Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 13 jan 2014, 20:27

Pogba je napisao/la: Uzmi Pogbu za primjer, sa 19 dobiješ sve, najbitnije, dobiješ povjerenje i znanje koje će ti ljudi prenijeti u tako delikatnim godinama koje su ključne za formiranje igrača.
I ti i ja smo mogli da sa 19 godina dobijemo od 'tice mlijeko, pa bi opet bili to sto jesmo, a ne vrhunski fudbaleri. Mora majka da te rodi za sport, umetnost ili visoku nauku, nije to nesto sto se nashtreba. Giovinco je limitiran. To je problem. Sa tako slabom gradjom, on nije postao ni brzo krilo, ni nekakav trequartista, vec je ostao zarobljen na nicijoj zemlji.

Pogba je atletska zver. Tu se komparacija zavrsava. 8-)
Alex i Totti sigurno nisu stvoreni sjedeći na klupi mjesecima i godinama već su prepoznati kao ogromni potencijali, a budimo realni, znate kao i ja šta se radi mladim igračima u Italiji već više od deceniju, tek u zadnje vrijeme vidimo napredak, a samo iz razloga što para nema, ne bi ni danas bilo promjene.
Alex i Totti su dvojica od top10 italijanskih fudbalera ikada. Smesno je porediti bilo kog aktualnog igraca sa njima dvojicom, a bez da se taj neko preziva Pirlo. ;)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 13 jan 2014, 20:29

Šta se dešava ovo u Đenovi? :roll:

Maloprije se uključio, penal ne sviraše Udineseu i sad treći crveni na utakmici, k'o da se gradski derbi igra... :lol:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 13 jan 2014, 20:39

ElLoco7 je napisao/la: tako su i Lippi, mitar, trequartista i ostali multiaccounti postali navijacima stare kurve. zato su toliko isfrustrirani, puni mrznje i kompleksa. :lol:
Ti se nasao pricati nekome o isfrustriranosti, mrznji i kompleksu :lol:
A Juve ti očito drma kavez
Pogba je napisao/la: A kada se sjetim ponosa kod našeg @adointera kada je pisao kako će dvojac Icardi-Belfodil prekucati ligu, a da su Llorente i Tevez smiješni. :mrgreen:
Ja sam zahvalan Bogu što im Cavani nije došao. Šta bi tek onda radili :oops:
Ja te volim, volim Željo..

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 jan 2014, 20:50

MaGiCa je napisao/la: Pogba je atletska zver. Tu se komparacija zavrsava. 8-)
Jeste, ali komparacija bila u odnosu prema igračima, a ne Bogom datim faktorima. Gio jeste limitiran fizički, na to nije mogao uticati, ja govorim o razvoju i radu s njim, niko me ne može ubijediti da bi struka koja je znala šta radi izvukla svu Bogom datu genijalnost na površinu, ali previše je tu faktora, famozne godine 2006 pa dalje gdje se previše toga desilo, danas nažalost je stvorio i ogroman limit u glavi, manjak karaktera (možda ga i nije imao, mada po ranim godinama karijere se ne bi reklo) i samopouzdanja.

Ali je glupo da ga se degradira jer je fizički takav kakav je, ili dovodi u pitanje i tehnička sposobnost kada znamo kakva je situacija u Italiji, a još gore, kakvu je etiketu dobio.
To je išlo do te mjere da mu se spočitava zašto nije svojom igrom otjerao Alexa kao što je isti "otjerao" Baggia. :?

A onda dođemo do spoznaje da se i u 2013-toj dovodi u pitanje je li vrijeme da Alex ide i da se klub blati što je konačno bilo vrijeme da se krene dalje.

Previše, previše faktora je uticalo na razvoj potencijalno strašnog igrača, sve će ostati na nivou "šta bi bilo kad' bi bilo".

Slično se desilo i Palladinu, s tim da su njega povrede dokrajčile, genijalan igrač, oni koji malo bolje prate znaju sigurno kakav je bio.

Ja sam uvijek bio veliki kritičar sistema (Italije, ali i sistema unutar Juventusa) i nemam sumnje da je u ovakvim slučajevima sistem kriv u ogromnom procentu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 13 jan 2014, 21:11

Paloschi gigante 8-)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 13 jan 2014, 21:17

gio10 je napisao/la:
ElLoco7 je napisao/la: tako su i Lippi, mitar, trequartista i ostali multiaccounti postali navijacima stare kurve. zato su toliko isfrustrirani, puni mrznje i kompleksa. :lol:
Ti se nasao pricati nekome o isfrustriranosti, mrznji i kompleksu :lol:
A Juve ti očito drma kavez
Pogba je napisao/la: A kada se sjetim ponosa kod našeg @adointera kada je pisao kako će dvojac Icardi-Belfodil prekucati ligu, a da su Llorente i Tevez smiješni. :mrgreen:
Ja sam zahvalan Bogu što im Cavani nije došao. Šta bi tek onda radili :oops:
Ko tebe jos shvata ozbiljno. Sam si rekao da si simpatizer i to dva kluba :roll:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 13 jan 2014, 21:31

Meni strani klub nikad nece biti kao FKZ, to treba da ti bude jasno. Takva bi situacija trebala biti i kod ostalih, ali eto. Svaka čast onima koji zive npr u Rimu i odu na utakmicu Rome i osjete pravu car navijanja za neki klub. Tebi su izgleda isti pojmovi simpatisanje i navijanje. Dakle, ne isplati ti se to dalje objašnjavati.
Samo nemoj ti nikome o isfrustriranosti, mrznji i kompleksu, jer prvo pogledaj sebe pa onda nesto prigovaraj drugima.

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 13 jan 2014, 21:33

Ja nit mrzim koga nit sam isfrustriran. Druga je stvar sto Juve ima par bahatih navijaca koji non stop provociraju i time izazivaju reakcije ostalih navijaca.

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 13 jan 2014, 22:38

Matri i Anderson uskoro u Fiorentininom dresu :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 jan 2014, 23:05

tradicionalno nezgodni leteci magarci iz verone :roll:
nema potpisa

DrinaJedina
Kontakt:

Post Postao/la DrinaJedina » 13 jan 2014, 23:13

Kakva sezona za dva Milanska diva! :lol:

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 13 jan 2014, 23:15

DrinaJedina je napisao/la:Kakva sezona za dva Milanska diva! :lol:
Zasluženo.
Allegri je gospodin!

VCD
Kontakt:

Post Postao/la VCD » 14 jan 2014, 00:28

slika

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 14 jan 2014, 03:00

da se i ja dotaknem Allergrija .. za mene je on također dobar trener :D mislim, Scudetto je osvojio, znam, reći ćete na Ibrin pogon, međutim, čak ni Barca sa onakvim igračima ne bi osvojila sve one silne trofeje, da nije bilo Pepa, konkretno, da nije bilo trenera .. pošto često znaju reći, igračima Barce ne treba trener, itd, tako mi je i ovdje glupo kad se kaže da je Milan osvojio Scudetto zbog Ibre, kao, on je najviše zaslužan za to

isto tako, ni kod nas Petko nije loš trener, čak štaviše, ja ga smatram dobrim trenerom, ali je vodio nažalost neozbiljan klub kakav je i Milan prethodnih godina, a riba smrdi od glave .. tako i Petko i Allegri imaju svoju krivicu svakako, al' nikako da su glavni krivci, to je opet samo moje mišljenje

jednostavno, sad ne mogu sudit' da l' je Allegri kapacitet za najveće klubove, al' hipotetički, recimo da nije, to ga ne čini lošim trenerom .. evo, Giovinco u dva navrata nije uspio u Juveu, a jako dobar igrač, ode čovjek u Parmu i bude jedan od najboljih igrača lige .. dakle, nema kapacitet za najveće klubove, ali ne znači da je loš igrač, nikako

on bi u Laziju, Romi, Violi kidao, ali kidao .. poenta je, ako neko nije dobar za Milan, Juve ili Inter, ne znači da je loš igrač/trener ;)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 14 jan 2014, 07:38

Opet se moramo ponavljat. Niko nije rekao da je on jedini krivac. Al koga drugog kriviti kad ti ekipa vodi 2:0 i onda se izgube na terenu i prime 4 komada? Pa nije mu Galijani nakon 2:0 prodao igrace i doveo druge. Koga kriviti sto je u ekipu stavio Nocerina i Boneru, a na klupi ima Saponaru, Polija, Ramija, Mexesa? Koga kriviti sto se na njegov zahthev dovodi Matri za 12 mil a za te se pare mogao dovest Astori ili Eriksen?
Za sve ovo iskljucivi krivac je Alegri. Zna se i da Berlu i Gale snose dio odgovornosti i zna se zbog cega da sad ne obrazlazem.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 jan 2014, 07:44

dobar dio odgovornosti leži i na dovodjenju balotelija, mislim da se itekako poremetio red i mir u svlacionici, kao i nacin igre. pa onaj šaravi nije 3 gola dao kako je balo došao, a ligu prvaka milan je obezbjedio više zbog kiksanja drugih i sudijske pomoci, nego što su sada igrali nešto spektakularno :roll:
nema potpisa

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 14 jan 2014, 08:28

Ma kakva spektakularna igra. Posljednja utakmica u kojoj je Milan dominirao je ona u LP protiv Arsenala na San Siru. U uzvratu smo se jedva provukli da ne ispademo i od tad meni ne pada na pamet ni jedna utakmica u kojoj smo mi dominirali. Ja dominacijom ne smatram dodavanje lopte u nedogled oko protivničke zone i visok procenat posjeda lopte. Kad pogledate posjed lopte u dosadašnjem toku sezone mislim da je Milan prvi,al dzaba sve to kad nema konkretnih akcija i stvaranja šansi.
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 jan 2014, 10:36

Borriello je mogao da bude jedan od najboljih napadača Serie A ikada da nije bilo žena, žene su njegova opsesija - Coriere Dello Sport 2011. godina..

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 14 jan 2014, 11:19

Bologna,Torino,Verona,Sassuolo,Livorno,Chievo.. Da ne nabrajam dalje, sve su to ekipe koje Allegri nije znao pobjediti.Za to mu nisu krivi ni Galliani ni Berlusconi niti bilo ko drugi. To je isključivo njegova krivica, jer niko ama baš niko svjestan i razuman ne može reći da Milan nije neuporedivo jači od svih gore pomenutih ekipa. Pustimo priču za malu djecu, Allegri je imao bezbroj pogrešnih odluka tokom svog mandata.Da ne nabrajam izjave koje su štetile reputaciji ovog kluba, ili tamo neke pokušaje SPORE igre, kojom je pokušao pobjediti Ajax. A što se tiče Galliania i Berlusconia. njihova krivica se zna. Ali nema potrebe braniti mutavca i sve svaliti na dva matora konja.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 14 jan 2014, 11:30

IlPrincipe je napisao/la:Borriello je mogao da bude jedan od najboljih napadača Serie A ikada da nije bilo žena, žene su njegova opsesija - Coriere Dello Sport 2011. godina..
A kome žene nisu opsesija ? 8-) :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Italia, muxa i 15 gostiju.