Damir Džumhur

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Damir Džumhur

Post Postao/la Monolog » 15 jan 2014, 15:35

Pa ne treba skinuti gaće, pobogu. Damir pogotovo. Ja govorim realno kolike su Damirove šanse. Ti ovdje pišeš o (eventualnom) četvrtom setu i to samo na osnovu sunca i temperature :!: O dva sata aktivne igre :!: Ja sam ubijeđen da od toga nema ništa. Berdych je isuviše iskusan, a o kvaliteti da i ne govorim. I on će gledati da što prije završi meč; baš zbog tog sunca i svega.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jan 2014, 15:37

MostaracVelezovac je napisao/la:Od svega najvise mrzim kad se ljudi predaju bez ispaljenog metka.
Po vasem Damiru bi pametnije bilo da ostane u hotelskoj sobi i odmara se pod klimom nego da pokusa pobjediti.

Nidje veze. Mnogi prije njega su pobjedili one "bolje". Nit bi bio prvi nit posljednji.
Je li Berdih favorit? Jeste. Jesu li sanse 1:1,000,000. Nebi bile tolike da ja igram s Berdihom a ne Damir.
Kad je Darcis mogao Rafu dobit prošle godine na Wimbledu, što ne bi mogao i Damir Berdycha? Isto tako Stakhovski je pobjedio Federera na njegovoj najdražoj podlozi.

Hrabro, opušteno igrat pa šta bude.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 jan 2014, 15:40

I treba imat naumu da je ovo Damirov 5 mec u 10 dana ?!
Ako mu je bilo prednost protiv Hajeka i koliko , toliko protiv Dodika , sve vise predstavlja umor.
Jer nit je navikao odigrati ovoliko teskih susreta u kratkom periodu , a pogotovo ne na 3 seta.

A mislim da se ukenjat nece , ukenjao bi se onda prvo kolo protiv Čeha ili na 0:2 protiv Dodika.
Odigrat ce najbolje sto moze , a sto realno tesko da je dovoljno u ovom trenutku za Berdiha.

Sto je svakako potpuno oK , jer se vec nalazi medju 32 najbolja tenisera na prvom GS :idea:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 15 jan 2014, 15:48

Raul_64 je napisao/la:I treba imat naumu da je ovo Damirov 5 mec u 10 dana ?!
Ako mu je bilo prednost protiv Hajeka i koliko , toliko protiv Dodika , sve vise predstavlja umor.
Jer nit je navikao odigrati ovoliko teskih susreta u kratkom periodu , a pogotovo ne na 3 seta.

A mislim da se ukenjat nece , ukenjao bi se onda prvo kolo protiv Čeha ili na 0:2 protiv Dodika.
Odigrat ce najbolje sto moze , a sto realno tesko da je dovoljno u ovom trenutku za Berdiha.

Sto je svakako potpuno oK , jer se vec nalazi medju 32 najbolja tenisera na prvom GS :idea:
"Dodig"... Ta nije politicar iz Republike Srpske...

Gledam koliko je osvojio.

Zaradio je:
$75,000 / $50,000 / $30,000 / $14,400 / $7,200 / $3,600.

Prije ovoga je zaradio odprilike 93,000.

Bodovi...
90 / 45 / 10 / 25 / 16 / 8

Dakle 75 000$ + 90 Bodova.

P.S.
Hvala MVu i UPu za pomoc retardiranom forumasu. :D :D
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 15 jan 2014, 16:35, ukupno mijenjano 4 puta.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jan 2014, 15:48

MostaracVelezovac je napisao/la:...
Je li Berdih favorit? Jeste. Jesu li sanse 1:1,000,000. Nebi bile tolike da ja igram s Berdihom a ne Damir.
:mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jan 2014, 15:54

Pirke je napisao/la:

Zaradio je:
$75,000 + $50,000 + $30,000
+ ono sto je zaradio iz kvalifikacija:
$14,400 + $7,200 + $3,600 = 180, 200$.

Sada trazim bodove...
Zaradio je 75 000 australskih dolara, oko 50 000 € Ne sabiraju se cifre :D

Damir Dzumhur!!!!

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 15 jan 2014, 15:59

Hrvatska logika :lol: :lol:
slika
Grbavica naš je Hram!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2014, 16:08

bavaraccccc je napisao/la:jel zna neko koje su glavne Berdihove slabosti i gdje je Damirova sansa?
Kada igra protiv slabije rangiranih protivnika, veoma je teško pričati o njegovim slabostima. Igrač koji udara čisto, ravno, snažno, voli da diktira tempo, bez obzira na visinu (196 cm), odlično se kreće i ima veoma moćan servis, a ni top spin mu nije stran. Ovako na prvu, igrač bez mane. Jedini igrači koji mu totalno ne leže su Đoković i Nadal, protiv njih ima blokadu, psihički i igrački su jači od njega i uvijek ga tjeraju na udarac više, ali kome njih dvojica leže? Apsolutno nikome. Međutim kada mu dođe Murray, ta blokada nestane, vjerovatno se malo više opusti, vjeruje u sebe i redovno ga pobjeđuje. Da, Andyjeve loptice su dosta mekše, gameplan mu se često raspada i onda ga protivnik kao Berdych strijelja. Namjerno sam naveo Nadala, Đokovića i Murraya, jer to je najbolje što defanzivni tenis može ponuditi, obzirom da se i Damirova igra zasniva na defanzivi.

Forhend mu je uz servis najjače oružje, što je normalna karakteristika za svakog udarača. Kažnjava svaku kratku loptu. Ono što bi Damir mogao koristiti protiv njega je klasična odbrana protiv visokih igrača, a to je promjena ritma kad god je to moguće. Jedan od najboljih igrača u ovom segmentu igre je Davydenko, malo koji igrač je bio tako uspješan u konstantnom mijenjanju ritma od njega, a on je svojevremeno bio noćna mora za Berdycha, dok je igrao ozbiljan tenis imao je nevjerovatnih 8-0 protiv Čeha. Međutim Davydenko je ultra brz, udara lopticu veoma rano, u penjanju, igrač je svjetske klase i sve to mu omogućava da bude veoma ubojit i da ne dozvoli protivniku previše vremena da se namjesti za naredni udarac. Što se bekenda tiče, i on je veoma pouzdan, možda nema tu snagu kao forhend, ali generalna je ocjena da je to udarac u koji se Berdcyh može pouzdati.

Znači, treba ga tjerati da što više trči, ali za to je potrebno pogađati uglove i diktirati tempo igre, što je poprilično nemoguće bez dobrog procenta ubačaja prvog servisa. Mentalna snaga je nešto čime se Berdych ne može pohvaliti, ali to dolazi do izražaja kad igra protiv igrača koji su u njegovoj klasi i ne vjerujem da je to karta na koju Damir može igrati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 15 jan 2014, 16:16

Unofficialpage je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

Zaradio je:
$75,000 + $50,000 + $30,000
+ ono sto je zaradio iz kvalifikacija:
$14,400 + $7,200 + $3,600 = 180, 200$.

Sada trazim bodove...
Zaradio je 75 000 australskih dolara, oko 50 000 € Ne sabiraju se cifre :D
32.............64........128........Q3.........Q2........Q1
$75,000 + $50,000 + $30,000 + $14,400 + $7,200 + $3,600 = 180, 200$
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 jan 2014, 16:19

Pirke nije kumulativno... Nije 3,600 + 7,200 + 14,400 + 30k + 50k + 75k... nego najveca od tih cifara. To jest ona posljednja.

Znaci ne dobivas nagradu za svaki prolaz, nego dobivas onu - 75,000.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jan 2014, 16:20

Ako misliš da je ukupno do sad zaradio na AO 180, 200 $, nije zaradio. Do sad je zaradio 75,000 $ jer se ne sabiraju cifre po kolima, već dobiješ onoliko koliko to kolo vrijedi.
A ako na nešto drugo misliš, onda valjda jest :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 15 jan 2014, 16:28

Unofficialpage je napisao/la:Ako misliš da je ukupno do sad zaradio na AO 180, 200 $, nije zaradio. Do sad je zaradio 75,000 $ jer se ne sabiraju cifre po kolima, već dobiješ onoliko koliko to kolo vrijedi.
Ha, pa yebem ti ESPN onda. :D :lol:

Maj bed!

Eno editovo sam originalni post. :D :lol:
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 15 jan 2014, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jan 2014, 16:33

Pirke je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ako misliš da je ukupno do sad zaradio na AO 180, 200 $, nije zaradio. Do sad je zaradio 75,000 $ jer se ne sabiraju cifre po kolima, već dobiješ onoliko koliko to kolo vrijedi.
Ha, pa yebem ti ESPN onda. :D :lol:

Maj bed!
Nisu ni oni ludi, onda bi do sad Džumhur zaradio više od Novaka :D

Damir Dzumhur!!!!

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 15 jan 2014, 19:02

Ma pustite pare:mrgreen: Protiv Berdycha je najbitnije pružiti bilo kakav otpor jer,kako je već neko spomenuo zasto odmah skinuti gaće.Osim toga tako su se svi sadašnji veliki igrači probijali na ATP Touru,upravo Berdych jedno vrijeme nije mogao parirati Federeru,Nadalu pa ih je kasnije pobjeđivao.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 15 jan 2014, 19:36

Nadam se da će nam dati dobar termin,koliko sam upoznat,ES prenosi tekmu,pa nam se dosta toga poklopilo osim samoga protivnika.Damirove sanse su male,ali šanse uvijek ima.Uostalom,ne bi me puno ni čudilo ako ga na kraju i izbaci,uzimajući u obzir sve ono što se dešavalo vezano za BiH u ovih nekoliko dana.Možda se Berdych i povrijedi,pa možda i preda,tko zna šta može biti.Ja vjerujem i uvijek ću vjerovati.
Samo naprijed,Damire!!
Keep walking.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2014, 19:49

cipiripi je napisao/la:upravo Berdych jedno vrijeme nije mogao parirati Federeru,Nadalu pa ih je kasnije pobjeđivao.
Sjećam se k'o da bilo jučer kad je Berdych dobio Ljubičića u finalu Pariza prije desetak godina, tada se igralo u tri dobijena seta, Berdych je tada bio relativno nepoznat igrač, nije bio ni top 50, a Ljubičić igrao u strašnoj formi... mislim da je taj turnir bio prekretnica u njegovoj karijeri...
Voli te tvoje Sarajevo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jan 2014, 20:02

Dzumi naravno da ima sansi, po meni sanse su nekih 85-15 procenata za Čeha.
Pa ljudi moji kada je Soderling pobjedio Rafu 2009 na RG i nanjeo mu prvi poraz u karijeru na tom GS, moze i Damir pobjediti Berdiha.
I da, sanse Soderlinga da pobjedi Nadala te godine su bile najmanje 10 puta manje nego sadasnje sanse da Dzumi pobjedi Berdiha.
Čeh je los sa glavom, ukoliko Dzumi otvori mec solidno, mozda i prvi brejkne, ima velike sanse za dobar rezultat.
A naravno sto mec bude odmicao nervoza Berdiha ce biti veca i Dzumijeve sanse ce proporcionalno rasti iz minuta u minut.

NAPRIJED DAMIRE!
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2014, 20:30

Poređenje ti nije na mjestu. Soderling ima oružje kojim može dobiti svakog igrača na svijetu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 jan 2014, 20:36

Ceka ga tezak mec ali on je vec sa ovim puno ostavrio, samo sramota drzave da mu nikako nisu pomogli.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Frank5
Kontakt:

Post Postao/la Frank5 » 15 jan 2014, 20:44

hajde damire moli boga da i berdych preda pa onda i sljedeci hehehe lik izgubio mec a prosao lol

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.