FKZ1921 je napisao/la:Nema potrebe prepucavati se ni s kim na ovoj temi.Kad neko hoce da "zaturi kavgu",lahko mu je neci povod za to.
Stvari su potpuno jasne kad je Grediceva izjava u pitanju.Dakle,ono o cemu sam pisao prije desetak dana,a to je da je drasticna razlika izmedju Zelje i Sarajeva kad je u pitanju eventualna privatizacija ili preuzimanje kluba kroz neku drugu formu. A ta razlika je u cinjenici da FKS ne posjeduje nikakvu materijalnu imovinu a FK Zeljo posjeduje. Dakle,Zeljo je vlasnik stadiona i zemlje,i to je jako velika materijalna vrijednost koja cijelom klubu,uz njegovu tradiciju i rezultate,daje iznimno veliku vrijednost.
Dalje,Gradic je rekao da to sto ima Zeljo,nema ni jedan klub u bivsoj YU,upravo misleci na vlasnistvo nad zemljiom i stadionom,i to je cinjenica,neznam u kojem kontekstu se pominje Mamic.
Pregovori o reprogramiranju dugova poceli su jos 2010.god,te godine su potpisivani reprogrami radi dobijanja licenci za evropske utakmice i nije tacno da je to idaja trenutnog direktora FKS.Vec naredne godine se pocelo pricati o eventualnom otpisu kamata,a pocelo se pricati i kod nas jer se vec uveliko radilo na tome u Hrvatskoj.
Stvarno su nekorektni ovi komentari koji se odnose na naseg predjednika licno,o njegovom fakultetu itd...Dakle kad ne znamo sta,najlakse je napisati glup,zavrsio fakultet na guzove...A ja pitam tog ko je to napisao,mislis li da bi u jednu privatnu firmu,internacionalnu,koja je vodeca u Italiji u svojoj bransi,i medju najacim bankama u Evropi,zaposlili na mjesto direktora nekoga ko je glup i ko je zavrsio fakultet na guzove.Ako tako mislis,potpuno si u krivu,stvari tako ne funkcioniraju. Ili bih te upitao,koliko je to jos nogometasa,iako su poznate licnosti,zavrsilo fakultet i magistriralo? Ja ih ne znam puno.
vropi
Naravno da je drasticna razlika, ali postavlja se pitanje da li je to dobro ili lose za zeljeznicar? Sta da radi investitor sa onakvim neuslovnim stadionom, da ga obnavlja nemoguce, da pravi novi kome i cemu. A morao bi ga kupiti, ali bezveze se raspravljati o tome...
A ja pitam tog ko je to napisao,mislis li da bi u jednu privatnu firmu,internacionalnu,koja je vodeca u Italiji u svojoj bransi,i medju najacim bankama u Evropi,zaposlili na mjesto direktora nekoga ko je glup i ko je zavrsio fakultet na guzove
Sve je moguce kada iza sebe imas nekoga kao sto je Boris Tihi i ostala klupska kompanija, pa i to da Greda zavrsi fakultet i uhljebi se...