Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ilijasmusic
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la ilijasmusic » 12 jan 2014, 21:59

anonimni je napisao/la:Od Androida je najbolji izbor Galaxy S2, za ostale sisteme nisam upućen, a i ne znam koji OS ti najviše odgovara... Za ove pare možeš naći i Kineze poput Prestigia koji su karakteristikama bolji, al' će te izluđivati često, a opet S2 je i poznatiji i bolji uređaj što se toga tiče...
Trenutno android koristim i htio bih ostati na njemu,, a gledao sam i Prestigio PAP5300 pa mozda uzmem njega u svakom slucaju hvala ti

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 jan 2014, 22:02

vidi Nexus 4

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

viKK
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la viKK » 12 jan 2014, 22:07

Papastathopoulos je napisao/la:
viKK je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Imal koji browser da je inst a njemu flashplayer da mogu gledat streamove

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
flashfox, samo kada ga instaliraš, instaliraj i adblock za njega.. to je praktično firefox + flash player.
Gdje se skine taj adblock za flashfox ?
unutar browsera. otvoriš novu karticu i trebalo bi negdje pisati nešto kao "browse addons for firefox".. tu pretražiš adblock plus i instaliraš.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 12 jan 2014, 22:39

Ima li neko iskustva sa nadogradnjom Samsung Galaxy Ace to Android 4.2.2 Jelly Bean Firmware, i da li preporucuje nadogradnju... :?
Rođeni brato

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 12 jan 2014, 23:21

Papastathopoulos je napisao/la:Ma nema veze sto je prastari, udji na taj tvoj market, pa probaj negdje naci "moje aplikacije" il tako nesto pa to odradi :D

hvala, probaću.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 13 jan 2014, 13:12

alan_kardec je napisao/la:unazad 7 dana kad pokušam da pogledam bilo kakav klip na yt izbaci mi ovo obavještenje there is no network connection right now. please try again later. nije mi jasno do čega je pošto imam konekciju. isto ovo mi se pojavljuje i kad sam na wifi-ju. :? zna li neko šta je u pitanju?
Kod mene isti problem samo drugi OS (Windows Mobile 6.5). Kad upalim aplikaciju odma mi zbaci "Error - Could not connect - problem with network connection."
Vracao ga na fabricke postavke, probavao drugu instalaciju al' dzaba, ne *ebe ni 2%.
FK Željezničar
Chelsea FC

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jan 2014, 13:29

nasao sam bratu lumia 920 za 400 nova, kupljeno odmah bez razmisljanja :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jan 2014, 13:45

Dobra je to cijena za dobar mobitel, al kao sto rekoh, malo pretezak s obzirom da nije neki flagship, a u usporedbi s 925 je i neelegantniji.
A i jedina zamjerka za taj OS mi je sto ja volim customizaciju svako malo, a na to se fakticki moze zaboraviti sa W8m, osim color schemes, a to je svakako nezanimljivo, tako da je to jedno veliko ogranicenje.
No, isprave to vec jednom.
U ovom momentu pak HTC One najblizi iducoj kupovini. :mrgreen:
...Život za Široki...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jan 2014, 13:58

dvije lumie se mogu kupiti za njega i jos ti ostane malo kesa :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jan 2014, 14:48

Ali nisu ono sto trazim i nisu mu do koljena. :)
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 jan 2014, 15:56

volis customizaciju, ja bas ne bih isao na HTC One onda, sta ja znam, nekako su mi komplikovani za to, dobro ako imas iskustva s njima i zivaca naravno

sto se toga tice, Samsung na kraju opet izgleda najlaksi za te stvari

sad cekati MWC pa da vidimo nove igracke, ali nazalost nista nece biti sto se vec ne zna
vjerovatno 2k displayi, snapdragon 805 procesor, 420 adreno gpu, i to je otprilike to, kao i obicno, baterija je zanemarena, ali opet dobro po porizvodjace posto su ogromni telefoni dobro prihvaceni od mase, pa im je lakse onda ubaciti neku veliku bateriju

najvise me interesuje windows phone 9, bice tu dosta promjena a i snjime ce biti konacno popravite stvari, kao i za sound managment, mada ce ovo vec biti djelimicno ispravljeno u 8.1 update
file manager ce konacno biti tu, a i nadam se konacno implementaciji nekih osnovnih stvari u os, kao sto je app folder recimo, kad mi zatreba ubaciti par aplikacija u folder da ne moram skidati aplikaciju za to
i naravno, da poprave vise ovaj glupi multitasking, ne znam kako se uopste usudjuju zvati ovo multitaskingom, lijepi symbian

ima mnogo toga ali vidjecemo, najavljuju i sasvim drugi interfejs za wp9, govore da ce ici putem androida, ali kako izbacuju sad leakane slike nekih nokinih uredjaja vidim i softverske odnosno on.screen tipke, sto nikako ne volim

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jan 2014, 16:07

Imao sam vec HTC-ove (wildfire, desire), moze se sve, odnosno u dovoljnom stupnju, ja sam vise usporedjivao tu customizaciju Android sustava opcenito u odnosu na Windows sustav, gdje vec customizacija i ne postoji i to mi je jedan od glavnih zamjerki za taj 920, 925 i sl. Samsung OK, svakako mozda najbolji za to, al sad koristim Samsung, pa uzeo bih S4 eventualno, ne bi vjerujem nijedan drugi, al eto nesto bih radije u ovom momentu One, bez obzira sto je mozda i inferioran njemu u nekom pogledu, dok je naravno u drugima superioran, al opet nesto me ''puklo'' na taj sada.
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 jan 2014, 16:19

ja ako bih se odlucio na kupovinu S4 uzeo bih samo zbog Google Edition oficijelnog roma ni zbog cega vise
to ima i HTC One, ali blaga prednost od mene ide za Samsung zbog upravo gore sto sam naveo zbog lakse instalacije custom roma

meni je customizacija dosadila, sad gledam da mi je sto "cistiji" telefon

na svoj galaxy s plus nabacio kit kat, smanjio dpi mislim na 203, u startu uklonio neke aplikacije koje mi uopste ne trebaju, i apollo sam izbrisao, stavio shuttle+(preporuka od mene svakako za taj muzicki player) i preko titanum backupa postavio taj muzicki player kao sistemsku aplikaciju

bloatware ne mogu organski podnijeti, i za 4 godine star telefon jako dobro radi, jos kad developeri izbace upeglaniji custom rom od kitkat bice jos bolje a i ovako radi dobro, nisam jos neki custom kernel nabacio, testiram ga malo na stocku, osjeti sa malo da baterija nije bas nesto, ali nista novo, svakako ide navecer na punjac tako da mi to i ne igra neku ulogu

meni su ovi dosadili OS.ovi, volio bih da se Jollam Tizen probiju, malo svjezine da unesu

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jan 2014, 16:31

Dobro, u redu bloatware i sl., ne pricam o tome, HTC ima viska tu, al mislim vise na to sta mozes od samog moba uraditi zahvaljujuci makar njegovom Android sustavu, ne treba to nesto ''hiper'' biti, to je vise zamjerka bila na windows phone sto jednostavno ne mozes taj pocetni ekran maknuti ni tamo ni vamo, to sto vidis, to je to, to mi je preograniceno. LG je najgori sto se tice vlastite customizacije, da nije tako uzeo bih LG G2 vjerojatno, a ovako Nexus 5 jedino dolazi u obzir, ali najvjerojatnije HTC One.
...Život za Široki...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jan 2014, 16:33

slazem se za custom, meni je sasvim dovoljno svako malo promjeniti boju i na taj nacin osvjeziti mobitel :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 jan 2014, 16:36

Meni nije. To mora biti onako kako sam JA zacrtao, a ne da mi ostave color schemes kao opciju. S te strane - veliki minus za Win Phones.
...Život za Široki...

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 13 jan 2014, 16:55

LenBias je napisao/la:nasao sam bratu lumia 920 za 400 nova, kupljeno odmah bez razmisljanja :mrgreen:
zar nemas vec jednu? :D
*La Roma non si tifa, si AMA!*

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 jan 2014, 16:58

ElLoco7 je napisao/la:
LenBias je napisao/la:nasao sam bratu lumia 920 za 400 nova, kupljeno odmah bez razmisljanja :mrgreen:
pa imam svoju, vidis da pise da je ta bratu :)

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 13 jan 2014, 17:06

LenBias je napisao/la:
ElLoco7 je napisao/la:
pa imam svoju, vidis da pise da je ta bratu :)
halali, tek sam maloprije ustao ne vidjoh najbolje :D
*La Roma non si tifa, si AMA!*

gunner14
Kontakt:

Post Postao/la gunner14 » 13 jan 2014, 22:12

Telefon mi se stalno gasi kad se prikljuci na wifi na faksu a kod kuce radi bez problema jel zna neko u cemu je problem?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 26 gostiju.