Po meni jeste gubitak, jer kad nije islo ekipi, on bio taj koji je rupe zatvarao. Naravno, pravio je i on greske, ali vise je pozitvnih stvari nego negativnih.
Sretno ti Asime bilo u nastavku karijejere...
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
70-80 tih momaka dodje samo u Želju tako da taj scouting nema veze s tim.Buba00 je napisao/la:Maloprije je neko spomenuo te Omladinske pogone izmedju FK Zeljeznicar i FK Sarajevo. Dok te Akademije nebude smatram da donekle Zeljo ima malu prednost u tome. Gledao sam kadete i juniore Zeljo-Sarajevo ovu polusezonu i na federalnom i na drzavnom nivou ( Kadeti 1998-federalni nivo , 1997- Drzavni tj Omladinska Premijer Liga a Juniora 1996-Federalni , 1995. Premijer Liga). Znaci Zeljo ih je na tom Federalnom nivou razbio , ima tu par momaka sa strane u Zelje koji su strasni , ima neki iz Tesnja dobar 1998 igrao i za jedne i druge napadac pravi preko 180 sigurno visina al igra ekstra. Onda pogledam Osmankovic , Gojak isto u svojim kategorijama prejaki. Ima i taj iz Srebrenika u Juniorima al nije sad nesto pretjerano meni bio dobar. U FKS je najbolji meni bio Tarik Handzic on je valjda iz Vakufa doveden i dobar je pravo , nesto tipa Hodzic nije nesto sad gradjom razvijen al ima osjecaj za gol i te neke poteze. Dok u Juniorima FK Sarajeva dominira Radovac Handzic tandem , koji je stvarno vrhunski. Ali po mom ako gledas Sadikovica vs Radovac iskreno Sadikovic za klasu bolji ,medjutim Radovac je zbog odlaska na probu u Zenit malo medijski popraceniji. Tako da je to za nijansu mozda Zelju dosad radio bolji posao , vidjet cemo sad kako ce Sarajevo tu akademiju i suradnju uspijeti , al vjerujem da ce oni odskociti tu sigurno. Al opet moram reci najbolji mladi igrac u BIH za mene Faris Handzic , koji rastura nazalost ima nekih malo poteza viska malo sebican. Al ako se bude radilo sa njim moze postati jedan od najbolji poslijeratnih igraca BIH. A Zeljo opet na drugoj strani izbacio Armina Hodzica koji je takodjer majstor svoje vrste. Sve su to nijanse... U Sarajeva je dosad bilo (mislim na te 4 tekme sto pricam) puno vise igraca iz Sarajeva u pocetnih 11 , dok u Zelje dosta ima "stranaca" sto odprilike pokazuje da je ZELJO imao bolji scouting (po BIH).
super je napisao/la:ja stvarno ne vidim razloga da se bojimo nekog,imamo na svakoj poziciji po najmanje dva tri igraca evo krenimo redom:
golmani:loncaric,kjosevski i mislim da je blizu s antolovicem
d.bek:b.colic,stanic,bucan,zeljkovic
l,bek:stanic,kvesic,e.colic
stoperi:kerla,hasanovic,zeljkovic,hasanhodzic,fejzic
vezni:svraka,hasanovic,zolotic,bajic,sadikovic,jamak,tomic,bucan,selimovic,stanic,e.colic,memija
napad:hodzic,selimovic,ramic,stanic
izvinite ako sam nekog preskocio al jedino malo skripi al se moze i to zakrpiti su l.bek i stoper ostalo garantiram da nijedan igrac ove lige nije nesto bolji od ovih nasih koji su sigurno uigraniji ,to ce se pokazati do kraja
eventualno da dodje kakav igrac eto samo da zadovolji navijace al svi znamo da nebi odmah bio starter
najbolji potez ljudi u klubu, to jest gredica i osima u zadnjih 5 godina,da se ja pitam nogirao bi jos njih,ali eto otislo je smece onoBlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
Memija igra desnog beka.ZZtop10 je napisao/la:super je napisao/la:ja stvarno ne vidim razloga da se bojimo nekog,imamo na svakoj poziciji po najmanje dva tri igraca evo krenimo redom:
golmani:loncaric,kjosevski i mislim da je blizu s antolovicem
d.bek:b.colic,stanic,bucan,zeljkovic
l,bek:stanic,kvesic,e.colic
stoperi:kerla,hasanovic,zeljkovic,hasanhodzic,fejzic
vezni:svraka,hasanovic,zolotic,bajic,sadikovic,jamak,tomic,bucan,selimovic,stanic,e.colic,memija
napad:hodzic,selimovic,ramic,stanic
izvinite ako sam nekog preskocio al jedino malo skripi al se moze i to zakrpiti su l.bek i stoper ostalo garantiram da nijedan igrac ove lige nije nesto bolji od ovih nasih koji su sigurno uigraniji ,to ce se pokazati do kraja
eventualno da dodje kakav igrac eto samo da zadovolji navijace al svi znamo da nebi odmah bio starterstanic samo stopera ne moze igrat kod nas
![]()
ps. Memija je odbrambeni igrac koliko ja znam, igra beka , lijevog (?) i po potrebi stopera.
Kulturno odradjeno, sa stilom.BlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
Jel mu isplaceno ono sto ga slijeduje prema ugovoru?neroazzuro je napisao/la:Kulturno odradjeno, sa stilom.BlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
I golmanaZZtop10 je napisao/la:stanic samo stopera ne moze igrat kod nas![]()
Hvala Bogu!BlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...

Pa ni mi se tako ne ponasamo prema svojim legendama. StrasnoBlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
lafomamone je napisao/la:Pa ni mi se tako ne ponasamo prema svojim legendama. StrasnoBlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
nema na čemu, možemo još koji put. legende su ivan i amar, ostali su 0lafomamone je napisao/la:Sutnuli ste, nabili nogom u ghuzicu, pljunuli mu u facu...najboljeg strijelca svih vremena. Aferim komsije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.