Monolog je napisao/la:Ovdje govorimo o, de da još jednom pročitam (možda sam i ja pogrešno shvatio...ah, nisam), fudbalskoj reprezentaciji Kosova. Dakle, to je ono što nas interesuje. Eh, s obzirom da sam ja jedan od pristalica one, sklonimo politiku od sporta, ovoj temi dajem zeleno svjetlo. Zašto? Zato što ćemo ovdje govoriti ISKLJUČIVO o fudbalu. Ne zanimaju me bojevi, politička previranja, kojekakva podmetanja. Ovo nije forum koji se bavi tim stvarima.
Vidis, po meni svjesno granicis, tj. prosirujes malo definicije po volji tu, odnosno zanemarujes par stavki po volji, meni to cesto kazu da radim, pa eto, ne zelis valjda biti slican meni.

Sve ja to shvacam i sve je to u redu i nikakva, ali bas nikakva argumentirana rasprava o bilo cemu s bilo kim u bilo kojem momentu meni ne smeta kao sto svi znaju, medjutim, kao sto rekoh, smatram da ce ova konkretno tema izazvati i negativne reakcije i komentare od strane srpske populacije na forumu, sto iz BiH, sto iz Srbije, sto bi moglo dovesti do nekonstruktivne rasprave pa iz tog razloga sam dao svoje osobno misljenje koje moze, a ne mora odrazavati ni realnost ni bilo sto drugo, ali je cinjenica da ne mozes ''iscupati'' iz konteksta nogometnu reprezentaciju jedne drzave o kojoj bi distutanti iz druge drzave, konkretno BiH, trebali komentirati i raspravljati, a ta drzava, konkretno BiH, sama nije uopce priznala postojanje te drzave uopce, niti ce u skorijoj buducnosti, pa konsekventno tome je diskutabilno koliko je legitimna u ovom momentu i njena nogometna reprezentacija za raspravu u tom konekstu.
Opet kazem, moje misljenje, moje osobno vidjenje, svejedno meni sustinski, nit imam sta od toga nit mi sta posebno znaci, ali uvjeren sam nekako da je u neki nacin imalo drugacija situacija ili ''obrnute prirode'', da kazem, da bi bila izbrisana, a i nekorektno je malo prema drugim forumasima da se raspravlja o, za mene, jasnim stvarima, kao sto napisah i u prvom postu.
A sto se tice same potencijalne reprezentacije, dobra imena, nema sta, ne bi bili sami vrh u regiji, ali svakako da bi bilo kome predstavljali ozbiljnu prijetnju i potencijalnu nagaznu minu, ali posto ne vidim da ce se u bliskoj buducnosti desiti susret sa bilo kojom od reprezentacija bivse Jugoslavije...
...Život za Široki...