BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: BiH Tenis
Etalon. Pardon. Znači neko i čita. Super.
Volim ja harmoniku, ali u kafani. Nema mi nista draze nego kititi i drzati muziku za svojim stolom. Ali u kafani.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Lutko moja mi smo pratili Damira, Tomu, Mirzu, Aldina po svakakvim češkim, slovačkim, poljskim, brazilskim i ko zna kakvim vukoyebinama. Tada smo ustajali u 2 ujutro i pratili ih, i opet ćemo. Nije nam potreban nikakav mainstream uspjeh za to.Chapman je napisao/la:Znači nadate se da nećemo pravit nikakav uspjeh dalji u tenisu i da se neće ovdje okupljat po 200-300 ljudi u pola 3 da gleda Dzumhura. Aferim momciluci.![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ocekujem Sasu Popovica na slijedecem mecu Djokovica i da na brzinu odrzi jednu audiciju za zvezde granda.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Lutko moja mi smo pratili Damira, Tomu, Mirzu, Aldina po svakakvim češkim, slovačkim, poljskim, brazilskim i ko zna kakvim vukoyebinama. Tada smo ustajali u 2 ujutro i pratili ih, i opet ćemo. Nije nam potreban nikakav mainstream uspjeh za to.Chapman je napisao/la:Znači nadate se da nećemo pravit nikakav uspjeh dalji u tenisu i da se neće ovdje okupljat po 200-300 ljudi u pola 3 da gleda Dzumhura. Aferim momciluci.![]()

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Titova-Juga
- Kontakt:
Chapman je napisao/la:
Znači nadate se da nećemo pravit nikakav uspjeh dalji u tenisu i da se neće ovdje okupljat po 200-300 ljudi u pola 3 da gleda Dzumhura. Aferim momciluci.![]()
Nego ovo što sinoć nisam gledao neću nikad haman prežalit.Enver i Ernad ubili hljeba mi, ko Salih Brkic sa Vozuce
![]()
![]()
Bez imalo uvrede, bilo bi mi ispod inteligencije odgovarati na ove tvoje tvrdnje.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- RajaSaCiglana
- Kontakt:
Eno ko je mislio da se zezamo, imate na snimku Envera, opis kao sto sam rekao. A covjek koji je svirao harmoniku je Zijo, ali harmonika nije njegova.
Bice i na sljedecoj protiv Berdiha, velika zastava sa ljiljanima na kojoj ce pisati raja sa ciglana.
Ne ocekujem nesto puno u sljedecoj, vazno da se Damir ne obruka, da skupi iskustva, daleko je dogurao, bar mu sad u glavi samo nece biti finansije, hoce mu se isplatiti, hoce ga izac dobro, hoce srediti da ode na turnir, eto bar neka satisfakcija.
U godinama je kad ce mu jaki mecevi odlicno doci. Puno srece momak!
Bice i na sljedecoj protiv Berdiha, velika zastava sa ljiljanima na kojoj ce pisati raja sa ciglana.
Ne ocekujem nesto puno u sljedecoj, vazno da se Damir ne obruka, da skupi iskustva, daleko je dogurao, bar mu sad u glavi samo nece biti finansije, hoce mu se isplatiti, hoce ga izac dobro, hoce srediti da ode na turnir, eto bar neka satisfakcija.
U godinama je kad ce mu jaki mecevi odlicno doci. Puno srece momak!
- RajaSaCiglana
- Kontakt:
I jos jedna stvar, Ernad je na pola meca izasao pricati sa nekom australkom, nije se ni vratio.
Izgleda da je to taj fol. Uslikaj se, podijeli na fejsbuku i furaj dalje.
Izgleda da je to taj fol. Uslikaj se, podijeli na fejsbuku i furaj dalje.
Hehehe, to ti pričam. I onda mi stručnjak kaže da se nadam neuspjehuUnofficialpage je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Lutko moja mi smo pratili Damira, Tomu, Mirzu, Aldina po svakakvim češkim, slovačkim, poljskim, brazilskim i ko zna kakvim vukoyebinama. Tada smo ustajali u 2 ujutro i pratili ih, i opet ćemo. Nije nam potreban nikakav mainstream uspjeh za to.Chapman je napisao/la:Znači nadate se da nećemo pravit nikakav uspjeh dalji u tenisu i da se neće ovdje okupljat po 200-300 ljudi u pola 3 da gleda Dzumhura. Aferim momciluci.![]()
![]()

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Ne mogu procitati sta si napisao, mozes li ponoviti ali malo vecim slovima ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
-
- Kontakt:
Koje sam sinoc bio j.... srece,gubi Damir 2:0 u setovima treci set 3:3 bilo ja gledao sa prijateljem u sobi na laptopu .Mi se raspricali poceli psovat naglas i tako to znas vec kako to ide kad ti neko gubi kad ustade mi treci cimer on spavao poce psovat kaze j.... vas b.. sta se derete ja imam kolokvi sutra mogu li mirno spavat od vas ustane i iskljuci nam modem, i mi budale legnemo reko nema nista od ovoga izgubit ce 3:0 100%.Da je samo 10 minuta kasnije ustao sve bi bilo drugacije
Jutros kad sam ustao i kad sam vidio da je dobio ebo sam ja njemu sve.Rekao sam mu da vidim samo njega da ostane duze od 1 na laptopu

jel ima kakije organizacije za meć ja i jarani mislimo kombijem ići po sela bi snama ali mali nam je kombi a imanas okolo 300 kuća koliko je karta ulaznica
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Niđe veze vam je priča, kakve veze ima što mi nismo gledali Damira kad je igr'o u Kini u 3 ujutro prije godinu dana na Futuresu, mi sad vama smetamo jel jer smo dosli na ovu temu da pišemo tek onda kad se plasirao na AO?
Umjesto da se radujemo svi zajedno zbog historijskog uspjeha, jedni pričaju o primitizmu i seljakluku, drugima smeta što dosta raje ovdje piše i jedva čekaju da oni odu, mislim šta je ovo, koji se qrc dešava s nama?

Umjesto da se radujemo svi zajedno zbog historijskog uspjeha, jedni pričaju o primitizmu i seljakluku, drugima smeta što dosta raje ovdje piše i jedva čekaju da oni odu, mislim šta je ovo, koji se qrc dešava s nama?

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Neka vas, zanimljivije je kad nas je više. Samo kad bi nas ostalo još više i nakon AO.QUARTERBACK je napisao/la:Niđe veze vam je priča, kakve veze ima što mi nismo gledali Damira kad je igr'o u Kini u 3 ujutro prije godinu dana na Futuresu, mi sad vama smetamo jel jer smo dosli na ovu temu da pišemo tek onda kad se plasirao na AO?![]()
Umjesto da se radujemo svi zajedno zbog historijskog uspjeha, jedni pričaju o primitizmu i seljakluku, drugima smeta što dosta raje ovdje piše i jedva čekaju da oni odu, mislim šta je ovo, koji se qrc dešava s nama?![]()

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Za silne prijave koje sam dobio (a nisam reagovao), da odgovorim ovdje:
Nemam namjeru banovati nekoga ko smatra da se u najmanju ruku može razgovarati o suvišnosti harmonike na teniskom terenu. A nemam namjeru takve postove ni brisati.
S druge strane, imam namjeru banovati one koji misle da je OK da vrijeđaju nekoga ko bi harmoniku radije ostavio u kafani.
Nemam namjeru banovati nekoga ko smatra da se u najmanju ruku može razgovarati o suvišnosti harmonike na teniskom terenu. A nemam namjeru takve postove ni brisati.
S druge strane, imam namjeru banovati one koji misle da je OK da vrijeđaju nekoga ko bi harmoniku radije ostavio u kafani.
- Idimidodjimi
- Kontakt:
Evo posto uporedo citam par foruma naidjoh na ovaj jedan osvrt jedno BiH Australca koji je bio na mecu. Obratiti paznju na zadnji pasus gdje covjek fino objasnio SVE vezano za navijanje !!!! Nema dalje....
Sent from my Nokia 3310
Nosen adrenalinom vec zadnjih 10-11 sati, procitah zadnjih 30-tak stranica (ne sve naravno) pa rekoh da samo podijelim radost I zadovoljstvo I ovdje, jer otkako je mec zavrsen samo mi se dijeli radost I zadovoljstvo s nekim.
Sto se tice harmonike, to je preokrenulo sve.
Jasmin (inace fin decko I kolega) je stigao na terene AO oko 12.30 po lokalnom vremenu, I kada sam sa suprotne strane terena vidio da unosi harmoniku, zapitao sam se, kao I mnogi prisutni, "moze l' se I to ovdje"?
Damir je igrao puno losije nego u 1. krugu. Vidi se da je jos uvijek mentalno nezreo I labilan. Odmah u 1. gemu mu je sudac ukrao poen koji je doveo do brejka I nije prestao brondati o tome jednu 3-4 gema. Dodiga je isla serva nemoguce. Damir je mogao rijetko sta vratiti sa ikakvom kvalitetom.
Navijaci su bili odlicni I, za razliku od 1. kola, navijali su vec na zagrijavanju, "slaveci" svaku loptu koja bi zavrsila u Dodigovoj strani mreze.
Brzo je nekako doslo do 2-0 u setovima. Sredinom 2. seta Dodig se zali sucu na pricu tokom poena, koja je ocito dolazila od strane BiH navijaca, jer je Hrvata bilo oko 10-12, na sto BiH navijaci uzvracaju sa: "Gazi,gazi Dodiga", sto nikako nije bilo u redu, ali se kasnije ispostavilo mozda krucijalnim.
Covjek je bio toliko zatecen atmosferom da se tacno vidjelo kako se gubi u 3. setu. Nisam mogao vjerovati da tako iskusan igrac moze tako reagirati. Ali **** ga, ja ne znam ko bi se tu normalno ponasao. HArmonika dere na svakom "change of ends", pjeva se "Cudna jada od Mostara grada" itd...U tom diejlu meca je Damir vec pokazao neku koncantraciju, jer bez obzira sto su to njegovi navijaci, ono je bio zivi cirkus.
Ivan gubi 3. set I zove "medical time-out" za povredu ledja. Cisto ubijanje ritma I kupovanje vremena sa, usput, masazom ledja.
NA pocetku 4. seta Dodig je poveo, cini mi se, 1-0 ali onda trazi opet mto zbog povrede, sada, noge. Posto je ispucao vrijeme za ledja, daje Damiru 2 gema, kako bi dobio jos jedan to. Damir void 2-1 I ima servis. (ovo je dio meca za koji sam, citajuci forum, primjetio da mnogi nisu bili sigurni kako je Damir tako brzo stigao do 2-1. Onda dolazi to "serviranje asova "nepokretnom" Dodigu" za 3-1 itd...
Zelio bih isto reci da je Dodig na jedan hinjski nacin predao mec. NAkon 4-1 krenuo je prema mrezi,jedva hodajuci, I Damir je mislio, a I svi gledaoci (tako je izgledalo) da zeli da se rukuje I preda. Ovaj, medjutim, produzi fino do stolice i sjedne.Sjedne I Damir I onda Dodig nakon 30-tak sekundi prilazi sucu, rukuje se sa njim I onda I Damir ustaje I rukuju se za kraj.
Iako je bilo tako kako je bilo, raja je plakal od srece na sve strane. Neno je bio neutjesiv, a I Damir je jecao u njegovom zagrljaju nekih minut I po'.
Nevjerovatno sretni, odlazimo do 1. bara na toceni hajneken(tada je vec bilo oko 41*).
Valja opet na 42* na tenis u petak, ali sto se mora, nije tesko.
Hvala ti Damire sto nisi odustao poslije 2. seta I sto si slusao ljude koji su vikali "Vidis da ne zna!"
P.S.Ovi sto kazu da se na tenisu ne navija vokalno, nego samo pljesce, ocito nisu nikada gledali AO u zadnjih 20-ak godinaOrganizatori to BAS podrzavaju, ali bez negativnih popratnih stvari naravno.
Sent from my Nokia 3310
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!
Nadam se da smo završili sa glupostima. Kopiraću svoj post sa druge teme, da se malo upoznamo sa Berdychom.
Virtu4l je napisao/la:Kada igra protiv slabije rangiranih protivnika, veoma je teško pričati o njegovim slabostima. Igrač koji udara čisto, ravno, snažno, voli da diktira tempo, bez obzira na visinu (196 cm), odlično se kreće i ima veoma moćan servis, a ni top spin mu nije stran. Ovako na prvu, igrač bez mane. Jedini igrači koji mu totalno ne leže su Đoković i Nadal, protiv njih ima blokadu, psihički i igrački su jači od njega i uvijek ga tjeraju na udarac više, ali kome njih dvojica leže? Apsolutno nikome. Međutim kada mu dođe Murray, ta blokada nestane, vjerovatno se malo više opusti, vjeruje u sebe i redovno ga pobjeđuje. Da, Andyjeve loptice su dosta mekše, gameplan mu se često raspada i onda ga protivnik kao Berdych strijelja. Namjerno sam naveo Nadala, Đokovića i Murraya, jer to je najbolje što defanzivni tenis može ponuditi, obzirom da se i Damirova igra zasniva na defanzivi.
Forhend mu je uz servis najjače oružje, što je normalna karakteristika za svakog udarača. Kažnjava svaku kratku loptu. Ono što bi Damir mogao koristiti protiv njega je klasična odbrana protiv visokih igrača, a to je promjena ritma kad god je to moguće. Jedan od najboljih igrača u ovom segmentu igre je Davydenko, malo koji igrač je bio tako uspješan u konstantnom mijenjanju ritma od njega, a on je svojevremeno bio noćna mora za Berdycha, dok je igrao ozbiljan tenis imao je nevjerovatnih 8-0 protiv Čeha. Međutim Davydenko je ultra brz, udara lopticu veoma rano, u penjanju, igrač je svjetske klase i sve to mu omogućava da bude veoma ubojit i da ne dozvoli protivniku previše vremena da se namjesti za naredni udarac. Što se bekenda tiče, i on je veoma pouzdan, možda nema tu snagu kao forhend, ali generalna je ocjena da je to udarac u koji se Berdcyh može pouzdati.
Znači, treba ga tjerati da što više trči, ali za to je potrebno pogađati uglove i diktirati tempo igre, što je poprilično nemoguće bez dobrog procenta ubačaja prvog servisa. Mentalna snaga je nešto čime se Berdych ne može pohvaliti, ali to dolazi do izražaja kad igra protiv igrača koji su u njegovoj klasi i ne vjerujem da je to karta na koju Damir može igrati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
@Virtual Hvala na ovoj dobroj analizi, realno je da će Damir morati napasti da bi nešto uradio u ovom meču, ili da čeka greške Berdycha i moli Boga da nije Tomašov dan u svakom smislu te rijeci. 

Džumhur: Sigurno je da bih u Hrvatskoj imao bolje uvjete, ali...
Otprilike u isto vrijeme, tada 16-godišnji Džumhur je zapeo za oko vodećim ljudima hrvatskog tenisa. Htjeli su ga pridružiti Dodigu, danas 34. tenisaču svijetu, ali...
"Odbio sam ih. Lijepo sam se zahvalio i rekao da je BiH moja zemlja. Sigurno je da bih u Hrvatskoj imao bolje uvjete, ali od toga nema ništa", otkrio je Džumhur.

Otprilike u isto vrijeme, tada 16-godišnji Džumhur je zapeo za oko vodećim ljudima hrvatskog tenisa. Htjeli su ga pridružiti Dodigu, danas 34. tenisaču svijetu, ali...
"Odbio sam ih. Lijepo sam se zahvalio i rekao da je BiH moja zemlja. Sigurno je da bih u Hrvatskoj imao bolje uvjete, ali od toga nema ništa", otkrio je Džumhur.

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Kakvo bi ludilo bilo da dobije

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.