Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 15 jan 2014, 22:38

Mislim da je pored HSV Plus-a te glasanja postom jos vazno da clanovi kluba glasaju protiv otpustanja (tzv. Entlastung) UO-a i NO-a za poretklu godinu. Ukoliko se to dogodi onda klub zadrzava za pravo da odgovorne osobe tuzi za nastali minus u toj poslovnoj godini.

No siguran sam da u Nedjelju nece biti sve perfektno i cu biti vise nego zadovoljan ukoliko prodju HSV Plus i glasanje postom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jan 2014, 10:57

Prema pisanju Njemackih medija koje se pozivaju na holandske zainteresovani smo za Ola John-a iz Benfice kao zamjenu za Beister-a i Rudnevs-a.

Naravno u pitanju je posudba do kraja sezone, posto isti ne igra bas cesto ove sezone. Ja sam licno skeptican da OK moze ugovoriti ovaj transfer, ali vidjecemo sta ce na kraju sve ga biti...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 jan 2014, 11:33

Mogo bi on to nažalost i dogovorit. Nije mi jasno zašto uzimamo lijevo krilo gdje nam igraju Čalanoglu i Iličević, a na desnom nemamo nikog (?). Osim ako se tu ne računa sa Zujom koji nije pokazao kvalitet za bligu.
A gdje nam je zamjena za Lasoggu?

Nadam se da će uskočit Kuehne sa parama inače smo tropa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jan 2014, 13:49

ledar je napisao/la:Mogo bi on to nažalost i dogovorit. Nije mi jasno zašto uzimamo lijevo krilo gdje nam igraju Čalanoglu i Iličević, a na desnom nemamo nikog (?). Osim ako se tu ne računa sa Zujom koji nije pokazao kvalitet za bligu.
A gdje nam je zamjena za Lasoggu?

Nadam se da će uskočit Kuehne sa parama inače smo tropa.
Izgleda da je OK dogovorio transfer ako je vjerovati MOPO-u...
Necemo nista platiti Benfici za posudbu, a moracemo preuzeti njegovu komplet placu koja iznosi 1,4 miliona € bruto.

Calhanoglu je znao u KSC-u igrati na poziciji desnog krila i mozda BvM planira da u drugom dijelu sezone igra na toj poziciji, a John na lijevom krilu, a kao BU igraci ostaju Ilicevic i Zoua.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jan 2014, 22:08

IDIOTI iz NO-a dali saglasnot za posudbu John-a do kraja sezone, a isti bi sutra trebao potpisati ugovor ukoliko prodje na medicinskom pregledu - naravno mediji su sve saznali iz usta OK-a koji poletio ka mikrofonima prije nego li je bilo sta potpisano.

Takodjer danas smo iz Juventusa posudili Bouy-ja. Ja iskreno prvi put cujem za ovog igraca, ali kazu da je u Ajax-u vazio za jednog od najvecih talenata. Ovaj transfer po meni znaci da nas Arslan napusta, sto po meni nije toliko ni lose.
Noch ein Neuer für den #HSV: Von Juve wird Holland-Bubi Ouasim Bouy (20/Mittelfeld) ausgeliehen
Samo se nadam da ova dva transfera nece utjecati na clanove kluba i da ce glasati za HSV Plus u Nedjelju, jer sam siguran da ce IDIOTI (citaj Hunke i Ertl) ova dva transfera pokusati iskoristiti kako bi dokazali kako je u klubu sve bajno i krasno.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 jan 2014, 23:27

Kakvi debilski potezi uprave. A zreli ste za druge lige itekako. Koja rusevina od nekad perspektivnog kluba. Posudjujes Lasoggu, kojeg ce na kraju maznuti Wolfsburg, a ova dva igraca uopste nisu potrebni jer vam treba napadac. Ovaj klub moze spasiti samo Kuhne i Hsv plus, inace nece daleko sa grupom debila. Mislio sam da Bvb ima najgoru upravu, ali ima i gorih nazalost. o_O
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 jan 2014, 13:33

@FRibbery: sve potpisujem

Borba za opstanak je rat, a u rat se ne ide sa zelembaćima. Doveli su lijevo krilo i centralnog, pozicije gdje smo prepokriveni, a fali stiker, desno krilo i defenzivni vezni, ovaj zadnji nasušno. Nadam se samo da će nakon nedjelje Kuehne udijelit neku lovu da se ekipiramo kako treba.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 jan 2014, 15:28

Iako prodje HSV Plus u Nedjelju tek neke promjene treba ocekivati u pauzi izmedju dvije sezone...
Sto se tice ovih transfera, ova dva igraca su bili zelja BvM-a, pa cemo na kraju vidjeti je li covjek sa istima pogodio ili ce biti promasaji.

@ ledar

zar stvarno vjerujes da bi OK bio u stanju da dovede ova dva igraca. OK je kao Zorc obicni potrcko koji pokusava zivjeti od kvaliteta trenera. Isto tako je poznato da Raiola ne sjeda sa svakim za stol i prema HA i Matz-u isti je sjeo za stol sa OK-om nakon sto je BvM posredovao.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 17 jan 2014, 19:05

John i Bouy:

slika

Bouy je fin igrač, često pratim sve mlade Juventusove nade pa tako sam i njega.

Dobar tehničar, izuzetan pas ima, dobar šut, ljevak, mana - ne tako brz, ali zato treba da igra u organizaciji.

Raiola mu je agent, a taj je agent predominantno igračima koji nešto vrijede, kapiten mladog tima Ajaxa do prelaska u Juve.

U Bresci je igrao dobro, a onda povreda križnih ligamenata koljena, a znamo svi kako je to, često se igrač ne vrati nikada na potencijalni nivo. Čini mi se, bar sam to uvidio na dvadesetak minuta koje je odigrao nedavno u kupu, da se ugojio, a i po slikama se vidi da je fizički onako moćan.

Pratim svakako HSV da vidim ima li tu materijala, sigurno može puno jer se u Njemačkoj drugačije odnose prema mladim igračima.
Sada je tu i pitanje koliko je tijelo spremno, psiha tu poslije povreda čini svoje, ali prošlo je mislim više od 10 mjeseci, vidjet ćemo.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 jan 2014, 20:12

@amero

Znam ja da je Marwijk izabrao, obojica su iz nizozemske škole (twente, ajax) ali to je u najmanju ruku vrlo rizičan potez. Obojica se nisu dokazali u nekoj ozbiljnoj konkurenciji, a ako ima istine u onome što je Pogba napisao onda je to jako loše. Nama trebaju brzi, pokretljivi i motorički igrači. Imamo otraga Rincona koji je inače ok ali ga može pretrčat svako, na centralnom je Badelj odličan ali spor ko gladna godina. Zuja je teretni konj. Sad nam samo fale još dvojica teretnjaka pa smo kompletni.

Mislim da su Marwijk i Kreuzer potcijenili bligu. Freiburg i Frankurt će se dić, a za nas je vrlo upitno. Što se restrukturiranja tiče, kako sam i pisao, ništa do početka iduće sezone, ako i tad. Nama trebaju novci i to odmah. Sad nam više znači 1 milja nego kasnije 10.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jan 2014, 00:43

Za nesto vise od 10 sati za nas pocinje historijska sjednica kluba i nadam se da ce na kraju dana sve biti onako kako vecina navijaca zele...

Inace jucer smo odigrali posljednju pripremnu utakmicu prije pocetka proljetnog dijela prvenstva protiv Basela u kojoj smo slavili na kraju rezultatom 4-2. Naravno odbrana je opet izgledala kriminalno i za oba gola je kriv Sobiech (za kojeg se nadam da ga BvM vise nece ubacivati u prvih 11) dok smo u napadu nakon izjednacenja izgledali dosta dobro.

Ola John je odmah u svojoj prvoj utakmici pokazao potencijal i asistirao kod gola Lasogge za 4-2, dok je za mene najbolji igrac bio Jiracek na poziciji zadnjeg veznog koji je imao samo jedno pogresno dodavanje i nije dopustio ogromne rupe u sredini terena i ukoliko se ubuduce nastavi ovako zalagati mogao bi mozda biti ta sestica koji vec duze vremena trazimo.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 19 jan 2014, 08:20

amerosm je napisao/la:Za nesto vise od 10 sati za nas pocinje historijska sjednica kluba i nadam se da ce na kraju dana sve biti onako kako vecina navijaca zele...
Nadam se pozitivnom ishodu za navijace jer ce to ujedno biti i pozitivan ishod za klub. HSV zasluzuje vise, mnogo vise i zalosno je vidjeti da su ovako losi i da su nisko pali.
Naravno, ukoliko ta incijativa HSV-Plus prodje, vece promjene su za ocekivati tek od ljeta.

Puno srece zelim za odlucujucu utakmicu sezone!
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 jan 2014, 10:22

Sretno na sjednici, da se izglasa odluka kojom ce se HSV napokon pomaknuti sa mrtve tacke.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jan 2014, 14:04

Valjda navijacima bude jasno kakavu nam je otpad ekipu priredila ova uprava kada vide da su na skupstini kluba jedino dobrovoljno ostali Adler, Jansen i Diekmeier, dok su ostali jedva docekali da napuste skupstinu i iskoriste slobodan dan.

Diekmeier-a i Jansen-a mogu razumjeti, jer je prvi od malih nogu navijac HSV-a, dok je drugi vec sestu godinu tu i izjava mu se moze primjetiti da voli klub, ali sam iznenadjen Adler-om koji je tek godinu i pol dana ovdje i ovako intenzivno prati sva desavanja u klubu tj. sa istim se identifikovao.

Od mene danas van der Vaart ima veliki minus...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 jan 2014, 15:15

Sretno danas i nadam se da će proći najbolja opcija za HsV, tako da klub krene naprijed ...

Amere, blagovremeno nas obavještavaj što se događa, odnosno kad bude nešto i konkretno za prenijeti ;)
Agieren statt reagieren

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 19 jan 2014, 19:05

Sad objavise da je izglasan HSV-Plus sa 79% glasova.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 jan 2014, 19:57

Hvala bogu vise

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 jan 2014, 20:05

Kako se i očekivalo, prvi korak je napravljen. Ostali prijedlozi nisu imali šanse. Inače zbog mogućnosti opstrukcije srezali su vrijeme po govorniku na 2 minute, što je izazvalo revolt protivnika inicijative.

Idući korak bi trebao biti u svibnju ili lipnju kad bi se o HSV+ inicijativi trebalo odlučiti 75%-tnom većinom. Ne znam samo zašto se toliko čeka, zašto se usuglašavanje napravi u roku mjesec dana, ovako se stvar nepotrebno razvodnjava.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jan 2014, 20:25

Polovican uspjeh i veliki propust koji je napravljen od strane EOR-a i Debatin-a...
EOR nije trebao pristati da odmah prvi govori, dok je Debatin trebao poslati zahtjev za pomjeranje njegovog prijedloga kada je glasanje postom u pitanju. Na kraju su im nedostajala 1,3 % da IDIOTIMA konacno zadaju zavrsni udarac.

Nista sada EOR-u i ostalim clanovima njegove ekipe preostaje da mobilizuju sto je vise moguce clanova kluba za sjednicu u Maju/Junu...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 jan 2014, 21:48

Trebalo je na vrijeme pristupit remote glasovanju, tu se inicijativa nije dobro pripremila. Ako se to ne riješi do ljeta opet smo na početku. Opstrukcija je međutim jednokratna, jedino gubimo na vremenu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.