i dalje je masina, a uz Horvata to je jedan od jacih tandema na krilnoj poziciji u svijetu.
RIP CITY!

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 08 jan 2014, 10:13

Veliki udarac za Hrvatsku - na EP ne ide Lacković!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 08 jan 2014, 11:07

eusebio2 je napisao/la:Veliki udarac za Hrvatsku - na EP ne ide Lacković!
zašto
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2014, 12:10

Povreda koljena, stvarno taj čovjek nema sreće sa povredama.

Bičanić i Mandalinić su alternative za Laca, veliki hendikep.
Voli te tvoje Sarajevo.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 08 jan 2014, 12:46

Hendikep jest, ali sada da je veliki pa bas i nije. U Spanjolskoj smo igrali bez Laca pa dosli do bronce. Bicanic je tada odigrao odlicno, a nadam se da ce to i ponoviti. Tu su jos Mandalinic i Vukovic kao zamjene, jer ne vjerujem da ce vodit Sliskovica.
RIP CITY!

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 08 jan 2014, 12:48

Eh da je sad tu Tonči Valčić. :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2014, 15:10

Ima li konačnih spiskova :?: :?:

Ako Danci ostanu bez Egerta i Lindberga biće jbno, to su njima dvije glavne opcije u napadu.
Šteta za Špance zbog Dušebajeva, a i Aginagalde je upitan i to je veliki hendikep, Aginagalde je skoro pa prva opcija u napadu kod Španaca, sve teške lopte idu njemu u ruke :roll:
Švedi tanki, Hrvati oslabljeni u igri iz vana Duvnjak ostaje skoro pa sam, odbrana i krila će morati potegnuti, da bi Duvnjak zadržao svježinu, dok on mogne vjerovatno će i Hrvati igrati ;)
Mađari bez Nagya, imaju opet dobru ekipu, ali Laslo je ipak nivo više.Šta je s Francuzima kakvo je stanje kod njih :?:
Island isto dosta oslabljen

kopija Eurobasketa u košarci, sve glavne zvijezde ili su povrijeđene ili umorne :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 08 jan 2014, 21:21

Ma hajde, nije toliko strašno što nema Lackovića. Ko što reče Lili, i na prošlom prvenstvu smo igrali bez njega i dobro igrali. Za godinu dvi njega ionako ni neće biti u spisku. Ista stvar kao i sa Balićem.
Zamjena će biti Vuković prije svega u obrani, a u napadu će šansu sigurno imati Bičanić.

Krila će igrati veliku ulogu, kao i prošlih godina. Ono što mene zanima jest koliko dugo može izdržati Vori, ima li još snage i koliko dugo.
Što se tiče vanjske linije i općenito napada, očekujem da ovo bude prvenstvo moga imenjaka kojega svi za svako prvenstvo kritiziramo. Samo da se opusti i smanji tu ukočenost jer ima sve predispozicije za biti jedan od najboljih šutera..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2014, 21:28

Lillard0 je napisao/la:U Spanjolskoj smo igrali bez Laca pa dosli do bronce.
Da, odigrao je odlično (Bičanić) za broncu. To te zadovoljava?
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 08 jan 2014, 21:40

Virtu4l je napisao/la:
Lillard0 je napisao/la:U Spanjolskoj smo igrali bez Laca pa dosli do bronce.
Da, odigrao je odlično (Bičanić) za broncu. To te zadovoljava?
Evo ja ću umjesto njega odgovoriti. Odigrao je solidno, ali je rukomet timski sport i džaba da je igrao vrhunski i redom trpao gol za gol ako nema raspoloženih suigrača koji će mu pomoći kako u obrani tako i u napadu. Ekipa je podbacila i osvojila broncu. Ali, i to je medalja, kakva god da jest. Jest da su sa zadnja tri prvenstva sve tri brončane, ali Bože moj, i to će puknuti njege i ponovno će se igrati finale...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 08 jan 2014, 21:46

Meni je samo nejasno od Goluže (doduše, taj čovjek je sam neracionalan i nejasan) kako na popisu nema Stepančića. Taj momak tako dobro napreduje u Zagrebu i ja ga za godinu dvi vidim u Njemačkoj ili Španjolskoj. Odličan šuter, u trenutnom životnom razdoblju (23 god.) sigurno bolji i od Buntića i Kopljara kad su bili njegovi vršnjaci, ima kuražu, prodor, skok šut, jačinu udarca i preciznost, međutim loš je u obrambenom dijelu gdje je Kopljar u tom krugu daleko daleko korisniji i čvršći..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2014, 22:08

Virtu4l je napisao/la:Volio bih da povede Stepančića koji će sigurno biti među najboljim desnim bekovima svijeta za par godina.
Virtu4l je napisao/la:Već otpisao Stepančića :?: :roll:
@dubrava, od početka trubim o Stepančiću, nikako mi nije jasno zašto ga nije poveo. Gledao sam ga nedavno na Cetinju, protiv Lovćena, stvarno djeluje moćno. Za par godina će harati Evropom.
Voli te tvoje Sarajevo.

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 09 jan 2014, 01:02

Izgleda da Lacković neće igrati zbog forme, a ne zbog "ozljede". :lol:
Sam je potvrdio da s koljenom nije ništa ozbiljno. :|
Goluža, upucaj se.

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 09 jan 2014, 19:18

Lackovic ne moze izdrzati zestok ritam prvenstva.

Imamo kvalitetne zamjene, Mandalinic je sjajan suter, Bicanic takodjer, imaju nedostatke ali ima ih i Lackovic. Njegova prednost je iskustvo, ali sta moze, koga nema bez njega se mora.

Pokriveni smo na svakoj poziciji, sto je najbitnije, i imamo odlicnu obranu. Mozda i najbolju na svijetu trenutno.

Idemo hrabro.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.