Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 140

peppo_owen
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la peppo_owen » 08 jan 2014, 15:40

Jel neko imao iskusta sa golf 5, 1,4 55kw,benzin??'Ne zanimam me jacina,ono kakav je na putu,ne trazim nesto bijesno,zanima me potrosnja,citao sam da puno trosi,te jel skup servis,ono imal kakvih skupih kvarova.Ajd ako ma ovih koi su imali iskustva ili pak svercera neka mi pomognu :)

hvala
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jan 2014, 16:06

Pa normalno da puno trosi, relativno stariji benzinac, nejako auto, a nije bas toliko lagano, znaci da ''normalno ide'' treba ga ipak pritiskati dosta jace jer je vrlo tromo, sto prevedeno znaci da ce i trositi vise, mislim, 55 KW, to je nista, to se ugradjuje u vozila koja su klasu manja od Golfa, ovo bi inekako za Polo moglo, pa to nema sanse nikakve da trosi ispod 7 i nesto sitno litara minimum minimuma.
Strogo izbjegavati s obzirom na tako nejak motor.

Odrzavanje, servis, kao i svaki benzinac, sigurno manje nego dizel iz jednostavnog razloga sto se manje toga ima za odrzavati.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jan 2014, 16:35

pa takva auta se upravo prave zbog servisa/odrzavanja. To inace kupuju oni koji ne prelaze s autima godisnje vise od 10k km
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jan 2014, 16:41

I onda kad valja negdje ustvari zaputiti se - patnja.
Takvo auto nema nikakvu prednost u odnosu na dizelas istog godista osim nize nabavne cijene, samo sto ce sebe u startu limitirati, a ako ne prelazi neke ekstremne kilometraze svakako ce i servis biti manje frekventan i trosenje bitno umanjeno.
Ako ce mu stajati pak u garazi kao izlozbeni primjerak, onda u redu.
...Život za Široki...

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 08 jan 2014, 19:18

Zahvaljujem na informacijama.mislio sam da manje trosi.A vala nisam neki ljubitelj zestoke voznje,a isto tako ne putujem puno,ono treba mi za neke osnovne potrebe,ono do gradai slicne voznje itd..Tako da ne ganjam nesto bijesno.U svakom slucaju hvala
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 08 jan 2014, 19:40

De ti vidi onda SDI ako ne trazis nista bijesno i ako je za gradske vožnje. U gradskoj voznji se najviše trosi, pogotovo ako si u nekom vecem gradu gdje su guzve u saobraćaju.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jan 2014, 20:36

najbolji motor za nase uslove.

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jan 2014, 01:29

[youtube][/youtube]

gdje se ovo ima jeftino nabaviti? :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 jan 2014, 10:54

eBay.

Ili evo :

http://www.plastidip.hr/index/hr/websho ... za_felge_/" onclick="window.open(this.href);return false;
...Život za Široki...

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 09 jan 2014, 13:32

Jedno pitanje :mrgreen: planiram mijenjati auto, zapeo mi oko za Volvo V40. Nasao sam jednog 2003. god, 1,9 TDI. Ne trazim bijesno, sportski orijentisano auto, nego cisto onako srednje klase, karavan svakako i dizelasa. :)

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 09 jan 2014, 13:47

Brate pasat 5+ karavan 2002/03/04 je za mene king u tom godištu karavana,podrazumijevam i "normalnu" cijenu za naše prilike.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 09 jan 2014, 13:57

Nezz, imao mi komsija.. Kaze da nije zadovoljan.. Putevi nam nisu nesto, kaze neka ramena morao cesto mijenjati a nisu jeftina.. u globalu nije bio zadovoljan s njim.. na kraju mu i mijenjac otisao.. tiptronic je bio :roll:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jan 2014, 15:32

zamisli kako su tek onda jeftini dijelovi za volvo :D

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 09 jan 2014, 15:47

Al se manje kvari, bar koliko sam upoznat.
Nezz ni sam, raspametio sam se... znam, ne kupuje auto od 50 000 ali audija vozim 9 godina, ne mijenjam cesto, i ne bih volio da se zaletim ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jan 2014, 18:16

raspitaj se dobro, ja koliko znam (barem u starijim verzijama volva) su se ugradjivali francuski motori, za sasiju i ostale dijelove ne znam nista

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 09 jan 2014, 19:34

http://www.****/artikal/10337771/prod ... tdi-66-kw/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.****/artikal/10457331/skod ... a-1-9-tdi/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.****/artikal/10064420/seat-toledo-1-9/" onclick="window.open(this.href);return false;

Koja je najbolja opcija od ova 3 ??Ako moze neko strucan,komentar,mahane,kkvarovi itd ....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jan 2014, 19:44

svidja mi se tvoj izbor :P

Neka prica ko sta hoce, meni su Skode Octavie vrh limuzine ! To sam prije pisao na ovoj temi. Dobar je i Toledo, ali iskreno, ne moze sa Octaviom. Prakticki ista auta, ali ponuda prostora u Octavii je vrhunska. Nije bas najudobnije auto, po cemu se ni jedan VW ne moze bas nesto pohvaliti, ali sto se tice potrosnje goriva, cijene odrzavanja, dijelova, na kraju samog auta, onda vjerovatno nema boljih auta za odnos ulozeno-dobiveno.

Dosta sam vozao Octaviu, moj zet isto sada voza A5 Octaviu, sta reci osim odlicno auto. I ja bih isto uzeo da baram negdje s tim parama, ili E46. Ali bolje malo izvozaj auta s prednjom vucom.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 09 jan 2014, 19:52

Zahvaljujem na odgovorima,i de ako moze koja informaciaj sta da pogledam prilikom kupovine.Ni jedna od ovih octavia nema servisnu knjigu,tako da mi mogu prosipat razne price o odrzavanju itd??Ajd dajte par savjeta da ne ispadnem levat,jer ja nemam nekih iskustava sa tim,nit sam neki zaljubljenik u to,nit bilo sta,al mora se imati neko prevozno sredstvo

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 jan 2014, 19:56

peppo_owen je napisao/la:Zahvaljujem na odgovorima,i de ako moze koja informaciaj sta da pogledam prilikom kupovine.Ni jedna od ovih octavia nema servisnu knjigu,tako da mi mogu prosipat razne price o odrzavanju itd??Ajd dajte par savjeta da ne ispadnem levat,jer ja nemam nekih iskustava sa tim,nit sam neki zaljubljenik u to,nit bilo sta,al mora se imati neko prevozno sredstvo
mozes i na oko vidjeti koliko je "istrosena" unutra npr. kozica volana, sjedista, papucice i sl. Mozes okom vidjeti da li je gdje udarana, samo za to treba malo strucnije oko. Znaci to je prvi neki vizuelni pregled. Ja npr. kad vidim zamagljene farove i istrosenu unutrasnjost ni ne gledam dalje auto. A sto se tice ostalog, najbolje ti je voditi u ovlasteni servis na pregled i dijagnostiku.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 09 jan 2014, 20:01

zahvaljujem na informacijama,ma valjda ce dijagnostika pokazati sve

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: tutankamon1905 i 53 gosta.