VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

ElLoco7
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la ElLoco7 » 14 jan 2014, 19:24

platit 20mil za malog belgijanca moze samo glup sportski direktor kojeg vukovi ocito imaju :?
*La Roma non si tifa, si AMA!*

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 jan 2014, 23:38

kraljttbvb je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Dobro znaš da je mali izuzetan igrač i do jučer je bio tražena roba i u Dortmundu.
Ja sam prokomentarisao da je puno 20 miliona za lika koji vecinu vremena provodi na klupi. BVB je nudila 10-12, sto je realna cijena za njega, kako kazu ovi sto su ga cesce gledali ;)
Kao sto je realno dati 27,5 mil eura za igraca iz ukrajinske lige, kad kenjate, pustite vodu poslije. :-)

Kad su sad u stanju da vas pobjede, sta ce biti kad dovedu jod 4,5 vrhunskih igraca.Wolfsburg jos nije blizu Bvb, Dortmund je u kompletnom sastavu zaista izvrsna ekipa, ali da sa parama vas mogu stici, to itekako stoji.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 15 jan 2014, 00:44

Ma šteta što odlaze klinci kao što su Brandt i Martinez... gledao sam ih 2 puta i definitivno ne mogu realno prosuditi o kakvim se igračima radi ali stvarno me Brandt oduševio potezima a frajer imao 17 godina pa dominirao u konkurenciji U-19.... Martinez je brutalno trpao i samim time dokazuje potencijal.

To je problem jer bi se ova dvojica mogli razviti u vrhunske igrače a sada su otišli.... velika šteta.

Pa da ekipa od veze prema naprijed izgleda ovako: Luiz Gustavo - Arnold - Brandt - Diego/De Bruyne - Lestiene/novi igrač - Martinez, bilo bi to i više nego odlično. Imaš klasnog zadnjeg veznog, vrhunskog playmakera, top klasu na lijevom krilu, potencijalno vrhunskog napadača..... Za maksimalno 2 godine bi bili pravo moćna ekipa.

Iako, i ovako će biti dobri jer si mogu dozvoliti kupovinu, kao što vidimo, vrhunskih igrača a to De Bruyne definitivno jeste, po meni.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 15 jan 2014, 00:49

On je vredeo koliko je stojalo u klauzuli, to sto su dali 5 miliona njegovom korumpiranom menadzeru to je druga stvar.

Treba i njih za pocetak videti kako je to kada imaju evropske utakmice tokom nedelje, Heking je po meni samo prelazno resenje ako zele najvise ciljeve da ostvare i vreme ce pokazati.Tako da dzaba vam novci moji sinovci, ako nemaju vrhunskog trenera.Mogu samo da postanu nemacki Mancester Siti u smislu ogromna ulaganja, a nemaju pravog trenera.Tako je bilo do dolaska Pelegrinija, njega nisam tu racunao.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jan 2014, 00:50

@RIBERY

Otkad si ti poceo pisati ovakve gluposti...

Kakve veze ima iz koje lige dolazi...momak je igrao i ligu prvaka i odlicno se pokazao.Uostalom sta to uopste znaci...bilo bi ok da su dali 27 miliona nekom luzeru iz Freiburga jer ipak on igra u Bundesligi :?: :?

Za Wolfsburg tek pisete gluposti...City je kupio 15 igraca koji su bolji ili na nivou KDB-a pa nisu mogli meda protiv Borusije...trebalo im je par godina da proigraju a Wolfsburg niti ce dovesti toliki broj igraca niti ce dovesti igrace i priblizne kvalitete kao oni.

Po svemu prikazanom ove sezone im je vrh europska liga a za dalje cemo tek da vidimo.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 jan 2014, 01:55

adnan24 je napisao/la:@RIBERY

Otkad si ti poceo pisati ovakve gluposti...

Kakve veze ima iz koje lige dolazi...momak je igrao i ligu prvaka i odlicno se pokazao.Uostalom sta to uopste znaci...bilo bi ok da su dali 27 miliona nekom luzeru iz Freiburga jer ipak on igra u Bundesligi :?: :?

Za Wolfsburg tek pisete gluposti...City je kupio 15 igraca koji su bolji ili na nivou KDB-a pa nisu mogli meda protiv Borusije...trebalo im je par godina da proigraju a Wolfsburg niti ce dovesti toliki broj igraca niti ce dovesti igrace i priblizne kvalitete kao oni.

Po svemu prikazanom ove sezone im je vrh europska liga a za dalje cemo tek da vidimo.
Kakve gluposti, samo realno gledište na mogući flop od transfera.Ima itekako veze. Miki je prošlu sezonu pokazao nešto , u duelu sa BVb nije ga bilo nigdje, biti prvi strelac u ukrajinskoj Premierligi nije nista posebno, to će ti reći svako. On će mozda isplatiti ulozeno, ali daleko od toga da pruza partije za novac koji je plaćen.JEdnostavno on ne vrijedi te pare sa igrama koje pruža, kao ni De Bruyne za pare koje je plaćen, ali ja u ovom igraču vidim veći potencijal od Armenca, mozda griješim, ali na njega bi se kladio sigurno. KDB se već dokazao u Bundesligi, gdje je bio odlican u Werderu. A to ćemo vidjeti tek na ljeto koga će Wolfsburg dovesti. Da mi je neko pričao da će dovesti Gustava kojeg je tražio Arsenal i De Bruynea koga su tražili mnogi evropski klubovi među kojima i BVB, lijepo bi mu se nasmijao, no njih dvojica sad nose zeleni dres. Mani se zaključaka i sačekaj ljeto, pa ćemo vidjeti ko je bio u pravu. Wolfsburg je puno jači nego ti se čini i tvojoj žutoj družini. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jan 2014, 12:27

http://www.bild.de/sport/fussball/vfl-w ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lassoga.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 jan 2014, 12:58

FRANK RIBERY je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Dobro znaš da je mali izuzetan igrač i do jučer je bio tražena roba i u Dortmundu.
Ja sam prokomentarisao da je puno 20 miliona za lika koji vecinu vremena provodi na klupi. BVB je nudila 10-12, sto je realna cijena za njega, kako kazu ovi sto su ga cesce gledali ;)
Kao sto je realno dati 27,5 mil eura za igraca iz ukrajinske lige, kad kenjate, pustite vodu poslije. :-)

Kad su sad u stanju da vas pobjede, sta ce biti kad dovedu jod 4,5 vrhunskih igraca.Wolfsburg jos nije blizu Bvb, Dortmund je u kompletnom sastavu zaista izvrsna ekipa, ali da sa parama vas mogu stici, to itekako stoji.
Vezni igrac koji je dao 25 golova u sezoni prije dolaska u BVB je placen 27 miliona, dok je ovaj placen 20, a za pola godine odigao 3 utakmice. U zadnje 2 godine Heno ima vise golova nego ovaj nastupa i ti onda napises da ovaj grijac klupe vrijedi 20, a ovaj zabijac ne vrijedi 27 :?

S tobom tako nerealnim ne zelim vise polemisati ni o cemu. Drzi se ti djece iz U-17 i U-19 uzrasta, o ovim starijim igracima sta god kazes samo bezveze lupis...

Haj zdra'o!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 15 jan 2014, 14:31

Al' seru, da prostite ovi iz BVB-a, pa znate i sami šta je mali De Bruyne radio u Bundeski, zar stvarno mislite da je zaboravio igrati zbog godine dana provedene na klupi kod Moua... Pa ni vaš Kuba se ne bi naigrao pored Hazarda i Williana. Jedan Mata sjedi na klupi, da ne govorimo u De Bruyneu... Da dolazi u BVB bio bi daleko najbolji mladi igrač na svijetu.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jan 2014, 14:48

Nije problem u (ne)znanju Belgijanca, nego je problem u tome sto je momak presao u Wolfsburg a ne u jedan Dortmund koji je ljetos bio zagrijan za njegov angazman. :lol:
Boli sto nije na Westfalenu nego na Wolkswagen areni. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jan 2014, 16:12

Jao Bavaraca...pojavio se jos jedan klub u Bundesligi koji ce trositi na sve strane pa odmah misle da im je bratski klub...svi stali u odbranu buduceg giganta Wolfsburga.
GazijaKalesija je napisao/la: zar stvarno mislite da je zaboravio igrati zbog godine dana provedene na klupi kod Moua...
Na toj klupi kod Moua Sahin je izgubio nekih 70% svojih kvaliteta...de Bruyne je 20 miliona kostao na kraju prosle sezone,sad sigurno ne.

Sto se tice Borusije od njega se odustalo na ljeto i ne bi bilo svrhe da se dovede u ovom roku jer ne bi mogao igrati ligu prvaka,tako da ako je neko izvisio u cijeloj prici to je upravo Belgijanac.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 jan 2014, 16:32

Baš mi je zanimljivo pratiti kako samo bavarci s ovoga foruma na sva usta hvale i respektiraju rad golfsburga
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jan 2014, 17:16

Pale_Companion je napisao/la:Baš mi je zanimljivo pratiti kako samo bavarci s ovoga foruma na sva usta hvale i respektiraju rad golfsburga
Pa sta je tu lose ako trose novac koji su dobili od svog sponzora?
Trosi i City, PSG, Real, L'pool i ostali timovi pa im rijetko ko prigovara.
Ako hoces da napravis rezultate moras imati kvalitetan roster i igrace koji mogu odgovoriti takvom zadatku.

Tacno imam osjecaj da se ponekad javite i zelite da kazete da bi bogatasi trebali dati ostatku lige novca pa da i oni kupuju sebi kvalitetne igrace ali jednostavno nemate hrabrosti za nesto tako.

Bas me zanima kakva bi bila prica da je Dortmund ili eto mozda Gladbach na mjestu Wolfa, sigurno bi ih opravdavali na svakom koraku. :roll:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 15 jan 2014, 18:25

VW je svakako iz Wolfsburga, u svom, na svom, finansiraju svoj klub, kao da Bosnalijek sponzorira Želju, ili TE Slobodu, itd...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 jan 2014, 23:09

FRANK RIBERY je napisao/la:

Vezni igrac koji je dao 25 golova u sezoni prije dolaska u BVB je placen 27 miliona, dok je ovaj placen 20, a za pola godine odigao 3 utakmice. U zadnje 2 godine Heno ima vise golova nego ovaj nastupa i ti onda napises da ovaj grijac klupe vrijedi 20, a ovaj zabijac ne vrijedi 27 :?

S tobom tako nerealnim ne zelim vise polemisati ni o cemu. Drzi se ti djece iz U-17 i U-19 uzrasta, o ovim starijim igracima sta god kazes samo bezveze lupis...

Haj zdra'o!
JEsi corav ili se samo pravis.?Gdje sam napisoa da De BRuyne vrijedi te pare, pročitaj još jednom. Zasad Miki nije opravda uložene novce. KAd das rekordnu sumu, očekuješ da leti i da bude najbolji, a ne prosječan. Miki je kvalitetan igrač, to niko ne spori, ali nije me oduševio ako cemo iskreno. I ja sam tobom ne polemisem, Boze sacuvaj da sa tobom polemise oko bilo čega. POjedinci su izgubili kompas od kako su doletili na ovu temu, strah od moguće konkurencija je očigledan. WOlfsburg jos nije u stanju da mrsi nekom račune, ali koliko BVB skrtari, toliko će Wolfsburg se nastaviti pojačavati. NEki maglasi iz uprave su najavljivali da će se sva zarada od Lp-a uloziti u pojačanja. NA kraju su jedva odvojili od usta i ulozili pare zarađene od transfera. Je.. lud zbunjenog. Ispade grijeh kad ulaze Wolfsburg i BAyernne euro više, a sto vasa uprava vas laze godinama i sto mulja to je uredu. KOlektivno čišćenje ispred svoji vrata, pa onda tek viriti u tuđu avliju. :lol:

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 16 jan 2014, 01:25

Omerbavarac je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Baš mi je zanimljivo pratiti kako samo bavarci s ovoga foruma na sva usta hvale i respektiraju rad golfsburga
Pa sta je tu lose ako trose novac koji su dobili od svog sponzora?
Trosi i City, PSG, Real, L'pool i ostali timovi pa im rijetko ko prigovara.
Ako hoces da napravis rezultate moras imati kvalitetan roster i igrace koji mogu odgovoriti takvom zadatku.

Tacno imam osjecaj da se ponekad javite i zelite da kazete da bi bogatasi trebali dati ostatku lige novca pa da i oni kupuju sebi kvalitetne igrace ali jednostavno nemate hrabrosti za nesto tako.

Bas me zanima kakva bi bila prica da je Dortmund ili eto mozda Gladbach na mjestu Wolfa, sigurno bi ih opravdavali na svakom koraku. :roll:
Zaboravljas ono najbitnije, a to je da Volfzburg nije tradicionalan klub sto i jeste jedna od glavnih zamerki koja se provlaci svuda.Do pre par godina je igrao u Cvajti.A njegovim stopama ce uskoro poci RB Lajpcig.Po slicnoj logici uopste ne volim te novokomponovane fudbalske sile tipa Siti, PSZ, Monako, pa i delimicno Celzi kojima je pre svega svrha bila da budu paravan za ilegalne radnje, ali se to predstavilo svetskoj javnosti kao pohod ka trofejima i boljoj buducnosti.Uvek cu vise postovati timove poput Liverpula i Arsenala koji su veliki kao brend i kojima je trebalo dosta vremena i puno truda da se probiju uz to vaze klubove sa dugom tradicijom i koji su imali ''prirodan'' razvoj kluba, za razliku od Sitija i Celzija u koje se samo ubrizgala finansijska inekcija i koji su od osrednjih klubova ili onih koji su bili u gornjoj polovini tabele sada dva najjaca tima u Engleskoj.Jes da oni ne mogu biti u istoj recenici sa Volfzburgom, ali ne volim takav ubrzan razvoj klubova gde bi svi nesto da naprave preko noci.Ako ce da budu bolji neka iza njih stoji ogroman rad i trud, a ne da idu linijom lakseg otpora.Svi ti klubovi su mi u nekoj meri zgadili danasnji fudbal.I ne bih se slozio oko toga da retko ko prigovara tim klubovima sem Liverpulu.Za nafta-gas klubove nema zbora.Gresis da se Realu ne prigovora, jer ih dosta njih ne voli(medju njima i ja) zato sto mogu da uzmu vecinu igraca koji oni pozele.O njihovim visokim transferima da ne pricam, zbog toga i spadaju medju najomrazenije klubove(doduse ima par klubova ispred njih).Nema to veze sa ljubomorom, koliko je zapravo zelja da postoji ravnopravnost izmedju pojedinih klubova.A Volfzburg je zbog vise stvari medju TOP3 najomrazenija kluba u Nemackoj svidelo se to nekom ili ne.

Treba lepo gledati samo americke sportove, tu te barem lepo ogranicava salary cap. :lol:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 16 jan 2014, 01:50

adnan24 je napisao/la:Jao Bavaraca...pojavio se jos jedan klub u Bundesligi koji ce trositi na sve strane pa odmah misle da im je bratski klub...svi stali u odbranu buduceg giganta Wolfsburga.
Nemoj zamjeriti ali nije "caka" u trošenju na sve strane. Trošenje mora biti racionalno i planski. Wolfsburg ima novaca to je jasno ali treba imati dobru upravu i trenera, dvojac koji zna posao kao što su Allofs i Hecking. Magath je znao posao ali se izgubio u svojim "fiks" idejama, sam sebe je uništio svojim potezima.

Meni nije bitno da li se klub zove Dortmund, Schalke, Leverkusen, Wolfsburg, Gladbach, Eintracht, Hannover.... Neću dalje.

Bitno je da se u tim klubovima, i ostalima naravno koje nisam nabrojao, radi što je moguće bolje jer je to za Bundesligu zakon. Neću nabrajati koje to prednosti donosi da je konkurencija odlična jer nismo mala djeca i s te strane je sve jasno. Meni je drago kad vidim da neki klub napravi odličan transfer i takve poteze ću uvijek pohvaliti. Konkurencija čini klubove jačima i to je za Bundesligu odlično. Kako za Bayern tako i za Dortmund i za Gladbach.
Cijenim i poštujem tvoje razmišljanje jer si objektivan i znaš jako puno o nogometu prije svega, kao što i cijenim tvoj klub jer je i meni drag klub. :D

Znam, ova rečenica nema veze s ovom temom ali eto samo prvo da napomenem da znaš. Nego, ovdje griješiš ako te dobro shvaćam. Wolfsburg zbilja radi dobro sa mladim igračima i to se mora i treba respektirati. Knoche i Arnold su standardni igrači prve postave.

Gustavo i De Bruyne su vrhunski potezi uprave. Momci imaju kvalitetu za najveće klubove i stoga svaka čast Wob-u što ih je doveo. Da, novac je sigurno igrao najvažniju ulogu, istina, ali svejedno cijenim ove poteze dovođenja takvih klasa u klub.

Što hoću reći jeste slijedeće: nema više neplanskog dovođenja igrača već se igrači dovode ciljano i sa jasnom namjerom što klub želi napraviti. To cijenim naravno jer ima smisla i logike. Neću sada nabrajati loše poteze ovog kluba i mase drugih klubova jer nema potrebe da dajem primjere i mislim da je sve jasno.

No, nemojmo se zavarati. Fali tu još dobrih igrača i prava je šteta što su otišli Brandt i Martinez koji bi sigurno bili glavni oslonci ekipe narednih godina da su ostali. No, ima tu još igrača iz omladinske škole tako da će sigurno još mnogi dobiti priliku i to je pravi način i put do uspjeha.

Stoga, ponavljam se, respektiram i pohvaljujem ovakvo razmišljanje Wolfsburga jer rade planski i racionalno raspolažu novcem koji imaju, naravno ovo definitivno ne vrijedi za vrijeme Magathove ere, i to je pravi put ka uspjehu.

@DrDule, stoji dosta toga što si naveo i slažem se mnogim stvarima ali eto Wolfsburg barem forsira neke od svojih talenata a dvojac koji je otišao bi sigurno činio još veću okosnicu ekipe. A i Wob se ne može usporediti baš sa tim klubovima jer ipak nisu kupili u jednom roku igrače za 100+ milijuna, pa eto imamo ekipu. Po ovome što vidim radi se planski i to je odličan put ka uspjehu a ne transferni rokovi gdje bitno da su dovodili igrače za velike novce i to nekvalitetne.

Drugi je Bayern pretpostavljam ali trećega ne znam, Leipzig??? :)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 jan 2014, 10:38

Jer smo se zazelili konkurencije :mrgreen:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 jan 2014, 11:00

@DrDule: Vukovi nisu veliko ime danasnjeg nogometa i svjetski brend zato i nisu na nekom ekstra glasu a sto se tice njihove potrsonje moras da znas da je taj tim unazad nekoliko godina, ne trazi mi se sad tacna statistika, trosio najvise poslije Bayerna, eh problem je sad sto to nisu bile bombe od transfera nego dovodjenje anonimusa za poprilicno velike pare. Tada Wolfsburg nije smetao siroj javnosti ili forumasima kako god zelis kao sto je slucaj danas. :mrgreen:

Ja ne mogu reci da ovo sto oni rade spada u veoma casne poslove ali takodjer ih ne mogu grditi zbog tog cina jer jednostavno danas svaki tim koji ima mogucnost da plati ili preplati igraca to i ucini. Jednostavno, kupuje se kvalitet i zeli se sto kracim putem doci do vrha, a ja stvarno ne vidim sta je tu lose kad je vec sve otislo u krasni k. kada je ta ekonomija u pitanju.

Sto se tice postovanja prema (ne)potrosacima, jasno je da ce vecina podrzati one koji se ne razbacuju, cijeni se ta njihova skrtost ali na taj gube korak za onim koji su preko noci postali veliki, koji su u vrlo kratkom periodu dosli do vrha, jer opet se vracam na istu temu, novac ih je vinuo u nebesa. Ako se ikada u nogomet uvede salary cup kao sto je slucaj u Americi, sto si ti vec spomenuo, tada cemo gledati najrealniji nogomet. :D
Volfzburg je zbog vise stvari medju TOP3 najomrazenija kluba u Nemackoj svidelo se to nekom ili ne.
Ako bi mi mogao napisati razlog(e) zbog cega su najomrazeniji bio bih ti iznimno zahvalan, osim ako nije u pitanju njihovo razbacivanje? :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jan 2014, 14:13

gerdmuller je napisao/la:
Jer smo se zazelili konkurencije :mrgreen:
:D :D
Uli Hoeness dislike this :mrgreen:
Omerbavarac je napisao/la:Tada Wolfsburg nije smetao siroj javnosti ili forumasima kako god zelis kao sto je slucaj danas. :mrgreen:
Smetalo je itekako samo se nije pricalo o tome...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []