FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

TRUST
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la TRUST » 12 jan 2014, 11:56

Sve smo mi to vec imali, nezadovoljne igrace, praznu blagajnu, iznevjerene sponzore, cak nismo ni igrace imali i bili pred kljuc u bravu bez uprave i presjednika samo prije godinu. Tako da glupo je to sad spominjta Azmir daje najvise iz svog dzepa, i on najjvise gubi tako vjeruj da nije budala, i ucinit ce sve za uspjeh

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 jan 2014, 12:14

TRUST je napisao/la:Sve smo mi to vec imali, nezadovoljne igrace, praznu blagajnu, iznevjerene sponzore, cak nismo ni igrace imali i bili pred kljuc u bravu bez uprave i presjednika samo prije godinu. Tako da glupo je to sad spominjta Azmir daje najvise iz svog dzepa, i on najjvise gubi tako vjeruj da nije budala, i ucinit ce sve za uspjeh
...pa tako nemamo šta izgubiti. Bilo smo na dnu, teža situacija teško da je mogla. Na sreću, izvukli smo se. Konačno imamo veću podršku Općine, kakvu-takvu Kantona (spominjala se neka minimalna tranša, ne znam je l' istina :?: ), bogatog predsjednika, više nego solidan igrački kadar i sjajnog trenera, koji je uz to i marketinški pogodak. Još samo da se vratimo u Premijer ligu i mi smo na konju. Grijeh je tražiti nešto više, obzirom da je klub bio klinički mrtav.

Što se tiče Azmira, stvarno ne vjerujem da neko može popušiti priče o stotinama hiljada eura za Ćiru (znamo da je u našoj reprezentaciji imao oko 5 milja platu). Nije on debil da dođe iz čista mira u SAD i potroši sve što je zaradio na Slobodu. :roll: Radi koliko može i koliko se isplati, ali i dokle mu se dopušta, i za sada vuče poteze koji su u interesu navijača i samim tim kluba, stoga mu trebamo biti zahvalni. Zaslužio je da mu se svaku utakmicu skandira kad počne liga.

Usput, hvala svima na podršci, bez obzira odakle ista dolazila.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 12 jan 2014, 12:20

Plata je garant ispod 5 milja, al vjerovatno Ciro ima lijepu premiju ako nas uvede u Pl, kao sto ima i Husara i igraci, Cirina je sigurno veca.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 12 jan 2014, 12:25

Evo tek sad došao sebi, jučer presretan. Ovo je odličan marketinški potez. Ništa bolje se nije moglo napravit, skrenula se pažnja maksimalno, grad bruji.

Jedini koji bi trebali iskoristiti ovu situaciju maksimalno su FUKARE. Ako sad ne vrate ljude koje su izgubili, ako ne vrate brojku, neće nikad. Ovoliko pozitivne atmosfere dovodi do povećanja brojke na tribini. Dakle ljudi se vraćaju sami od sebe. Sad ih treba zadržati. Razmišljati na duge staze, ne raditi propuste. NE TJERATI NIKOGA BEZ OBZIRA ODAKLE DOLAZI.

Možda razmišljam predaleko, ali ako poslije ovoga dođu rezultati, a moraju, ovo je prilika da se na tribinu vrati ne samo Tuzla nego i kanton. Udariti dobre temelje za podružnice, u gradićima i mjestima koja nisu izgubljena. A svi znamo kako se priča širi, ja dovedem dva druga, jednom ne valja drugi ostane, pa ovaj što je ostao dovede dvojicu, i tako u krug.

Ako ima gram zdravog razmišljanja u ovoj grupi, Fukare bi mogle imati zlatno doba za 2-3 godine. A na derbijima i po 2 hiljade ljudi. Toliko ima potencijala na sve strane.

Treba se pustit one priče "ja sam iz grada, ti idi kući, koji ćeš mi ****, ja sam bog ovo ono". Ali ne možeš ti to objasnit. Na kraju krajeva Azmir je podrinjac, što se ne smije zaboraviti. To je dokaz da ti ljudi mogu voljeti Slobodu više od nekih 100 % Tuzlaka.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 12 jan 2014, 12:34

VolimTz je napisao/la:Evo tek sad došao sebi, jučer presretan. Ovo je odličan marketinški potez. Ništa bolje se nije moglo napravit, skrenula se pažnja maksimalno, grad bruji.

Jedini koji bi trebali iskoristiti ovu situaciju maksimalno su FUKARE. Ako sad ne vrate ljude koje su izgubili, ako ne vrate brojku, neće nikad. Ovoliko pozitivne atmosfere dovodi do povećanja brojke na tribini. Dakle ljudi se vraćaju sami od sebe. Sad ih treba zadržati. Razmišljati na duge staze, ne raditi propuste. NE TJERATI NIKOGA BEZ OBZIRA ODAKLE DOLAZI.

Možda razmišljam predaleko, ali ako poslije ovoga dođu rezultati, a moraju, ovo je prilika da se na tribinu vrati ne samo Tuzla nego i kanton. Udariti dobre temelje za podružnice, u gradićima i mjestima koja nisu izgubljena. A svi znamo kako se priča širi, ja dovedem dva druga, jednom ne valja drugi ostane, pa ovaj što je ostao dovede dvojicu, i tako u krug.

Ako ima gram zdravog razmišljanja u ovoj grupi, Fukare bi mogle imati zlatno doba za 2-3 godine. A na derbijima i po 2 hiljade ljudi. Toliko ima potencijala na sve strane.

Treba se pustit one priče "ja sam iz grada, ti idi kući, koji ćeš mi ****, ja sam bog ovo ono". Ali ne možeš ti to objasnit. Na kraju krajeva Azmir je podrinjac, što se ne smije zaboraviti. To je dokaz da ti ljudi mogu voljeti Slobodu više od nekih 100 % Tuzlaka.
dobar post...mogla bi se ova prica fino zavrtit...raja je puna neke pozitivne vibre i trebalo bi to iskoristit..na sve moguce nacine
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 jan 2014, 12:34

VolimTz je napisao/la:Evo tek sad došao sebi, jučer presretan. Ovo je odličan marketinški potez. Ništa bolje se nije moglo napravit, skrenula se pažnja maksimalno, grad bruji.

Razmišljaš ispravno. Pogotovo će biti bitno ovo što sam označio. Budu li se takve stvari dešavale, počinioci moraju momentalno letjeti iz grupe. Trebaju svi znati da su dobrodošli na Tušanj.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 12 jan 2014, 12:47

@VolimTz
Pozitivno i ispalravno razmisljanje, imamo sve predispozicije da tako bude.
PS. Pozdrav za tuzlanske novinare koji se registriraju na ovaj forum i u posljednjim trzajima pokusavaju blatit sve dosad pozitivno uradjeno... ocigledno je da na svojim portalima to vise ne smiju radit :)
075

fowler
Kontakt:

Post Postao/la fowler » 12 jan 2014, 12:48

Puno sreće u borbi za povratak u Premijer ligu. Nadam se da će i ova dvojica koju smo vam posudili dati doprinos tome. Sretno još jednom!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 jan 2014, 12:51

Hvala.

Nego, kad smo već kod novinara, vidjeli ste da nas i Skoka naziva "dream teamom". :lol:

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 12 jan 2014, 13:00

Ćiro: Zvali su me i u moj Travnik, ali Slobodu nisam smio izigrati

Mnoge je iznenadila jučerašnja vijest da Miroslav Ćiro Blažević sjeda na klupu tuzlanske Slobode, trećeplasirane ekipe Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Ugovor je potpisan na šest mjeseci uz mogućnost produživanja istog.

Blažević se oglasio nakon preuzimanja crveno - crnih oktrio je i šta ga je motivisalo da preuzme Slobodu.

"Zvali su me i u moj Travnik, koji je premijerligaš. Međutim, Sloboda se javila prva i nisam je mogao, htio ni smio izigrati", rekao je Blažević čije riječi prenose Sportske novosti.

Ćiru je mnogo oduševio i predsjednik Slobode, Azmir Husić.

"Čovjek me oduševio pogledom i ambicijom. Grad ga slijedi, posrijedi je homogena sredina i sad je sve na meni. Moram se pokazati u pravom svjetlu i tom klubu vratiti slavu kakvu je imao u yu-ligi, kad je Tušanj bio neosvojiv!", dodao je "trener svih trenera"

Blažević je najavio da će na priprme koje startaju 17. januara vjerovatno otići u Poreč, te je ustakao da u prvenstvu neće biti lako.

"Činjenica je da Jedinstvo Bihać bježi pet bodova, a Bratstvo Gračenica jedan, nama je za petama Rudar Kakanj. Neće biti lako, ali uvjeren sam da prolazimo", rekao je Ćiro.

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine rekao da je da mu je drago što se vraća u našu državu.

"Drago mi je što se vraćam u Bosnu, u kojoj su Robert Jarni, Ante Miše i Branko Karačić. Možda dođe i Branko Ivanković, za koga u Hrvatskoj nema posla. Ima za Zorana Mamića, dečka bez ikakvih kvalifikacija iza kojeg stoji samo svemoćni brat", dodao je Ćiro.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jan 2014, 13:32

Claus je napisao/la:Hvala.

Nego, kad smo već kod novinara, vidjeli ste da nas i Skoka naziva "dream teamom". :lol:
pazi nesto ja posto nisam dole i uglavnom slusam prenose utakmica sa Tusnja ,a vi ih uglavnom gledate..i tad se Skoka javlja sa naseg stadiona..tu je on naravno super korektan..ponekad jednostavno je pod nekim uticajem nekih ljudi pise samo one lose stvari i tu je izgubio puno kod ljudi....jednostavno znao sam da je to radio onaj rahmanovic i ebeni vidoviti portal, ali zasto Skoka?..jednostavno zbog toga jer je i on poceo zaobilaziti onu pozitivnu stranu i nije cesto pisao nista pozitivno sto se desi uz one i negativne koje vec citamo....jednostavno pisi ono Slobodno ne naginji ni jednoj strani, jer Sloboda je tvoj klub i svima nam je jasno da nikad nije bilo bolje nikad ..ma sta god da se desi mi opet nismo imali ovako nesto ..to sto lik nece neke mutavce oko sebe kao Fucka i ostale to je druga stvar..podrzat Azmira liku spomenik podignut treba ....njega svakako kosta ovo, ali sve ce on ovo propisat u donacije tako da ce isbjec platiti taxu vamo u USA ...zato se ovdje i otvaraju firme kako bi se na tim taxama opralo novce i upravo te donacije zbog njih manje vracas drzavi..jednostanvo ljudi osjecaju da je bolje dat donaciju nego dati ddrzavi tako da ovdje uglavnom ti neki sportisti ili milioneri vole nekom pomoc logicno
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 jan 2014, 13:43

ne mogu da vjerujem da jos uvijek postoje neki ljudi koji ne vide glavnu poentu dolaska Cire...odlicno je to objasnio jedan od nasih clanova u onom videu " da nam Kapelo dodje, ne bi imao isti ucinak kao Ciro"...Azmir nije mogao napraviti bolji izbor uzevsi u obzir sve okolnosti, mozda samo Murinjo :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 12 jan 2014, 13:44

Ako ce birat pomocnike onda po meni nebi bilo lose nek Smajla ostavi, bolje nego Kunosica.Trener golmana vjerovatno Deda,

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 12 jan 2014, 14:24

TRUST je napisao/la:Ako ce birat pomocnike onda po meni nebi bilo lose nek Smajla ostavi, bolje nego Kunosica.Trener golmana vjerovatno Deda,
Stvarno ne vidim svrhu ostanka Smajila, nema on nikakvih kvaliteta, al izmedju njega i Kunosica ako se mora birat, onda bolje da i nemamo nikako trenera.
Deda normalno ostaje, njemu za poziciju trenera golmana mislim da jedino moze parirat Samir Hadzi...nesto ne mogu se sjetit, od ovih nasih lokalnih.
Ja se nadam da ce sa Cirom u strucni stab Sakib Malkocevic.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 12 jan 2014, 14:25

Slobodi je mjesto u premijer ligi,svako dobro od srca...
NADAM SE DA CE I NAVIJACI BIT UZORNA GRUPA I DA NECE PRAVIT BELAJE PO BIH...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 jan 2014, 14:25

Sakib ako je pametan ako mu se ponudi prihvatit ce, pola godine-godinu sa Cirom bi mu bilo odlicno iskustvo da pokupi marifetluke i nastavi vodit ekipu kad ovaj ode.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 12 jan 2014, 14:28

ultrasstyle_tz je napisao/la:Sakib ako je pametan ako mu se ponudi prihvatit ce, pola godine-godinu sa Cirom bi mu bilo odlicno iskustvo da pokupi marifetluke i nastavi vodit ekipu kad ovaj ode.
O tome sad odma pisao, mislim da smo dali Quentinu Tarantinu da nam napise scenari, nebi mogao napisat bolji scenario za nas.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jan 2014, 14:35

slika

Naleti na ovu sliku na klixu, pisu Sloboda 1939. godine :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 jan 2014, 14:38

Treba sada očekivati čuvenu Ćirinu 3-5-2 formaciju, koju je koristio na klupi Hrvatske, Irana i BiH. Mislim da bi se ovome mogli posebno obradovati Juventini na temi. :mrgreen: Ja je recimo ne bih volio jer imamo bekova na izvoz (Kuduz, Moranjkić (on možda češće igra štopera), Migi, Efendić, Neza, Stana) i jednostavno ih moramo upotrijebiti u odbrani i vezi.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 12 jan 2014, 14:49

Probisvjet je napisao/la:
tuzlajug je napisao/la:spustite se malo na zemlju,i stisajte euforiju, sve najljepse zelim slobodi kao i vi ali.. treba biti realan i ni u jednom momentu nesmijete zaboraviti da pored bivseg uspijeha i mogucnosti medijskih manipulacija Ciro ima preko 80 god, (je li to normalno ici po drugim ligama umijesto da uziva u mirovini ??) ,dalje nesmijete zaboraviti da je on samo tamo gdje ima mogucnost maknuti veliku lovu (onda se postavlja pitanje koliko njega u biti interesuje uspijeh u FK Sloboda ??).. dalje da li je samo infrastruktura razlog zasto je odbio Solin ( ili je to puno izdasnija financijska ponuda FK Slobode ??).. dalje da bi se veca prasina digla govori o (navodnim) ponudama iz Kine (pa ko iole pozna Ciru ko vise nasjeda na takvo sto) a nasi su nasijeli,..zasto ne pitate u NK Zagreb misljenje o Ciri i ako budete imali prilike i sami da mu postavite pitanje sta je sa kletvama i zakletvama koje je izjavljivao sta ce se desiti ako Zagreb ne spasi ispadanja ( sve je zaboravio a lovu ogromnu uzeo..), dalje nesmijete zaboraviti Tuzla je specificna carsija i da li ce ga svi prihvatiti nakon prvog neuspijeha , koliko je dosada potrosen,koliko jednom covijeku od 84 god,treba da upozna 1,2,4,24 igraca (i njihove karakteristike) , nezaboravite da mu iole ozbiljni mediji vise ne vjeruju ..i onda se postavlja pitanje pored toliko mladih sposobnih,vrijednih inteligentnih trenera iz Slobode,iz Tuzle,iz Kantona,iz BiH nasi dovedu Ciru (sve nase trenere su bacili pod noge) .. a sta poslije Cire ... kada on ode vjerovatno ce blagajna biti opustosena, veliki broj nezadovoljnih igraca, nezadovoljni domaci treneri,prevareni sponzori.... i jos jednom ponavljam sve najljepse Slobodi ali ali ali ... nadam se da nisam u pravu ali sacekajmo kraj mjeseca Marta pa cemo vidjeti. Poz svim prijateljima FK Slobode
Sta ima veze godine ba? Ciro je vitalan, a o znanju da ne govorim.
Sto se tice love nije tvoje da razmisljas o tome, za to je predsjednik Azmir baba. Pusti tu nasu mahalsku i demode pricu koliko ko ima para i koliko ko zaradjuje.
Nasi nisu nasjeli 100%, problem je jedino povrijedjene tastine nekog od nasih trenercica.
Cuj zakletve? Pa sta treba reci, idem u Tuzlu da ispadnemo u trecu ligu.
Tuzla nije specificna na taj nacin kako ti razmisljas. Tuzla po vidjenju svih komentara hoce Ciru i to nam je Azmir omogucio i hvala mu.
I opet ti o blagajni! Koliko je tvojih para u toj blagajni da se ti brines o njoj?
Sto se tice nezadovoljnih trenera imaju mogucnost odlaska, pitanje je ko ce njih? Mozda Sarajevo umjesto Jarnija ili?
Ova ti ne ide na dusu i vidi se da uopste nisi prijatelj Slobode, nego vjerovatno si ispusio i nadao se necemu.
"ce blagajna biti opustosena, veliki broj nezadovoljnih igraca, nezadovoljni domaci treneri,prevareni sponzori"
Ti si jedan od rijetkih koji prica ove price. Mislim i da znam ko si jer budem i ja prisutan na "jugu", osim kada je utakmica.
tuzlajug, ofiran si do bola :roll:

Svaka čast Probisvjet, ti fakat provališ ove padobrance koji su se npr zadnji put javili prije 4 mjeseca kako bi rekli da mi ne treba da vjerujemo Azmiru!
tuzlanska Sloboda

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.