Olimpik Sarajevo

Mokroguz
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mokroguz » 16 jan 2014, 09:30

Ne, Nikola Odovic, igrac koji je igrao za nas ove sezone se prikljucio Rudaru sad, barem tako javlja sportsport.
budimo_realni je napisao/la:Kakav je igrac taj Odovic i koju poziciju igra?
Vezni, krila, igrao i ofanzivni vezni jednom cini mi se.

Dosta je mlad, ima u njemu snage i neke brzine, samo mu treba jos vremena da se razvija ja mislim. Za Premijer Ligu mislim da bi bio previse dobar za ekipe kao Leotar, a za nas ne moze jer je vrlo jaka konkurencija, zato i nije dobio bas mnogo vremena, jos manje bi dobio da nije Smajic bio povrijedjen, ali nije bilo utakmice a da nije bio na klupi makar. Ipak mislim da vas nece razocarati.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 16 jan 2014, 15:09

Povratak na Otoku
Mehmed Janjoš novi sportski direktor Olimpica

Nakon brojnih pojačanja u igračkom ali i u stručnom štabu, Olimpic će u nastavku sezone biti jači i za Mehmeda Janjoša koji je danas imenovan za sportskog direktora kluba.

Ovo će biti treći povratak na Otoku Mehmeda Janjoša, nakon što je prethodno osim funkcije na koju se vraća obavljao i dužnost šefa stručnog štaba.

"Brzo smo se dogovorili oko svega, predsjednik kluba mi je ponudio ovu funkciju i u svemu smo se složili. Drago mi je što ću u narednom periodu obnašati dužnost sportskog direktora Olimpica i sretan sam što sam dio jednog velikog projekata," kazao je Janjoš.

Novi sportski direktor Olimpica vjeruje da ekipa na kraju sezone može izboriti plasman u evropska takmičenja.

"Olimpic je trenutno jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi i naravno da je naš cilj plasman u Evropu ove sezone. Bit će potrebno mnogo odricanja kako bismo došli do cilja, ali sam uvjeren da će Olimpic na kraju sezone igrati u Evropi."

Tokom prelaznog roka u Olimpic je stiglo čak deset novih igrača, Janjoš je zadovoljan prelaznim rokom i načinom na koji je Olimpic dovodio igrače.

"Znam većinu igrača koji su došli i ono što mogu reći je da sam zaista zadovoljan ovim prelaznim rokom. Sva pojačanja dovođena su ciljano i drago mi je zbog toga. To su igrači koji su trebali Olimpicu i vjerujem da ćemo sa njima na proljeće biti još jači," dodao je Janjoš.
Dobrodoslica za Mehmeda.Stvarno je nevjerovatno koliko dobrih vijesti u ovoj zimskoj pauzi.
Sve je izglednije da ce se rasprsiti nade onih koji Olimpiku prizeljkuju sudbinu Modrice,Brotnja i slicnih ekipa.
Sezona za sezonom a klub svakodnevno samo jaca svoju bazu.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 16 jan 2014, 15:11

Čala novi sportski direktor!Neka se vratio.:-)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 16 jan 2014, 15:20

Mancini je napisao/la:Čala novi sportski direktor!Neka se vratio.:-)
Sjajna vijest.Cini mi se da je prije ponovnog povratka prvi dio sezone radio u Jedinstvu iz Bihaca i jako lijepo je slozio tu ekipu koja je u konacnici uzela jesenju titulu u 1 ligi federacije.Nekako pred kraj sezone je napustio kormilo i od tada ga niko nije spominjao.Naslijedio ga je Katalinic,koji je kroz par kola produzi dalje iz Bihaca.Nebi me cudilo da u dogledno vrijeme povuce i kojeg Biscana prema Sarajevu jer odlicno poznaje ekipu Jedinstva i Bihacke omladince.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 16 jan 2014, 16:00

Napustio nas Cala nakon utakmice sa Slobodom, nije se ni pozdravio sa igracima, sjeo u auto i pravac u stan. Tad smo pobjedili Slobodu 3:0 a predsjednik je prije toga rekao ako Cala ostane da on ide, zbog nesporazuma nekog. Dobar je covjek i motivator, sretno vam :)

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 16 jan 2014, 16:13

tropic je napisao/la:Napustio nas Cala nakon utakmice sa Slobodom, nije se ni pozdravio sa igracima, sjeo u auto i pravac u stan. Tad smo pobjedili Slobodu 3:0 a predsjednik je prije toga rekao ako Cala ostane da on ide, zbog nesporazuma nekog. Dobar je covjek i motivator, sretno vam :)
Nije mi jasno da predsjednik kluba moze postavit ultimatum da ide on ili trener.Vecinom kad dodje do neslaganja ovaj drugi kupi stvari bez ikakvih uvjeta predsjednika.U svakom slucaju hvala na informacijama,nadam se da ce Mehmed casno i kvalitetno obavljati posao u Olimpiku a Jedinstvu sretno u nastavku sezone.Skloniji sam da Sloboda udje ali ako Jedinstvo odigra kao prvi dio sezone nebi bilo nezasluzeno da zavrsi u drustvu najboljih u drzavi.pozz

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 16 jan 2014, 16:41

Steta sto ima samo jedno mjesto koje vodi u premijer ligu, ove godine mislim da ima makar troje kandidata da su zasluzili mjesto u premijer ligu, a dno ove lige je katastrofa.

Dobrodosao Mehmede :mrgreen:

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 16 jan 2014, 17:23

Mokroguz je napisao/la:Steta sto ima samo jedno mjesto koje vodi u premijer ligu, ove godine mislim da ima makar troje kandidata da su zasluzili mjesto u premijer ligu, a dno ove lige je katastrofa.

Dobrodosao Mehmede :mrgreen:
Ma lijepo bi bilo vidjeti da recimo jedan Bihac i Tuzla imaju po svog predstavnika u ovom takmicenju ali ovi ostali su za koplje slabiji.Mislim da ekipe kao Rudar,Gosk,Branitelj,Bratstvo i tak nisu na nivou ova dva kluba po mnogim parametrima.Prije svega mislim na kapacitet da bi mogli igrati neku bitniju ulogu u PL.Bar bi meni zvucalo malo zajebanije kad znas da ides na gostovanje u ljutu krajinu ili Tuzlu nego recimo Rudaru iz Kaknja.S druge strane je i dobro sto je druga liga postala nesto kvalitetnija jer je prije svega interesantnija a i podize kvalitet fudbala u cijeloj drzavi.Bilo je tu finih stvari kao dolazak Katalinica,Cire Blazevica,Safeta Nadarevica,Sarbinija,..a u zadnje vrijeme imamo trend prelaska par solidnih igraca u Slobodu medju kojima je prema spekulacijama i nas Kapic.

Ne treba zaboraviti ni pobjednika od prosle sezone ekipu Viteza koja sasvim fino parira vecini premijerligasa.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 16 jan 2014, 18:09

Kada je prozivka?Sutra?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 16 jan 2014, 18:12

Ima dvije ekipe ili cak troje koje ja smatram mogu komotno nizbrdo, nisu neki veliki klubovi iz velikih gradova, ali mislim da bih radije vidio Rudara jaceg nego npr Leotara slabijeg u ligi, imali bi vise entuzijazma, nebi zalili toliko da ispadnu iz prve jer bi svakako bili novajlije i nebi imali tolika ocekivanja nad sebe. Dok ovi placu po svlacionicama sto ne mogu se penjati.

Klubovi is republike srpske imaju mnogo problema ove godine, haman svi su ispod desetog mjesta, a Borac koji je jedini pobjegao dalje od tod polozaja ima ogromne probleme sa ekonomijom i igracima. Radnik mislim da nece moci izdrzati gdje jest jer je Vitez dosta ambiciozan i zna biti opasan. Jos ako se provede smanjenje lige na 10 ekipa, skoro da ih i nece vise biti uopste u ligi.
Dodik ce podivljati. :lol:
Ali da je barem veci broj ekipa da ulaze u ligi da rascisti se sa ovim ekipama koji imaju problema i los kvalitet vec duze vremena. Ovako ih tegarimo svi na dnu iz godine u godini i samo po dvoje se mijenjaju, dok dole u nizem rangu imaju tako mozda po dvije kvalitetne ekipe, a samo jedna moze da ode, sljedece godine mozda oslabe zbog toga sto su se razocarali i onda jos godinu dvije se moraju boriti. A i sprijecava to valjda cinjenica da imamo dvije lige u nizem rangu.
Zadnja izmjena: Mokroguz, dana/u 16 jan 2014, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 16 jan 2014, 18:15

Mancini je napisao/la:Kada je prozivka?Sutra?
Pripreme su trebale poceti jucer, a valjda je i prozivka bila ako nisu mozda sacekali s njom zbog nekog igraca :?
Jedva cekam da vidim taj spisak :P

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 jan 2014, 18:20

Mozda vam dodje Sanel Jahic nakon Smajica jedini pravi igrac kojeg bi doveli.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 16 jan 2014, 19:54

Ma ne treba nam vise niko do sljedece zime :P jedino ako bude Bogicevic dobio ponudu iz inostranstva, ugovor mu dozvoljava to da moze ici ako se sta pojavi.
I jos ako prodamo nekoliko igraca na ljeto, ako su i dalje ovi mladici kojih smo doveli nespremni onda samo dovedemo koga da pokrije poziciju dok se oni ne spreme.

Nego sad slijedi egzodus, ide i Irhan, i Huseinspahic valjda, Sehovic, Gabela, i jos kamion pun rezervista. :lol:
Da nam hoce i Durak otici konacno.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 16 jan 2014, 21:29

Mokroguz je napisao/la:Ma ne treba nam vise niko do sljedece zime :P jedino ako bude Bogicevic dobio ponudu iz inostranstva, ugovor mu dozvoljava to da moze ici ako se sta pojavi.
I jos ako prodamo nekoliko igraca na ljeto, ako su i dalje ovi mladici kojih smo doveli nespremni onda samo dovedemo koga da pokrije poziciju dok se oni ne spreme.

Nego sad slijedi egzodus, ide i Irhan, i Huseinspahic valjda, Sehovic, Gabela, i jos kamion pun rezervista. :lol:
Kralju na kojoj poziciji igra Sehovic i kako se tebi cini kao igrac....

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 17 jan 2014, 00:28

pile87 je napisao/la:Mozda vam dodje Sanel Jahic nakon Smajica jedini pravi igrac kojeg bi doveli.
jel ovo neka mahalska il si nacuo nesto sto bi moglo izgledati kao sigurica?

I sto bogati pile jedini pravi?Nisu losi ni Zeba,Torlak,Bogi..ni ovi ostali nisu taraba ali et po nekom strogom kriteriju se ne mogu gledati kao pojacanja dok za ovu gore trojicu to mozemo reci.Ima sad ona da Zeba nece biti onaj stari i slicno,ali nema garancije ni da bi Jahic bio onaj stari Jahic.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 17 jan 2014, 07:20

lovcen16 je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:Ma ne treba nam vise niko do sljedece zime :P jedino ako bude Bogicevic dobio ponudu iz inostranstva, ugovor mu dozvoljava to da moze ici ako se sta pojavi.

Kralju na kojoj poziciji igra Sehovic i kako se tebi cini kao igrac....
Nije ni jednom igrao za nas, samo bio na klupi protiv Zvijezde. Tako da nisam uopste vidio kako igra sada.
Inace igra desno krilo u veznom redu.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

TimeLine
Kontakt:

Post Postao/la TimeLine » 17 jan 2014, 07:41

Taj Šehović je obični tatin sin kojeg guraju iz kluba u klub, a dobije toliko da sjedi jednom na klupi, toliko o tome kakav je igrač. Da mu nije babe i veza, on bi sad mogao se komotno baviti nekim drugim poslom. Ovako i dalje ostaje pokušaj od igrača koji neće nigdje igrati ...
Prvo su ga gurali u Sarajevo gdje nije mogao prnut, pa se onda povrijedio, otjerali ga iz Sarajeva. Babo ga prebacio u Travnik gdj enije mogao isto tako prnuti, ako je odigrao utakmice dobro je. Sad ga ja babo vjerovatno odlučio baciti u Slaviju jer je to jedini klub gdje jos može sjediti na klupi čistiti klupu. Ako vam on prođe probu, vi ste u kur.cu ..
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 17 jan 2014, 08:05

Sad se smanjuje kadar na 21 igraca, Sehovic nema sanse da ostane. Ovih 10 igraca koji su dosli ostaju naravno, a medju ostalih 11 su sigurno Rizva, Hamzic, Dulja(ako ga ne prodamo), Smajke, Torlak, Rahmanovic i jos petero.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 17 jan 2014, 08:18

Mislim da vam je danas tek prozivka ... 99% sam siguran .

Mene zanima kakav je ovaj Kapic sto je dosao kod nas u SLOBODU i kakvi su nasi veliki talenti u vasem klubu Jusufovic i Rahmanovic ??? veliki pozdrav iz Tuzle

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 17 jan 2014, 08:38

RUDARSKA2 je napisao/la:Mislim da vam je danas tek prozivka ... 99% sam siguran .

Mene zanima kakav je ovaj Kapic sto je dosao kod nas u SLOBODU i kakvi su nasi veliki talenti u vasem klubu Jusufovic i Rahmanovic ??? veliki pozdrav iz Tuzle
Kapic, ja sam prije par hevti cini mi se rekao da nije bio ni los a nije ni odusevio. On je definitivno imao mjesto u ekipi, igrao skoro u svakoj utakmici, sad vec duze vremena dobivao da igra svih 90 minuta, do duse nije bila neka veca konkurencija, Kokot mu nije smetao. Brz je, ponekad se zezne sa 5 metara, ali to sam ocekivao da ce popraviti ukoliko ostane kod nas i do sada je najvise golova uradio za Olimpic ove sezone, radi svoj posao i malo me cudio njegov odlazak kao i odlazak Stubicana. Tako da znam da ce raditi svoj posao dobro u Slobodi.

Rahmanovicu ide vrlo dbro, postigao je koji gol u kupu i protiv Veleza je dobar gol postigao, vidim da ima tu borbu u sebe i znam da ce biti sve bolji, ocekujem da ce i on i Jusufovic dobiti vise vremena. Ima interes od klubova iz inostranstva za Rahmanovica cak, i mislim da ga mora Jagodic pozvati ukoliko izbori standardno mjesto u prvih 11 kod nas.
Jukson napunio 18 i poceo je polagano dobivati vise i vise vremena, pocelo mu protiv Zvijezde, pa Travnika par minuta, i onda skoro pola utakmice protiv Viteza gdje je opasno povrijedio koljeno. To mi je bilo krivo jer bas hocu da vidim dokle on moze dogurati, pa otisao na operaciju u Rijeci(?), u Hrvatskoj uglavnom, i rehabilitacija mu je trajala do prije mjesec dana, rece doktor da oko sred Decembra mu je koljeno trebalo da se izlijeci. Sad je eto se vratio od povrede i cekamo da ga vidimo opet na terenu kad pocne ostatak sezone. :)
Samo sad je jaka konkurencija, mislim da je genijalan potez to sto se smanjuje ekipa na 21 igraca; hem necemo placati plate igracima kojih ne koristimo, hem dobiju svi sansu da igraju i da se dokazu.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.