Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Kad je Darcis mogao Rafu dobit prošle godine na Wimbledu, što ne bi mogao i Damir Berdycha? Isto tako Stakhovski je pobjedio Federera na njegovoj najdražoj podlozi.MostaracVelezovac je napisao/la:Od svega najvise mrzim kad se ljudi predaju bez ispaljenog metka.
Po vasem Damiru bi pametnije bilo da ostane u hotelskoj sobi i odmara se pod klimom nego da pokusa pobjediti.
Nidje veze. Mnogi prije njega su pobjedili one "bolje". Nit bi bio prvi nit posljednji.
Je li Berdih favorit? Jeste. Jesu li sanse 1:1,000,000. Nebi bile tolike da ja igram s Berdihom a ne Damir.
"Dodig"... Ta nije politicar iz Republike Srpske...Raul_64 je napisao/la:I treba imat naumu da je ovo Damirov 5 mec u 10 dana ?!
Ako mu je bilo prednost protiv Hajeka i koliko , toliko protiv Dodika , sve vise predstavlja umor.
Jer nit je navikao odigrati ovoliko teskih susreta u kratkom periodu , a pogotovo ne na 3 seta.
A mislim da se ukenjat nece , ukenjao bi se onda prvo kolo protiv Čeha ili na 0:2 protiv Dodika.
Odigrat ce najbolje sto moze , a sto realno tesko da je dovoljno u ovom trenutku za Berdiha.
Sto je svakako potpuno oK , jer se vec nalazi medju 32 najbolja tenisera na prvom GS
MostaracVelezovac je napisao/la:...
Je li Berdih favorit? Jeste. Jesu li sanse 1:1,000,000. Nebi bile tolike da ja igram s Berdihom a ne Damir.
Zaradio je 75 000 australskih dolara, oko 50 000 € Ne sabiraju se cifrePirke je napisao/la:"Dodig"... Ta nije politicar iz Republike Srpske...Raul_64 je napisao/la:I treba imat naumu da je ovo Damirov 5 mec u 10 dana ?!
Ako mu je bilo prednost protiv Hajeka i koliko , toliko protiv Dodika , sve vise predstavlja umor.
Jer nit je navikao odigrati ovoliko teskih susreta u kratkom periodu , a pogotovo ne na 3 seta.
A mislim da se ukenjat nece , ukenjao bi se onda prvo kolo protiv Čeha ili na 0:2 protiv Dodika.
Odigrat ce najbolje sto moze , a sto realno tesko da je dovoljno u ovom trenutku za Berdiha.
Sto je svakako potpuno oK , jer se vec nalazi medju 32 najbolja tenisera na prvom GS
Gledam koliko je osvojio.
Zaradio je:
$75,000 + $50,000 + $30,000
+ ono sto je zaradio iz kvalifikacija:
$14,400 + $7,200 + $3,600 = 180, 200$.
Prije ovoga je zaradio odprilike 93,000.
Sada trazim bodove...
Kada igra protiv slabije rangiranih protivnika, veoma je teško pričati o njegovim slabostima. Igrač koji udara čisto, ravno, snažno, voli da diktira tempo, bez obzira na visinu (196 cm), odlično se kreće i ima veoma moćan servis, a ni top spin mu nije stran. Ovako na prvu, igrač bez mane. Jedini igrači koji mu totalno ne leže su Đoković i Nadal, protiv njih ima blokadu, psihički i igrački su jači od njega i uvijek ga tjeraju na udarac više, ali kome njih dvojica leže? Apsolutno nikome. Međutim kada mu dođe Murray, ta blokada nestane, vjerovatno se malo više opusti, vjeruje u sebe i redovno ga pobjeđuje. Da, Andyjeve loptice su dosta mekše, gameplan mu se često raspada i onda ga protivnik kao Berdych strijelja. Namjerno sam naveo Nadala, Đokovića i Murraya, jer to je najbolje što defanzivni tenis može ponuditi, obzirom da se i Damirova igra zasniva na defanzivi.bavaraccccc je napisao/la:jel zna neko koje su glavne Berdihove slabosti i gdje je Damirova sansa?
32.............64........128........Q3.........Q2........Q1Unofficialpage je napisao/la:Zaradio je 75 000 australskih dolara, oko 50 000 € Ne sabiraju se cifrePirke je napisao/la:"Dodig"... Ta nije politicar iz Republike Srpske...Raul_64 je napisao/la:I treba imat naumu da je ovo Damirov 5 mec u 10 dana ?!
Gledam koliko je osvojio.
Zaradio je:
$75,000 + $50,000 + $30,000
+ ono sto je zaradio iz kvalifikacija:
$14,400 + $7,200 + $3,600 = 180, 200$.
Prije ovoga je zaradio odprilike 93,000.
Sada trazim bodove...
Ha, pa yebem ti ESPN onda.Unofficialpage je napisao/la:Ako misliš da je ukupno do sad zaradio na AO 180, 200 $, nije zaradio. Do sad je zaradio 75,000 $ jer se ne sabiraju cifre po kolima, već dobiješ onoliko koliko to kolo vrijedi.
A ako na nešto drugo misliš, onda valjda jest
Nisu ni oni ludi, onda bi do sad Džumhur zaradio više od NovakaPirke je napisao/la:Ha, pa yebem ti ESPN onda.Unofficialpage je napisao/la:Ako misliš da je ukupno do sad zaradio na AO 180, 200 $, nije zaradio. Do sad je zaradio 75,000 $ jer se ne sabiraju cifre po kolima, već dobiješ onoliko koliko to kolo vrijedi.
A ako na nešto drugo misliš, onda valjda jest![]()
Maj bed!
Sjećam se k'o da bilo jučer kad je Berdych dobio Ljubičića u finalu Pariza prije desetak godina, tada se igralo u tri dobijena seta, Berdych je tada bio relativno nepoznat igrač, nije bio ni top 50, a Ljubičić igrao u strašnoj formi... mislim da je taj turnir bio prekretnica u njegovoj karijeri...cipiripi je napisao/la:upravo Berdych jedno vrijeme nije mogao parirati Federeru,Nadalu pa ih je kasnije pobjeđivao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.