Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će biti osvajač Evropskog prvenstva?

Danska
39
37%
Španija
6
6%
Hrvatska
32
30%
Francuska
23
22%
Mađarska
0
Nema glasova.
Ostali
6
6%

Ukupno glasova: 106

Kaunas
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Post Postao/la Kaunas » 19 jan 2014, 22:25

slika
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 19 jan 2014, 22:26

Rukomet do smrti je napisao/la:Imali su Francuzi dosta tehničkih grešaka, ali se vidi da su atletski moćniji tim.
Da jbt,niko to da spomene oko 20 tehnickih su imali :o
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jan 2014, 22:32

Kaunas je napisao/la:slika

:lol:

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 20 jan 2014, 10:15

Rukometno rivalstvo Hrvatske i Francuske. 22 utakmice, 14 pobjeda Francuske, 1 remi i 7 pobjeda Hrvatske. I komšije su i dalje ubijeđeni da su oni bolja ekipa!!!
Undici stelle - ACM 1899

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2014, 13:49

Teško je to procijeniti, kao i u svakom ekipnom sportu. Francuska jeste uspješnija, ali ne znam dali je bolja. Jedno je sigurno, a to je da Francuska ima boljeg trenera, sinoć se to ponovo potvrdilo.

Kada bi ih upoređivao poziciono, bilo bi veoma tijesno, osim na poziciji srednjeg beka, gdje je Nikola nenadmašiv. Čak i kada je igrao Ivano davao sam prednost Karabatiću. Nekako mi to djeluje kao poređenje Messija i Ronalda, nekome je bolji jedan, a nekome drugi. Karabatić je san svakog trenera, fizički besprijekoran, odličan u odbrani, rutiner u napadu, disciplinovan, odgovoran, veoma dobar i na lijevom beku, radi za ekipu. Ivano je igrač poteza, nevjerovatno maštovit, lucidan, npr. Vori bez njega ne postoji na terenu, mana mu je što je prosječan u odbrani i prije bih ga upoređivao sa Jacksonom Richardsonom, nego sa Karabatićem, čisto po stilu igre. Ivano je često sebe stavljao u prvi plan, u odnosu na ekipu, a sve je to maskirao sa nekoliko čarobnih poteza i golova. Pored Karabatića se Balić skoro nikad nije naigrao, jer je ovaj fizički dominantniji i uz inteligenciju koju posjeduje uvijek je bio korak ispred Balića.

Sve u svemu, dva vrhunska igrača, a rasprava ko je bolji će se voditi sve dok se bude igrao rukomet na planeti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 20 jan 2014, 16:04

Na stranu Duletova mozem oreci losa utakmica jucer, ali da kazes da je samo tako Karabatic bolji od njega necu priznati. Trenutno govorim.

Nikola igra odlican turnir, ali 4 utakmice ga ne cine najboljim igracem ako me razumijes ;) . Dule vec 2 sezone igra brutalno dobro i nikad ga ne bi promijenio za Karabatica. Znam da cete sad reci da je to normalno, ali eto.. Nikolu cijenim jer je fantastican igrac, ali njegova arogancija na terenu me iritira. Isto kao i Omeyerov osmijeh :mrgreen: .

Dok je Ivano bio najbolji svjetski igrac, Karabatica niej bilo ni na sceni. Tek poslije, mada se i tu moze diskutirati. Uvijek odabirem magiju prije fizikalija 8-) .
RIP CITY!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2014, 16:09

:roll:

Hajde igrajte.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2014, 16:41

Nakon slabog starta Islanđani su se uozbiljili i imaju pristojnih +3 nakon prvog poluvremena. Gustavsson ponovo odličan, procenat odbrana po mom subjektivnom sudu oko 50%.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2014, 16:50

DukeOfWellington je napisao/la:Nakon slabog starta Islanđani su se uozbiljili i imaju pristojnih +3 nakon prvog poluvremena. Gustavsson ponovo odličan, procenat odbrana po mom subjektivnom sudu oko 50%.
Nebi ovdje trebali imati problema. I dalje žalim za onim remijem protiv Mađarske, siguran sam da mogu parirati Danskoj, ali sad nema ništa od toga.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2014, 16:53

Ja se još uvijek nadam da Španija može zijanit' večeras ili u srijedu. Ako ništa treba do kraja vršiti pritisak na njih.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2014, 17:35

Jedva.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 20 jan 2014, 19:54

Jao Austrije da su bili koncentriraniji u napadu mogli uzeti bar bod,aaa posebno onaj s krila na 2 razlike,steta imali su dosta prilika zadnji 10 minuta

Sent from my RM-821_eu_croatia_511 using Tapatalk

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2014, 19:55

Šteta, bili su tako blizu... Nadamo se da Makedonija može iznenaditi...

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 20 jan 2014, 19:57

Weber promasio mozda i polufinale za Island :(
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 20 jan 2014, 19:57

Spanjolci ispodprosjecni. Bas ovo prvenstvo imaju srece... Nadam se da ce Kiro i ekipa barem pokusat napravit podvig....

A veceras drukam za Mađare 8-) .

btw. Bas citam, kakav gaf novinara s Islanda :lol: .. Cuj "koljemo ih " :lol: .
Zadnja izmjena: Lillard0, dana/u 20 jan 2014, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
RIP CITY!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jan 2014, 19:57

Maqueda se unio u facu Sziagyiju kod onog zadnjeg šuta, sudije ništa. Jako loše suđenje tokom čitavog turnira.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2014, 21:05

Fino se drži Mađarska, tu se nadamo remiju.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2014, 22:07

Ništa, Makedonija ostala kao jedina nada.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 20 jan 2014, 22:12

Zamijenili smo Sliskovica za Mandalinica, mogu reci dobra odluka jer Sliskovic je zreliji te igra u oba smjera.
RIP CITY!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 jan 2014, 23:55

Virtu4l je napisao/la:Onesta razbio Golužu u svakom segmentu igre. Pivoti Hrvatske nisu postojali, Bičanić nije ta klasa da kvalitetno odigra sa Vorijem. Duvnjak je mislim bez gola drugo poluvrijeme, ali on je najmanje kriv za to, jednostavno nema snage da na vrhunskom nivou igra svaku utakmicu 60 minuta.

Sve je ovo moglo biti drugačije da je Goluža malo pametniji.

Smiješna utakmica u odnosu na onu sinoć.
hrvatski pivoti uopšte ne postoje na ovom prvenstvu... vori je važio za gol mašinu nekad... golovi iz kontre, golovi sa crte, čak golovi iz vana... na ovom prvenstvu ga nema niđe... krila takođe... skroz van igre, ako nešto daju daju iz kontre ili penala...
a to je sve zbog loše igre bekova... duvnjak jeste gol mašina, ali ja bih njega u ekipi držao sa jednim razigravacem... sjajno bi se uklopio nekad sa perom metlom i balicem magičnim...
kopljar je bio i ostao kopljarson... nešto ko vujin ili nekad paskal hens, tako ponekad zaždije masu golova, a nekad više šteti nego što koristi...
lijevog beka uopšte nemaju... bicanic i maandalinic su dobri za ekipe tipa mađarska, srbija, bjelorusija... sa one koji igraju brzu i jaku, modernu odbranu oni su ti ko ona jedna grupa što se zove qrac od ovce... tu fali Lacko... u oba smjera je bolji od svih njih za klasu...
josip valcic kada sam ga vidio u ekipi rekoh sam sebi gle njega pa zar još igra rukomet... sjećam ga se.prije par godina u zg... bio je horor... mnogo gori nego tonci, a i tonci je bio mediokritet...
pitanje je što ne igra drago vuković... taj je ponekad znao biti jako dobar.... naravno nije nikad postao ono što se mislio da će biti(novi balic, sjećam ga se kad je počinjao da je baš, ali baš kopirao Ivana, umjesto da gradi svoj stil, to ga je i usporilo... doduše jbt shvatam ga ja sam ko klinac htio biti dzomba toliko sam bio oduševljen istim), ali je smeker a boga mi po potrebi i suter... a njima smeker treba ko sahari kiša.... zašto? pa zato što krila ne postoje, a ne postoje jer jer nema nikog ko bi ima bacio loptu...(jbt ko da gledam srbiju na momente, to samo kažem ko poređenje hrvati su miljama ispred sterilne srbije, ali igra bekova u postavljenom napadu sa krilima je na trenutke takva)..
hrvatska krila su mašine, ali nisu abalo ili dzomba da izmišljaju golove... treba im dobar bek ili bekovi...
sve u svemu hrvati imaju tim, naviku pobjedivanja, ali nisu pobjednicki mentalitet za zlato... to im fali godinama... čisto sumnjam da kreten ko.što je goluza u stanju da im to izgradi...
lako su i to olako rekli ćao lino, ćao pero, ćao ivano, ćao spoljaricu...
ipak ja mislim da će do 1/2 finala doći... to im je stvar rutine... sve mane.koje sam naveo mogu kazniti tek danci, franci i španci ostali to nisu i stanju...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.