Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 15:27

neno#4 je napisao/la:
CashMan je napisao/la:Bitno je da se sve predstavi kao zlatno. Projekat je vrijedan pohvale, ali puno je suplje i previse...

Sent from my LG-E610 using Tapatalk
Otprilike nesto slicno kao tekst portala Sportsport.ba za Duska Ivanovica ;) ;)
Želiš reći da tekst nije istinit?

Provjeri sa šefom, pa mi javi ovdje. Do tada, molim te da se suzdržiš postova o portalu sa kojeg kopiraš članke.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 21 jan 2014, 15:30

@zaboljisportuBiH

Kako podržati kad niko iz KSBiH ne želi razgovarati, nego je svaka druga rečenica "ne znamo ništa"... Isprati ih se ko kraljeve ne EP-u, a šta se dobije? Dobije se šuplja u režiji gospona predsjednika, koji preko svoji uvlakuša preko foruma pokušava da oblati što više ovaj portal. Priča o nekoj medijskoj saradnji. Niko mu je nije tražio već godinama, otkako je Harun rekao da mu ima ko biti medijski sponzor (čitaj Dino)...

Dosta je bilo glupiranja i foliranja, istina će se saznati kad-tad...

Sad nastavimo s temom...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 15:49

Neno, nemoj da mi odgovaraš na PP, jer i optužbe o lažima iznosiš javno.

Ako smatraš da je tekst bio laž to napiši javno, da se i mi možemo javno opravdati.
U svakom slučaju, predlažem da prvo provjeriš sa poslodavcem, da se ne širi bruka bez potrebe.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 jan 2014, 15:57

Ma gori sam ja sto se raspravljam o necemu totalno glupom i desetom. Hvala puno. Sve ste upravu. Nije uredu pricati za nekoga da je bez casti, a taj covjek se toliko bori. Sve raspravite i adresirajte na prave adrese, ja nemam nista protiv. A, ako mislis i dalje da ste vi jedini koji su se pitali za misljenje, grdno se varate. Samo lud covjek i onaj koji nece da uci ne pita..A kad bi ti rekao da je bilo 20 - ak prijedloga i istih, onda bi rekao da lazem..Pozdrav..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 21 jan 2014, 15:59

zaboljisportuBiH@ ovo jest bruka saveza kako je moguce da iz ekipe Sparsa koja daje 50% igraca za mlade reprezentativne selekcije a oni ne ucestvuju u ovoj ligi malo je reci bruka :oops: :oops:

Poceo nam je Dino raditi ono sto zna najbolje usrati sve sad su Sparsi bili na meti vrlo brzo ce to neki drugi klub to je nas vrli predsjednik Dino inace veliki jaran neno#4@

Kako mozes igrati omladinsku ligu bez najboljih klubova :roll: :roll: :oops:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 jan 2014, 16:03

Yucca je napisao/la:zaboljisportuBiH@ ovo jest bruka saveza kako je moguce da iz ekipe Sparsa koja daje 50% igraca za mlade reprezentativne selekcije a oni ne ucestvuju u ovoj ligi malo je reci bruka :oops: :oops:
najgore od svega je sto je to sve obavijeno velom tajne...

ne znam iz kojeg razloga bezgresni ksbih ne smije javno objaviti "sparsi su supci, povukli su svoje mladje kategorije iako su rekli da ce ucestvovati it tog-i-tog razloga"... mislim, ono, ako su sparsi krivi, treba ih javno razapeti, a ne presutiti tu cinjenicu.

isto vazi i za siroki.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 jan 2014, 16:08

CashMan je napisao/la:@zaboljisportuBiH

Kako podržati kad niko iz KSBiH ne želi razgovarati, nego je svaka druga rečenica "ne znamo ništa"... Isprati ih se ko kraljeve ne EP-u, a šta se dobije? Dobije se šuplja u režiji gospona predsjednika, koji preko svoji uvlakuša preko foruma pokušava da oblati što više ovaj portal. Priča o nekoj medijskoj saradnji. Niko mu je nije tražio već godinama, otkako je Harun rekao da mu ima ko biti medijski sponzor (čitaj Dino)...

Dosta je bilo glupiranja i foliranja, istina će se saznati kad-tad...

Sad nastavimo s temom...
Ovo je projekat koji je bitan za državu nije uopšte bitan Dino Harun i peti deseti. Vi se svetite državi zato jer je Harun rekao da ne zna ništa? Hoćete ekskluzivu a kažete u nastavku teksta kako ste vi ko biva predložili Ivanovića. Isto kao da ovdje u BiH niko ne prati košarku sem vas. Boli me neka stvar i za vas i za Haruna ali ako je nešto pozitivno to trebate podržati. Kad zasere slobodno ga razapnite što se mene tiče.
NE znam na koje si uvlakače misli o ali ako si na mene onda si grdno pogriješio lave. Mene interesuje napredak košarke u BIH i prvi sam ovdje napadao kad se nešto pogriješi kao kada je NEno poveo 11 igrača na EP ili Aco kad je zovnuo njih 13 na pripreme pa mu povrijede trojica itd itd. Evo sad kažem svaka čast što pratite Todića ali dajte malo i Muhu i Nemanju i sl. Recimo meni je loša odluka da se igra liga 4. Što? Jer će mladi igrači SPARS-a imati više tekmi akko se bude igrala liga 6 i u tu ligu bi se sigurno plasirali a sada im visi. Ako ne upadnu u ligu 4 gube šest jakih tekmi a onako bi bili sigurno tu i imali bi ih minimum deset. ISto važi i za Aleksu iz Mladosti i još neke mlade koji bi imali više tekmi. Opletite ako vam je volja jer možete naći materijala ali nemoj bezveze pričati.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 jan 2014, 16:13

zaboljisportuBiH je napisao/la:Ovo je projekat koji je bitan za državu
znaci ti mislis da je ovaj projekat stopostotno pogodjen i da je ovo idealno stanje?

podsjecam, dva najbolja kluba u svim kategorijama su naprasno nekoliko dana prije pocetka odustala, a javnost ne zna u cemu je stos? ko je kriv?

zamisli u da u srbiji omladinske selekcije zvezde i partizana odluce da ne igraju lige, bi li stanje bilo kao u nasoj zemlji (da nikome nije nista sumnjivo i da nikoga ne zanima razlog zasto se to desilo)?

pa tamo bi razapeli bodirogu dok ne dobiju odgovore..
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 16:35

O kakvom vi medijskom pokroviteljstvu govorite, meni nije jasno?
U SportSport.ba smo uvijek tražili samo normalan odnos, ništa drugo. Pokroviteljstvo ne dolazi u obzir iz dva razloga:

1. predsjednik, kum generalnog sekretara i haver bivšeg direktora reprezentacije imaju svoje sportske portale u pokušaju. Zato su sva vrata za pravi sportski medij zatvorena i to nam je više puta direktno rečeno (iako smo uvijek pričali samo o normalnoj saradnji, nikakvom posebnom tretmanu)

2. predsjednik, kum generalnog sekretara i haver bivšeg direktora reprezentacije su takvi karakteri da nikada ne bismo ulazili u zajedničke projekte i medijski podržavali njihove obmane.

A kakav je trenutno odnos saveza prema SportSport.ba, može se vidjeti iz ovog primjera (samo jedan u nizu).

Prvo mali uvod:
Nakon što jedini nismo obavješteni o načinima akreditovanja za Eurobasket, promašili smo prvi rok akreditovanja i morali moliti za upad u dodatni rok.

Ovo je odogovor koji smo dobili. Obratiti posebnu pažnju na datum slanja maila Savezu, datum kojeg je iz Saveza stigao forward na našu adresu, te datum isteka posljednjeg roka.

slika

Epilog ovoga je da je SportSport.ba od organizatora (Slovenaca) dobio samo dvije akreditacije, a ne tri koliko smo tražili. To je rezultiralo činjenicom da nismo dobro ispratili posljednju utakmicu sa Litvanijom, jer je istovremeno igrana utakmica fudbalske reprezentacije sa Slovačkom (ekipa je morala produžiti za Žilinu, a novinar koji je nedostajao je trebao ostati u Jesenicama. Naravno, snašli smo se tako što smo dodatno plaćali određene usluge, a publika nije ostala uskraćena).

Pri tome bili smo jedini portal iz BiH koji je pratio reprezentaciju na pripremama u Sloveniji, pa Grčkoj i na Eurobasketu, imali smo jedinog fotoreportera (sve slike koje viđate ili su naše ili agencijske), jedini smo radili video intervjuje, prvi prenosili snimke press konferencija...

Na sve to šutimo i trpimo, a kroz forum nas pere mali uvlakač, uposlenik saveza koji održava stranicu saveza tako što krade naše materijale... I sad još i to treba trpiti? Možda sad malo bolje možete shvatiti odnos SportSport.ba i KSBiH, te uvidjeti koliko je nerealno da mi uopšte apliciramo za medijskog pokrovitelja bilo čega što ima veze sa KSBiH.

A kad o tome govorimo, volio bih i da neko navede još jedan dobar razlog zašto naš portal (ubjedljivo najčitaniji, prati košarku i reprezentaciju ubljedljivo više nego svi drugi, investira u putovanja, livescore košarke, itd. itd.), osim nepotizma i sukoba interesa.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 jan 2014, 16:36

KK_Bosna je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Ovo je projekat koji je bitan za državu
znaci ti mislis da je ovaj projekat stopostotno pogodjen i da je ovo idealno stanje?

podsjecam, dva najbolja kluba u svim kategorijama su naprasno nekoliko dana prije pocetka odustala, a javnost ne zna u cemu je stos? ko je kriv?

zamisli u da u srbiji omladinske selekcije zvezde i partizana odluce da ne igraju lige, bi li stanje bilo kao u nasoj zemlji (da nikome nije nista sumnjivo i da nikoga ne zanima razlog zasto se to desilo)?

pa tamo bi razapeli bodirogu dok ne dobiju odgovore..
Svaki početak je težak, a ovo je specifična država. Sjeti se samo kako su se početku u fudbalu igrao plej of pa onda liga ovakva pa onakva i na kraju evo igraju i omladinci zajedno i mali fudbal zajedno i sl. Nije ovo Srbija gdje je realno bruka da ne igraju Zvezda i Partizan. Ovo je početak nek zajedničke lige koja je i prošle godine minirana talnije trebala se igrati mini liga šest ekipa ali nije se odigrala. Hajde malo razmisli i skontaj jesu li krivi sparsi ili savez? Liga džaba sve džaba 22 tekme pa i da su poslali godinu mlađe igrače da bi igrali ravnopravno (ako su im bolji puno ovi stariji) isplatilo bi se Sparsima a oni zbog nečega ne znam čega bojkotuju jer relano mogu pošto ovo nije zvanična liga ali je počela i to je super. Srbi igraju oduševljeni a vi ovdje nešto kakite a fol patriote. I ovo što sam govorio za Ligu 6 je vjerovatno bilo popusti Širokom i Igokei na ćupriji da bi dobio na mostu ali eto loš je potez pa razapnite jer je to za dobrobit košarke. Jok vi bojkotujete ljude koji su počeli dizati košarku u BiH. I ne vežite DInu. Nema DIno veze sa ovim jer koliko ja znam Nihad je dobar sa Dinom ali nije sa Harunom. Vuče se to još iz A1 lige i Kaknja i SLobode jer misli da ga je harun trebao gurati. Možda i jeste trebao ali nidje veze svetiti se zbog toga a raditi na kraju krajeva i kontra svoje djece.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 17:04

@zaboljisportuBiH,

savez i kompletna košarkaška scena u BiH se tretira kao lična prćija. sve se vrti oko toga ko je s kim dobar, rod, drugar... pa u zadnjih 10 godina svi bitni faktori iz iste kafane dolaze (ovi što se razumiju, znaju i koja je kafana u pitanju). i ti tu očekuješ da se nešto desi radi napretka sporta isl?? naivan si.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2014, 17:07

Pa isto je u svim savezima, ali vi mediji šutite, šutili bi i dalje da vam sad nisu stali na žulj ;)pitanja koja se postavljaju selektorima,igračima,funkcionerima su smiješna isto kao da smo Sjeverna Koreja
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 21 jan 2014, 17:15

Ma niko ko zeli napredak nase kosarke nije protiv lige mladih, ali kada je vec pocela daj reci sto ovi ne igraju pa da se sprijece razne gluposti i prce ovo-ono. To ti je ko cuveni slucaj kada je otjeran edin atic sa prprema, pa na kraju se neoglasi savez niko, jeli povreda ili je nesto drugo( mislim jeli mali za zatvora). Molim novinare sportsport. ba da oni pokusaju saznati i objave pricu zasto spars i siroki neigraju ligu za mlade, kada ovi iz KSBIH nemaju namjeru da kazu.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 17:32

Liga mladih ako nije zvanična, čija je?
Neko mora platiti sudije, dvorane, itd... neko mora i lovu donatora i sponzora pokupiti...

Možda ljudi neće da učestvuju u privatnoj ligi da neko preko njihovih leđa ubire cash. Ili je problem u tome što neko kroz tu ligu hoće da prodaje mlade igrače, a Široki i Sparsi tu već imaju razrađen vlastiti sistem...

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 21 jan 2014, 17:55

admin je napisao/la:Liga mladih ako nije zvanična, čija je?
Neko mora platiti sudije, dvorane, itd... neko mora i lovu donatora i sponzora pokupiti...

Možda ljudi neće da učestvuju u privatnoj ligi da neko preko njihovih leđa ubire cash. Ili je problem u tome što neko kroz tu ligu hoće da prodaje mlade igrače, a Široki i Sparsi tu već imaju razrađen vlastiti sistem...

To je ono najvaznije ako nije zvanicna liga onda Sparsi i Siroki i ne moraju da igraju ali je to jos veca tuga cuj nije zvanicna liga :roll: :roll: vjerovatno Dinina i Harunova liga

Mislim da iza kulisa ove lige igraju razni mesetari tj menadzeri sto su u Sirokom i Sparsima skontali i odustali jer nema mi logike da tako naprasno odustanu

Ali gdje je Dino tu je sve moguce pa da liga bude i nezvanicna :oops: :oops:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 21 jan 2014, 18:16

legenda reala je napisao/la:Pa isto je u svim savezima, ali vi mediji šutite, šutili bi i dalje da vam sad nisu stali na žulj ;)pitanja koja se postavljaju selektorima,igračima,funkcionerima su smiješna isto kao da smo Sjeverna Koreja
+1
sportsport.ba kao najbolji u drzavi a nikad niste napisali neku kritiku savezu nije bitno kosarkaskom ili nogometnom kod nas je vecina portala koristi google translate a lafo novinari 5 godina se pise o tome gdje ce Edin nastaviti karijeru i te gluposti a covjek milion puta rekao da nece nigdje........... kao sto je legenda napisao smijesna su pitanja kakva vi postavljate igracima i selektoru SMIJESNA ne smijete druga pitanja i da postavite ;) zasto vi niste podrzali tu ligu mladih :?: :?: :?: nego vama kako odgovara tako i vi radite... cuj savez kriv sto ne ucestvuju neke ekipe

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 18:32

Nas niko nije ni obavjestio da postoji neka liga mladih. Zalijepio sam gore primjer kojim tempom i kako ide protok informacija ka našem portalu. A ako napišemo nešto o savezu, onda smo neprijatelji, rušioci, ljubomorni na medijske pokušaje u vlasništvu savezlija...

Već sad gore postavio pitanje, ali ne dobih odgovor. Čija je to liga, ko to organizuje, ko finansira, s kim se o toj ligi priča?

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 21 jan 2014, 18:45

u pravu si za to cim dođe neka kritika odmah krece ovi narusavaju atmosferu i sve ostalo ali jbg morate biti jaki.... kritika itekako treba naravno nije ni u savezu sve bajno dosta se tu krije stvari :)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 jan 2014, 18:58

Već odavno se priprema atmosfera da su za sve krivi mediji. Kad koga šta pitaš, kao da si mu ruku u džep stavio u tramvaju. Već 4 mjeseca nemamo selektora, već godinama nema ozbiljnog sponzora, liga svake godine sve tanja, dvorane sve praznije, ženska reprezentacija ne postoji, U21 ne postoji... ali ako iskrahiramo na nekom takmičenju ili nam selektor ne bude baš najbolji, biće mediji krivi jer narušavaju atmosferu i obaraju dogovore. :?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 19:08

admin je napisao/la:Nakon što jedini nismo obavješteni o načinima akreditovanja za Eurobasket, promašili smo prvi rok akreditovanja i morali moliti za upad u dodatni rok.
Razmišljaju li ti ljudi o tome da smo u tom slučaju najveći gubitnici mi (publika, navijači), da bi mi ostali uskraćeni za informacije s' lica mjesta i sve ostale zanimljive stvari koje nas interesuju? Da to nije atak na ss.ba, već na sve nas...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.