VFL Wolfsburg
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: VFL Wolfsburg
Za dobobit lige je da ima više jačih ekipa osim Bayerna i BvB,Wolf ima veliki potencijal u vidu WW.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Naravno da jest ali ja koliko znam vecina forumasa sa ovog dijela foruma je uvijek bila protiv klubova koji trose novac koji nisu zaradili i koji preko noci postaju veliki klubovi...ne vidim onda cemu odjednom ovakve simpatije prema Wolfsburgu.
Ja se nadam da nece vidjeti lige prvaka sljedecih 100 godina...
Ja se nadam da nece vidjeti lige prvaka sljedecih 100 godina...
Pa dobro, nije baš da će Wolfsburg postati novi Man City ili PSG.Troše veoma malo ali pametno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne znam cemu ova frka o trosenju Wolfsburga. Financira ih VW, i u proslosti su dosta puta jako pametno ulagali pare. Po meni su ove pare za De Burynea previse, ali ima potencijal da vrati svaki ulozeni fening.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ja jednostavno imam averziju prema klubovima koji žele preko noći da postanu sila. Nekakav prirodan put kluba je da je potrebno određeno vrijeme i mukotrpan rad da bi se dostigle visoke stvari, kao i trošenje novaca koje si i zaradio (na prodaji igrača, ulaznicama i sl.). Sponozori su sad neka druga priča ali ovdje bih napomenuo da opet je neki normalni trend da sponozori ulažu u klub u skladu s onim što je klub na sportskom polju i ostvario. U slučaju Volfsburga imamo ogromnu kontradiktornost po ovom segmentu.
Klub bez prave tradicije, pravih navijača, ugleda, a puca na najviše domete i bezobrazno se razbacuju parama (ovdje mislim na zadnjih 7-8 godina)... A veličine poput Kolna i Kaiserslauterna gledamo ponedjeljkom navečer u susretima cvajte...
Svako ima svoje mišljenje i to treba poštovati, meni je samo u ovome bilo zanimljivo što se kao simpatizeri vukojebine pronalaze samo fanovi jednog kluba ovdje (osim ovog @lokomotiva ako je stvarno fan). To sam naglasio jer mi je bilo zanimljivo, ništa više...
Klub bez prave tradicije, pravih navijača, ugleda, a puca na najviše domete i bezobrazno se razbacuju parama (ovdje mislim na zadnjih 7-8 godina)... A veličine poput Kolna i Kaiserslauterna gledamo ponedjeljkom navečer u susretima cvajte...
Svako ima svoje mišljenje i to treba poštovati, meni je samo u ovome bilo zanimljivo što se kao simpatizeri vukojebine pronalaze samo fanovi jednog kluba ovdje (osim ovog @lokomotiva ako je stvarno fan). To sam naglasio jer mi je bilo zanimljivo, ništa više...
Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja nemam nista protiv Vukova, neka trose, ne trose moje, samo sam se javio jer mi je za oko zapela ova prica kako su dobro prosli sa cijenom od 20 miliona za igraca koji od augusta sjedi na klupi...
A i sugavo mi je i to, kad se vec razbacuju lovom, sto su dali 20 milki za De Bruynea, a nece da pljunu 15 milki za Sibera
A i sugavo mi je i to, kad se vec razbacuju lovom, sto su dali 20 milki za De Bruynea, a nece da pljunu 15 milki za Sibera
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
kraljttbvb je napisao/la: A i sugavo mi je i to, kad se vec razbacuju lovom, sto su dali 20 milki za De Bruynea, a nece da pljunu 15 milki za Sibera
Dobar kralju, dobar.
DB je mlad dečko i (hajmo reći) dokazan. Isto tako je vrlo moguće da ne bi bio u opticaju za Wolfove da se malo više proslavio u Čelskom.
Znaju oni i zaraditi na igraču.
Vom Jäger zum Gejagten
najbolje bi bilo da ovi sto se prave neki ovdje hajde da kazem sportski( mada ovo uopšte nije debata) analitičari i stručnjaci zabrane trošenje novca i da oni upravljaju klubovima ili čak da igraju
pa da vidimo njihov uspjeh 8-)pa da procijenimo njihovu vrijednost
koliko bi tko koštao.Ali od svega ovog dosad drago mi je da toliko pridajete značaju wolfsburgu jer ipak je wolfsburg velik klub

- Omerbavarac
- Kontakt:
E pa u tome je poenta moj Ado, niko nece da prica dok ga nevolja ne stigne. Vi navijaci BvB-a ste prvi poceli da kritikujete potrosnju Wolfa i to pazi, nekim cudom se to desilo nakon kupovine igraca kojeg ste vi zeljeli ljetos i za kojeg se javno znalo da je zelja Kloppa.adnan24 je napisao/la: Smetalo je itekako samo se nije pricalo o tome...
Nije mi cilj da nesto sad isprovociram, nego samo navodim jedan fakt koji sam ja itekako dobro zapazio.
Da su uzeli nekog drugog igraca, slabijeg potencijala od Belgijanca danas se to ne bi uopste spominjalo kao sto se nije previse ni Gustavov transfer spominjao. Jednostavno, svi se boje konkurencije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Zato sto su pod jedan izuzetak od tog pravila 50+1 sto im i daje veliku prednost u odnosu na druge klubove, mislim da je amerosm pljuvao nedavno to pravilo, nemaju navijacku kulturu(tacnije nemaju posvecenu fan-bazu sto i jeste moja najveca zamerka), ne mogu da popune kako valja onaj njihov omaleni stadion iz poznatih razloga, a sve to ima tradicionalni klub u Nemackoj.Oni su ti u Nemackoj vec duze vreme spadaju medju najomrazenijim.A to njihovo bahacenje sa parama je netipicno za Nemce.Ako se van Nemacke ide tim putem, ne mora taj trend da se prenese i ovde samo na skucan nacin.Omerbavarac je napisao/la:Ako bi mi mogao napisati razlog(e) zbog cega su najomrazeniji bio bih ti iznimno zahvalan, osim ako nije u pitanju njihovo razbacivanje?Volfzburg je zbog vise stvari medju TOP3 najomrazenija kluba u Nemackoj svidelo se to nekom ili ne.
Vecina nije ni imala pojma o VFL-u tada kada su trosili, jer prvo manji je bio interes za bundesligom, net nije bio tako dostupan tako da nisi mogao da proveris koliko tacno iznosi transfer kao i bilo sta o njihovoj ''bogatoj'' istoriji.Ja sam shvatio sta su oni pre 3-4 godine, a do tada sam bio neutralac.Nije to da ih mrzim, ali svakako bi ih stavio u listu klubova koje ne volim.
Najbitnije je meni recenica od svega trosis koliko zaradis.Po tome ja i pravim razliku izmedju Gladbacha i VFL-a.Neka se probije VFL, ako ne izbore LP ove sezone sigurno ce sledece jer ce imati treci najjaci tim u Nemackoj.I ti koji sada trose preko granica nece biti tako doveka i siguran sam da ce se neka ravnoteza ponovo vratiti.Sada je taj Siti ispred Arsenala i Liverpula, a za par godina ko zna sta moze da se desi.Prihvatili su oni svesno takav nacin poslovanja, a da Engleska sada padne u finansijski krah najbolje bi prosao Arsenal zbog toga sto ima minorne dugove u odnosu na druge klubove.Njih sam naveo kao primer racionalnog potrosaca.Neko ce reci bacili su 50 m na Ozila, ali on zapravo toliko i vredi.Nisu ga uopste pretplatili i mislim licno da se tom logikom rukovodi Venger.Poenta ovog FFP je da se sklapaju ogromni(a nekima i rekordni) finasijski ugovori sa sponzorima kako bi sto manji broj klubova ulazilo u minus, a posto sam ja upoznat sa time mogu reci da su dobro obezbedjeni s obzirom sa kojim sponzorima su sve sklopili ugovore.Od FFP ce jedino korist da imaju elitni klubovi+ plasticni jer im to daje jos vecu sansu za njihove kriminalne poslove.Jbga, otisao sam malo u sirinu, ali hteo sam da se dotaknem (ne)potrosaca.
Vecina bi ih sigurno vise cenila da su recimo ubacili njihove talente iz omladinskog pogona koji vazi za najbolji u Nemackoj i da se postepeno probijaju umesto da su ovakav ubrzan put izabrali.To je samo linija manjeg otpora kao sto rekoh, uzimam banalan primer tipa nisi mogao da se snadjes na drzavnom fakultetu pa si se prebacio na privatni.
@Stefan Effenberg
Neverkusen je taj treci, zbog istog prvog razloga kao i VFL, matorog jarca Holzhauser-a, delimicno Voeller-a, zbog toga sto su prihvatili da budu pogon za razvoj mladih igraca, a kao so na ranu je bio fantomski gol Kislinga.I njih prati ta reputacija za malu fan-bazu koja nije fully-commited..Ima tu jos sta da se pridoda, ali ovo ti kazem na prvu loptu.
Nisam ja kriv sto se za njih nije culo do ovog transfera KDB-a...nisam ni znao da imaju temuOmerbavarac je napisao/la: E pa u tome je poenta moj Ado, niko nece da prica dok ga nevolja ne stigne. Vi navijaci BvB-a ste prvi poceli da kritikujete potrosnju Wolfa
Al' hajd mi samo objasni kakva crna nevolja...dosao de Bruyne i sad je Wolfsburg postao strah i trepet u Bundesligi
A je l' tesko nekim cudom da prihvatis to da Wolfsburg nema apsolutno nista sa njegovim nedolaskom u BvB.Momka htjeli na ljeto,Mourinho nije dao,doveli Mkhtaryana umjesto njega i ta se prica zavrsila...Omerbavarac je napisao/la:nekim cudom se to desilo nakon kupovine igraca kojeg ste vi zeljeli ljetos i za kojeg se javno znalo da je zelja Kloppa.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Nach de Bruyne will Wolfsburg auch noch Dzeko?
Lično bih volio da se vrati u Bundesligu, ako ne u WOlfsburg onda zasto ne u BVB.
Lično bih volio da se vrati u Bundesligu, ako ne u WOlfsburg onda zasto ne u BVB.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne, nije nevolja dolazak Belgijanca, nego je veca nevolja to sto se zna sta je Wolfsburg u mogucnosti uraditi u narednom periodu.adnan24 je napisao/la:
Al' hajd mi samo objasni kakva crna nevolja...dosao de Bruyne i sad je Wolfsburg postao strah i trepet u Bundesligi
Nemaju Wolfsi nista s tim ali imaju Zorc i kompanija sa svojom skrtoscu jer su i oni na isti nacin mogli malca dovesti ali su problem neke druge stvari.adnan24 je napisao/la:A je l' tesko nekim cudom da prihvatis to da Wolfsburg nema apsolutno nista sa njegovim nedolaskom u BvB.Momka htjeli na ljeto,Mourinho nije dao,doveli Mkhtaryana umjesto njega i ta se prica zavrsila...
Nemoj mi sad reci da ne bi volio ovakvog igraca u BvB-u?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Zna se vec odavno sta oni mogu a ja vjerujem da ce napokon i uhvatiti tu dugo cekanu europsku ligu.Omerbavarac je napisao/la: Ne, nije nevolja dolazak Belgijanca, nego je veca nevolja to sto se zna sta je Wolfsburg u mogucnosti uraditi u narednom periodu.
I po ko zna koji put da ponovim...financije nisu bile problem,zapelo sa Mourinho-m.U ovom prelaznom roku nije imalo smisla traziti ga jer ne moze igrati ligu prvakaOmerbavarac je napisao/la:Nemaju Wolfsi nista s tim ali imaju Zorc i kompanija sa svojom skrtoscu jer su i oni na isti nacin mogli malca dovesti ali su problem neke druge stvari.
Ne bi imao nista protiv(kao i jos drugih 100) ali shvati da da je davno zavrsena prica u Dortmundu.Omerbavarac je napisao/la:Nemoj mi sad reci da ne bi volio ovakvog igraca u BvB-u?
Kakav je ovaj lijevi bek Rodriguez???
- Blaszczykowski
- Kontakt:
wob istrese 45m na rezerve buyerna, bvb-a i chelsea i sad bi se mi trebali njih bojati. prije par godina platiše 17m na rezervu juvea. sad pogledajmo šta su te zvijezde napravile za taj klub. diego je popriličan promašaj kad se uzme koliko je uloženo u njega, perišić i gustavo također daleko od onog što se očekivalo od njih. kod svih njih je vidljivo da su u (da tako kažem) pravim klubovima atleticu, bvb-u i buyernu bili daleko bolji neg u ovoj fau-veovoj igrački. sumnjam da je ijedan od njih kod potpisivanja za vukove wob vidio kao klub koji će im biti vrhunac karijere, već više kao prolaznu stanicu (koja usput i masno plaća) prema nekom istinskom velikanu. ribery ovdje sastavlja neke postave sa jakim imenima poput kakva djeteta koje igra fm, a sama imena su jamstvo ničega. da jesu, onda bi brooklyn netsi sa 6-7 all-star igrača u nba ligi trali sve živo, a ne lovili zadnje mjesto za play off.
prava (ne)snaga woba će se vidjeti kad neki velikan zatraži rodrigueza.
prava (ne)snaga woba će se vidjeti kad neki velikan zatraži rodrigueza.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- Blaszczykowski
- Kontakt:
soxx rodriguez je vrlo dobar bek, sa velikim prostorom za napredak. ofenzivno je bolji neg u obrambenim zadaćama. poznat je po odličnom centaršutu.
Generalno Wolfsburg je na dobrom putu da postane skroz ozbiljan klub, ozbiljan tim.
Gustavo je bio dobar transfer, odličan je transfer i de Bruyne.
Ove sezone ekipa izgleda ozbiljno i ponavljam što sam i prije rekao a to je da Hecking i Allofs imaju koncept.
Ovaj klub će napredovati, vjerovatno se ustaliti u vrhu, ali da li će biti strah i trepet to ćemo tek vidjeti. Osnov imaju, kako u parama, tako sada i u sposobnim ljudima.
A nakon osvojenog prvenstva, činilo se da oni samo vrte pare i nešto s njima mute, da neko uzima procente na transferima, jer kako bi se inače objasnila tolika potrošnja na gomilu anonimusa. Iako je tu naravno i prije bilo dobrih transfera, ali posebno Magath je u svom drugom mandatu dovodio gomilu igrača, u najmanju ruku rečeno, sumnjivog kvaliteta. Nisu to bili top igrači. Sada se radi bolje, mnogima će Wolfsburg pomrsiti računa, mnogi ih se boje, ali da bi stekli pravi rejting, oni moraju dosta toga uraditi. To se posebno odnosi na Evropu, jer jedan Schalke npr jeste bio prije desetina i desetina godina prvak (BuLi nije osvojio, nije znači osvojio prvenstvo u ovom formatu), ali je zato taj klub stvorio rejting u Evropi kroz dobra izdanja. Tu će Vukovi itekako morat poradit, a moraju se naravno i dugoročno etablirat u vrhu tabele , među prvih 4-5 ekipa..
Gustavo je bio dobar transfer, odličan je transfer i de Bruyne.
Ove sezone ekipa izgleda ozbiljno i ponavljam što sam i prije rekao a to je da Hecking i Allofs imaju koncept.
Ovaj klub će napredovati, vjerovatno se ustaliti u vrhu, ali da li će biti strah i trepet to ćemo tek vidjeti. Osnov imaju, kako u parama, tako sada i u sposobnim ljudima.
A nakon osvojenog prvenstva, činilo se da oni samo vrte pare i nešto s njima mute, da neko uzima procente na transferima, jer kako bi se inače objasnila tolika potrošnja na gomilu anonimusa. Iako je tu naravno i prije bilo dobrih transfera, ali posebno Magath je u svom drugom mandatu dovodio gomilu igrača, u najmanju ruku rečeno, sumnjivog kvaliteta. Nisu to bili top igrači. Sada se radi bolje, mnogima će Wolfsburg pomrsiti računa, mnogi ih se boje, ali da bi stekli pravi rejting, oni moraju dosta toga uraditi. To se posebno odnosi na Evropu, jer jedan Schalke npr jeste bio prije desetina i desetina godina prvak (BuLi nije osvojio, nije znači osvojio prvenstvo u ovom formatu), ali je zato taj klub stvorio rejting u Evropi kroz dobra izdanja. Tu će Vukovi itekako morat poradit, a moraju se naravno i dugoročno etablirat u vrhu tabele , među prvih 4-5 ekipa..
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Blaszczykowski
- Kontakt:
jasno da je napredak vidljiv. pa od raznih čala, hasanija i ocvalih kyrgiakosa su došli do startera brazila i belgije. ali po nekima ispada da će oni uskoro u rang buyerna, te prešišati bvb, s04 i sve druge. za to će ipak trebati malo više - ili love za još jače igrače, ili pameti za stvoriti top momčad.
za gustava si upotrijebio pravu riječ - dobar. međutim, od najskupljeg igrača se očekuje malo više od toga, a brazilac zasad to ne nudi.
inače, kdb je i službeno postao wolfe.
za gustava si upotrijebio pravu riječ - dobar. međutim, od najskupljeg igrača se očekuje malo više od toga, a brazilac zasad to ne nudi.
inače, kdb je i službeno postao wolfe.
- Omerbavarac
- Kontakt:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.