FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sta he trolanje po tebi? Najbolji strijelac kluba u istoriji koja traje 90 god. sutnut kao posljednji papak, popishali ste se po njemu i nabili ga nogom
To nije tako.Dzelo je vec skoro deset godina direktor kluba.Ima li slicnog primjera u pl?Mora li Dzelo biti dozivotno direktor kluba?Ne mora.Vodi se u klubu kadrovska politika koja treba odgovoriti potrebama vremena i uvjeta.Vjerovatno uprava i Dzelo nisu isto gledali nan neke stvari.
Dzelo je legenda kluba.Zeljo nikad svojim ljudima nije zatvorio vrata pa nece ni Dzeli.
Nema potrebe za moralisanjem o necemu sto uopce nije problem,a narocito nije niciji problem van FK Zeljeznicara.
Dzelo je legenda kluba.Zeljo nikad svojim ljudima nije zatvorio vrata pa nece ni Dzeli.
Nema potrebe za moralisanjem o necemu sto uopce nije problem,a narocito nije niciji problem van FK Zeljeznicara.
-
- Kontakt:
Pa evo ovdje tvrde da ti lazes
Jedva cekam da se ovo desi "Predsjednik kluba sa Grbavice ističe da, ukoliko nastave ovim tempom, Željo nikome neće biti dužan za godinu, godinu i pol."
Znaci onda kad bi se pocelo polako ostavljati novca po strani pa mozda i zapoceti neka akcija u vezi skupljanja novca mozda ali mozda bi mogli poceti i sami financirati neke radove na stadionu.
Znaci onda kad bi se pocelo polako ostavljati novca po strani pa mozda i zapoceti neka akcija u vezi skupljanja novca mozda ali mozda bi mogli poceti i sami financirati neke radove na stadionu.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
-
- Kontakt:
Sta he trolanje po tebi? Najbolji strijelac kluba u istoriji koja traje 90 god. sutnut kao posljednji papak, popishali ste se po njemu i nabili ga nogom

Ko ti je rekao da je on najbolji strijelac kluba u historiji?
Grbavica naš je Hram!!!
-
- Kontakt:
Pa ko je drugi? Nermin Vazda?RiverPlate je napisao/la:Sta he trolanje po tebi? Najbolji strijelac kluba u istoriji koja traje 90 god. sutnut kao posljednji papak, popishali ste se po njemu i nabili ga nogom![]()
![]()
Ko ti je rekao da je on najbolji strijelac kluba u historiji?
-
- Kontakt:
Pa ko je drugi? Nermin Vazda?

Pa tebi pomoći nema!
Nastupajući za "plave", legendarni centarfor postigao je nevjerovatnih 327 golova u 464 utakmice.
Veliki Josip Bukal!
Bio je prepoznatljiv po razornom udarcu. Stručnjaci su vjerovali da je upravo Bukalov šut u to vrijeme bio najsnažniji na svijetu. Jednom prilikom, u vrijeme dok je igrao za belgijski Standard, izmjerena je brzina lopte od nevjerovatna 142 hm/h nakon Bukalovog udarca, što je u to vrijeme bio apsolutni svjetski rekord.
Nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije. U 24 odigrana susreta, postigao je 10 golova za nacionalni tim bivše države. Bio je nezaboravan strijelac urođenog golgeterskog instinkta. Omiljen i cijenjen među navijačima Željezničara, bio je rado viđen gost gdje god bi se pojavio. Skroman i povučen van terena, bio je noćna mora golmana svakog protivničkog tima. U vrijeme kad je nastupao, smatran je za jednog od najboljih centarfora svijeta. Dobar dio karijere proveo je u Belgiji nastupajući za Standard iz Liježa. I tamo je stekao status istinske legende. 1974. godine, bio je najbolji strijelac Kup-a UEFA sa 12 golova.
Profesionalnu igračku karijeru završio je 1978. godine u matičnom klubu. Nakon toga, radio je u omladinskom pogonu Željezničara gdje se isticao izuzetnim pedagoškim sposobnostima. Pod njegovom stručnom palicom, iz omladinske škole Željezničara godinama su izlazili vrlo kvalitetni fudbaleri. Jedno vrijeme bio je trener Sloge iz Kraljeva ali se 1984. godine vratio u Sarajevo gdje uz svog Želju ostao do današnjeg dana.
Jedan je od najzaslužnijih što je Željezničar opstao za vrijeme agresije. Sa još nekoliko entuzijasta, održao je rad kluba u njegovim najtežim trenucima.
Evo malo historije nije na odmet

Grbavica naš je Hram!!!
Danas na dnevniku,sport u 8 na federalnoj govori onaj spiker ugl da je disciplinska komisija Uefe odlucila kazniti slaviju zbog dugovanju love za igraca nekog iz mescini kazahstana(misli nesjecam se 100%) prije 2 sezone taj bio kod njih ja mislim kako sam razumio,ugl 3 boda ce im skinuti na tabeli sto je ovaj igrao kod njih a oni nisu izmiri dugovanja...
Kad se pogleda druga strana medalja suština je u tome sto ovi evo prate i nasu drzavu i ligu,sto mi je bilo drago odma sam pomislio na Mersin i Šehu,garant su neke sankcije njima uveli...Znaci moraju ubrzo doci pare i da se i ta epizoda zavsi vise samo daj Bože sto prije..
Kad se pogleda druga strana medalja suština je u tome sto ovi evo prate i nasu drzavu i ligu,sto mi je bilo drago odma sam pomislio na Mersin i Šehu,garant su neke sankcije njima uveli...Znaci moraju ubrzo doci pare i da se i ta epizoda zavsi vise samo daj Bože sto prije..
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Ko ce docekati jos 2 mjeseca da pocne liga.
onako na prvu Mirza Varešanovic fini bili prema njemu al nebitno nije to tema... takodjer sam cuo da muharemovic nece biti vise direktor al da ce ostati u klubu koja funkcija ne znam sto je po meni ok i trebaju biti kao i buki al na funkcijama koje znaju raditi odnosno mogu dati neki doprinos al opet to je nagadjaje, pa eto vidjecemo u narednom periodu...lafomamone je napisao/la:Pa ni mi se tako ne ponasamo prema svojim legendama. StrasnoBlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ma brzo ce toterabajt je napisao/la:Ko ce docekati jos 2 mjeseca da pocne liga.

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
-
- Kontakt:
Ma sve to odma ide brze samo dok pripreme aBd lagano krenu...terabajt je napisao/la:Ko ce docekati jos 2 mjeseca da pocne liga.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
- jaludovolimte
- Kontakt:
Možda si mislio poslijeratnog najboljeg strijelca
?
A Džumhur nam se kvalificirao na Australian Open
On je lud, on je jak, on je Željin MANIJAK !

A Džumhur nam se kvalificirao na Australian Open

On je lud, on je jak, on je Željin MANIJAK !
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
opusti se i uživaj, odštampaj tabelu i gledaj istu kad god ti priguštiterabajt je napisao/la:Ko ce docekati jos 2 mjeseca da pocne liga.

Sjajan rezultat Damira Dzumhura!
Ovo je siguran put ka Top-100!
Sretno majstore!
Ovo je siguran put ka Top-100!
Sretno majstore!
-
- Kontakt:
Višća protiv Adilovića u 2 Turskoj
oba u prvom sastavu.
oba u prvom sastavu.
-
- Kontakt:
Kod: Označi sve
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1546124_1375668702695007_1008283366_n.jpg
Danas · Uređeno ·
Ulazak u profesionalce uz podrsku moje porodice

Zar nije trebao za Želju potpisati ?

Nista cudno,cim je on rek'o da trazi jos vremena da razmisli to je znacilo da razmislja o tom ko ce vise dati para,tan ili gracic..MosaLjoze1921 je napisao/la:Amer Gojak PrivaaKod: Označi sve
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1546124_1375668702695007_1008283366_n.jpg
Danas · Uređeno ·
Ulazak u profesionalce uz podrsku moje porodice
Zar nije trebao za Želju potpisati ?
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Alipasino, b00t, Blackwargreymon, bvsic, dark44, Google Adsense [Bot], Harrison, Hrammm1921, Hrasno15, SamoDaKazeem, Skojevska, WeekendOffender i 159 gostiju.