RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Tufa je pravi igrac bio u svoje vrijeme. Bio je veoma mrsav pa su ga raja jedno vrijeme zvala Valderama, jos mu je samo trebala duga kovrdzava plava kosa. Neznam kakav je kao trener, ali sigurno je kroz zivot imao vrhunske trenere od kojih je nesto morao pokupiti.
Hmmm, Tufek je bio igrač koga su urođene fizičke predispozicije (odnosno njihvo nemanje) spriječile da napravi pravu karijeru. NažalostKadet91 je napisao/la:Tufa je pravi igrac bio u svoje vrijeme. Bio je veoma mrsav pa su ga raja jedno vrijeme zvala Valderama, jos mu je samo trebala duga kovrdzava plava kosa. Neznam kakav je kao trener, ali sigurno je kroz zivot imao vrhunske trenere od kojih je nesto morao pokupiti.
O trenerskim kvalitetima znam baš kao i svi vi ostali.
Tufek nije igrao u odbrani nego u sredini. Jedino na kraju karijere, sa 30 i kusur, igrao stopera.AlemC85 je napisao/la:pa ovako, Tufek je za prvi tim debitovao u sezoni 1984/85, i to u kakvoj konkurenciji odbrambenih igrača, gdje su bili Dada Matijević, Ismet Šišić, Jazo Đurasović i dr. i opet je odigrao ukupno 150 utakmica za prvi tim od 1985-1991...jedan je od rijetkih igrača koji je prošao sve reprezentativne selekcije one države, samo nije debitovao za A tim, znači bio je super igrač.astra1922 je napisao/la:deste rodeni kakav je tufek kao trener.znam da vas je vodio.imali fajde od njega
kao trener ne znam, pošto još stiče iskustva.
@dime
hvala ti na ispravci....
kada govorite o stadionu, po meni Veležu bi trebao jedan pristojan stadion koji bi ubuduće primao oko 10.000 ljudi, ne previše glomazan, jer je skupo održavanje takvog stadion, znate komunalije i sl., ali bi takav stadion bio funkcionalan za naše prilike, i na tome se trenutno i radi...
hvala ti na ispravci....
kada govorite o stadionu, po meni Veležu bi trebao jedan pristojan stadion koji bi ubuduće primao oko 10.000 ljudi, ne previše glomazan, jer je skupo održavanje takvog stadion, znate komunalije i sl., ali bi takav stadion bio funkcionalan za naše prilike, i na tome se trenutno i radi...
Vidim danas Perica Ivetic hoda po gradu, ili je samo u prolazu ili...zna li neko nesto vise?
nedostaje mu mostarskog sunca... 
Došo da popije fuka na mostarskom suncu 
Navijacka tribina iza gola je bezveze, trebala bih se i onda popraviti. Doduse, nije ni ravna sa igralistom.HzSM je napisao/la:Vrapcici su sto puta uredjeniji i bolji od Bijelog Brijega.Ja sam imao priliku biti i na jednom i na drugom stadionu,obici klupske prostorije,svlacionice i stvarno su Vrapcici daleko iznad.Razumijem da je stadion manji,mnogo laksi za odrzavati,ali ono sto sam vidio Pod BB je ravno katastrofi.Stolice jedino sto valja,svlacionice propale,zidovi oronuli.Tribina na kojoj su smjesteni Ultrasi zarasla u travu i korov,atletska staza ispucala,travnjak je na nivou livade.Jedino zbog cega je vrijedniji je povrsina i broj objekata jer imaju iznad svlacionica i stanove gdje smjestaju igrace sa strane.Tribine na onom stadionu ne vrijede nicemu.Vrapcici su mali i skromni,ali su svlacionice i prostorije renovirane i sasvim pristojne.Travnjak je za stepenicu bolji,tribine su u boljem stanju.Jedino sto je potrebno,po meni su nove stolice i da se onaj dio tribine gdje je loza(mislim da je loza)natkrije.To bi valjda bilo dovoljno da bude jedan prikladan stadion.U BB je potrebno veliko ulaganje jer se treba obnoviti sve od pocetka do kraja.Ne sumnjam da ce se Vrapcici akobogda u skorijoj buducnosti i adapirati za igranje utakmica u Europi jer po prvi put nakon dugo godina imate upravu koja radi dobar posao.Sve najbolje vam zelim!
https://maps.google.ca/maps/myplaces?vp ... 2378800026" onclick="window.open(this.href);return false;
Uglavnom se slazem sa tobom. Hvala na zeljama a i neka je vama sa srecom.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Arhitekta bio pijan kad je ovo planirao.Pirke je napisao/la:Navijacka tribina iza gola je bezveze, trebala bih se i onda popraviti. Doduse, nije ni ravna sa igralistom.HzSM je napisao/la:Vrapcici su sto puta uredjeniji i bolji od Bijelog Brijega.Ja sam imao priliku biti i na jednom i na drugom stadionu,obici klupske prostorije,svlacionice i stvarno su Vrapcici daleko iznad.Razumijem da je stadion manji,mnogo laksi za odrzavati,ali ono sto sam vidio Pod BB je ravno katastrofi.Stolice jedino sto valja,svlacionice propale,zidovi oronuli.Tribina na kojoj su smjesteni Ultrasi zarasla u travu i korov,atletska staza ispucala,travnjak je na nivou livade.Jedino zbog cega je vrijedniji je povrsina i broj objekata jer imaju iznad svlacionica i stanove gdje smjestaju igrace sa strane.Tribine na onom stadionu ne vrijede nicemu.Vrapcici su mali i skromni,ali su svlacionice i prostorije renovirane i sasvim pristojne.Travnjak je za stepenicu bolji,tribine su u boljem stanju.Jedino sto je potrebno,po meni su nove stolice i da se onaj dio tribine gdje je loza(mislim da je loza)natkrije.To bi valjda bilo dovoljno da bude jedan prikladan stadion.U BB je potrebno veliko ulaganje jer se treba obnoviti sve od pocetka do kraja.Ne sumnjam da ce se Vrapcici akobogda u skorijoj buducnosti i adapirati za igranje utakmica u Europi jer po prvi put nakon dugo godina imate upravu koja radi dobar posao.Sve najbolje vam zelim!
https://maps.google.ca/maps/myplaces?vp ... 2378800026" onclick="window.open(this.href);return false;
Uglavnom se slazem sa tobom. Hvala na zeljama a i neka je vama sa srecom.
I uopste vam Purovic nije dosao ...
Ma hajdeaS_Roma je napisao/la:I uopste vam Purovic nije dosao ...
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Danas je trebala past odluka. Nezna se jos nista. Od 15 jan se potpisuju ugovoriaS_Roma je napisao/la:I uopste vam Purovic nije dosao ...
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Dobro bi vam bilo da dodje, al tesko valaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Danas je trebala past odluka. Nezna se jos nista. Od 15 jan se potpisuju ugovoriaS_Roma je napisao/la:I uopste vam Purovic nije dosao ...
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma uzet cemo Komazeca ako ovaj ne dodjeaS_Roma je napisao/la:Dobro bi vam bilo da dodje, al tesko valaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Danas je trebala past odluka. Nezna se jos nista. Od 15 jan se potpisuju ugovoriaS_Roma je napisao/la:I uopste vam Purovic nije dosao ...
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
lafomamone
- Kontakt:
Bolji vam je Mahir
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma konto sam na Arijana Komazeca da trenira kosarkase Veleza. Sta se primas ko levatlafomamone je napisao/la:Bolji vam je Mahir
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
lafomamone
- Kontakt:
Haha joj ova ti je bila pravo pusta:-D
@pastrmka: evo ti objašnjenje...NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nisam upoznat sa tim pravnim osnovama za dodjeljivanje para od strane uefe ali ako je tako onda bi se to moglo izvesti. Po meni su prioritet wc-i. Brato nasisamo se one pivurine i onda svi ispod tribine uriniramoAlemC85 je napisao/la:jeste Pastrmko, danas će se znati za Purketa.
nego mi pade na pamet jedna stvar. Pošto je Velež dobio na korištenje stadion u Vrapčićima na 40 godina, odmah se otvaraju mogućnosti za ulaganje u isti. Naime, kako je poznato UEFA je tražila od klub, ako žele novac za uređenje stadiona, treba im garancija za stadion tj. vlasništvo nad istim da bi se znalo kome taj novac ide. Ako bude pameti, mogli bi se izgraditi neki poslovni prostori, i iznajmljivati, i da od toga Velež ubire ubuduće novce. Ne bi bilo loše.neko ce koleru fasovat ili ograjisat
![]()
![]()
Brate sta ovo przi u Mostaruhajmo na Neretvu
ODLUKA GRADSKOG VIJEĆA OD VELIKOG ZNAČAJA ZA VELEŽ
Gradsko vijeće Mostara na svojoj današnjoj sjednici donijelo je odluku o dodjeljivanju na korištenje stadiona u Vrapčićima sa svim pratećim sadržajima, bez nadoknade, na period od 40 godina Fudbalskom klubu „Velež“ Mostar.
Ovom odlukom Gradskog vijeća, za čije donošenje je zahtjev Fudbalski klub „Velež“ Mostar podnio prije nekoliko mjeseci, stvaraju se preduslovi za administrativno uređenje postojećih objekata, kao i izgradnju novih, kako bi se upotpunosti dobila puna planirana funkcija, a to je kamp FK „Velež“ u Vrapčićima.
Obzirom da se prema Pravilniku o licenciranju klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH, kao osnovni uslov za ispunjavanje infrastrukturnog kriterija, traži da klub u svom vlasništvu ili u zakupu ima stadion i pomoćni teren, ova odluka je i ključna za mogućnost dodjele licence, pa samim tim i igranje domaćih utakmica našeg kluba u Vrapčićima.
Do danas, FK Velež je imao ugovor na korištenje cca. 8.000 m², koji je istekao i po sili zakona se produžavao, sve do trenutka u kojem administrativno tijelo Grada može prekinuti ugovor, jer je formalno bio potpisan samo na godinu dana. Tih 8.000 m² ustvari je bila samo travnata površina terena na kojem su se igrale utakmice. Obzirom da su izgrađene tri tribine, a započeta je i izgradnja pomoćnog terena sa prilazom, potrebno je bilo pravno regulisati i ove objekte.
Ova odluka pored pravnog regulisanja postojećih objekata, stvorila je preduslove da se iskoristi mogućnost apliciranja kod UEFA-e za dobijanje pomoći pri izgradnji terena sa vještačkom travom. Naime, prema propisima UEFA-e, svaki klub koji ima uredno poslovanje je dobio licencu za UEFA-ina takmičenja i ima mogućnost apliciranja projekta krovnoj kući fudbala za sufinansiranje nekog kapitalnog objekta na stadionu.
Naš klub je već pripremio projektnu dokumentaciju za vještačku travu, ali se čekao sam dokument koji je obavezan uz priloženi projekat, a odnosi se na vlasništvo ili pravo korištenja nad nekretninom na duži vremenski rok, obzirom da UEFA ne poznaje instutut zemljišta bez titulara vlasnika odnosno zakonskog korisnika, a na kojoj će se realizovati projekat za koji se aplicira.
fkvelez.ba
ovo je to pastrmak...
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Hvala aleme care ;)idemo kukat uefi odmah

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
pa ne trebaš bukvalno kukati, mada nije na odmet...
jednostavno predaš aplikaciju, ali i papire UEFA-i, za neki od projekata, ali prednost imaju oni klubovi, koji imaju čiste račune i koji imaju papire o pravu korištenja stadiona, i tu Velež ima šansu da uz pomoć UEFA-e dovrši stadion u nekoliko narednih godina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.