FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

BranimirStulic
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la BranimirStulic » 13 jan 2014, 23:31

Do večeras sam isključivog krivca tražio u Mazzariju. Večeras su mi Jonhatan, Nagatomo, Kuzmanović i ostatak kreme pokazali i dokazali da Mazzari ništa kriv nije. Dobro, možda jeste za **** formaciju, al' to je drugi par cipela. Ovo je najgori Inter otkako ga pratim. Pa ovo je nečuvano ovako loše igrati protiv "strašnog" Chieva. Mi zasnivamo igru po desnoj strani sa retardiranim Jonhatanom, igračem koji ne bi imao mjesta u današnjem Željezničaru.
Šanse stvoriti na utakmici može samo Inter. Milito je ušao u 60-oj minuti i imao je 2 dodira sa loptom, oba neuspješna. Ricky i Kova jedini smiju i znaju dati rizičan pas koji izbacuje komplet odbranu (Kova je to 1-2 uradio), ostatak vraća Campagnaru da on organizuje akciju. Boktejebo.
Čestitam Chievu na zasluženom bodu i maestralnom branjenu tokom čitave tekme, možda Mazzari nauči nešto iz odbrane letećih magaraca.

P.S. naje.bem se sudijama više majke u pi.čku, ono sočno, baš bošnjački ono krkanski. Nogama u pič.ku sve, za onaj ofsajd.

Penal nije bio, niti smo ga zaslužili, budimo realni.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti, kad vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 13 jan 2014, 23:39

sve do jednog otkaz uruciti pa zasta igraju ****** :evil: :twisted:
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 14 jan 2014, 00:11

Realno,,,,5.6...pozicija je maksimum ove ekipe,,,,beze se nervirate.

BranimirStulic
Kontakt:

Post Postao/la BranimirStulic » 14 jan 2014, 00:49

farukzidane je napisao/la:Realno,,,,5.6...pozicija je maksimum ove ekipe,,,,beze se nervirate.
Zaista imam kurcobolju za tvojim mišljenjem. Ne ide mi u glavu koliko moraš biti iskompleksiran da iz dana u dan komentarišeš tim za koji ne navijaš.
Hvala ti što si podjelio svoje mišljenje sa nama, odjavi se sa ove teme molim te.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti, kad vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 jan 2014, 00:54

Ma nema igraca jednostavno ,inter je prvi klub inostarni koji simaptisem od tekme u LP sa man utd,kad su igrali zamorano i ostali.Odgovrno tvrdim da je ovo najgora ekipa intera od tada do danas koja je igrala.Pa haj nekom laiku i povrsnom poznavocu fudbala spomenite igrace intera eo ruka desna ako budu culi za bar toricu.

1.SVAKA cast palaciu i militu ali ne moze se igrati obzbilno a da ti napad ima 150 godina,radije guraj icardia i ovog blofi.. pa makar svaku igzubili ,ali oni bar imaju sansu da se razvije

2.vezni redi 0 poena izuzev kovacica,alvarez van forme,kuzmanovic ako je ikad bio potencijal ekipe sto je inter onda sam i ja bar za ajaxa

3.odbrana ocaj,klasaicni mada nikad nam to nije bilo najjace oruzje medjutim kad je ovako los napad e onda je to ogroman problem.Ja nez ko onog dzonatana drzi u timu bas sam ga pratio veceras fraer je od 25 min od kad sam brojo pa do kraja tacno 21 put vratio loptu nazad sa nekih 30tak metara od protivnickog gola,a to sto nije proso ni sudiju veceras je vec posebna prica

4.ima sigurno i macari krivice ,jer bez obizra ko igra ovakvo kijevo se moralo pobijedtiti

na kraju da kazem ,nama fale pojacanja fale nam bar ti svjetska igraca.Realno ti igraci se mogu dovest samo treba malo novca i zelje da se pokaze za napredovanjem.Kasnije uz te tri zvijezde ,i par ovih mladih kovacica,ikardia,juana i jos mozda par graditi tim i dovoditi igrace u zavistosni od potrebe.Jednotavno jos jednom ponaljvam svaka cast i placaiu i ovom mladom marokancu alzircu sta je vec,ali to nisu igraci dosljedni intera niti igraci koji se mogu smatrati pojacanjima.
=\_1921_/=

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 14 jan 2014, 02:39

Pa j.ebem im vise majku u zdupi! Unistili su me! Jos ne mogu da se smirim kako treba. Onde nema 2 igraca koji vrijede. I tacno mi je zao onog Mazzarija. Covjek treba sa retardiranim igracima da igra godinu dana. Pa kad vidis onog Jonathana kako sam sebe izbacuje iz ravnoteze kad treba primit loptu tacno covjeku dodje samo da zaplace.
Za onu japansku karikaturu vise ne znam sta da kazem. Samo zelim da ode,nek ide Real, dabogda on bio najbolji lijevi bek na svijetu,samo da ga ja ne gledam. O onog Campagnaru sam imao do sad fino misljenje,al trcat 50 puta u utakmici u desni cosak pored brazilskog klauna i argentinskog pokusaja Kaka-a mi ne ide u glavu za covjeka od 33 godine. Nemam rijeci. J.ebeni napad se mora gradit sa 5 dodavanja medju stoperima i to svako unazad u odnosu na igraca. Katastrofa! Katastrofa!!! Da su veceras na bokovima bili Donati i M'baye smijem se zaklet da bi 100 puta bolje odigrali ovih pokusaja fudbalera.
Ne pamtim kad sam na terenu gledao manje timskog duha u Interu. Ne znam sta da kazem osim da u ovoj ekipi osim Kovacica i ,mozda,Palacia (iako je i on bio ka.rina veceras) niko ne vrijedi ni pisljiva boba.
Al ovdje prvo treba Branca da leti. Previse je ovo promasaja. "Previse" je preblaga rijec.
P.S. @ faruktacchinardi, shvatili smo koliko si ishandren Interom u mozak, al previse si naporan. Kontas?
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 14 jan 2014, 02:51

hoćete Hernanesa ako prodate Guarina, a? :D e neće da može :D al', 17 milki i prodat' će ga Lotito, ebem mu sve :D tako se i nadam da nećete prodat' Guarina, a i ako prodate, da ne dirate Hernanesa :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 jan 2014, 10:50

Eto sad ni Palacio ne valja.Previse se u krajnost ide.

Elki
Kontakt:

Post Postao/la Elki » 14 jan 2014, 11:23

Mojne na palacia please,nije on kriv sto je sam u napadu i sto mu nezna niko dati loptu kako treba,ljudi moji nije puno do igraca koliko nas umlati ovaj mazari s formacijom,pa promijeni je vise majku mu vidis da ne ide.
I mrtvi žive za ŽELJU! 1921..TM87..

Forza Željo..forza Inter..!!!!WILD!!!!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 jan 2014, 12:17

[youtube][/youtube]

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 14 jan 2014, 13:23

Kiksevi se nizu, igra ni za qrca, na trzistu mirno ko nikad, pusy na klupi ne smije nesto promjenit da ga yebes, mlado i talentovano se tjera iz kluba a ono od cega nikakve koristi nemamo od ljeta(ako i sad ikakve imamo :? ) "nosi" igru i tako dalje i tako dalje...

Hiljadu puta smo vodili price ide ovako pa desit ce se ova promjena i trazili u svemu optimizam ali Bgm sad smo u nekoj fazi da ne mozes nista ocekivat, kasnimo za korjenitim promjenama evo trecu sezonu i sad kao idu promjene a one se mozda ogledaju u finansijskoj stabilizaciji, na terenu ni trzistu nikakvih znakova da je ovo brod koji zna cilj i put.

Ako je tesko izvest ovakvu ekipu pa da to makar lici na nesto yebat onda nerviranje iz utakmice u utakmicu.

...............................................Handanovic.............................................

J.Zanetti.....................Campagnaro....................J.Jesus..................D'Ambrosio(valjda je nas)

.................................................Taider.................................................
.......................Guarin...................................Kovacic...............................

..................................Alvarez.....................Palacio..................................
..................................................Icardi.................................................

Ako ova ekipa ne bi barem udarala ove levate jbg onda, eto ne trebaju ni pojacanja ako nema para al daj makar izvuci maksimum iz onog sto imamo. ali ne bolje je igrat sa 10 ljudi na svojoj polovici i yebat Fredya jer ne zna igrat poluspica i jer lupa lopte a svaki napad nudi barem 5-6 rjesenja :? , pljuvat Taidera jer je trkac a na terenu organizuje napade, ne valja ni Hugo jer takodjer nema u sebi istancanosti za organizaciju napada a zbog tog doveden :? ma sta fali pljunut i Rodriga, i treba, pa supak sam gore 358 utakmicu i treba da grize, niko mu ne smeta :oops:
Nek nam daju makar ideje kakve i optimizma da vidimo naprijed.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 14 jan 2014, 13:55

Kažu dok malo dijete se ne oprži nikad nece znati razlikovati toplo od hladnog. Mi se pržimo evo vec duzi vremenski period, ali sigurno ce doci i bolji dani jer ne moze zauvijek biti ovako. E tad ce moja radost biti još veća, jer znam kroz šta smo sve prošli na putu do uspjeha. Za Inter je uvijek bilo ludo navijati, uvijek bude uspona i padova.. ali ne pamti se, bar je ne pamtim, ovako los period i da losiji igrači igraju u nama svetom dresu.
Nisu ovi nasi igrači krivi, sta će jadni jer igrali bi i oni bolje da znaju. Mazzarri čovjek fura svoje, jer mozda ni on ne zna drugačije jbg. U svakom slucaju oni su tu, naši su pa kakogod. Trebamo ih podržati. Ja za vrijeme utakmice, a vjerovatno i vi, im izjebem sve po spisku ali kasnije kad se smiris sta ces drugo nego ponovo voljeti nebesko plave. Ja volim Inter, volim sto se mogu radi nečega toliko iznervirati i radovati, volim sto oni mogu probuditi to u meni i voljet cu ih dok sam živ. Idemo pregurati težak period, bit ce bolje MORA biti, jer gore ne može.

Forza Inter, Forza Mazzari, Forza Bran.. šalim se, Branka ti jedi **** ti si idiot.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Scarpini
Kontakt:

Post Postao/la Scarpini » 14 jan 2014, 14:18

Ma koliko se god mi nervrali ne nazire se kraj mazariju i nekim igracima u ekipi...mozda na kraju sezone bude neka cistiona ali sada nista...volio bi eto da dode taj Hernanes barem da nas on pojaca ako ode Guarin..i mozda jos neki igrac malo da nam da ozbiljnosti ...ali dok to ne bude nase ja da podrzavamo kao i ove zadnje 2-3 sezone...i da pisemo ovdje.
JZ: "Now I have something else to do and I do not know if I am good or bad at it but one thing is certain: I always always defend Inter like I have done on the field.”

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 14 jan 2014, 14:36

dopi.... i njemu više

Kako prenosi danasnji Tuttosport Walter Mazzari je primio k znanju nespremnost Thohira da otvori novcanik i kao rjesenje tome je spremio listu od 8 igraca koji su na prodaju ali poslije cije bi prodaje treballo da stignu pojacanja. Na listi su se nasli: Mudingayi , Kuzmanović , Pereira , Wallace , Belfodil i Olsen i svi ce biti prodati za podizanje Interove platezne moci a ako je potrebno i vise od toga listi se dodaju i Ranochija i Guarin. Ali poslije toga Inter mora da kupuje.

(Preuzeto sa FC INTER Transfer Market)

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 14 jan 2014, 14:49

Koliko je ozbiljan clanak odmah vidis kad je na listi Wallace koji nije ni nas igrac, pa da ih neko hoce(osim Belfodila) davno bi ih oni prodali.
A i da hoce, Inter ne zna prodat igraca, odnosno Branca ne zna, ovako samo cekat da im isteknu ugovori a i realno nisu nikakva steta, Mudy dosao skoro za dzabe, Kuzmanovic dzabe.
Pereira ima ocigledno nekih problema u glavi jer ne mozes jbg izgubit talenat preko noci i nakon onakvih partija u Portu doci na ovaj nivo, al ni prvi ni zadnji koji se nije pokazao u Interu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jan 2014, 00:32

Inter fans should not expect major signings, says Thohir.

Ne obećava baš puno ovaj novi vlasnik.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 15 jan 2014, 00:41

Saurman je napisao/la:Inter fans should not expect major signings, says Thohir.

Ja sam prije par dana ostavio post koji govori o ovom covjeku,,,ali niko nevjeruje,,,,kao smijesno im,,zivi bili pa vidjeli .. :D :D :D :D :D :D :D

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 15 jan 2014, 08:13

farukzidane je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Inter fans should not expect major signings, says Thohir.

Ja sam prije par dana ostavio post koji govori o ovom covjeku,,,ali niko nevjeruje,,,,kao smijesno im,,zivi bili pa vidjeli .. :D :D :D :D :D :D :D
Bez minimalno 10 smajlija niko te ne shvata ozbiljno ;)

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 15 jan 2014, 11:09

GAZZETTA - MAZZARRI PRAVI PROMJENE U FORMACIJI

Walter Mazzarri mijenja Inter, barem na taktičkoj razini.Nakon što je koristio 3-5-1-1 od početka sezone, nakon utakmice protiv Chieva, je uvidio da mora nešto mijenjati, a nova formacija bi trebala biti
3-4-2-1 ( ili 3 -4-1-2 ili 3-4-3 u skladu s kretanjem Alvareza i Kovačića ).

slika

Daj Bože :roll:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 jan 2014, 11:14

Mike Whittaker explains how Mazzarri needs to change for the good of Inter
8 January 2014

Following Mondays 1-0 defeat away to Lazio which saw Inter drop to 6th place behind Hellas Verona, Walter Mazzarri's Inter are starting to see murmurs of unrest from the Nerazzurri faithful. Understandably, we all want to see our beloved team succeed and at least be considered challengers for the title, but we must also be realistic. Inter are a team in the midst of a rebuild at a time where the club itself is trying to find financial stability to secure a healthy future. In short, we are not going to see an all conquering Nerazzurri team for some time yet, and this is a reality us fans have to accept for now, and I do believe Inter are on track for what they should achieve this season.

slika

Despite being realistic about what I believe Inter can achieve this season (I'm expecting them to qualify for the Europa League) and also about the players we can realistically afford (Just because Inter have a very rich owner doesn't mean they can go splashing the cash like PSG or Man City) I am starting to become disillusioned with Mazzarri as the clubs coach.

One of the popular discussions between Interisti on Twitter & Facebook since the Lazio defeat has been a comparison between Mazzarri's first 18 league games and Andrea Stramaccioni's last season. Stramaccioni will become a world class coachThis got me thinking about the difference between this seasons Inter and the one we saw in 2012/13. The squads are almost identical, so it is only right to make the comparison between the two coaches.

One of the main points to the argument against Mazzarri's results is that in the 18 matches so far his team has accumulated 31 points, and as I mentioned, sits in 6th position. Stramaccioni on the other hand saw his team in 3rd place with 35 points by the 18th game last season. What people are failing to realise is that Serie A is much stronger this year, and Stramaccioni's 35 points would only see his Inter side in a slightly better position of 5th in this seasons table.

slika

In that time Stramaccioni may have won more games than Mazzarri (11 compared to 8), but he also lost more (5 losses out of 18, compared to Mazzarri's 3.) During this time the young coach also had the major advantage of having a fully fit and in form Javier Zanetti leading his team on the pitch, something which Mazzarri is not likely to be able to rely on in his team during his reign at the club since 'il Capitano' is still recovering from that horrendous injury and is going to retire in May. So Mazzarri is having to deal with not only the club in a transitional period but also the squad who are getting used to life without the leadership of our great captain on the pitch every game.

On paper the two coaches don't appear to be very different in their results. Up until game week 18 even their goal difference stats are similar with Mazzarri currently boasting a +15 difference compared to Strama's +13 from the same period last season. It has to be said though, that Rodrigo Palacio and Ricky Alvarez should take the majority of the credit for that stat this season.

slika

Do these similarities mean that Inter are destined to finish mid-table again? No, not at all! As I've said earlier I'm confident of a top 5 finish this season, but this doesn't mean I think Mazzarri is a better coach than Strama. Far from it in fact, the only advantage Mazzarri has over Stramaccioni is his experience to deal with situations within the club during this time of restructuring and adapting to the changes brought about by the new owners.

In my opinion, Strama is by far a better tactical coach than Mazzarri, he just needs to build his experience at a lower level than Inter to grow into the world-class coach I believe he is capable of becoming. Just look at the stats I've discussed here, he achieved a similar if not slightly better record than the experienced Mazzarri before he had even acquired his coaching qualification. Does this mean that Massimo Moratti should've stuck with Strama for this season? No I don't think so, he was brought into the job far too early in his career to be able to deal with the pressure of coaching Inter. Will Stramaccioni return to Inter one day? Moratti should've kept him as the Primavera coach for a few years while he gained his qualification and perfected his coaching abilities.

slika

I would however, love to see Stramaccioni return to the Nerazzurri eventually, he is an excellent tactician and I believe he has what it takes to win the Champions league for us one day once his confidence, experience and ability has increased.

So what of our current coach? Personally I feel the recent results are not really surprising, considering the players the club has available, and I can't say I'm overly unhappy with where we stand in the table with all things considered. Mazzarri needs to change tactics Admittedly a few of the draws should've been wins, but Mazzarri and the players can't take all the blame. As we know there have been numerous refereeing decisions that have been dubious to say the least. (Did someone say Penalty? No they didn't and that is a big part of the problem!)

slika

I'm not a big fan of Guarin at the best of times. Yes he's a strong and very physical player which suits a role as a battling central midfielder, perfect for coming off the bench against tougher teams. What he hasn't got is the skill, flair, vision or passing ability to be a playmaker so why Mazzarri insists on starting him every game and allowing him to play in such a vital role is beyond me. His temperament isn't great either as we see week in and week out either when he doesn't like something or if he gets subbed, plus on top of all that he's not even very good in front of goal. Having a powerful shot that only hits the target once in a dozen attempts does not justify playing him in an attacking role.

Playing the Columbian behind the striker becomes even more of a mystery when you consider how fantastically Alvarez performed in that role earlier in the season. Kovacic could be Inter's Pirlo Which of course leads to my biggest frustration of this Mazzarri era - his reluctance to let Mateo Kovačić start games!

Kovačić in my opinion is Inter's biggest prospect and also their most talented player, yet Mazzarri has only started him in six games, preferring instead to bring him on as a substitute once the team is in trouble or struggling to hold onto the ball. I believe if Kovačić was given the starting position in the central midfield constantly, he would make the role his own and quickly become Inter's own Pirlo type player.

slika

Maybe now Ruben Botta is officially an Inter player we may see a change in the dynamics of Mazzarri's team, and hopefully less of Guarin. Though knowing the Inter boss's reluctance to play young players it's possible Botta will have to be happy keeping the bench warm alongside Kovačić.

This brings me neatly onto another issue I have, the amount of players hardly being given a chance to prove their worth to Mazzarri. We have a wealth of good players in our team, ok so I'm under no illusions that we have a world-class squad but with the exception of a few players we do have some talent in our ranks.

Even if Mazzarri is unwilling to change his formation, I would like to see him use more of the players available to him. Players like Kovačić, Mauro Icardi, Ishak Belfodil, Patrick Olsen and Ranocchia just isn't good enoughMarco Andreolli who I refuse to believe can do any worse of a job than Andrea Ranocchia.

Ranocchia is another player who like Guarin I can't see the sense of including in the lineup. His defensive ability is minimal to say the least and without being too harsh to the lad it is fair to say he has been a major factor behind many of this seasons conceded goals, due to his lack of ability to read the game. When he arrived he came with bucket loads of potential but despite all the chances he has received over the seasons he is still yet to prove his critics wrong. As we saw against Milan, our defence is much more secure without the Italian in the ranks.

Its not just the defence that Ranocchia is affecting either, when he's on the pitch Samir Handanovic looks much less confident in the Inter goal and at times even looks uncomfortable. This is a goalkeeper who was being discussed as one of the best in the world when he arrived at Inter.

Some of you may be thinking the point to this article is because I'm ready to see Mazzarri replaced as the Inter coach, but I really don't. He just needs to become a bit more willing to experiment with his tactics and find the right balance for the players he has at his disposal. If he can identify the weak spots I've mentioned in this article then I'm certain this Inter team will become much stronger with minimal changes. Below is the line up I would like to see Mazzarri adopt for the remainder of the season.

slika

Of course the main reason I don't want Mazzarri replaced is because it's time the management Merry-go-round we've seen during the Moratti era cannot continue through this new age, plus the truth of the matter is that I don't think there is a better coach available for the job at this time.
Prilično dobar tekst o stanju u klubu.S nekim detaljima se ne slazem,ali sa poantom da.Svakako pročitati,pisano nakon utakmice protiv Lazia.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []