Ja tvrdim da je to sve do kluba u kojem igrac igra, i kad debituje za repku ako je iz slabijeg kluba (bez obzira sto je solidan igrac) unaprijed je osudjen na pljuvanje kako god da odigra. Dok kad igrac iz nekog boljeg tima debituje i odigra katastrofa komentari su tipa "treba mu vremena", "uzmimo u obzir da debituje", "pojacanje" itd.Virtu4l je napisao/la:Čega deset? Oni imaju mišljenje i prije nego što ga spomeneš.Sabinho je napisao/la:Nemoj tako jarane, oni za deset minuta donesu procjenu o igracu.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- legenda reala
- Kontakt:
Pa naravno, kako će neki levat igrati u dobrom klubu, nikako

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
legenda reala je napisao/la:Pa naravno, kako će neki levat igrati u dobrom klubu, nikako![]()

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dobro, unazad deset godina onda Petar Jelic zvani Batistuta predje direkt u stabilnog Bundesligasa, Mustafa Kucukovic ala Kerlon dade koji gol za Hamburg odmah bolji i od Ronalda, Senijad Ibricic od velikog kluba do borbe za opstanak u Turskoj da ne nabrajam dalje jbg.
Evo ja cu sad pitati ko je 2005. npr govorio da je Dzeko koji igra u Zelji talentovaniji od Medunjanina koji je tad bio clan Alkmaara (treceg tima u Holandiji)? Sad Dzeko u jednom od najjacih evropskih timova a Medunjanin grebe rukama i nogama za opstanak u Turskoj (ne govorim nista lose o Haretu samo usporedba) ? Ali da je sd takva situacija, da Susic zovne igraca Zelje a ne Alkmaara popljuvali bi i Papeta i igraca Zelje.
Salatić danas zabio gol u pripremnoj utakmici svog kluba, Sead Hajrović čini mi se nije nastupao.
RŠD Velež
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Kuko je napisao/la: *eba nas i Kolasinac tad, pa? Znamo svi otislo se u Njemacku, obavio se face to face razgovor, i epilog je? Daj mi neki dokaz da se isto uradilo i sa Seferovicem, ima li neka Papetova izjava, ili bilo koga iz saveza iz koje jasno mozemo vidjeti da Seferovic nije imao ni u planu igrati za nas. Ili je tebi dovoljno to sto Pape kaze logicno je da igra za Svicarsku? Meni nije, i tu se ocigledno razilazimo.
Zadnja recenica – jesi bukvalac.
"To je veliki problem koji se u budućnosti ne bi trebao dešavati. Trebamo puno ranije razmišljati o tim stvarima i ne treba uvijek kriviti igrače. Ne smijemo se dovoditi u situaciju da se pojavimo tek kad neka reprezentacija pozove nekog igrača. Pored Seferovića i Hajrovića ima još naših igrača koje trebamo pratiti u drugim zemljama", kaže Elvir BolićDobar prijatelj s Halilovicem, zna sigurno koliko se radilo, ne prica u prazno.
Previse si fokusiran na medije i njihove izjave. Neiznosi se takvo nesto u javnost, to se radi sa strane. Bili ni stvarno neprofesionalno ici u javnost sa izjavama.
To da prije trebamo pratiti igrace i pokusati ih dovesti kod nas je sasvim normalno. Postaje naravno normalno za tu djecu igraju tamo gdje su prosli sve kategorije - neodgovara to ni meni ali tko je nazalost (tako da Susic sa svojom izjavom jeste provociro, ali imo je i pravo i poslo je jednu vrstu kritike na vrata saveza da dovode tu djecu ranije - znam sad ce te me napasti da Susic nemisli toliko daleko, ali sve mi se vise cini da on to radi ali ovi sto odma napadaju zapravo to dalje razmisljanje i nerade - ali meni je to svejedno, mislite sta hocete).
Naravno treba biti u mladjim kategorijama i igraca iz nase lige, da bi djeca imala perspektivu i da se mogli razvijati dalje (nasu ligu ali i igraci sami). Tu trebaju treneri mladjih lategorija sinhronisirati tim. Naravno nisu samo igraci krivi, krivica je na sve strane (to sam i uvjek reko). Dosad smo cekali uvjek zdravo za gotovo (tu se slazem sa vecinom kritika) ali vrijeme je da pocnemo malo ranije privoditi tu djecu kao sto je se izgleda krenulo da radi zadnje vrijeme.
Djelomicno se slazem sa tobom. Ne moraju govoriti unaprijed koga planiraju vrbovati. To bi bilo ludo i vec na startu bi bilo dovedena u opasnost citava akcija, Ali bilo bi profesionalno nakon sto zavrse posao reci, pokusali smo dovesti te, te i te igrace. to i to smo uradili da ih privolimo da igraju za nas, toliko i toliko smo imali sastanaka sa svakim igracom, i u konacnici ti i ti su pristali da igraju za nas, a ti i ti su nas odbili. Tako bi oprali sebe i pokazali da se radi u savezu. Tada im raja nebi imala sta prigovoriti, jer bi imali sve crno na bijelo.A sve dok sute i cuvaju to za sebe, raja ima pravo sumnjati u njihov rad odnosno neradMaksuzBaksuz je napisao/la:Kuko je napisao/la: *eba nas i Kolasinac tad, pa? Znamo svi otislo se u Njemacku, obavio se face to face razgovor, i epilog je? Daj mi neki dokaz da se isto uradilo i sa Seferovicem, ima li neka Papetova izjava, ili bilo koga iz saveza iz koje jasno mozemo vidjeti da Seferovic nije imao ni u planu igrati za nas. Ili je tebi dovoljno to sto Pape kaze logicno je da igra za Svicarsku? Meni nije, i tu se ocigledno razilazimo.
Zadnja recenica – jesi bukvalac.
"To je veliki problem koji se u budućnosti ne bi trebao dešavati. Trebamo puno ranije razmišljati o tim stvarima i ne treba uvijek kriviti igrače. Ne smijemo se dovoditi u situaciju da se pojavimo tek kad neka reprezentacija pozove nekog igrača. Pored Seferovića i Hajrovića ima još naših igrača koje trebamo pratiti u drugim zemljama", kaže Elvir BolićDobar prijatelj s Halilovicem, zna sigurno koliko se radilo, ne prica u prazno.
Previse si fokusiran na medije i njihove izjave. Neiznosi se takvo nesto u javnost, to se radi sa strane. Bili ni stvarno neprofesionalno ici u javnost sa izjavama.
To da prije trebamo pratiti igrace i pokusati ih dovesti kod nas je sasvim normalno. Postaje naravno normalno za tu djecu igraju tamo gdje su prosli sve kategorije - neodgovara to ni meni ali tko je nazalost (tako da Susic sa svojom izjavom jeste provociro, ali imo je i pravo i poslo je jednu vrstu kritike na vrata saveza da dovode tu djecu ranije - znam sad ce te me napasti da Susic nemisli toliko daleko, ali sve mi se vise cini da on to radi ali ovi sto odma napadaju zapravo to dalje razmisljanje i nerade - ali meni je to svejedno, mislite sta hocete).
Naravno treba biti u mladjim kategorijama i igraca iz nase lige, da bi djeca imala perspektivu i da se mogli razvijati dalje (nasu ligu ali i igraci sami). Tu trebaju treneri mladjih lategorija sinhronisirati tim. Naravno nisu samo igraci krivi, krivica je na sve strane (to sam i uvjek reko). Dosad smo cekali uvjek zdravo za gotovo (tu se slazem sa vecinom kritika) ali vrijeme je da pocnemo malo ranije privoditi tu djecu kao sto je se izgleda krenulo da radi zadnje vrijeme.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
@MaksuzBaksuz
Sve ti je lijepo @Tmovac objasnio, na taj nacin razmisljam. Uzmimo primjer igraca „x“, ne ocekujem da Pape a niti ovi savezi sad sve detalje otkrivaju, vec da im izjave oko tih igraca idu cisto u smjeru podstreka da zaigraju za nas. A kad se situacija rijesi, i kad bude definitivno da ne moze igrati za nas, tad ocekujem detalje razgovora, kakvo je razmisljanje mali imao itd. Danas toga nema, i zato ja imam pravo da vjerujem da se sa igracem „x“ i nije obavio konkretan razgovor. Ti vjerujes da jest ili mozes razmisljati na neki treci nacin, totalno nebitno. Poenta je da nijedan nemamo konkretnu informaciju, i to je ono na cemu ja insistiram. A to nije mudro slovo, zar ne?
Sve ti je lijepo @Tmovac objasnio, na taj nacin razmisljam. Uzmimo primjer igraca „x“, ne ocekujem da Pape a niti ovi savezi sad sve detalje otkrivaju, vec da im izjave oko tih igraca idu cisto u smjeru podstreka da zaigraju za nas. A kad se situacija rijesi, i kad bude definitivno da ne moze igrati za nas, tad ocekujem detalje razgovora, kakvo je razmisljanje mali imao itd. Danas toga nema, i zato ja imam pravo da vjerujem da se sa igracem „x“ i nije obavio konkretan razgovor. Ti vjerujes da jest ili mozes razmisljati na neki treci nacin, totalno nebitno. Poenta je da nijedan nemamo konkretnu informaciju, i to je ono na cemu ja insistiram. A to nije mudro slovo, zar ne?
Ne baš.....raja bi i dalje sumnjala jer je nekim to jednostavno u prirodi.....mislim ti možeš sumnjati da se razgovaralo sa Seferovićem, ja recimo ne sumnjam.....oni kažu razgovarali smo sa Seferovićem, a ti onda kažeš , e a jesu li pravi ljudi razgovarali, oni kažu razgovarali Sušić i Begić, a ti onda kažeš..e, a šta su mu obećali...i tako to....TMovac je napisao/la:
. Tada im raja nebi imala sta prigovoriti, jer bi imali sve crno na bijelo.A sve dok sute i cuvaju to za sebe, raja ima pravo sumnjati u njihov rad odnosno nerad
mislim, nekim ljudima nikad nije dovoljno, ko hoće biti pozitivan bit će, ko neće neće.....imaš stotinu razloga da vjeruješ da Savez radi na pridobijanju igrača.......Kolašinac, Hajrović, Bičakčić.....al ti pronađeš jedan razlog, Seferović, da kažeš ne rade ništa....
Ljudi u savezu bi trebali da nastave da rade svoj posao, i da se ne obaziru na priče naroda.....sve dok ima rezultata--
P.S
ovo ti je pežorativno,nisam mislio konkretno na tebe nego na taj način razmišljanja....ovo ja čisto preventivno
@giannini
Izvlačiš riječi iz konteksta! Nikada nisam rekao da treba da postane reprezentativac, samo da mu se pruži prilika u barem 2 prijateljske utakmice pa da vidi stručni štab i cjelokupna BiH javnost da li zaslužuje da bude među 23 ili ne. Ali neće ga pozvati jer ovi iz F(N)S BiH očekuju novac. Takođe sam ranije po forumima i komentarima (možda si i ti pisao slično) pisao da se pozove Zukanović i Bičakčić (još prošle sezone kad je blistao u Cvajti). I šta se desilo, Pape je pomenute zvao tek kad bi se neko od startera povredio. Posle povrede Pandže i Vranješa, Zukanović je odigrao nekoliko utakmica odlično. Posle njegove povrede zvao je Bičakčića koji nam je (sa Hajrovićem kojeg smo jedva preoteli Hicfildu) donio pobjedu u najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama (ne omalovažavam dvomeč sa Grcima koji je bio bitniji, ali sa Slovacima se igralo kasnije). A šta je falilo da ima spremne zamene, zamisli da je morao da igra sa Šunjićem koji, uz svo poštovanje, jako tanak. Takođe sam pisao da drugi golman reprezentacije mora biti Jasmin Burić koji je branio standardno u Lehu iz Poznanja, ali nije dobio šansu kao i Edin Cocalić. Sad ih više niko i ne pominje jer je Burić teško povređen (čak mu upitan i nastavak karijere), a na mijestu Cocalića se pojavio Kolašinac. Ali Fejzić da se pozove pre Burića je takođe van svake pameti.
Sad još da se pozabavim formacijom koju mislim da će Pape izvesti protiv Argentine, a vjerovatno i u nastavku turnira. Uigraće 4-5-1 sistem koji se danas u savremenom fudbalu najviše forsira. Mislim da će Medunjanina i Salihovića staviti na CM, Pjanića desno, Lulića lijevo, Misimovića na OM, a Džeku samog u špic tako da će igrati
bez klasičnog DM pa mu onda Salatić i ne treba. Povešće Zahirovića koji će sedeti na klupi, možda i Rahimića koji će ulaziti ako bude trebalo zatvoriti utakmicu. Samo smatram da se nećemo moći nositi sa velikim reprezentacijama ako mu u početnoj postavi budu Misimović, Džeko i Ibišević, a ne bude imao nazad pravog DM koji će trčati za sve njih. Možda je baš taj tip Salatić i Pape bi morao da ga proba!
Izvlačiš riječi iz konteksta! Nikada nisam rekao da treba da postane reprezentativac, samo da mu se pruži prilika u barem 2 prijateljske utakmice pa da vidi stručni štab i cjelokupna BiH javnost da li zaslužuje da bude među 23 ili ne. Ali neće ga pozvati jer ovi iz F(N)S BiH očekuju novac. Takođe sam ranije po forumima i komentarima (možda si i ti pisao slično) pisao da se pozove Zukanović i Bičakčić (još prošle sezone kad je blistao u Cvajti). I šta se desilo, Pape je pomenute zvao tek kad bi se neko od startera povredio. Posle povrede Pandže i Vranješa, Zukanović je odigrao nekoliko utakmica odlično. Posle njegove povrede zvao je Bičakčića koji nam je (sa Hajrovićem kojeg smo jedva preoteli Hicfildu) donio pobjedu u najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama (ne omalovažavam dvomeč sa Grcima koji je bio bitniji, ali sa Slovacima se igralo kasnije). A šta je falilo da ima spremne zamene, zamisli da je morao da igra sa Šunjićem koji, uz svo poštovanje, jako tanak. Takođe sam pisao da drugi golman reprezentacije mora biti Jasmin Burić koji je branio standardno u Lehu iz Poznanja, ali nije dobio šansu kao i Edin Cocalić. Sad ih više niko i ne pominje jer je Burić teško povređen (čak mu upitan i nastavak karijere), a na mijestu Cocalića se pojavio Kolašinac. Ali Fejzić da se pozove pre Burića je takođe van svake pameti.
Sad još da se pozabavim formacijom koju mislim da će Pape izvesti protiv Argentine, a vjerovatno i u nastavku turnira. Uigraće 4-5-1 sistem koji se danas u savremenom fudbalu najviše forsira. Mislim da će Medunjanina i Salihovića staviti na CM, Pjanića desno, Lulića lijevo, Misimovića na OM, a Džeku samog u špic tako da će igrati
bez klasičnog DM pa mu onda Salatić i ne treba. Povešće Zahirovića koji će sedeti na klupi, možda i Rahimića koji će ulaziti ako bude trebalo zatvoriti utakmicu. Samo smatram da se nećemo moći nositi sa velikim reprezentacijama ako mu u početnoj postavi budu Misimović, Džeko i Ibišević, a ne bude imao nazad pravog DM koji će trčati za sve njih. Možda je baš taj tip Salatić i Pape bi morao da ga proba!
- Goalgetter
- Kontakt:
Prcic usao u igru u 64' minuti protiv Lyona. Zaista dobar igrac, sto pokazuje i protiv Lyona. Uvijek zna sta ce loptom, imao je i par jako finih driblinga.
Nadam se iskreno kad ovi moroni ispanu iz Lige, da ce naci neki stabilan klub u Ligue1, u kojem ce se moci dalje razvijati.
Nadam se iskreno kad ovi moroni ispanu iz Lige, da ce naci neki stabilan klub u Ligue1, u kojem ce se moci dalje razvijati.
- Rockefeller
- Kontakt:
Kad pomisliš kakav je igrač danski bombarder i onda ga uporediš sa ovim imenima koje bi oni u reprezentaciju, pa ybte Bendtner je za njih i Pele i Maradona i Krojf u jednom.Virtu4l je napisao/la:legenda reala je napisao/la:Pa naravno, kako će neki levat igrati u dobrom klubu, nikako![]()
- Principatus
- Kontakt:
Ma da covjece, koja imena ljudi hoce u repku, smijesno....posebno kad pomislim na onog anonimusa Tinu-bambinu, babinog sina iz Hajduka.Rockefeller je napisao/la:Kad pomisliš kakav je igrač danski bombarder i onda ga uporediš sa ovim imenima koje bi oni u reprezentaciju
Ah, ne pa on ce zapravo stvarno u repku...

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Previse si, zapravo svi smo previse radoznali. Danas je vrijeme doslo da se sve zeli i hoce znati, mediji nas ubijaju s (polu)inormacijama. Kao sto vec neko prije mene pomenu, nebi ljudi ni tad bili zdovoljni, trazi li bi vise detalja. Uostalom nebi ni objavljivanje bilo pozitivno radi linca tih igraca koju nisu htjeli da igraju za nas. Poslje linca drugi igraci bi bili puno rezervisani i nebi se razgovori mogli voditi tako lahko. Sve bi to komplikovalo. Evo uzmi primjer Hrvata ili Srba, pa i oni nejavljaju javno sta su sve probali uraditi. Samo se cuje kad neki igrac odjednom se odluci da igra za njih. Tako ti je danas i (djelimicno) kod nas (nije uvjek bilo nit je sad jos uvjek to na novou - jer su informacije iz saveza curile vani i novinari pravili neke price od tih poluinformacija).TMovac je napisao/la: bilo bi profesionalno nakon sto zavrse posao reci, pokusali smo dovesti te, te i te igrace. to i to smo uradili da ih privolimo da igraju za nas, toliko i toliko smo imali sastanaka sa svakim igracom, i u konacnici ti i ti su pristali da igraju za nas, a ti i ti su nas odbili. Tako bi oprali sebe i pokazali da se radi u savezu. Tada im raja nebi imala sta prigovoriti, jer bi imali sve crno na bijelo.A sve dok sute i cuvaju to za sebe, raja ima pravo sumnjati u njihov rad odnosno nerad
Druze nije to nikakva prevelika radoznalost. Savez nije privatna svojina. Mene ne interesuju gluposti poput koliko je Dzeko puta gu.zio Amru ovaj mjesec, da li je uopste guzio, ne interesuje me gdje je ovaj bio na odmoru, gdje je onaj bio na odmoru. Ali me interesuje recimo koliko Dzeko igra, ako ne igra, zasto ne igra... Kakav ba linc? Koga briga za linc? Pa ne vrbujemo igrace koji zive u Bosni i Hercegovini, pa da se oni nesto boje da nece smjeti izaci u carsiju ako izadje u javnost da su odbili igrati za BiH, jer zele igrati za neku drugu repku. Mi vrbujemo igrace koji zive van BiH. Onima od njih koji ne osjecaju BiH svojom domovinom i koji ne zele igrati za BiH, oni vjerojatno nece nikada ni dolaziti u BiH. I sta mislis da li ce ih onda biti briga o tom lincu??? da li bi tebe bilo briga sta misle o tebi u tamo nekoj zemlji koju uzgred neces nikada posjetiti. Dok oni koji pristanu igrati za nas smatrace se herojima.idolima nacije. Tako da ce to biti u jednu ruku dodatni motiv onima koji se neckaju da li da igraju za nas.MaksuzBaksuz je napisao/la:Previse si, zapravo svi smo previse radoznali. Danas je vrijeme doslo da se sve zeli i hoce znati, mediji nas ubijaju s (polu)inormacijama. Kao sto vec neko prije mene pomenu, nebi ljudi ni tad bili zdovoljni, trazi li bi vise detalja. Uostalom nebi ni objavljivanje bilo pozitivno radi linca tih igraca koju nisu htjeli da igraju za nas. Poslje linca drugi igraci bi bili puno rezervisani i nebi se razgovori mogli voditi tako lahko. Sve bi to komplikovalo. Evo uzmi primjer Hrvata ili Srba, pa i oni nejavljaju javno sta su sve probali uraditi. Samo se cuje kad neki igrac odjednom se odluci da igra za njih. Tako ti je danas i (djelimicno) kod nas (nije uvjek bilo nit je sad jos uvjek to na novou - jer su informacije iz saveza curile vani i novinari pravili neke price od tih poluinformacija).TMovac je napisao/la: bilo bi profesionalno nakon sto zavrse posao reci, pokusali smo dovesti te, te i te igrace. to i to smo uradili da ih privolimo da igraju za nas, toliko i toliko smo imali sastanaka sa svakim igracom, i u konacnici ti i ti su pristali da igraju za nas, a ti i ti su nas odbili. Tako bi oprali sebe i pokazali da se radi u savezu. Tada im raja nebi imala sta prigovoriti, jer bi imali sve crno na bijelo.A sve dok sute i cuvaju to za sebe, raja ima pravo sumnjati u njihov rad odnosno nerad
Sto se tice susjednih saveza, ne znam da li se sjecas da je Hrvatski savez prije par godina izjavio da su sve ucinili sto je u njihovoj moci da Sertic i Cvitanic igraju za njih i da su ih obojica odbila. I oni su time skinuli sa sebe breme krivice. Sertic se kako znamo u medjuvremenu predomislio kada je vidjeo da ga pjetlici ne hebu ni 1 posto.I ovi ga opet prihvatise jer znaju da ce im ako vec ne donijeti kvalitet onda barem pojacati konkurenciju.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
atajiću drugo poluvrijeme galatasaray-celtic.
Odlazi Safete.
-
TakozvaniDijasporac
- Kontakt:
ELDIN HADZIC nakon povrede misica u decembru danas uso pocetkom drugog poluvremena u porazu svoje ekipe protiv drugog tima Barselone.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sanjin Prcic - Cijena na transfermarktu mu porasla sa 200.000 € na 750.000 €.
Realno, zaslužio je i još više, pa makar okruglo milion €. Sunzu došao iz Konga i odmah mu cijena skočila na milion €. Ali dobro, vrijediće Sanjin ubrzo par miliona ako Bog da.
Šta je sa Krunićem? On je trebao u Gent, pisalo se da je skoro završen transfer. Šta je sad?
Šta je sa Krunićem? On je trebao u Gent, pisalo se da je skoro završen transfer. Šta je sad?
DRUG NEBI TI PUNCA
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot], RacioEmocionalan i 12 gostiju.