Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

let3
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la let3 » 12 jan 2014, 23:15

Blaszczykowski je napisao/la:pa messi u biti i je najbolji, ali u ovoj godini nagradu je zaslužio francuz.
Zapravo ova nagrada se treba zvati Ballon d'Messi, njemu davati to dok god igra....kad ode penziju vratiti ponovo na Ballon d'Or i to je to.
Ali eto, evo godine je dugo pauzirao pa ce neko drugi uletiti - Ribery li Ronaldo.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 jan 2014, 23:30

Kakvi argumenti? Nisam ni napisao da je Ronaldo za klasu bolji , cijela rasprava se vodi oko toga ko je bolji...
Mislim da ces se i ti sloziti da je Ronaldo bolji igrac a sad da li je to za nijansu il' za klasu i nije bitno , barem meni.
Ronaldo je zadnja 3 mjeseca igrao najbolji nogomet zivota. E sad problem je sto vecina ovdje tvrdi kako je ostatak godine odradio slabo, a upravo suprotno.
effe_sa je napisao/la:
geoxx je napisao/la:To oko nagrade za najboljeg igraca Evrope niko ne osporava. Sasvim zasluzena nagrada jer se uglavnom nagrada daje igracu koji osvoji neki trofej UEFA-e (UCL, EURO). Iniesta je osvojio isti pa je u glasanju za Zlatnu loptu ostao popisan sa 8-9% glasova... :roll:
U suštini ispade, onaj koji osvoji ovu prvu, ne smije osvojit ovu drugu.... :D Znači samo potvrda onog što sam rekao prije, da bi se vrlo lako mogla desiti politička odluka....
Nigdje veze. Messi je osvajao tu nagradu a odmah zatim i Zlatnu loptu. Iniesta je nije osvojio jer nije imao određenu konstantu igranja na visokom nivou te godine odnosno sveukupno je Messi tokom citave godine bio bolji. Kao sto rekoh , ta nagrada se daje najboljem igracu tima koji osvoji Ligu prvaka , osim ako se u toj godini igra EURO.
A i dalje tvrdim da su Riberyju jedine nade za osvajanje trofeji. Ako posmatramo ovo kao individualnu nagradu, kladim se da Bayern nije osvojio Ligu prvaka , Ribery ne bi usao u top3.

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 12 jan 2014, 23:35

effe_sa je napisao/la: Ja sam prije već u postovima postavio pitanja i određene teze, a ni ti, niti ovaj tvoj istomišljenik što je aktivan po ovom pitanju niste dali konkretan odgovor. Tako da se tu više i nema šta pričat....
Vjerovatno sam ja ovaj istomišljenik kojeg ovdje spominješ. Kakva si pitanja postavio,a da odgovor nisi dobio? Kakve teze imaš da je Riberi individualno na nivou Ronalda?
Ja tvrdim da je Ronaldo klasa iznad Riberija.
Argumenti za to su izbori za Zlatnu loptu u proteklih 7 godina,rekordi koje je postavljao,broj golova i asistencija po sezonama,mišljenja stručnjaka koji se mnogo više razumiju u fudbal nego ja. I pored sjajne sezone Bajerna,možeš čuti izjave u kojima jedni misle da je Mesi zaslužio ovu nagradu ili izjave u kojima drugi misle da ju je zaslužio Ronaldo. Ronaldo i Mesi su već sada jedni od najboljih igrača koji su ikad igrali fudbal.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 jan 2014, 23:41

Cauchy23 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: Ja sam prije već u postovima postavio pitanja i određene teze, a ni ti, niti ovaj tvoj istomišljenik što je aktivan po ovom pitanju niste dali konkretan odgovor. Tako da se tu više i nema šta pričat....
Vjerovatno sam ja ovaj istomišljenik kojeg ovdje spominješ. Kakva si pitanja postavio,a da odgovor nisi dobio? Kakve teze imaš da je Riberi individualno na nivou Ronalda?
Argumenti za to su izbori za Zlatnu loptu u proteklih 7 godina,rekordi koje je postavljao,broj golova i asistencija po sezonama,mišljenja stručnjaka koji se mnogo više razumiju u fudbal nego ja. I pored sjajne sezone Bajerna,možeš čuti izjave u kojima jedni misle da je Mesi zaslužio ovu nagradu ili izjave u kojima drugi misle da ju je zaslužio Ronaldo. Ronaldo i Mesi su već sada jedni od najboljih igrača koji su ikad igrali fudbal.
Dobro, to ti tvrdiš, imš puno demokratsko pravo na to.
Ja tvrdim da je Messi iznad svih, iznad svih klasa, iznad World klase (to je odavno prekucao)- pošto ih je masa u toj klasi.
Messi je klasa Messi. U tu klasoj može biti samo još Maradona i Ronaldo (brazilac naravno)...a i to je upitno.

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 12 jan 2014, 23:48

let3 je napisao/la:
Cauchy23 je napisao/la:
Dobro, to ti tvrdiš, imš puno demokratko pravo na to.
A ja tvrdim da je Messi iznad svih, iznad svih klasa, iznad World klase (to je odavno prekucao)- pošto ih je masa u toj klasi.
Messi je klasa Messi. U tu klasoj može biti samo još Maradona i Ronaldo (brazilac naravno)...a i to je upitno.
Uporediš statistiku i šta su ostvarili u svojim karijerama,što reprezentativnim što klupskim,uzmeš u obzir nivo koji drže godinama,i vidjet ćeš da su ista klasa i da je subjektivnost ono što odlučuje za kojeg se odlučiti da je bolji. Mesi ima bolje klupske rezultate,Ronaldo reprezentativne. Po meni su oni jednaki,ali eto,tebi nisu i nema veze. Ni jedan ni drugi ne možemo biti sigurni jesmo li upravu ili ne.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 12 jan 2014, 23:50

Kad je dodjela? Jel to sutra? U koliko sati i gdje ima prijenos?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2014, 23:51

geoxx je napisao/la:Kakvi argumenti? Nisam ni napisao da je Ronaldo za klasu bolji , cijela rasprava se vodi oko toga ko je bolji...
Mislim da ces se i ti sloziti da je Ronaldo bolji igrac a sad da li je to za nijansu il' za klasu i nije bitno , barem meni.
Ronaldo je zadnja 3 mjeseca igrao najbolji nogomet zivota. E sad problem je sto vecina ovdje tvrdi kako je ostatak godine odradio slabo, a upravo suprotno.
Moje je mišljenje da je u ovoj godini najbolji bio Ribery. U najboljoj ekipi je bio najbolji igrač, dao je doprinos osvajanju trofeja i zato je zaslužio ovu indvidualnu nagradu. Znači nije poenta u samim trofejima, koliko u udjelu Riberyja u tim trofejima. A čovjek je odigrao konstantno dobro ove godine, čak je svoju prvu najbolju godinu u Bayernu, ove godine nadmašio. Samo što se vi pozivate na to da su i drugi igrači Bayerna bili dosta dobri. Ali to opet ne umanjuje doprinos Riberyja.
Sve sam objasnio već prije....Poenta je u tome koliko je jedan igrač doprinijeo uspjehu svog tima, a tu su argumenti na strani Riberyja. A Ronaldo nije uspio dostići sa svojim timom najveće uspjehe....

E sada je tu uvijek percepcija različita, ti tvrdiš da je to zbog toga što je stanje u ekipi Reala bilo lošije nego stanje u Bayernu.

A i nekako mi se sve više čini da ovdje neki gledaju da izaberu najspektakularnijeg igrača, a ne najboljeg u godini.
A većina se samo drži statistike. A danas sam već naveo igrače koji su osvajali individualnu nagradu ili su bili u užem krugu izbora a da statistika opšte nije igrala ulogu. Ali opet se ti ne pomjeraš od statistike.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 jan 2014, 23:59

Cauchy23 je napisao/la:
Uporediš statistiku i šta su ostvarili u svojim karijerama,što reprezentativnim što klupskim,uzmeš u obzir nivo koji drže godinama,i vidjet ćeš da su ista klasa i da je subjektivnost ono što odlučuje za kojeg se odlučiti da je bolji. Mesi ima bolje klupske rezultate,Ronaldo reprezentativne. Po meni su oni jednaki,ali eto,tebi nisu i nema veze. Ni jedan ni drugi ne možemo biti sigurni jesmo li upravu ili ne.
[youtube][/youtube]

ma jarane, ovo je sveta četvorka :mrgreen: najvecih majstora fudbala... a Messi i tu odskace 8-)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 jan 2014, 00:17

Cauchy23 je napisao/la:Bajern je prošle godine izgubio 3 utakmice, a odigrao ih je 54. Izgubio je protiv Bajera,protiv Bate i protiv Arsenala. Ribery je odigrao 43 utakmice. Igrao je kada su izgubili od Bate,a nije igrao protiv Leverkuzena i Arsenala. Da je bitan za igru Bajerna,logično je,da su to dvije različite ekipe,mislim da nisu,ali ti bolje znaš.
Sto se utakmica tice stvari stoje ovako. Ribery je u prosloj kalendarskoj godini imao ukupno jedan poraz u dresu Bayerna (Bayern vs City) , dok je Bayern zabiljezio tri. Isti slucaj je ako gledamo proslu sezonu, 1 naprema tri, s tim da je taj jedan poraz Ribery zabiljezio od Bate Borisova. "Ribery prevazisao Bayern po rekordima" je naslov koji se mogao citati u novinama, ali nebitno.

Ribery ne samo da je bitan za igru Bayerna nego je igrac koji Bayernu daje jednu sasvim drugu dimenziju. Zna nekada i odigrati ispod prosjeka ali to se desava iz razloga sto mu protivnicki treneri posvete posebnu paznju.
On ti je igrac kojeg jedan ne moze adekvatno cuvati ;) To su ti potvrdili mnogi veliki treneri..
Klasican razarac vec dobro postavljene odbrane.

Cauchy23 je napisao/la:Šta ne znam? Ronaldo nije klasični napadač,već je krilni napadač. Riberi je krilo. Nisu iste pozicije,ali i jedan i drugi su ofanzivni igrači.
Momcino, Ronaldo je napadac broj 1 u Madridu, ne znam sta tu nije jasno.. Niti na jednog igraca Madrida se ne igra kao na njega u ofanzivi. Ako budes malo pratio njegovo kretanje na nekoj utakmici, uvidjeti ces i koliko je puta u ulozi klasicnog centarfora.
Kada poredis Riberya i njega golovi ne mogu biti jedino mjerilo.
Ribery je igrac koji igra daleko povucenije od njega. U situacijama kada protivnik ima loptu Ribery je prikljucen odbrani i nema ambicije da ide naprijed dok njegov tim ne osvoji loptu. Za ovog drugog to ne mozes reci jer je najcesce na granici ofsajda gdje ceka loptu u prostor.. Na njega se igra i on je nerijetko najistureniji. Nadji mi utakmicu gdje je Ribery najistureniji :?:
Eto da vidim..
Cauchy23 je napisao/la:Nadigran? Bayern je prošao na penale,ali istina je da je Real bio favorit. Vjerujem da si i ti bio iznenađen što je Bajern prošao. Da li je Bajern nadigran u finalu od Celzija? Nije. Šta treba povezati,a ja neću? :)
Sta :?: Nije Bayern nadigrao Madrid :?: :D
Bayern bio bolja ekipa. I neke sudijske odluke su bile diskutabilne i na stetu Bayerna u drugom mecu ali o tom po tom. Jesam ocekivao sam pobjedu Bayerna i bio nevjerovatno optimistican pred utakmicu, vjerovao ili ne bez obzira na individualni kvalitet Reala. Mozes to naci i u mojim postovima u to vrijeme.
Trebas povezati da fudbal nije igra u kojoj pobjedjuje ekipa koja ima najbolje individualce, nego igra u kojoj pobjedjuje prije svega tim, timski duh, zalaganje, pa tek onda individualni kvalitet. Da bi ekipa bila uspijesna ne smije igrati za pojedinca, nego pojedinac mora igrati za tim. To trebas povezati.

Ne znam samo kakve veze Chelsea ima s ovim al ajde.. :D

Adit
Kontakt:

Post Postao/la Adit » 13 jan 2014, 10:34

Ribery nije ni top 10 u svjetu.
I would rather kick my daughter out of the house then let her go and support Manchester United.” - Noel Gallagher

Champions of England.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 13 jan 2014, 11:13

Hoce li biti prenos na ES i u koliko sati?.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 13 jan 2014, 11:19

Adit je napisao/la:Ribery nije ni top 10 u svjetu.
slika

Kenke
Kontakt:

Post Postao/la Kenke » 13 jan 2014, 11:49

BluesForever je napisao/la:Hoce li biti prenos na ES i u koliko sati?.
Da, 18:30

Cauchy23
Kontakt:

Post Postao/la Cauchy23 » 13 jan 2014, 12:34

Bilall je napisao/la: Momcino, Ronaldo je napadac broj 1 u Madridu, ne znam sta tu nije jasno.. Niti na jednog igraca Madrida se ne igra kao na njega u ofanzivi. Ako budes malo pratio njegovo kretanje na nekoj utakmici, uvidjeti ces i koliko je puta u ulozi klasicnog centarfora.
Kada poredis Riberya i njega golovi ne mogu biti jedino mjerilo.
Ribery je igrac koji igra daleko povucenije od njega. U situacijama kada protivnik ima loptu Ribery je prikljucen odbrani i nema ambicije da ide naprijed dok njegov tim ne osvoji loptu. Za ovog drugog to ne mozes reci jer je najcesce na granici ofsajda gdje ceka loptu u prostor.. Na njega se igra i on je nerijetko najistureniji. Nadji mi utakmicu gdje je Ribery najistureniji :?:
Eto da vidim..
Ne slažemo se i ok. Za mene je Ronaldo klasa više u odnosu na Riberija. Mislim da je tako i za vecinu ostalih koji prate fudbal.
Što se tiče nagrade,ovo je smiješan izbor jer nema kriterija po kojem se ocjenjuje i glasa. Već sam to i ranije napisao na temi,mjerila nisu uspostavljena tako da se jedne godine gledaju indiviudalni uspjesi,jedne timski,jedne se gleda da to bude neko koje sa reprezentacijom osvojio nešto...

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la Cautinho » 13 jan 2014, 12:38

Kenke je napisao/la:
BluesForever je napisao/la:Hoce li biti prenos na ES i u koliko sati?.
Da, 18:30
Zar tako rano?
Nešto mi je u sjećanju ostalo da je prošli put oko 22:00 sati bila dodjela.
Keep walking.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 13 jan 2014, 12:44

kvota na ribery-a u bhplayu 20..na 2-3 markice,cisto da se ne sje*** ako cr ne dobije

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 jan 2014, 13:05

U kojim još kladionicama ima ponuda za dobitnika?
Keep walking.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 jan 2014, 14:15

Sta ovaj Ribery vise kuka po medijima. Zar mu je toliko stalo?
Dajte mu, sevap je.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jan 2014, 14:35

[youtube][/youtube]

evo jedna prigodna za ovu manifestaciju :mrgreen:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 13 jan 2014, 14:45

Brate opra ti sa Messijem. Niko ni ne porice da je covjek najbolji svih vremena.
let3 je napisao/la: [youtube][/youtube]

ma jarane, ovo je sveta četvorka :mrgreen: najvecih majstora fudbala... a Messi i tu odskace 8-)
Cuj sveta cetvorka. :lol:
Zasto me ne cudi sto su sva 4 igrala/igraju u Barci. :P Npr. Zidane je bolji i veci igrac i od Ronalda i od Ronaldinha. Ova dva su ispred.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []