FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 11 jan 2014, 18:08

Neki dan sam nesto pisao na tu temu,ne bih da se ponavljam,ali djecak postaje igrac,tek onda kada postane igrac.Nije mali jos ni vidio seniorski pogon,njemu tek ostaje da se razvija.
Ja bih radije pricao i pisao o igracima,a ne o djeci koja nisu ni blizu prvog tima.Ta djeca imaju pravo i zadatak da se pravilno razvijaju.Oko malog se digla polemika kao da je buduci Messi.Mozda ce on to i biti,ja mu realno zelim svu srecu u zivotu,a mi smo svakako i igrali bez njega ,zato ne vidim razlog da se ovoliko polemise oko nekoga ko bi tek mozda za dvije godine mogao da pokaze da li uopste vrijedi u prvom timu.

Pohvalno je sto i dalje potpisujemo sa djecom,evo novi clan je Memija,ne znam ama bas nista o ovom momku,o njemu se naravno nije pisalo,nije imao medijskog prostora kao Gojak,pa se onda to bez problema i odradilo sa njim.Zelim Memiji svu srecu,neka radi,ovo mu moze biti sjajan motiv,on vidi ispred sebe par igraca koji vec imaju nastupe za prvi tim,a bliskih su godina.Treba da vjeruje u sebe i da radom dokaze potpisanu vrijednost.
Tako je po meni trebao napraviti i mali Gojak,no on,njegov otac ili neki menadzer su vidjeli to malo drugacije,vrijednovali su to na drugi nacin i skontali da im je Olimpic pravo rjesenje.Mozda i bude,ko to zna.

Iako i dalje potpisujemo sa djecom,moramo znati da su nama otisla vec tri igraca.Urdinov,Hadzic i Skaljic.
Slazem se ovde sa vecinom da to mozda i nije tako strasno,jer su to igraci koji trenutno nisu u prvom planu,i da te pozicije mozemo skrpiti u rezervi.Ja bih ipak vise volio da osim djece potpise i neki zvanican igrac koji ima nastupe u zivotu u seniorskom pogonu.Ostalo je nama 11 kola,to nije nesto puno i mogli bi na ovaj nacin privesti sezonu.Ali sada opet moram moliti Boga da nam se bilo ko ne povrijedi.Evo recimo Stanic npr...eto da se on ne dao Bog povrijedi,ja bih to shvatio kao da mi fali pola tima.Taj krpi sve pozicije.Puno smo se uzdali u krpljenje pozicija,a sada po iskustvu i vokaciji igracki mi imamo tek jednog jedinog stopera.Kerla jedini.Zeljkovic krpi,Hasanovic krpi,i imamo tu mladost koja nema utakmica i ne mozes ocekivati da ti taj mali npr Fejzic odigra odlicno i donese titulu koja ti treba vise nego ikada,kada mali nema utakmicu u nogama na ovom nivou.Malo me sve to plasi.
Mi imamo previse odlazaka u zadnjih godinu i po,a da ti nije dosao igrac kako treba.Evo dvojica odose poslije pola godine,Urdinov poslije jedne godine.Ostaje Bucan kojeg smo doveli,a pitanje je koliko on ima vise motiva da nam igra punim kapacitetom.Jedino Zeljkovic koji se pokazao i to na mjestu koje krpi jer nam fali kvalitetnih stopera.Sampion ne smije da igra na jednom pravom stoperu po vokaciji.Meni je suludo pustanje Skaljica,a da se pri tome ne dovede neki stoper.Graditi sve na Kerli i Zeljkovicu je rizicno.Sta ako se jedan povrijedi.Belaj.
Neka djece i svakako da treba da potpisuju,ali treba nam i poneki igrac,imamo dovoljno pozicija koje trebamo puniti a da se vise ne krpi.Nonsalantni smo jer smo opet prvi i pored djece.Neka smo.Ali...................
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 11 jan 2014, 18:09

Zao mi je svakog dobrog igraca koji nas napusti,zao mi je sto talenti odlaze za sitne pare.ili dzaba.
Medjutim davno je amar pokazao da moze zeljo I bez zebe,bekrica,beslije,I mnogih prije njih.
Otisao nrk mu je sretno,otisli su I djip I hajradinovic,I mnogi potencijalni svijetski talenti,plaho su nas zajebali.olimpic je klub iz inata I nema tamo hajra nikome.instant klubovi,klubovi koje vode isfrustrirani ljudi ,nema tamo nafake.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 11 jan 2014, 18:47

Steta sto nije potpisao ali nisam nesto iznenađen ipak drustvo je u krizi i ljudi nemaju para pa ova djeca gledaju da uzmu neke pare,nisu to nikakve super pare ali opet.Treba se sjetiti one djecu sto su otisli u Cesku tek je njih 3-4 napravilo nesto a na desetine ih je otislo,dobivali su 10000 maraka i isli su.Momku neka je sa srecom kako god.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 jan 2014, 18:58

Kopirao sam malo ono što sam napisao neki dan i dodao još neke stvari a razlog je što neki napadaju klub ili bilo koga iz kluba za odlazak mladih. Ima i njihove krivice kad bilo ko ode ali je ona minimalna. Što?
Jbg pravila su takva da otac može reći da ne želi potpisati ili da mali kaže kad napuni 18 da ne želi bez obzira koliko mu ti davao love. Sa druge strane možžda bi se i složio da ako je neko veći talenat treba mu dati malo više ali ne možeš Ćutahiji dati milju a Gojaku tri milje. MOže biti neka mala razlika i sl. ili čak je i bolja opcija svima dati isto jer su tako svi na istom ili napraviti neku razliku po poziciji jer su obično napadači skuplji od odbranbenih. NIkad se ne zna ko će izrasti u boljeg igrača jer su još uvijek svi mladi i mnogo faktora može uticati na to a to ko je trenutno bolji nema veze. Obično talentovanija djeca teško dolaze do izražaja ako se nisu još formirali pa ih onaj neki dlakavi i mišićavi pojede u duelu, odgura g ai sl. Raji sa strane to djeluje kao da ovaj veze nema ali treneri znaju ko je potencijal i kao takvom bi trebao dati više, ali onaj drugi je trenutno bolji pa mu krivina što je on dobio manje itd itd. Nije baš to sve tako jednostavno kao što neki ovdje misle. KLub može sebi uništiti i sve buduće dogovore ako pravi razlike među djecom i ako nema svoj neki stav. Lova bi tu trebala biti najmanje bitna. Djeca a prije svega roditelji bi trebali gledati gdje su najveće šanse za pravi napredak djeteta a to je svima njima u Želji u BiH. Naravno ima i djece koja nemaju i kojima će dobro doći i neka lova prije svega radi ishrane i sl. dok drugima roditelji imaju love pa im je btinije nešto drugo. Sve to utiče pa sad valja sve to izbalansirati a da opet imaš neki generralni stav po pitanju mladih što je veoma teško i bit će uvijek nekih koji se uvrijede i sl i ne žele ostati. Nije svima ljubav na prvom mjestu. Ako klub nema stav onda bi bilo još više odlazaka. DJeca ne smiju osjetiti da više vrijede od svog drugara koji je približnog talenta inače ništa od njega.
Neko je pomenuo Hajradinovića. Meni ne djeluje da su ni on ni Gojak odabrali lovu. Očito je nešto drugo bilo ali ako je uslov bio da igraju onda su još gori od ovih što lovu traže jer mladi igrač nikad ne smije znati da će mu se davati šansa tj da mu klub garantuje igranje. Možda je Olimpic to obećao pa će izradaiti kao što je uradio i Harisu jer je u Olimpicu igrao toliko koliko bi imao prilike i u Želji za tih pola godine. Kaže neko izabrao Trencin. Jest dobro što igra redovno ali bi to do sada imao i u Želji kao i Hodžić, Baja, Zola, Damir... Sad ruge strane Željo je dosta bolja opcija za maldog od Trencina. Kvalitetom igrača su u par deka klubovi, oni imaju bolje terene ali sve ostalo što može uobličiti mladog igrača ima Željo (pozitivni pritisak, konstantna borba za trofeje, Evropa itd). Nije isto kad mladi igrač odraste u Želji i u Zvijezdi iz Gradačca (a Trencin i Olimpic su slični po tom pitanju) jer toliko puta se desilo da najbolji igrač ''malog'' kluba (koji nema gore nabrojane stvari) ne može da se snađe u većem i propada dok igrač srednje kvalitete iz Želje zbog iskustva koje mu Željo donese igra hladno velike tekme i pokaže se bolji u većim klubovima. Npr rijetki su igrači Lokomotive, zagreba i sl da su uspejli a da nisu prošli kroz DInamo i stekli to iskustvo. Evo Željo je od rata pa naovamo izbacio ili afirmisao najviše reprezentativaca i skoro svi su to učinili u eri Amara što znači da čovjek ima osjećaj kako gurati mlade. I to je jedna od činjenica koje treba gledati roditelj i menadžer ali nažalost kod nas je najviše glupih. Nadam se da će Amir i njegov otac ovo shvatiti.
Hvala svima koji su pročitali.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 11 jan 2014, 19:00

halconi je napisao/la:
super je napisao/la:
halconi je napisao/la:Što se mene tiče ne ide jer ako njemu nije čast ugovor sa Željom i ne treba biti tu. Jedino mi je malo čudna uprava koja pušta da Olimpic uzima igrače, a ne plaća za to.

Za Hajradinovića godinu dana izbjegavaju plaćanje i kada stigla je konačna odluka za 56 hiljada i kamate trebali su to platiti u dvije rate. Opet nisu platili prvu ratu koja je trebala biti 20. decembra. Druga treba biti 20. januara. Zašto se šuti o tome?
dobili smo ih na sudu za hajradinovica moraju nam platiti 56k inace kao slaviji -3 boda hahah
Morali su 20. decembra uplatiti pola ja ti garantujem. Šta se sada čeka?
**** tri boda, oni cekaju da vidi kakav ce splet okolnosti biti u prva dva kola nastavka pa da se odluce. Neceo -3, hocemo pare..

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 jan 2014, 19:07

Ako budu htjeli u evropu moraju to platiti zbog licence.

BlagojeBratic

Post Postao/la BlagojeBratic » 11 jan 2014, 19:08

aleksandar_veliki je napisao/la:
BlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
A, kako ga nema nigdje. Ne kontam, nije vise direktor kluba?
Mozda bi ti trebao znati najbolje? upuceniji si u sve i svasta, prvenstveno zbog posla kojim se bavis :!: :?: :)
Džele vec danima nema na radnom mjestu, tj. u prostorijama kluba, ne vidjeh ga ni u cetvrtak na skupstini kluba.
Direktnu ponudu da radi honorarno ponudio mu je Gredic negdje pred novu godinu, samim tim logicno da zakljucim kako je ponuđeno odbio, i da po nekoj logici vise nije sportski direktor.

Za ovog Gojaka netreba nista da cudi, nas je to mentalitet, za marku bi se j****, garant je bilo "Kako babo kaze, il neces ni igrat'", vjerovatno ce zavrsiti kao Hasanhodzic, potucati se po bijelom svijetu, ili kao onaj mali Semir Džip, sve je to gladno para, i vodjeni željom ghuzovace da uspiju u karijeri, na silu da nesto naprave, pet - sest juniora bez ikakvih problema potpisali ugovore, ali eto nadje se jedan, ustvari nadju se gladni roditelji i odvedu dijete u skroz pogresnom pravcu, ucjenjivanja sa ugovorom, trazenjem zagarantovanog mjesta u prvih 11., cigančenjem sa platom itd. nama ne treba i takvi nam netrebaju ustvari, mali ce krenuti i zavrsiti kao i svi predhodnici mu, i tu je kraj priče.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 11 jan 2014, 19:22

Nema potrebe da se toliko "boluje" za tim momkom, zapravo djetetom. Kao sto boccaco napisa tek za dvije ili tri godine moci cemo ga zvati igracem, momkom, covjekom. On je djecak jos uvijek, otisao je gdje misli da ce mu biti bolje, ili neko drugi misli za njega, nije ni bitno. Primjetio sam, onako pregledao sam nekoliko stranica, nisam sve citao, da neki napadaju klub zbog Gojaka. Potpisali smo:Bajica, Sadikovica, Kjosevkog, Cutahiju, Memiju i jos nekoliko mladica na duzi period, i opet postoje mozgovi koji se zale. Jednostavno ne mozemo sve igrace privoliti da potpisu, neko ce nas ispaliti, i ako ikada budemo, a hocemo, ozbiljan klub desavace nam se slicne stvari. Nije sve ni do kluba. Ponudjeno mu je koliko i ostalima, oni su prihvatili, on nije i to je to.

Opet bih se spomenuo boccaca i krpljenje o kojem on evo vec godinama pise. Nazalost. Sve to izgleda dobro za sad, ali dokle cemo moci igrati s 3 igraca i Srdjanom Stanicem na 8 pozicija? Hvala Bogu vracaju se Zolotic i Colic, nadam se ubrzo i Kvesic i odmah je to manje posla za Stanica koji ce opet krpiti neke druge pozicije. Ja bih nekako volio da se da sto vise prostora ovim momcima iz naseg pogona, da se dovede neko, samo u slucaju velike nuzde. Nema veze, koja god cijena bila, pa makar i titula. Dosli su nam novi momci, tako Bajic i Sadikovic postali iskusniji igraci u odnosu na njih, doci ce opet nekoliko mladica, a ovi sto su sada potpisali ce biti iskusniji i to je pravi nacin. Uz sve to smo prvi i idemo na duplu.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 11 jan 2014, 19:25

evo i Jese je raskinuo sa sirokim... boccacio dobro rece ne mozemo samo sa jednim pravim stoperom izdrzati do kraja pogotovo da uzmemo titulu sad kad nam najvise treba... Mozda bi Jese bio dobro rijesenje bar do kraja sezone ili nesto...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 jan 2014, 19:32

Što se Gojaka tiče, nek' je otiš'o, ne sumnjam ja da će završit' k'o 4x4 ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 11 jan 2014, 19:38

Eto ode i Skaljic
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Kera1133
Kontakt:

Post Postao/la Kera1133 » 11 jan 2014, 19:43

http://fkzeljeznicar.ba/asim-skaljic-ra ... ovor/7748/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nek' mu je sretno :D

BlagojeBratic

Post Postao/la BlagojeBratic » 11 jan 2014, 19:46

corleone87 je napisao/la:Eto ode i Skaljic
Neka, pusti to "Eto ode", ko je god visak ili nije odigrao dovoljno ja bi mu se zahvalio na saradnji, Urdinov, Hadzic, Skaljic, u opticaju je jos i E. Ćolić, ako ima odlazaka znaci da ce biti i dolazaka :) realno osim Urdinova ova trojica skoro da su nam i nebitna. Samo ne kontam kako se Hadzic olako pustio, momak je sjajno branio par utakmica, ima sve perspektive da postane vrhunski golman, i da ga jedan kockar koji nije branio skoro dvije godine izbaci iiz prvih 11., eh to mi ne ulazi u glavu ...

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 11 jan 2014, 20:24

Punac mi zivi u Rijeci. Ima kucu na periferiji i stan kod brodogradilista 3. Mart. De ako moze da se sredi da moj klinjo za dvije godine zaigra za prvi tim moze Amar kod punca u Rijeku na odmor. Nije Rijeka nesto ali blizu je Opatija 20 minuta voznje.

Recite mu da je Opatija ljekovita. Pogotovo dobra za srce.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sta se sve nece procitati.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 jan 2014, 20:26

Tipicna pitarska prica i tracevi.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 jan 2014, 20:33

sergejevic je napisao/la:Nema potrebe da se toliko "boluje" za tim momkom, zapravo djetetom. Kao sto boccaco napisa tek za dvije ili tri godine moci cemo ga zvati igracem, momkom, covjekom. On je djecak jos uvijek, otisao je gdje misli da ce mu biti bolje, ili neko drugi misli za njega, nije ni bitno. Primjetio sam, onako pregledao sam nekoliko stranica, nisam sve citao, da neki napadaju klub zbog Gojaka. Potpisali smo:Bajica, Sadikovica, Kjosevkog, Cutahiju, Memiju i jos nekoliko mladica na duzi period, i opet postoje mozgovi koji se zale. Jednostavno ne mozemo sve igrace privoliti da potpisu, neko ce nas ispaliti, i ako ikada budemo, a hocemo, ozbiljan klub desavace nam se slicne stvari. Nije sve ni do kluba. Ponudjeno mu je koliko i ostalima, oni su prihvatili, on nije i to je to.

Opet bih se spomenuo boccaca i krpljenje o kojem on evo vec godinama pise. Nazalost. Sve to izgleda dobro za sad, ali dokle cemo moci igrati s 3 igraca i Srdjanom Stanicem na 8 pozicija? Hvala Bogu vracaju se Zolotic i Colic, nadam se ubrzo i Kvesic i odmah je to manje posla za Stanica koji ce opet krpiti neke druge pozicije. Ja bih nekako volio da se da sto vise prostora ovim momcima iz naseg pogona, da se dovede neko, samo u slucaju velike nuzde. Nema veze, koja god cijena bila, pa makar i titula. Dosli su nam novi momci, tako Bajic i Sadikovic postali iskusniji igraci u odnosu na njih, doci ce opet nekoliko mladica, a ovi sto su sada potpisali ce biti iskusniji i to je pravi nacin. Uz sve to smo prvi i idemo na duplu.
Potpuno se ja slazem sa cinjenicom i odlukom potpisivanja djece iz omladinskog pogona.Pored toga imamo vec nekoliko mladih igraca,pa evo spominjao sam da po vokaciji na stoperu imamo samo Kerlu koji je recimo iskusan,no pored njega imamo Emraha malog i Fejzica,te vjerovatno nekog od ovih mladih sto su sada potpisali.To bi znacio da mi imamo stopere po vokaciji.
Ovde nastaje jedan problem.Sreca je pa imamo rezultat.Publika kod nas je takva da ne trpi ono sto treb da istrpi.A to je mlad igrac.Evo primjer stopera i evo recimo Fejzic.To je mladic koji vjerovatno ima perspektivu i trebao bi postati dobar,cim je kod nas.Mi ako stavimo njega na stopera,ta varijanta garantuje u nekom smislu njegov fudbalski razvoj,ali u istom trenutku ne garantuje rezultat.Normalno da je to za njega pritisak,i da ce od 15 odigranih utakmica on vjerovatno 5 da podbaci.Moze biti i kriv za neke propuste.No to je realno da se tako desava.On tako dobija uceci na greskama,dobija puno samom minutazom,dobice i na rutini i na dobrom ili boljem postavljanju itd itd.
Sa druge strane,mi smo ipak u poziciji i u potrebi da imamo konstantan rezultat,ganjanje titule,na koju je publika vec navikla.Tu se kose dva bitna momenta.Istrpiti greske ili eventualne greske jednog mladog stopera,kako bi izgradio sebe i kako bi za dvije godine ispravljanjem istih i uz podrsku navijaca dosao do svog ispunjenog potencijala ili imati kvalitetnog stopera,iskusnog,koji ce nam dati sigurnost i trofeje gotovo sigurne.A mi bi da nam se poklopi ovo prvo i da osvojimo trofeje.Publika nece imati strpljenja za cekanje,a malom ce dati jos veci pritisak uz eventualne psovke.Jako opasno.
Druga je stvar ako bi mali stoper igrao u timu,ali da je okruzen jednim pravim inteligentnim znalcem stoperom,koji bi ga namjestao u sistemu igre i pomagao mu,neko tipa Harisa Alihodzica.Kerla to nije u stanju.Pa ako uz Alihodzica imas ispred njega odlicnog zadnjeg veznog tipa Denisa Karica.Onda ti bez problema mozes da razvijas tako mladog stopera,gdje ce se on osjetiti sigurnim,a izrasce uz dobijanje znanja od pravih likova.

Ne mozes ti sada ocekivati da Fejzic kao takav igra,da ispred sebe ima mladog Sadikovica,kojem treba maltene isto ovo u veznom redu a vezano za iskustvo,a da pored sebe ima Kerlu,koji jeste iskusan ali koji nema mozga da uci druge mlade igrace,a da pri tome ocekujes titulu.
Zato ja jesam svakako da se mladi igraci potpisuju i da se uvode postepeno u igru,a ne da se guraju u vatru u situaciji kada mi kao klub ganjamo rezultat,a publika kao publika ocekuje da se ambicije i njih i kluba dese.
Zato ja hocu i par igraca da se dovede,a ne samo djeca.Uz prave igrace,djeci ce biti lakse,brze ce da napreduju,a manji ce imati pritisak.Treba zamisliti samo da li se jedno dijete koje igra svoju prvu sezonu u svetom dresu i koje ce ginuti svakako,ipak moze nositi sa pritiskom osvajanja titule,i psovki sa sjevera?
Sreca je da sada trenutno imamo rezultat.Da nemamo,bilo bi psovki na sve strane i svakakvih prica vezano za netalentovanu babinu djecu od kojih treneri uzimaju lovu da bi igrali.Sto posto bi bilo bas ovako.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 11 jan 2014, 20:36

Sutra je na probi u Želji golman, 19 godina, ogroman potencijal. ;)

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 jan 2014, 20:38

truts je napisao/la:Sutra je na probi u Želji golman, 19 godina, ogroman potencijal. ;)
Jel moze ime i odakle dolazi ?

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 11 jan 2014, 20:50

Intervju sa predsjednikom Almirom Gredićem (prvi dio)

http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7752/" onclick="window.open(this.href);return false;

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 jan 2014, 21:01

Volio bih da je tako vjeruj mi

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Dofu, GIBRA, MoSaZeLjo1921, ristagrad, Sarun, WeekendOffender i 69 gostiju.