Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

let3
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la let3 » 14 jan 2014, 00:22

BranimirStulic je napisao/la:A šta je to Messi? Božanstvo od kojeg niko ne može imati bolju sezonu?
2010. se Messi vidio nije nigdje. Taj isti Sneijder ga je izbacio iz CL, o svjetskom da ne pričamo dokle je Wess dogurao, a dokle Messi..
Te dječije floskule ostavi za sutrašnje prve smjene, bit' ćeš najveći lafac u VII-2.
brate moj, okupaj se ili uzmi abdest kad hoces nešto napisati o Najvecem.

BranimirStulic
Kontakt:

Post Postao/la BranimirStulic » 14 jan 2014, 00:47

Najveći? :lol:

Ja sam odjavljujem odavde, je.bi ga ubiste argumentima, a ovaj me sad provaljuje i ja ispadam glup. :(
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti, kad vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 jan 2014, 01:20

Za tim godine glasaju isključivo fudbaleri, tačnije večina profesionalnih fudbalera. Glupost jest, al' da yebe rak raka ko pamti ko je bio u tom timu prije dvije godine, potpuno nevažan izbor dakle.
RickBlaine je napisao/la: Ne voli nesto Pape Midzeta, jos nijednom nije nominalno za njega glasao.
Nije istina. Prvi put je glasao za Ronalda pa za Messija i sada evo..
Don't hate what you don't understand.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 14 jan 2014, 07:17

slika
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 14 jan 2014, 07:51

Koja komedija je ovaj Ribery. Eto sad jedini on asistira i igra za tim, a svi ostali igraju za sebe. Druze, pomiri se da postoje bolji od tebe. :)

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 14 jan 2014, 09:36

Spominje vjeru tacnije svetu knjigu a spava sa underage prostitukama.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 14 jan 2014, 09:45

Kaunas je napisao/la:slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 09:47

Lippi je napisao/la:Spominje vjeru tacnije svetu knjigu a spava sa underage prostitukama.
Iskreno, slabe su šanse da je to Ribery izjavio. Ja ne vjerujem u to. Znaš i sam da je facebook prepun ovih gluposti, jer se traže isključivo lajkovi. Istina, Ribery jeste i ovakav i onakav, al' fakat ne vjerujem da je ovo izjavio.

Helem, što se tiče Ronalda - zasluženo. Nema se tu šta dodati. Jednostavno, isuviše dominantan prethodne sezone i na individualnom planu mu niko nije parirao. Ribery jeste osvojio sve živo i zbog toga je na kraju i ušao u top3, al' nije mogao ništa više. Da je pokraden - nije. Jer, ovo je individualna nagrada.

Tim sezone je posebna priča. Iskreno, Iniesta, Xavi, Ramos i Alves nemaju šta tražiti, pa možda i Silva koji nije briljirao u 2013. godini. Ja bih umjesto ovih igrača ubacio Alabu, Schweinsteigera, Reusa i Dantea. No, ja se ne pitam ništa, tako da mogu samo ovdje iznijeti svoje mišljenje. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 14 jan 2014, 09:55

ovo nije izjava Riberija 100% sam ubjeđen ovo je još jedna od izmljišljotinja nekih nazovi sportskih novinara

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 jan 2014, 11:09

Ronaldo sasvim zasluženo osvojio ZL. Nosio je Real tokom cijele 2013. i držao ih u igri na svim frontovima. Statistički mnogo bolji od Messija i Riberyja (naravno, ne mislim na osvojene trofeje, nego na individualnu statistiku). Stvarno bi bila velika sramota da nije osvojio nagradu i ove godine.
Monolog je napisao/la:Iskreno, Iniesta, Xavi, Ramos i Alves nemaju šta tražiti, pa možda i Silva koji nije briljirao u 2013. godini. Ja bih umjesto ovih igrača ubacio Alabu, Schweinsteigera, Reusa i Dantea.
Složio bih se s ovim. Real i Barca imaju više od pola tima, a njemački dvojac ih doslovno isprašio u CL (posebna priča je što niti jedan igrač Borussije nije u 11, konkretno Lewandowski i Reus). Neki igrači ni po čemu nisu zaslužili da se nađu u timu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jan 2014, 11:46

Claus je napisao/la:Ronaldo sasvim zasluženo osvojio ZL. Nosio je Real tokom cijele 2013. i držao ih u igri na svim frontovima.

Nosio je Real do ničega.

Messi je bar zasluženo bio u ovom izboru, nosio je Barcelonu do titule prvaka u Primeri.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jan 2014, 12:03

Saurman je napisao/la:
Claus je napisao/la:Ronaldo sasvim zasluženo osvojio ZL. Nosio je Real tokom cijele 2013. i držao ih u igri na svim frontovima.

Nosio je Real do ničega.

Messi je bar zasluženo bio u ovom izboru, nosio je Barcelonu do titule prvaka u Primeri.
Nosio ih do drugog mjesta u Primeri.Fantastican uspjeh , kada znamo da Ronaldo igra sa klocevima :roll:

Lakrdija od takmicenja.Xavi,Alves,Ramos pa i Silva zalutali u ovaj izbor.

Ronaldo se posteno rasplakao iako je u vise navrata tvrdio da mu ova nagrada nije bitna 8-)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jan 2014, 12:08

Johny je napisao/la:
Ronaldo se posteno rasplakao iako je u vise navrata tvrdio da mu ova nagrada nije bitna 8-)
Suza suzu goni,a da prije mjesec dana davao izjave da uopšte neće doći na ceremoniju. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jan 2014, 12:21

Saurman je napisao/la:
Johny je napisao/la:
Suza suzu goni,a da prije mjesec dana davao izjave da uopšte neće doći na ceremoniju. :mrgreen:
Ma hajde ipak je nabio strasnu statistiku u posljednja 2-3 mjeseca.Posebno vazne utakmice su to bile i jaki protivnici.Jos kada vidim da ga ljudi dizu jer je natrpao mrtve Svede :lol:

U toj situaciji se vise treba diviti Ibri jer je sa onim klocevima u ekipi sam parirao sili kao sto je Portugal.

Bilo kako bilo osvojio je nagradu i na tome mu treba cestitati.Uvjeren sam da mu je ovo posljednja nagrada jer samo na ovaj nacin je i mogao osvojiti tj, iskoristiti povredu Messija i minimiziranje Riberya od strane FIFE. :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 jan 2014, 12:38

Ono kad se udruze katalonac i bayernovac , slatko :D
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 14 jan 2014, 12:44

Zasuzio je nagradu.

:mrgreen:
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 jan 2014, 13:38

saurman da ti nactram da je ovo jeebena individualna nagrada? Nisi li ti ono pisao kako Ronaldo ne treba biti ni u top 3? :lol:
Zadnja izmjena: geoxx, dana/u 14 jan 2014, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 jan 2014, 14:06

geoxx je napisao/la:Naravno da nije ostao kratkih rukava. Ti ako mislis da je Sneijder level Messija il' , gluho bilo, bolji od Messija posavjetuj se sa ljekarom ili farmaceutom.
Glavni igrac tima koji je osvojio te godine sve zivo i glavni igrac reprezentacije koja je igrala finale svjetskog? (btw gdje je Messi odveo svoju reprezentaciju i klub te godine? Nemoj mi reci losa mu reprezentacija :lol: :lol: )Zbog takvih mediokriteta koji tako razmisljaju i ovih kapitena i selektora Bhutana, Nikaragve, Burundija, Somalije, Kukovih ostrva itd itd itd nikad najbolji igrac ne uzme nagradu ali zato najpopularniji igrac koji zabije najvise golova uzme nagradu upravo zbog takvih medikoriteta.

Najbolji igrac najbolje ekipe treba da bude najbolji igrac svijeta prosto ko pasulj.

Ovi sto pricaju da je ovo individualna nagrada bravo upravu ste ovo jeste individualna nagrada ali za najboljeg igraca sveukupno a ne najboljeg strijelca i najpopularnijeg na fejsbuku...dakle kad kazete individualna nagrada to ne znaci nagrada za najboljeg strijelca.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jan 2014, 14:19

Rona je odlucio da ce plakati, osvojio ili ne osvojio ovu nagradu. :mrgreen:
Na njegove suze smo svi vec postali imuni tako da ovo nije nista cudno. Dogodine slijede suze u Lisabonu. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 jan 2014, 14:34

BigBigBang je napisao/la:
geoxx je napisao/la:Naravno da nije ostao kratkih rukava. Ti ako mislis da je Sneijder level Messija il' , gluho bilo, bolji od Messija posavjetuj se sa ljekarom ili farmaceutom.
Glavni igrac tima koji je osvojio te godine sve zivo i glavni igrac reprezentacije koja je igrala finale svjetskog? (btw gdje je Messi odveo svoju reprezentaciju i klub te godine? Nemoj mi reci losa mu reprezentacija :lol: :lol: )Zbog takvih mediokriteta koji tako razmisljaju i ovih kapitena i selektora Bhutana, Nikaragve, Burundija, Somalije, Kukovih ostrva itd itd itd nikad najbolji igrac ne uzme nagradu ali zato najpopularniji igrac koji zabije najvise golova uzme nagradu upravo zbog takvih medikoriteta.

Najbolji igrac najbolje ekipe treba da bude najbolji igrac svijeta prosto ko pasulj.

Ovi sto pricaju da je ovo individualna nagrada bravo upravu ste ovo jeste individualna nagrada ali za najboljeg igraca sveukupno a ne najboljeg strijelca i najpopularnijeg na fejsbuku...dakle kad kazete individualna nagrada to ne znaci nagrada za najboljeg strijelca.
Messi je najbolji igrac svih vremena i u doba kad igra najbolji nogomet zivota ti bi nagradu dao Sneijderu koji individualno nije ni blizu Messiju al' je bio glavni igrac tima koji je osvojio sve ? Nigdje veze.
Nagradu dobiva najbolji igrac , jednostavno, ne najbolji igrac najboljeg tima, nego najbolji igrac. Ove godine ista situacija , Ribery jeste osvojio sve i bio glavni igrac al' na individualnom nivou nije bio bolji od Ronalda.
100 puta ponovljeno , sve je u individualnom perfomansu. Ja vjerujem da Ribery nije osvojio Ligu prvaka , da ne bi usao u top3. Ostavi timske uspjehe po strani. Bayern je u svakom pogledu jaca ekipa od Reala , bolja atmosfera, bolji igraci na skoro svim pozicijama, mnogo mnogo bolja forma igraca , dovoljno je reci najbolji Bayern u historiji. Dakle , Ribery je imao x puta bolje izglede da uzme sve trofeje nego Ronaldo. I taj faktor nikako ne moze određivati najboljeg na svijetu.
Uostalom , ti ako mislis da je Ribery INDIVIDUALNO bio bolji od Ronalda, navedi svoje argumente i to je to.
Statisticki mu pogotovo ne moze nista , druga je stvar sto kobasicari stavljaju statistike u kojima Ribery dominira u tacnim pasovima, procentu istih, clearences koji veze nemaju sa igracem koji je ofanzivno orijentisan

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.