Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 jan 2014, 22:34

factory reset i vozi

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 14 jan 2014, 11:36

QUARESMA 18<<< je napisao/la:volis customizaciju, ja bas ne bih isao na HTC One onda, sta ja znam, nekako su mi komplikovani za to, dobro ako imas iskustva s njima i zivaca naravno

sto se toga tice, Samsung na kraju opet izgleda najlaksi za te stvari

sad cekati MWC pa da vidimo nove igracke, ali nazalost nista nece biti sto se vec ne zna
vjerovatno 2k displayi, snapdragon 805 procesor, 420 adreno gpu, i to je otprilike to, kao i obicno, baterija je zanemarena, ali opet dobro po porizvodjace posto su ogromni telefoni dobro prihvaceni od mase, pa im je lakse onda ubaciti neku veliku bateriju

najvise me interesuje windows phone 9, bice tu dosta promjena a i snjime ce biti konacno popravite stvari, kao i za sound managment, mada ce ovo vec biti djelimicno ispravljeno u 8.1 update
file manager ce konacno biti tu, a i nadam se konacno implementaciji nekih osnovnih stvari u os, kao sto je app folder recimo, kad mi zatreba ubaciti par aplikacija u folder da ne moram skidati aplikaciju za to
i naravno, da poprave vise ovaj glupi multitasking, ne znam kako se uopste usudjuju zvati ovo multitaskingom, lijepi symbian

ima mnogo toga ali vidjecemo, najavljuju i sasvim drugi interfejs za wp9, govore da ce ici putem androida, ali kako izbacuju sad leakane slike nekih nokinih uredjaja vidim i softverske odnosno on.screen tipke, sto nikako ne volim
Symbian defintivno najkompletniji OS za mobitele... ali sto se tice multitaskinga niko ne moze ni prismrditi MeeGo-u...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 14 jan 2014, 12:20

kod MeeGo i Symbiana je isti multitasking

prica mi kolega kad ide na put,, koristi 808pw, pokrene navigaciju na telefonu a muzika radi u pozadini, i muzika se stisa kad navigacija se aktivira da kaze gdje treba skrenuti, zatim ponovo nastavi

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 14 jan 2014, 12:41

Kod Meega je bolji vjeruj, koristio sam i Meego prije , kao i Symbian, a i sada nosam Symbian nokiu 603 i sto se tice Meega, i njegovog multitaskinga, same logicnosti i intuitivnosti samo OS, nema daljem, jos trebam li napominjat da je Meego kompatibilan sa androidom, pa je raja stavljala dual boot na N9etke...pozz

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 14 jan 2014, 13:04

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ja ako bih se odlucio na kupovinu S4 uzeo bih samo zbog Google Edition oficijelnog roma ni zbog cega vise
to ima i HTC One, ali blaga prednost od mene ide za Samsung zbog upravo gore sto sam naveo zbog lakse instalacije custom roma

meni je customizacija dosadila, sad gledam da mi je sto "cistiji" telefon

na svoj galaxy s plus nabacio kit kat, smanjio dpi mislim na 203, u startu uklonio neke aplikacije koje mi uopste ne trebaju, i apollo sam izbrisao, stavio shuttle+(preporuka od mene svakako za taj muzicki player) i preko titanum backupa postavio taj muzicki player kao sistemsku aplikaciju

bloatware ne mogu organski podnijeti, i za 4 godine star telefon jako dobro radi, jos kad developeri izbace upeglaniji custom rom od kitkat bice jos bolje a i ovako radi dobro, nisam jos neki custom kernel nabacio, testiram ga malo na stocku, osjeti sa malo da baterija nije bas nesto, ali nista novo, svakako ide navecer na punjac tako da mi to i ne igra neku ulogu

meni su ovi dosadili OS.ovi, volio bih da se Jollam Tizen probiju, malo svjezine da unesu
Al' smarate sa ovim ROMima :mrgreen:

HTC One posjedujem malo manje od pola godine , pokvarilo mi se na nesto na ploci i sad kako sam skont'o cekam da novi dobijem 8-)

Inace telefon je cista 10ka ... Slikanje nocu je baš baš daleko ispred konkurencije.
U nocnim klubovima fotografija sa blicom je perfekcija , bez mane.
Sto se mene tice s4 ne moze da se poredi sa HTC One.
Radi mi sve kao i na s4oki ,a imam bolju kameri i bolji izgled.
Prednost s4-ke je taj ROM o cemu ja pojma nemam nit sam kad koristio.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2014, 13:09

S4 ima realno bolju kameru. HTC-ova prednost ima jedino pod losim osvijetljenjem, a sad, ne znam za tebe, al ja vecinu svojih slika pravim po danu ili u dobrim svjetlosnim uvjetima.
No, to svakako nije faktor koji je odlucio.
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 14 jan 2014, 14:20

bangara je napisao/la:Kod Meega je bolji vjeruj, koristio sam i Meego prije , kao i Symbian, a i sada nosam Symbian nokiu 603 i sto se tice Meega, i njegovog multitaskinga, same logicnosti i intuitivnosti samo OS, nema daljem, jos trebam li napominjat da je Meego kompatibilan sa androidom, pa je raja stavljala dual boot na N9etke...pozz
nisam imao priliku isprobati licno N9 nazalost, ali cim budem imao pare uzecu ga, a pogledaj i prvi stranicu ove teme :)

steta sto je propao takav uredjaj i os, mada ima jako dobru podrsku od communitya, skontaj da za njega izlaze neke aplikacije koje su tamo neki developeri napravili, pa aplikacija wazzap koja mjenja whatsap i jos neke

uglavnom, lijep os, odlicno radi, sve u svemu odlican desetka, zamisli danas jednu N9 s aktualnim hardwerom i MeeGo os.om

ali Elop je odlucio svoje

evo sad najavljuju S5, Xperia Z2 i ostali, 2K rezolucija display, mislim ono, pitam se dokle ce ici s tim glupostima, i 1080p je sasvim dovoljan ali eto, ipak je marketing taj koji prodaje uredjaj a ne kvaliteta

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 jan 2014, 16:45

Ima li aplikacija preko koje mogu mjenjati programe preko mobitela na tvu,tj. da ga pretvorim u daljinski i šta mi treba.
Mobitel mi je samsung galaxy s duos.
Keep walking.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 14 jan 2014, 16:48

Je li smart tv ?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 jan 2014, 18:21

Ne znam točno,kad dođem kući.
Ali drug mi ima mobilni,galaxy s 4,i njemu kao dođe neki app na mobitelu,ja mislim da se zove watch on,i sa tom aplikacijom može pretvoriti mobitel u daljinski na svakom tv-u,bio on starije ili novije generacije.
Keep walking.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 14 jan 2014, 18:36

Pa mora ti mobitel imati IR namjenjen za to. Dzaba app bez hardwarea.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 14 jan 2014, 18:51

Uradio sam factory reset na ovom svom HTC-u , i sad kad se spojim na wifi , nece da mi otvori nijednu stranicu , samo stoji , ko da se nisam spojio na wifi ? znal ko kako da se toga rijesim ? :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jan 2014, 21:10

http://shop.vodafone.co.uk/shop/mobile- ... black-payg

Ima li neko iskustva sa ovim mobitelom? Hoce mi cura da uzme ovaj telefon, ako neko ima iskustva sa njim, ili ako ga poznaje neka javi. Nesto mi je pravo jeftin za 300 KM odprilike, nov, a ima Android, 5MP kameru itd, malo mi je sumnjiv, a i citao sam da je ima slabu bateriju i rezoluciju..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 14 jan 2014, 21:23

Ima malo RAM-a, danas je 1 GB minimum za korištenje mobitela bez problema, a više je naravno i bolje :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

suradnik
Kontakt:

Post Postao/la suradnik » 14 jan 2014, 22:09

dajte nekih zabavnih igara za android, nemojte neke zahtjevne previše jer mobitel je stariji malo, može i neki dobar kviz, al na našem jeziku

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 jan 2014, 22:11

suradnik je napisao/la:dajte nekih zabavnih igara za android, nemojte neke zahtjevne previše jer mobitel je stariji malo, može i neki dobar kviz, al na našem jeziku
Milioner

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 14 jan 2014, 22:40

Osmosmerka takođe, isti su developeri :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 jan 2014, 01:01

joj osmosmerka kad se u skoli zadam, pa cas mi prodje u 5 minuta :lol: ne znam da li smo igrali istu osmosmerku, ali ja koju sam igrao, postavio da bude 15x15 i jos brojevi, pa se ti onda snalazi :lol:

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 16 jan 2014, 11:55

Je li neko uzimao sta polovno u univerzalno ?
NO PYRO NO PARTY

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 16 jan 2014, 16:13

anonimni je napisao/la:Ima malo RAM-a, danas je 1 GB minimum za korištenje mobitela bez problema, a više je naravno i bolje :mrgreen:
kod mene tablet ima 512 MB a pokreće 4.2.2 Jelly Bean. Zamisli patnje drug, instaliraš li 5-6 app..kreće se k'o voz po livadi
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.