BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

bhsport
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2014, 08:32

Stvarno nisam vjerovao da cemo docekati ovaj trenutak od Damira, nakon razocaravajuce prosle sezone.
Ovo je ogroman, istorijski uspjeh Damira i veliki korak za BH tenis, uci u MD a zatim i proci prvo kolo je podvig i decku treba cestitati na tome.
Na teniskom globusu sada i BiH ima svoje mjesto.

Sto se Ivana tice, veliki je favorit, njega ako krene bit ce jednosmjerna ulica, ali Damir je u naletu i ocekujem da pruzi dobar otpor i ukoliko se ukaze sansa da je iskoristi.

Sretno majstore. :D
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jan 2014, 08:58

Bravo Damire.

Potajno sam se nadao da će proći u 2. kolo, al' nisam ni pomislio da će to biti veoma lako. Dodig? Ništa nije nemoguće, ali treba biti iskren i reći da su Damirove šanse svedene na minimum. Ivan je odličan igrač, pokazuje to iz godine u godinu i veliki je favorit za prolazak u 3. kolo.

No, Damir je napravio veliki korak. Zaigrao je na GS-u i prošao prvo kolo. To nije mala stvar. Posebno kada pogledamo odakle dolazi, a svi znamo kako se naša država brine za naše sportiste.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 jan 2014, 09:07

paa Damireee idemo do finala aBd, svaka časttt!!

ocel bit stream protiv Dodiga?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Kenke
Kontakt:

Post Postao/la Kenke » 13 jan 2014, 09:50

Kaunas je napisao/la:paa Damireee idemo do finala aBd, svaka časttt!!

ocel bit stream protiv Dodiga?
naravno da ce biti :)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 jan 2014, 09:53

"I've never heard of...Zoom Her. I need to do some homework, I apologize." - P. McEnroe on Damir Dzumhur

Cut' ce se...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 13 jan 2014, 09:55

Ah, kako je lijepo ustati i vidjet da je Damir pobijedio :D

Inšallah :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 13 jan 2014, 10:10

Bravooo Damiree, bravo Bosno!! 8-)
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 10:14

kokuz je napisao/la:Bravooo Damiree, bravo Bosno!! 8-)
Nema Bosna veze sa ovim. Bosna se davno odrekla Damira.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 13 jan 2014, 10:16

Virtu4l je napisao/la: Nema Bosna veze sa ovim. Bosna se davno odrekla Damira.
Damira su se odrekli bezobrazni gadovi iz nadležnih uprava, koji mu ne pružaju niti 5% pažnje koju on zaslužuje.
Ali nisu ga se odrekli njegovi Bosanci i Hercegovci ;)
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 10:19

Shvatio si na šta sam ciljao. Mamicu im kriminalnu.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2014, 10:24

Virtu4l je napisao/la:
kokuz je napisao/la:Bravooo Damiree, bravo Bosno!! 8-)
Nema Bosna veze sa ovim. Bosna se davno odrekla Damira.
Koliko sam upoznat, jedini je Damir imao pomoc drzave, stipendiju od telekoma ili tako nesto.
Od njega, Mirze i Aldina jedini je on dobijao kakve takve pare.

Ukoliko grijesim, neka neko kaze tacne informacije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 10:31

bhsport je napisao/la:Koliko sam upoznat, jedini je Damir imao pomoc drzave, stipendiju od telekoma ili tako nesto.
Od njega, Mirze i Aldina jedini je on dobijao kakve takve pare.

Ukoliko grijesim, neka neko kaze tacne informacije.
To je bila sića u odnosu na uspjeh koji je u tom trenutku ostvario (prvak Evrope). Za male pare su dobili odličnu reklamu.

Kad imaš takav potencijal pred nosom, automatski aktiviraš sredstva iz budžeta koja on dobija preko Teniskog saveza, ali ne može to proći ka za to mora glasati i Kurta i Murta, koji imaju veze sa tenisom koliko ti i ja sa naučnim istraživanjima na sjeveru Švedske.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jan 2014, 10:32

Znao sam. 8-)

Svaka čast Damiru, srce mi je puno kad vidim da ga dobro ide. Bilo je jasno da Hajek nema ništa što može ugroziti Džumhura i da sve zavisi od našeg tenisera.

Neću puno trošiti riječi na ono što je bilo, već na ono što će biti. A to je meč s Dodigom. Odmah treba konstatovati da je Ivan od Međugorja (veliki) favorit, da je mnogo iskusniji i kvalitetniji igrač od Damira. I stariji, to valja reći. Ono što treba istaći je da Dodig zna kako je pobjeđivati najbolje tenisere, da iza sebe ima dosta važnih turnira i dobrih mečeva. Mislim da će biti dovoljno navesti njegovu pobjedu protiv Rafaela Nadala. Što se tiče stila igre, on je klasični ofanzivni baseliner, dobar server i igrač koji ide što prije završiti poene, ali ste isto tako nekad neobjašnjivo povlači iza osnovne linije i grinda. Šta treba Džumhur raditi da ga pobijedi :?: - Mora držati lopticu što više u terenu, vozati protivnika i dobro servirati (neće imati mnogo šanse za breakove). Jednostavno, mora crtati po terenu. Dosadašnje partije ulijevaju nadu, ja prvi vjerujem u Damira i već sada me po ponašanju na terenu podsjeća na Đokovića. :mrgreen:

Ono što je specifično za njega je da u njegovim mečevima ni on ni protivnik ne griješe mnogo, ali ni ne pogađuju mnogo winnera. :? A Dodig je igrač koji zavisi od winnera... Konstitucija mu ne dozvoljava da čeka grešku protivnika, iako to ponekad (neuspješno) radi.

@bhsport, tačno je, ne griješiš. Ovoga puta je država napravila izuzetak, barem su pokazali malo dobre volje. Sada očekujem još veću podršku u vidu finansijske injekcije. Od njega moramo napraviti brend.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 jan 2014, 10:35

Svaka cast Damiru na uspjehu koji je sebi i nama priredio...
Sada sve sto dolazi trebamo shvatati kao dodatan slag na tortu - ovim zelim reci da sada ne treba biti nerealan i ocekivati previse.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2014, 10:46

Claus je napisao/la:
Ono što je specifično za njega je da u njegovim mečevima ni on ni protivnik ne griješe mnogo, ali ni ne pogađuju mnogo winnera. :? A Dodig je igrač koji zavisi od winnera... Konstitucija mu ne dozvoljava da čeka grešku protivnika, iako to ponekad (neuspješno) radi.
Ako miliš na statiatiku sinošnjeg meča, gdje Hajek ima 6 ne prisiljenih a 2 winnera a kod Dzumhura 3 neprisiljene i 4 winnera. Winneri su acevi a neprisiljene su duple servis greške, nije pravi pokazatelj toga :mrgreen: Tako je na svim Damirovim mečevima :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 10:47

Claus je napisao/la:Šta treba Džumhur raditi da ga pobijedi :?: - Mora držati lopticu što više u terenu, vozati protivnika i dobro servirati (neće imati mnogo šanse za breakove). Jednostavno, mora crtati po terenu.
Teško da Damir može crtati po terenu. Dovoljno je da šalje duboke loptice i da ga pokuša otjerati što dalje od osnovne linije. Dodig je agresivan, ima solidan shotmaking, ali ta igra iziskuje veliki rizik, zato je važno otjerati ga nazad, tada je skloniji greškama, a nije mu stran ni chokerski blackout. Dodig ako uđe u udarac, može ga oduvati sa terena, to znamo i ti i ja.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 13 jan 2014, 10:51

Eh tu smo, Hajek apsolviran...sto se i ocekivano...bravo majstore!!!!

Protiv Dodiga nema nikakve sanse...neka uziva na terenu i da sve od sebe...da pokaze i sebi nama gdje je tacno njegov tenis ovih dana :)

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 jan 2014, 10:55

Bravo Damire
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jan 2014, 10:56

Unofficialpage je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Ako miliš na statiatiku sinošnjeg meča, gdje Hajek ima 6 ne prisiljenih a 2 winnera a kod Dzumhura 3 neprisiljene i 4 winnera. Winneri su acevi a neprisiljene su duple servis greške, nije pravi pokazatelj toga :mrgreen: Tako je na svim Damirovim mečevima :mrgreen: :mrgreen:
Nije samo sinoćnji meč u pitanju. Inače, statistiku gledam na AO sajtu, i ima poseban dio za asove i poseban za winnere. Brojke se uglavnom ne podudaraju. Npr. Dodig je prema statistici imao 8 as udaraca, ali čak 41 winner.

U usporedbi s ostalim mečevima, to zaista izgleda premalo.

@Virtu4l, ne mora on bukvalno čistiti linije, dovoljno je da šalje duboke lopte u uglove i što bliže osnovnoj liniji. Uglavnom, što više šetanja protivnika po terenu, to bolje. Upamti šta sam rekao. ;) Naravno, 70% stvari se pita Dodig, kojeg samo najbolji mogu zaustaviti ako ga krene, ali za ostalih 30% je zadužen Damir, koji mora iskoristiti padove u igri protivnika. Dobra stvar je što Dodig polaže ambicije i u doubleove, tako da mu eventualno ispadanje neće predstavljati tragediju. Damir ima vremena da se odmori i predahne, a onda neka ostavi kosti na terenu za prolazak dalje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 11:00

Claus je napisao/la:@Virtu4l, ne mora on bukvalno čistiti linije, dovoljno je da šalje duboke lopte u uglove i što bliže osnovnoj liniji. Uglavnom, što više šetanja protivnika po terenu, to bolje. Upamti šta sam rekao. ;)
Upravo to, promjena ritma svaki put kada bude imao priliku za to.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.