Zato im je potreban trener, Onesta ili Wilbek su doktori rukometa, što Goluža sigurno nije. Kao što neko gore reče, oni ostale ekipe mogu pobijediti bez trenera, na kvalitet, ali kad dođu jake ekipe gdje treba igrati taktički, sa Golužom to ne ide. Mislim da si primijetio razliku u atmosferi kad Onesta vodi time out u odnosu na Golužu, fancuzi upijaju svaku riječ koju im selektor kaže, Dinart daje posebne instrukcije igračima u odbrani, a Goluža k'o da je na koridi u Čevljanovićima. Kao nekad Sabit Hadžić 'hajmo momci, možemo mi to'. Nema tu moralisanja, tajm aut se zove kad treba da razbiješ ritam protivnika, a njegova ekipa u drugom poluvremenu je deset minuta bez gola, francuzi idu na +4, on ne pomišlja da prekine igru. Nešto slično kao Matić, njegov tim melje protivnika, ide na +5, a on zove time out i razbija ritam svoje ekipeDANTES je napisao/la:ipak ja mislim da će do 1/2 finala doći... to im je stvar rutine... sve mane.koje sam naveo mogu kazniti tek danci, franci i španci ostali to nisu i stanju...

Vori se ne vidi jer nema kvalitetnog srednjaka da odigra sa njim, da navuče igrača na sebe i stvori prostor za Vorija. Vori će 1 na 1 raznijeti svakog igrača, ili je gol ili penal, ali njega čuvaju dvojica, zato što znaju da Bičanić to ne može iskoristiti. Zato mu je trebao Ivano.
Abalo je davno prevazišao svoju prirodnu poziciju. Kad nema lopti za njega na krilu, aktivno učestvuje u akcijama kao bek i nerijetko zabija sa bekovske pozicije.