Znao sam.
Svaka čast Damiru, srce mi je puno kad vidim da ga dobro ide. Bilo je jasno da Hajek nema ništa što može ugroziti Džumhura i da sve zavisi od našeg tenisera.
Neću puno trošiti riječi na ono što je bilo, već na ono što će biti. A to je meč s Dodigom. Odmah treba konstatovati da je
Ivan od Međugorja (veliki) favorit, da je mnogo iskusniji i kvalitetniji igrač od Damira. I stariji, to valja reći. Ono što treba istaći je da Dodig zna kako je pobjeđivati najbolje tenisere, da iza sebe ima dosta važnih turnira i dobrih mečeva. Mislim da će biti dovoljno navesti njegovu pobjedu protiv Rafaela Nadala. Što se tiče stila igre, on je klasični ofanzivni baseliner, dobar server i igrač koji ide što prije završiti poene, ali ste isto tako nekad neobjašnjivo povlači iza osnovne linije i grinda. Šta treba Džumhur raditi da ga pobijedi

- Mora držati lopticu što više u terenu, vozati protivnika i dobro servirati (neće imati mnogo šanse za breakove). Jednostavno, mora crtati po terenu. Dosadašnje partije ulijevaju nadu, ja prvi vjerujem u Damira i već sada me po ponašanju na terenu podsjeća na Đokovića.
Ono što je specifično za njega je da u njegovim mečevima ni on ni protivnik ne griješe mnogo, ali ni ne pogađuju mnogo winnera.

A Dodig je igrač koji zavisi od winnera... Konstitucija mu ne dozvoljava da čeka grešku protivnika, iako to ponekad (neuspješno) radi.
@bhsport, tačno je, ne griješiš. Ovoga puta je država napravila izuzetak, barem su pokazali malo dobre volje. Sada očekujem još veću podršku u vidu finansijske injekcije. Od njega moramo napraviti brend.