BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

shminka
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la shminka » 13 jan 2014, 11:01

po meni je prava taktika pozivanje Dodiga na mrezu...odnosno trazenje gresaka i prilika za pasing

sto se tice izmjena, nema Damir snage u udarcima da probije izuzetno dobrog defanzivca

ja stvarno ne vidim nacin kako u ovom trenutku moze napraviti nesto vise...

jednostavno nije jos uvijek na tom nivou...IVan je iskusan, igra sam najboljim godinama...

A Damiru je ovo prvi pravi mec na ovom nivou u 5 mogucih setova

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jan 2014, 11:09

Virtu4l je napisao/la:
Claus je napisao/la:@Virtu4l, ne mora on bukvalno čistiti linije, dovoljno je da šalje duboke lopte u uglove i što bliže osnovnoj liniji. Uglavnom, što više šetanja protivnika po terenu, to bolje. Upamti šta sam rekao. ;)
Upravo to, promjena ritma svaki put kada bude imao priliku za to.
Može on to, siguran sam. Već sam rekao da me podsjeća na Novaka, a znamo kako on lomi protivnike. :mrgreen: Inače, da ne bude da prejudiciram, željno očekujem neki snimak poslije meča s Dodigom pa da imam bolji uvid u njegovu igru.

Inače, govorilo se prvo da neće proći kvalifikacije, onda da je preumoran za tri seta s Hajekom, sada se glorificira Dodig. Nije on nepobjediv, vjerujte mi. Njemu je najveći domet na GS-ovima 4R (i to na Wimbledonu, koji odgovara njegovom načinu igre), a znao je imati problema s mnogo slabijim igračima od sebe. Ono, naravno da je favorit, ali da je neki bauk - nije. Malo vjere u Džumija ne bi škodilo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 11:09

shminka je napisao/la:po meni je prava taktika pozivanje Dodiga na mrezu
Ne vidim ništa ispravno u pozivanju na mrežu jednog vrhunskog dubl igrača. Njemu su nadmudrivanja na mreži svakodnevnica.
shminka je napisao/la:ja stvarno ne vidim nacin kako u ovom trenutku moze napraviti nesto vise...
Njegova prednost je to što ima momenat, u naletu je, a oslobođen svakog pritiska. Ne kažem da će pobijediti, ali mora izvući maksimum iz ovog meča.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 13 jan 2014, 11:14

kad je drugo kolo, mec s dodigom po rasporedu?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jan 2014, 11:15

Virtu4l je napisao/la:Ne vidim ništa ispravno u pozivanju na mrežu jednog vrhunskog dubl igrača. Njemu su nadmudrivanja na mreži svakodnevnica.
+1

To bi tek bilo pogubno za Damira.

Inače, kako igrač od 29 godina može biti u najboljim godinama? :roll: Možda za parove, ali za single definitivno ne. Tada igrači obično stagniraju ili padaju.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 jan 2014, 11:16

Lahko je Damiru kad ima davis cup podrsku :mrgreen:

Oko 150 mjesta ce biti nakon turnira , zaradio koje pare
i dosao na tenisku scenu , sad su ga svi vidjeli.

Protiv Dodika opusteno , nije nemoguce naravno al Damir je svoje odradio
4 meca dobio bez izgubljenog seta :!:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 13 jan 2014, 11:20

Treba izvršiti pritisak na domaće TV da otkupe prava na meč Džumhur Dodig. Ne znam da li Eurosport Srbije odlučuje koji će meč prenositi ili oni prenose ono što im se pusti iz Francuske . Treba mailovima zatrpati ES Srbije da prenose meč na 1 ili 2.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2014, 11:22

Claus je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Ono što je specifično za njega je da u njegovim mečevima ni on ni protivnik ne griješe mnogo, ali ni ne pogađuju mnogo winnera. :? A Dodig je igrač koji zavisi od winnera... Konstitucija mu ne dozvoljava da čeka grešku protivnika, iako to ponekad (neuspješno) radi.
Ako miliš na statiatiku sinošnjeg meča, gdje Hajek ima 6 ne prisiljenih a 2 winnera a kod Dzumhura 3 neprisiljene i 4 winnera. Winneri su acevi a neprisiljene su duple servis greške, nije pravi pokazatelj toga :mrgreen: Tako je na svim Damirovim mečevima :mrgreen: :mrgreen:
Nije samo sinoćnji meč u pitanju. Inače, statistiku gledam na AO sajtu, i ima poseban dio za asove i poseban za winnere. Brojke se uglavnom ne podudaraju. Npr. Dodig je prema statistici imao 8 as udaraca, ali čak 41 winner.

U usporedbi s ostalim mečevima, to zaista izgleda premalo.
Na večini mečeva je isparavna ali na Damirovom meču nije, pogledaj ace-eve i winnere i duple i UE, vidjet ćeš da se poklapaju na svim mečevima koje je igrao. :D 100% tvrdim da je Hajek imao više od 6 UE jer je samo u zadnjem game-u napravio 3-4 UE :D Ali ne bitno :mrgreen:

Dodig jeste favorit ali sad je nepobjediv vala i nije. Jest da će se večinu stvari pitat Dodig ali ja vjerujem da Damir može do iznenađenja, kad je Brown mogao kojeg je Džumhur lagano dobio, što ne bi mogao i Damir :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 11:23

Unica_Liverpool_ je napisao/la:kad je drugo kolo, mec s dodigom po rasporedu?
Mislim da još uvijek nije izašao OOP.
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jan 2014, 11:27

Semper je napisao/la:Treba izvršiti pritisak na domaće TV da otkupe prava na meč Džumhur Dodig. Ne znam da li Eurosport Srbije odlučuje koji će meč prenositi ili oni prenose ono što im se pusti iz Francuske . Treba mailovima zatrpati ES Srbije da prenose meč na 1 ili 2.
Hajde ss.ba daj tekst neki nek BHT otkupi Damirov meč, i onaj HRT je pao kurcu za uši, nekad su prenosili mečeve svojih tenisera
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jan 2014, 11:27

Džumhur za Klix.ba: Imam najbolje navijače, dat ću sve od sebe da pobijedim Dodiga

Damir Džumhur nastavio je svoj trijumfalni niz na Australian Openu. U prvom kolu glavnog turnira pobijedio je Čeha Jana Hajeka, kojeg je savladao rezultatom 3:0 u setovima. Naš teniser je u prvom setu slavio sa 6:4, dok je naredna dva odradio rutinski. Dobio ih je 6:2 i 6:1. Iako se čini da je lako savladao svog suparnika, Damir ne misli da je tako.

"Očekivao sam težak meč. Uostalom svaki dvoboj na turniru je težak. Tako je i bilo, mada rezultat pokazuje drugačije. Ipak, igrao sam perfektno, a mentalno sam spreman ušao u meč. Iskoristio sam sve mane Hajeka i na kraju zasluženo slavio. Vjerovao sam u sebe, ponašao sam se kao da imam mnogo ovakvih mečeva iza sebe. Ono što je dobro jeste da je meć trajao između sat i po i dva sata. Nisam se previše potrošio. Osjećam se fenomenalno", kaže Džumhur za Klix.ba.

Dodaje kako je temperatura izuzetno visoka i da to donekle stvara problem. U narednom kolu igra protiv Ivana Dodiga, 34. igrača svijeta. Džumhur, koji je u sjajnoj formi, vjeruje da može nastaviti pobjeđivati.

"U dobrom sam ritmu i ne želim to prekinuti. Okršaj sa Dodigom bit će težak. Ipak, u dobroj sam formi i nadam se da mu mogu biti neugodan suparnik, iznenaditi ga i pobijediti. Šansa postoji. Apsolutno! Sa dosta samopouzdanja i optimizma gledam na taj meč", kazao je Džumhur.

Na kraju je naglasio kako ima fenomenalnu podršku navijača i da mu čestitke stižu sa svih strana.

"Svaki novi dvoboj na tribinama je sve više mojih fanova. Najbučniji su i najbolji. Ovim putem im se zahvaljujem, a ne sumnjam da će protiv Dodiga napraviti sjajnu atmosferu", zaključio je Džumhur
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 13 jan 2014, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 13 jan 2014, 11:28

Jedno konkretno pitanje iz vase struke??Ima li Damir sanse za TOP 100 i kad se to moze ocekivat ako ima :D??
Jel nemoguce u ovoj godini?
SLOBODA NAVIJAČIMA

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jan 2014, 11:29

Virtu4l je napisao/la:
Unica_Liverpool_ je napisao/la:kad je drugo kolo, mec s dodigom po rasporedu?
Mislim da još uvijek nije izašao OOP.
ma igra u noći sa srijede na četvrtak, najvjerovatnije
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 jan 2014, 11:34

Čestitke Damire ! :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jan 2014, 11:36

Možda si u pravu, @Unofficial. Ali svakako da Džumi nije od onih igrača koji su nestrpljivi i koji čine mnogo grešaka. Pogađa winnere, to da, ali ni blizu kao neki igrači. Bilo kako bilo, ostaje nam da vidimo šta nam se sprema u idućem meču. Na ovakvim podvizima se pravi karijera, upravo ovakvi mečevi razdvajaju gubitnike od pobjednika. Rezultat je već očigledan, 4 meča bez izgubljenog seta, velika serija za našeg pulena, ali nadam se da se ne zadovoljava samo tim i da je ojačao na psihičkom planu. Čini mi se da jeste i to me neopisivo raduje. Za jednog tenisera je sređena glava najbitnija.
ennis je napisao/la:Jedno konkretno pitanje iz vase struke??Ima li Damir sanse za TOP 100 i kad se to moze ocekivat ako ima :D??
Uh, dosta teško pitanje. Po mom skromnom sudu, on je već sada kalibar za Top 150, vrlo vjerovatno uskoro i za Top 100. Već je počeo ubjedljivo dobivati mečeve protiv igrača koji se vrte oko magičnog broja 100. Ako na AO dogura do 3R, uđe u glavni žrijeb još nekih Grand Slamova, počne igrati dobro na Challengerima i Mastersima 250 - ništa nije nemoguće. Važno je da se više ne vraća na Futurese :!: Naravno, ne bih ulazio u neke dalje kombinacije i ŠBB-KBB sferu, jer još uvijek ne znamo šta se može dešavati. Sezona je duga i sigurno da ima lijepe šanse za Top 100 ako eksplodira i počne osvajati turnire na kojima se bude natjecao. Uglavnom, ako ne ove godine, sljedeće ga treba očekivati (pod uslovom da zadrži sličnu formu i nastavi napredovati u igri).

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 jan 2014, 11:40

Dobro je da sam Damir vjeruje da moze iznenaditi Dodiga...tako i treba da udje u mec,bez prevelikog respekta,s namjerom da se pobjedi a ne da bude zadovoljan dosad uradjenim...ipak on je taj koji u ovom duelu nema sta izgubiti.

Bez obzira na ishod,ovo je odlican pocetak sezone i samo se nadam da ce Damir nastaviti da napreduje,ovo treba da je podloga za dalje...sigurno je ovaj period i kljucni za njegovu karijeru.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 11:46

ennis je napisao/la:Jedno konkretno pitanje iz vase struke??Ima li Damir sanse za TOP 100 i kad se to moze ocekivat ako ima :D??
Nije nemoguće, ali bi morao nastaviti sa formom iz Melburna. Sve će biti jasnije polovinom ove godine, jer u prvom dijelu brani dosta manje bodova u odnosu na drugi dio sezone. Nakon ovoga ide zemljana podloga, njemu dosta prirodnija i za očekivati je još bolje rezultate.

Prva prava odbrana bodova je tek u junu mjesecu na čelendžeru u Košicama, gdje brani finale, a do tada ima poprilično čistu situaciju, skoro svi bodovi koje osvoji idu na njegov konto.

Bitno je da su sad finansije poprilično u redu, još ako se nađe neki sponzor u Australiji i potpiše neki ugovor, to bi bilo dodatno olakšanje.
Voli te tvoje Sarajevo.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 jan 2014, 11:51

Pročitao sam svaki komentar od ovih 50-tak nepročitanih stranica.
Damire,svaka ti čast,ovo je veliki uspijeh,hvala Bogu pa i mi imamo neko ime u tenisu,samo tako nastavi,i neznam šta više.
Neizmjerno mi je drago i veoma sam ponosan.

Kakve su kvote za meč protiv Dodiga?
Keep walking.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2014, 11:55

Cautinho je napisao/la:Kakve su kvote za meč protiv Dodiga?

Očekujem 1,20 - 1,25 na Dodiga.
Voli te tvoje Sarajevo.

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 13 jan 2014, 11:55

Cautinho je napisao/la:Pročitao sam svaki komentar od ovih 50-tak nepročitanih stranica.
Damire,svaka ti čast,ovo je veliki uspijeh,hvala Bogu pa i mi imamo neko ime u tenisu,samo tako nastavi,i neznam šta više.
Neizmjerno mi je drago i veoma sam ponosan.

Kakve su kvote za meč protiv Dodiga?
4.30 na Dzumhura 1.20 na Dodiga. Poklon kvota :D

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.