Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Naveli ste vi fine razloge.
No opet ja necu razumiti kako tako brz,spreman igrac i nadsve inteligentan se ne moze prilagodit (za zivota) kretanju na drugoj podlozi.
Il ga jednostavna smara se tjerati po prasini.
Sto je u njegovom slucaju moguce.
No opet ja necu razumiti kako tako brz,spreman igrac i nadsve inteligentan se ne moze prilagodit (za zivota) kretanju na drugoj podlozi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Tu ima istine, pogotov ako se ima u vidu da mu je prošlosezonski cilj bio isključivo Wimbledon. Eh sad, neko će reći pa kako samo Wimbledon cilj, međutim sjetite se kakvo je mišljenje bilo o njemu općenito prije OI i USO 2012, ovdje su neki bili spremni uložiti kuću da nikad u karijeri neće do GS-a. Ako uzmemo u obzir pritisak koji je imao od domaće javnosti glede osvajanja Wimbledona, sasvim je logično da mu je prošle sezone sve ostalo bilo u drugom planu, a pogotovo "prašina". Sad već važi za igrača koji može da napadne i dva GS-a u sezoni, na jednom je i favorit, apetiti su porasli, a jedan od slijedećih ciljeva mogao bi biti "broj jedan". Vidjećemo da li se šta promijenilo po pitanju "prašine".Raul_64 je napisao/la:Naveli ste vi fine razloge.
Da, ali broj jedan i prašina su usko povezani. Ne mora osvajati, ali minimalno polufinala i finala na Mastersima.DukeOfWellington je napisao/la:Sad već važi za igrača koji može da napadne i dva GS-a u sezoni, na jednom je i favorit, apetiti su porasli, a jedan od slijedećih ciljeva mogao bi biti "broj jedan". Vidjećemo da li se šta promijenilo po pitanju "prašine".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Niko da pomene cinjenicu da AM nema dominantno oruzje na sljaci, pored loseg kretanja. On se hrani tudjim udarcima, a na sljaci to ne ide. Zato je potrebno da sam generise snagu udarca, sto on ocigledno ne moze, barem nije bio to u stanju do sada.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Svakako, puno bodova se dijeli u sezoni šljake i bez toga je nemoguće do broja jedan. Do polufinala i finala je već stizao i sigurno da može i sada. Više sam mislio da li će značajno unaprijediti igru na šljaci i postati konkurentan Đokoviću i Nadalu ili će se zadovoljiti polufinalima i biti li-la sa Ferrerom. Ako misli ovo prvo morat će se uozbiljiti jer mu za tu igru manje-više ništa nije na potrebnom nivou.Virtu4l je napisao/la: Da, ali broj jedan i prašina su usko povezani. Ne mora osvajati, ali minimalno polufinala i finala na Mastersima.
MaGiCa je napisao/la:Niko da pomene cinjenicu da AM nema dominantno oruzje na sljaci, pored loseg kretanja. On se hrani tudjim udarcima, a na sljaci to ne ide. Zato je potrebno da sam generise snagu udarca, sto on ocigledno ne moze, barem nije bio to u stanju do sada.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
samosarajvo
- Kontakt:
mora glupa šarapova igrati u 3 seta, pa ce i wozniacki poslje nje, pa cu rafu u 8 ujutro docekat umjesto u 4!
Extreme heat rule in effect at Melbourne Park
Play will not resume on outside courts until at least 5pm local time. Matches at Rod Laver Arena and Hisense Arena will continue with a closed roof.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Moglo bi biti nešto od ovog Kokinakisa.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Trebalo bi.Virtu4l je napisao/la:Moglo bi biti nešto od ovog Kokinakisa.
Teško je ocjenjivati ga po igri kontra Nadala, al' ja mogu ocijeniti ulazak u meč.
Solidno je servirao. Ne boji se potegnuti, a to je bitno. Mada, nema on još izražene udarce da bi dobio (pa čak i namučio) ovakvog igrača. Doduše, slabo ko i ima na touru.
Doduše, nisam ga nešto gledao ni protiv Sijslinga. Fakat nisam. Al' s obzirom da Australogrk
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Grci imaju (i imali su) toliko sjajnih igrača, al' nijedan da zaigra za njih. Sampras je branio boje SAD-a, a Kyrgios i Kokinakis brane boje Australije.
Inače, na meču Dimitrov - Lu počela padati kiša. Grisha vodi 2-0 u setovima, i igra je jako dobra (imao je jedan stock volley
), samo je rano počeo paliti home runove iz BH-a.
Ide čovjek u korak s Rogerom pa to ti je. 
Inače, na meču Dimitrov - Lu počela padati kiša. Grisha vodi 2-0 u setovima, i igra je jako dobra (imao je jedan stock volley
http://www.weather.com/weather/5-day/Me ... X0075:1:AS" onclick="window.open(this.href);return false;
(nemam pojma gdje se šalta na celzijuse)
elem još danas i sutra zvizdan, i onda će se moći prodisati
(nemam pojma gdje se šalta na celzijuse)
elem još danas i sutra zvizdan, i onda će se moći prodisati
http://mo" onclick="window.open(this.href);return false; ndo.rs/a652540/Sport/Tenis/AUS-OPEN-Posle-pakla-stigao-pljusak.html
Spoji mo ndo
Spoji mo ndo
Nikad iz Monfilsa nece isceznuti onaj djetinjasti dio. Sock trazi challenge, loptica je dobra u milimetar, a Gael lijeze na teren i pokusava naci trag loptice iz mravlje perspektive i naravno, pri tome umire od smijeha.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Berdych se buni radi nesnosnih vrucina. Tvrdi da su ovo najtezi uslovi koje je vidio u karijeri i da je jako tesko igrati pogotovo kako mec odmice. Tu je Damirova prilika - pokusati prezivjeti prva 3 seta i onda ga nadtrcati kad se Berdych od 196cm i 90kg umori.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 16 jan 2014, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam koliko si upratio, ali danas su se igrali mečevi na Rod Laveru i Hisense Areni (tereni s krovom) upravo zbog tih vrućina. Ostali tereni nisu dobili zeleno svjetlo, pa su mečevi počeli kasnije.MostaracVelezovac je napisao/la:Berdych se buni radi nesnosnih vrucina. Tvrdi da su ovo najtezi uslovi koje je vidio u karijeri i da je jako tesko igrati pogotovo kako mec odmice. Tu je Damirova prilika - pokusati prezivjeti prva 3 seta i onda ga nadtrcati kad se Berdych od 196cm i 90kg umori.
http://www.****.com.au/tennis/australian-open/tomas-berdych-questions-australian-opens-extreme-heat-policy/1kft1dj9lwpta1irirdugspcjh" onclick="window.open(this.href);return false;
Svi se bune -> jednostavno, nehumani uslovi i to je to.
Sačekajmo raspored za sutra, pa da vidimo gdje će "baciti" Džumija, pa da onda govorimo o faktoru zvanom vremenske neprilike. Mada, i dalje sam ubijeđen da ni vrijeme ne može pomoći da se prođe Berdych.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Monolog je napisao/la:Mada, i dalje sam ubijeđen da ni vrijeme ne može pomoći da se prođe Berdych.
Sto se rasporeda tice, vjerujem da idu na Hisanse arenu, Novak i David su bolje rangirani od Berdycha, i eto, imaju neku virtuelnu prednost.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Sto se rasporeda tice, vjerujem da idu na Hisanse arenu,
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.