Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

samosarajvo
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la samosarajvo » 14 jan 2014, 12:28

Za prvi set iako nije mjerodavan zbog Tomikove povrede mogu reci sljedece
Rafin servis kad bi ga ubacio je bio odlican, veliki procenat je osvojio.Imao sam osjecaj da je mogao koji više ubaciti ali taj podatak nisu prikazali.
Forehand je bio dosta dobar, bh za razliku od finala sa Monfilsom je malo stekao...I u par navrata mi se cinio bezvoljan malo, valjda zbog vrućine ali on kao broj 1 bi uvijek trebao igrati u vecernjem terminu, to mu je sreca kolko tolko.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jan 2014, 18:11

Imperija iz Danblejna krenula silovito po jedan od dva slama koja mu nedostaju!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 jan 2014, 18:21

Virtu4l je napisao/la:Imperija iz Danblejna krenula silovito po jedan od dva slama koja mu nedostaju!
On sam ne vjeruje u to, čitao sam izjavu u kojoj je rekao da je još uvijek daleko od osvajanja Grand Slamova (izgleda da je platio danak povredi). Ipak, čini mi se da situacija nije toliko strašna kolikom je on prikazuje, no Andy najbolje zna za šta je spreman.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jan 2014, 18:53

Klasična kurtoazija. Nego se ti prešaltaj na pravog igrača, ovaj tvoj svakako ide na pecanje krajem ove godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 jan 2014, 23:09

Virtu4l je napisao/la:Imperija iz Danblejna krenula silovito po jedan od dva slama koja mu nedostaju!
Ukoliko nekim slucajem osvoji AO, RG nece nikada. ;)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Aleksa9
Kontakt:

Post Postao/la Aleksa9 » 14 jan 2014, 23:16

Veoma duhovite analize, a ni strucnosti ne manjka. Sjajno zaista.

http://www.avangarda.in/forum/viewtopic ... 75#p761675

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2014, 02:04

bodi123 je napisao/la:Ukoliko nekim slucajem osvoji AO, RG nece nikada. ;)
Kad se sjetim da je na ovom forumu preovladavalo mišljenje da nikad neće osvojiti GS, to što kažeš uzimam s' rezervom.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 jan 2014, 11:07

Virtu4l je napisao/la: Kad se sjetim da je na ovom forumu preovladavalo mišljenje da nikad neće osvojiti GS, to što kažeš uzimam s' rezervom.
RG nece nikada. ;)
Isuvise je slab na sljaci, a jedina mu je nada da se desi brodolom favorita+da u zrebu ne bude Nadala i Djokovica. 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jan 2014, 11:27

Ma ni ja mu ne dajem šansu da će osvojiti RG. Sad, nisam mu vala davao ni za WB -> isključivo zbog tog mentaliteta gubitnika (recimo), koji ga je pratio do te sezone. Nije nikad bila problem igra (dobro, ne može se reći nikad), već činjenica da se vazda u najvažnijim mečevima nije vidio. Kao da se i sam pitao "šta ću ja ovdje".

Nego, odgledao sam 2 meča. Uživao sam u meču između Robreda i Benneteaua. Kakav forehand iz trka je ubacio Robredo da vrati break u četvrtom setu. :shock: Nevjerovatno. Stvarno su nam priuštili dobar meč. I, drago mi je što je Robredo prošao dalje (ovog Benneteaua ne mogu ni s kajmakom).

Dobar (ili sam ja kroz polusan to gledao, pa mi je tako izgledalo) meč su igrali i Dolgopolov - Chardy. Istina, išao je uporedo sa gorenavedenim, pa sam ovaj malo gledao. No, bilo je dobrih poena. Na tom meču mi se i učinilo da je podloga brža negoli uistinu jeste. Opet, moguće da je to i zbog sna, tako da...

Žao mi je što je Gulbis ispao. :oops: Al' eto, haman mu se nije igralo. :lol:

Jah, da ne zaboravim kako je Gasquet u tri seta prošao nezgodnog Davydenka. Nisam gledao taj meč, bio sam u svijetu snova. :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 jan 2014, 11:43

Poslije pobjede nad Federerom u finalu Olimpijskih igara, znao sam da je pitanje vremena kada će Andy osvojiti Wimbledon. Jednostavno, on više nema pravog konkurenta na travi. Đoković to nije, koliko god bio u dobroj formi, Federer se oprostio od top tenisa, a Nadal pogotovo više nema šanse da mu pomrsi račune. Ako ništa, na domaćem terenu će uvijek biti favorit i sve će zavisi od njega.

Što se tiče AO i RG, teško je reći da li će osvojiti oba turnira. Australian Open mislim da hoće, može to Andy, a i podloga mu vala odgovara. Do sada je 3x zaustavljan u finalu, sada je vrijeme da on zaustavlja. Ipak, mislim da će pričekati još jednu sezonu. Ove ćemo vjerovatno gledati još jedan okršaj gladijatora. ;)

Roland Garros ne vjerujem da može osvojiti. Jedan Ferrer ga je izbacio prije par sezona, Del Potro bi mu isto bio veliki problem, napaljeni Tsonga također, dok je za Đokovića i Nadala suvišno govoriti. Za osvajanje French Opena mora se poklopiti dosta stvari, a to nije baš realno očekivati.

Mene više kopka hoće li on ikad postati No.1 :?: To bi se teoretski moglo postići bez RG-a, ali bez čitave sezone na šljaci!? Teško, vrlo teško. Šteta bi bilo da takav igrač nikad ne bude na vrhu ljestvice. Lendl ga pod hitno mora naučiti kako osvajati turnire na zemljanim podlogama. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 jan 2014, 12:32

endi marej ne može dobiti dva sljakera u nizu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2014, 12:43

Da, ali stvarno je zanimljivo kako jedan vrhunski defanzivac kao Endi ne može da uradi ništa na šljaci.
Voli te tvoje Sarajevo.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 jan 2014, 12:51

Jel to moze neko racionalno objasnit ? al fakat

Murray koji moze danonocno vracat lopticu u teren iz svih uglova , fantasticno pokriva teren i drzi kontrolu ritma
a neki nedostaci poput drugog servisa i manjka brzine u winerima se najmanje vide na zemlji

i bas na zemlji je daleko najgori ..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 jan 2014, 13:05

pa prije bi trebao biti šljaker nego travar, ali on očito nije klasičan čovjek... npr siguran sam da bi mogao dobiti đokovića pa čak i nadala na sljaci, ali odmah bi izgubio od monaka ili ferera i to onako lako...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 jan 2014, 16:09

Loše se kreće na šljaci, dotrčava sitnim korakom umjesto da kliže prema loptici. Samim tim više griješi i ne predstavlja onog Andyja koji "vraća sve" kao na drugim podlogama. Druga stvar, to "vraćanje svega" na šljaci je prilično devalvirano jer mnogi teniseri vraćaju puno toga na šljaci što ne mogu na ostalim podlogama. I treće, njegove kontre nisu učinkovite radi toga što je podloga spora, niko ne ide naprijed i to prebacivanje loptice koliko god se činilo da pogoduje Andyju - ne pogoduje, jer to nisu brze izmjene gdje on može ispoljiti kvalitet nego spore koje odgovaraju šljakerima i radi čega će on zbog tankih živaca i lošeg dotrčavanja do loptice uvijek biti u deficitu.

On ne osjeti šljaku kao prirodnu podlogu, u Britaniji je to podloga na kojoj niko živ ne uči da igra, a nije pomog'o ni boravak u Barceloni. Zato mora raditi na tome.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jan 2014, 16:16

Federer nisi više interesantan od kad se Džumi plasirao na AO :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jan 2014, 16:20

Virtu4l je napisao/la:Da, ali stvarno je zanimljivo kako jedan vrhunski defanzivac kao Endi ne može da uradi ništa na šljaci.
Nek' posjeti Manacor na par dana-dijeli Rafo besplatne casove :D

P.S. Hajd promijeni Clopp u Klopp...bode u oci ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2014, 16:29

adnan24 je napisao/la:P.S. Hajd promijeni Clopp u Klopp...bode u oci ;)
Ma, kopirao sa goal.com, nisu valjda i u tome pogriješili :lol: evo, mijenjam
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 jan 2014, 17:12

Raul_64 je napisao/la:Jel to moze neko racionalno objasnit ? al fakat

Murray koji moze danonocno vracat lopticu u teren iz svih uglova , fantasticno pokriva teren i drzi kontrolu ritma
a neki nedostaci poput drugog servisa i manjka brzine u winerima se najmanje vide na zemlji

i bas na zemlji je daleko najgori ..
Fazon je u tome što Andy lomi protivnike tako što maksimalno umrtvljuje igru (i sam ne shvatam zašto jedan igrač, nevjerovatnih ofanzivnih kapaciteta, to uopće radi), a šljaka je sama po sebi spora ("mrtva") podloga i na njoj nema efekta igrati na taj način. Dalje, njegova brzina upravo dolazi do izražaja na bržim podlogama (trava i hard), gdje protivnici nisu u stanju pratiti njegov tempo i vraćati sve što on vraća. Na šljaci je već drukčija situacija pa tu veći broj igrača može postati svojevrsni zid i vraćati sve živo. Što se tiče defanzivnih udaraca, tu dolazimo do podebljanog. Dakle, ako je podloga spora, samim ti moraš udarit' lopticu jače da bi onemogućio protivnika da je stigne i zabio winner (pogledati pod Nadal i topspin). Zar ne :?: Tako da tvoja tvrdnja ipak pada u vodu. Suština je da ofanzivni igrači loše prolaze na zemlji, a Andy, koji se i odlično brani, ipak na šljaci mora igrati protiv specijalista za tu podlogu koji to rade jednako dobro kao i on, čak i bolje od njega. Još jedna bitna stvar je da slice na šljaci ne pomaže, a znamo da to i nije slučaj na (brzom) HC-u i travi pogotovo, gdje Murray osvaja trofeje.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jan 2014, 19:29

Ima nekoliko razloga zbog cega Murray tesko da moze uraditi sta na RG i opcenito sljaci.
Prvi je Murrayeva uzasna kretnja na sljaci, on uopce ne klize kada dodje do bliskog susreta sa loptom, nego jednostavno zaustavlja se kao na betonu, i proklizaje, sto proishodi gubitkom ravnoteze u udarcu.
Obratite paznju kako se krece Nadal recimo, kao najbolji primjer sljakera, on u svakom udarcu u momentu kada udara loptu vec pocinje da se zaustavlja klizanjem, tako da kada je udari, nakon milisekunde je spreman da promjeni pravac kretanja i trci na drugu stranu, dok Andy proklizaje i gubi poprilican dio vremena.
Drugi razlog je Andyev mentalitet i poznata nestrpljivost, sto se na sljaci najvise uocava, jer kada naletite na jedno Ferrera koji kao zid samo vraca i vraca i vraca i ne pomislja da udari ofanzivan udarac, Murray u takvim situacijama gubi najcesce prvi kontrolu i pokusaje sa rizicnim udarcima, sto u vecini slucajeva ne donosi rezultat protiv jacih tenisera.
I treci razlog je prevelika i jaka konkurencija, jer recimo od prvih 10 igraca na svijetu trenutno, recimo jedino Berdih kojem apsolutno ne odgovara sljaka i ne voli ju, i vec pomalo otpisani Federer su igraci protiv kojih Murray bi trebao 'lahko' pobjedjivati, dok preostalih 7 igraca, od njih 5(Ferrera,Delpa,Tsonge,Wawrinke i Gaskea) Murray apsolutno ima problema, i nikada nije apsolutni favorit, nego su uvjek sanse oko 50-50 a naravno protiv Noleta i Rafe je uvjek autsajder, sto na drugim podlogama itekako ne vazi, recimo samo na WB Murray je najjaci i apsolutni favorit je, isto vazi i za ostale podloge HC.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.