"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Lagano 3-0 protiv Roversa uz dva gola Negreda i jedan Edina.
I ovaj kup lagano idemo do kraja,volio bih da osvojimo i jedan i drugi,a kad tu dodamo da imamo lijepe šanse kada je u pitanju liga,ova sezona bi trebala biti odlična.
Ali ostaje nam da vidimo,idemo utakmicu po utakmicu.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''
Pellegrini neuporedivo ozbiljniji trener od Mancinia, pa čovjek je od Citya napravio zastrašujuću gol-mašinu, 99 golova na pola sezone, odnosno tek malo više od pola sezone. Ne znam da li je ikad nešto tako zabilježeno u Engleskoj. Što je puno bitnije, napokon izgledaju kao ekipa, a ne kao pod vodstvom Mancinia gdje je igrao svako za sebe.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
U EPL su prije nekoliko kola presli cifru od 50 i to nikad prije nije zabiljezeno, a ovo za ovih 99 u svim takmicenjima bi isto tako moglo biti najbrze u istoriji postojanja EPLa.
Rutinski odradjen posao.Igra u prvom poluvremenu je bila dosta nepovezana ali se nekako postigao gol.Kasnije je bilo mnogo lakse.Nasri definitivno 8 sedmica out ali mislim da je on zamjenjiv u ovom timu.Yaya Toure je imao problem sa ledjima ali se vraca vec protiv Cardiffa.Sada se postavlja pitanje kako nekog od ove napadacke trojke stavit na klupu kada su svi odlicni.Dzeko usao u pravi ritam, Negredo nevjerovatno dobar na Etihadu dok Aguero pokazuje da pauza nije ostavila na njega nikakav uticaj.Ja bi da sam na mjestu Pellegrinija koristio Edina i Aguera na gostujucim utakmicama a Negreda i Aguera na domacim utakmicama.Po meni uz strijelce veceras je strasno odigrao i Navas koji je cuda pravio na krilu.