Cauchy23 je napisao/la:Bajern je prošle godine izgubio 3 utakmice, a odigrao ih je 54. Izgubio je protiv Bajera,protiv Bate i protiv Arsenala. Ribery je odigrao 43 utakmice. Igrao je kada su izgubili od Bate,a nije igrao protiv Leverkuzena i Arsenala. Da je bitan za igru Bajerna,logično je,da su to dvije različite ekipe,mislim da nisu,ali ti bolje znaš.
Sto se utakmica tice stvari stoje ovako. Ribery je u prosloj kalendarskoj godini imao ukupno jedan poraz u dresu Bayerna (Bayern vs City) , dok je Bayern zabiljezio tri. Isti slucaj je ako gledamo proslu sezonu, 1 naprema tri, s tim da je taj jedan poraz Ribery zabiljezio od Bate Borisova. "Ribery prevazisao Bayern po rekordima" je naslov koji se mogao citati u novinama, ali nebitno.
Ribery ne samo da je bitan za igru Bayerna nego je igrac koji Bayernu daje jednu sasvim drugu dimenziju. Zna nekada i odigrati ispod prosjeka ali to se desava iz razloga sto mu protivnicki treneri posvete posebnu paznju.
On ti je igrac kojeg jedan ne moze adekvatno cuvati

To su ti potvrdili mnogi veliki treneri..
Klasican razarac vec dobro postavljene odbrane.
Cauchy23 je napisao/la:Šta ne znam? Ronaldo nije klasični napadač,već je krilni napadač. Riberi je krilo. Nisu iste pozicije,ali i jedan i drugi su ofanzivni igrači.
Momcino, Ronaldo je napadac broj 1 u Madridu, ne znam sta tu nije jasno.. Niti na jednog igraca Madrida se ne igra kao na njega u ofanzivi. Ako budes malo pratio njegovo kretanje na nekoj utakmici, uvidjeti ces i koliko je puta u ulozi klasicnog centarfora.
Kada poredis Riberya i njega golovi ne mogu biti jedino mjerilo.
Ribery je igrac koji igra daleko povucenije od njega. U situacijama kada protivnik ima loptu Ribery je prikljucen odbrani i nema ambicije da ide naprijed dok njegov tim ne osvoji loptu. Za ovog drugog to ne mozes reci jer je najcesce na granici ofsajda gdje ceka loptu u prostor.. Na njega se igra i on je nerijetko najistureniji. Nadji mi utakmicu gdje je Ribery najistureniji
Eto da vidim..
Cauchy23 je napisao/la:Nadigran? Bayern je prošao na penale,ali istina je da je Real bio favorit. Vjerujem da si i ti bio iznenađen što je Bajern prošao. Da li je Bajern nadigran u finalu od Celzija? Nije. Šta treba povezati,a ja neću?

Sta

Nije Bayern nadigrao Madrid
Bayern bio bolja ekipa. I neke sudijske odluke su bile diskutabilne i na stetu Bayerna u drugom mecu ali o tom po tom. Jesam ocekivao sam pobjedu Bayerna i bio nevjerovatno optimistican pred utakmicu, vjerovao ili ne bez obzira na individualni kvalitet Reala. Mozes to naci i u mojim postovima u to vrijeme.
Trebas povezati da fudbal nije igra u kojoj pobjedjuje ekipa koja ima najbolje individualce, nego igra u kojoj pobjedjuje prije svega tim, timski duh, zalaganje, pa tek onda individualni kvalitet. Da bi ekipa bila uspijesna ne smije igrati za pojedinca, nego pojedinac mora igrati za tim. To trebas povezati.
Ne znam samo kakve veze Chelsea ima s ovim al ajde..