Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Alcatraz
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Alcatraz » 21 jan 2014, 16:02

emir18 je napisao/la:To je bilo do nedavno sada Rafa ima 3 uskoro i 4 na betonu 2 na WB,iako kao igrac koji se veze za jednu podlogu je uspio i na drugim GS podjednako dobro ga igra,a o konkurenciji da i ne govorimo,Rafa je imao mnogo tezu konkurenciju u svom Primeu ima Novaka i nikad bolje Murraya koji ulazi u svoj prime.
Čekaj, onda ćemo i Sereni oduzeti pravo da postane najbolja svih vremena jer ima prelošu konkurenciju ? A uz to ima i najveći broj Grand slam titula (Single,Double,Mix double). Na kraju krajeva se i ne gleda kakva je kome konkurencija nego pokazana igra i osvojeni turniri.
Maradona good,Pele better,George Best !

Glory Glory Man United !

I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 21 jan 2014, 16:03

@Alcatraz
Fedex ima 17 Grand Slam
Nadal ima 13 Grand Slam

Ako gledamo titule Grand slama Federer je tu ispred i po brojnosti je bolji.
Ali ako Nadal nabere 18 a Fedex ostane na 17GS onda je za mene Nadal bolji.

Mislim da Rafa može stici Federera, nadam se polufinalu između njih kao šlag na tortu :)
Znam da ce biti npr komentara Federer je u godinama nije to realno ali igraju sa reketom i bože moj ima svako priliku da se pokaže bujrum ;)

Alcatraz
Kontakt:

Post Postao/la Alcatraz » 21 jan 2014, 16:06

Aanonymous je napisao/la:@Alcatraz
Fedex ima 17 Grand Slam
Nadal ima 13 Grand Slam

Za mene nikad neće biti bolji, eto ako Rafa osvoji 18 GS titula bar 9 biti sa jedne podloge. Ali s obzirom na Rafine prethodne povrede oba koljena on neće još dugo moći pružati svoj najbolji tenis. Tako da iskreno ne očekujem da će sustići Rogera.
Maradona good,Pele better,George Best !

Glory Glory Man United !

I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 21 jan 2014, 16:12

Alcatraz je napisao/la:
Aanonymous je napisao/la:@Alcatraz
Fedex ima 17 Grand Slam
Nadal ima 13 Grand Slam

Za mene nikad neće biti bolji, eto ako Rafa osvoji 18 GS titula bar 9 biti sa jedne podloge. Ali s obzirom na Rafine prethodne povrede oba koljena on neće još dugo moći pružati svoj najbolji tenis. Tako da iskreno ne očekujem da će sustići Rogera.
Tako su pricali nakon povrede da je gotov,da je karijera u pitanju,a on se vrati jos jaci osvoji 2 GS,uzmimo za cinjenicu u toj raspravi da RN ima bolji medjusobni omjer od RF i to podosta da mu je uzeo 2 WB,kao i od svakog igraca na ATP-u,takodjer uzmimo u obzir da ce Nadal igrati jos 2-3 godine na vrhunskom nivou a mozda cak i vise jer te prognoze sa koljenima su bezveze jer on je to sanirao nije dajba bio odsutan 6 mjeseci
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 16:13

Opet čuvena GOAT rasprava, nismo odavno, ima 15 dana 8-)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 21 jan 2014, 16:18

Ja mislim da je Nadal bolji ljevak a Fedex bolji dešnjak :D

Nego ako Nadal osvoji AO, sumnajm da ce stat na 1 GS ove godine..imat ce itekako motivaciju a sto se tice No 1 na rangu liste tu ce isto ostati dugo jer s obzirom da na wimbeldonu ne brani nista veselo ce da bude :)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 jan 2014, 16:25

pa moralo se to desiti... nekako sam to očekivao i stidljivo najavio... e sada šta ovo znači za turnir.... ne znam... na dalje navijam za bugarce i feda.. a kod dama za agnjesku... ustvari za sve samo ne za buku
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 16:50

Gdje mi je drug Magični? Da brišem ono iz bookmarka? Ili ću sačekati još malo? Možda se prvi mačići u vodu bacaju.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jan 2014, 16:56

Virtu4l je napisao/la:Gdje mi je drug Magični? Da brišem ono iz bookmarka? Ili ću sačekati još malo? Možda se prvi mačići u vodu bacaju.
Evo me. Odgledao sam reprizu meca, tj. gotovo poslednja dva seta. Nisam video prva tri i po, pa mi nije jasno kako je Djokovic ispusio nakon lakog prvog. :shock:
Citao sam malo srbijanske forume, tamo su saglasni da je Djokovic bio slab, da je "povampirio" Stanislasa nekoliko puta. No, to je 1 biased prica. Sad je jasno da Djokovic ima matchup problem sa Wawrinkom, cim 3 uzastopna meca na Slamovima ne moze da reshi svojim udarcima, vec se oslanja iskljucivo na greske protivnika. Jednom i to podje naopako. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2014, 17:02

Djokovic izgubio u svojoj avliji na svom GS uz ovako otvoren zrijeb, znaci da je njegov prime prosao, sad ce ga tuci Nadal i Murray kad god se sretnu na hardu, Nadal i na sljaci, tesko ce se Djokovic vratit u onu GS winner formu.

Svaka cast Wawi. Sad Andy koji je Rogera jednom dobio na GS, ovdje prosle godine, mislim da je po prikazanom Roger favorit, a iako ima negativan omjer, Roger nema komplekse od Andya i moze ga uvijek dobiti ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 17:07

MaGiCa je napisao/la:Evo me. Odgledao sam reprizu meca, tj. gotovo poslednja dva seta. Nisam video prva tri i po, pa mi nije jasno kako je Djokovic ispusio nakon lakog prvog. :shock:
Citao sam malo srbijanske forume, tamo su saglasni da je Djokovic bio slab, da je "povampirio" Stanislasa nekoliko puta.
Odmah na početku drugog seta kola su krenula nizbrdo, prvo je spasio 0-40, da bi u narednom gemu izgubio servis. Već sam pisao da Stan uopšte nije odigrao neki vrhunski meč, mnogo je bolji bio prošle godine u oba meča. Novak dosta pasivan, igrao je na sigurno, vjerovatno je očekivao da će Stan popustiti, što se i desilo u petom setu, ali je opet ispustio prednost i zachokirao kad mu je to najmanje trebalo.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jan 2014, 17:21

Edin TM87 je napisao/la:Djokovic izgubio u svojoj avliji na svom GS uz ovako otvoren zrijeb, znaci da je njegov prime prosao, sad ce ga tuci Nadal i Murray kad god se sretnu na hardu, Nadal i na sljaci, tesko ce se Djokovic vratit u onu GS winner formu.
Djokovicev prime prosao, a Murrayev i Nadalov nije. Oni nisu gubili pre polufinala GSa, nikako. :roll:
Strasna logika @Edine. ;)
Virtu4l je napisao/la:Odmah na početku drugog seta kola su krenula nizbrdo, prvo je spasio 0-40, da bi u narednom gemu izgubio servis. Već sam pisao da Stan uopšte nije odigrao neki vrhunski meč, mnogo je bolji bio prošle godine u oba meča. Novak dosta pasivan, igrao je na sigurno, vjerovatno je očekivao da će Stan popustiti, što se i desilo u petom setu, ali je opet ispustio prednost i zachokirao kad mu je to najmanje trebalo.
Tako nekako pisu i na avangardi, ppp-u i b92. Znaci, nije ga Wawash razvalio, vec su stanari u glavi odradili lavovski deo posla. Ako, sam pao, sam se ubio - pa nek opet igra cekalicu sa ljudima koji imaju igru da ga dobiju. 8-)

BTW, gledam komentare na portalu b92. Koliko isfrustriranih likova, jbte... :o slika

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2014, 17:33

MaGiCa je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Djokovic izgubio u svojoj avliji na svom GS uz ovako otvoren zrijeb, znaci da je njegov prime prosao, sad ce ga tuci Nadal i Murray kad god se sretnu na hardu, Nadal i na sljaci, tesko ce se Djokovic vratit u onu GS winner formu.
Djokovicev prime prosao, a Murrayev i Nadalov nije. Oni nisu gubili pre polufinala GSa, nikako. :roll:
Andy nikad nije ni imao prime da dominira, mozda ce to poceti na Wimbledonu, Djokovica niko 3 godine nije dobio na AO i sad je izgubio kada mu se otvorilo, Nadal naravno ne gubi na RG...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 21 jan 2014, 17:35

MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Odmah na početku drugog seta kola su krenula nizbrdo, prvo je spasio 0-40, da bi u narednom gemu izgubio servis. Već sam pisao da Stan uopšte nije odigrao neki vrhunski meč, mnogo je bolji bio prošle godine u oba meča. Novak dosta pasivan, igrao je na sigurno, vjerovatno je očekivao da će Stan popustiti, što se i desilo u petom setu, ali je opet ispustio prednost i zachokirao kad mu je to najmanje trebalo.
Tako nekako pisu i na avangardi, ppp-u i b92. Znaci, nije ga Wawash razvalio, vec su stanari u glavi odradili lavovski deo posla. Ako, sam pao, sam se ubio - pa nek opet igra cekalicu sa ljudima koji imaju igru da ga dobiju. 8-)

BTW, gledam komentare na portalu b92. Koliko isfrustriranih likova, jbte... :o slika

Ako ista, Novaku ce ovo dati motiv da ih satare u narednim mecevima, vjeruj mi.. niko nema inat ko mi Balkanci..

Murray-Federer

Murray ce dati maximum sigurno, ako mu Roger ne dozvoli da se razmase onda ce Roger i dobiti ovaj mec, ako bude Roger imao stalan servis bice dobro, inace Murray je dosta nezgodan jer il ce se vuci po terenu ko kakva baba il ce bit dominantan...

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 21 jan 2014, 17:36

Odgledao sam sada na ES-u reprizu meca Wawrinka-Djokovic. Svicarac odlucan i uporan, Novak neprepoznatljiv i licio je na sebe samo na momente. Al kako mu samo na kraju pokloni pobjedu :o

Bit ce zanimljivo do kraja, Nadal ima naravno najvise sanse da uzme jos jedan GS, ali ne treba otpisati ni Fedexa, iako bi se on mogao namuciti i protiv Britanca.

@AA23

Potpuno su u pravu to za inat. Gledao sam neku emisiju gdje je Djokovic bio gost i na pitanje koje je njegovo najjace oruzije, odgovorio da je to u stvari njegov inat.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 17:45

Nikako ne mogu da shvatim šta će mu ova igranka sa Beckerom. Kad gubi, uglavnom gubi od Nadala, ostalo je na vrhunskom nivou i nema tu još mnogo prostora za napredak, sa Rafom je to skoro uvijek stvar trenutne forme.

Becker je navodno trebao da radi na Novakovom ofanzivnom pristupu igre, a to je segment koji je danas zakazao i zbog kojeg je izgubio meč. Ok, možda je rano za ocjenjivanje Beckerovog rada, ali poraz na domaćem terenu ne ulijeva baš puno sigurnosti.

Evo otkazao je i nastup protiv Švicarske u Davis Cupu.

Inat ili ne, nije navikao da na ovaj način počinje sezonu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jan 2014, 17:50

Novak je danas odigrao dosta slabo, uzrok je i raspoloženi Stan. Novak ni približno na kvaliteti na kojoj je bio u Londonu na WTF, za njegove standarde je previše griješio. Pokušavao je da se nadigrava sa osnovne linije sa Stanom a ovaj je to riješavao jakim udarcima i gdje uprkos svojoj odličnoj defanzivnoj igri, tranformacije iz defanzive u ofanzivu, nije uspio nači riješenje za Stanovu igru. Nole će se vratit još bolji i još jači.

Murray - Federer

Po meni ako Federer odigra kao protiv Tsonge, protiv Murraya ima dobre šanse da izađe kao pobijednik. Federer kad ne griješi malo koji igrač ima neke šanse protiv njega. Ali problem je što se to događa vrlo rijetko. Federer će morati igrati što kraće poene, Murray je sa osnovne linije trenutni bolji, mlađi je i može više izdržat a Federer mora mislit i o sljedećem meču. Kako god očekuje nas jedan dobar meč.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 jan 2014, 17:56

Nisam mogao vjerovati da će Wawa trijumfovati, ali na to su, pored njegove borbenosti i u određenim momentima odlične igre, utjecala dva faktora - katastrofalan nastup Đokovića i kratkotrajan prekid zbog kiše, kada je Stan došao do daha. Složio bih se da je Švicarac bolje igrao u prošlogodišnjim mečevima protiv Noleta, ali ni sada nije izgledalo loše. Daleko od toga... Iako mora još dosta raditi na fizičkoj spremi i svesti nivo grešaka na optimalan nivo.

Bilo kako bilo, srce mi je bilo puno kada sam vidio da je dočekao pobjedu i vratio Đokoviću za poraze u 2013. Ako je iko zaslužio, to je on. Sad još čekam Del Potra da se probudi (mora i njega sreća jednom pogledati :P ). Tipujem da može do finala, ali ne bi me iznenadilo da plati danak umoru i da Berdych slavi u polufinalu.

U drugom polufinalu bih volio vidjeti okršaj dva Federera. :mrgreen:

Kada bi Dimitrov bio u stanju odigrati meč života i izbaciti Nadala, to bi bio još veći skalp od Wawrinkinog. Ybg, ako je mogao odigrati onako hrabro u Monte Carlu, zašto kog vraga ne bi mogao i sada!? Najavio je Grand Slamove, a svi mi, koji volimo tenis i mislimo na dobrobit istog, željno očekujemo da se to i obistini. Ipak, nisam optimist i mislim da Nadal neće dozvoliti iznenađenje, ne sada kada mu se otvara put do 2. titule na otvorenom prvenstvu Australije.

Federer i Murray je duel koji ću sasvim sigurno ispratiti i nadati se Rogerovoj pobjedi. Način na koji je otresao Tsongu mi daju nadu da vjerujem kako isto to može napraviti i Andyju. Biće teško, teže nego protiv Francuza, ali u ovom meču odlučuje RF. Ako bude puno griješio, jasno je da nema šta tražiti u polufinalu. Ako bude pogađao iz svih oružja, mlitavi Škot će biti oduvan s terena. Eh, ono čega se ja bojim je činjenica da Fedex iz prošle godine ne može vezati dva savršena meča... Da li će novi pod Edbergovom palicom moći, ostaje da vidimo.

P.S. Novak neće pasti. ;) On od kraja 2012. nije u primeu, tako da ne znam čemu priče o završavanje peak perioda. Vidjet ćete kad vas demantira već na RG-u :!: Možda će mu Rafa uzeti ovaj trofej, ali nema sumnje da će Djoker učiniti sve da se osveti na pariškoj šljaci (kako je moja malenkost i prognozirala :mrgreen: ).

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jan 2014, 18:01

Djokovic je sportista, ali nije intelektualac. Te fore sa inatom su glupost, sprdnja i uvreda zdravom razumu.
Treba samo da radi ono u cemu je najbolji - da "izrudari" tamo gde mora, a da "blastuje" tamo gde moze. Ne da isprobava razne medijum recepte u vaznim mecevima. ;)

@Virtu4l

Vajda je uradio postepeni odlazak. Hteli su Samprasa, on nije pristao na to, tu ulece Becker. Ne vidim da je Becker kriv, tim pre sto je Djokovic imao masu puta 0-30 i nije ni uspeo da dodje do BP zbog riterna, kog je ubacivao kao da je Isner. ;)

@Edin

Prime se ne definise tako, prijatelju. 8-)

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 21 jan 2014, 18:09

Jel Novak poslje poraza glumio Beckera kako servira xD
Bas zbog tih gluposti kad pobijedi nekoga i glume a da ne spominjem ispade kad se dere nek je ispao..

Kakav inat nema toga, uzaludan je inat kad gubis.
Mijenja trenera pred pocetak sezone, sta je cekao toliko.
Krenut ce Novaku sve vise i vise kola nizbrdo....

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []